12komar 20.05.13, 17:20 www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130520/REGION/130529975 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thomas-3 Nie poznaje red. Deptuly 20.05.13, 17:55 Co za niesamowita metamorfoza. Nie tak dawno oplul bydgoszczan artykulem p.t. "Gondolierzy z nad Brdy" a teraz taki rzetelny i prawdziwy artykul. Panie red. Deptulo, prosimy o wiecej, tak nalezy pisac a nie chowac glowe w piasek. To co Pan napisal to prawda i na forach internetowych dawno juz omawiana i dyskutowana. Cieszy nas fakt, ze w koncu Pan takze zobaczyl to "zaprzanstwo" torunskie i odwazyl sie to po imieniu nazwac. Tak dalej trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_ziutek Re: Nie poznaje red. Deptuly 20.05.13, 18:17 Rowniez podobal mi się artykuł, GW i ka też się dostało. Odpowiedz Link Zgłoś
tassar Re: a ja czekam 30.05.13, 13:34 czytam od lat...i czekam. Czekam kiedy wreszcie oba miasta zaczną współpracować dla dobra wspólnego,kiedy forumowicze przestaną się błotem obrzucać,kiedy rajcy obu miast wyciągna ręke do zgody i pomyslą by zacząć wspólnie działac. Mieszkam po trochu i w Toruniu i w Bydgoszczy ,w Bydgoszczy sie urodziłem,w Toruniu mam serce.Lubie oba miasta. Nie lubię władz obu miast-za kunktatorstwo,za szowinizm,za wydzieranie sobie kasy,za skakanie do gardła w każdej sprawie,za podżeganie nietrafnymi decyzjami do nienawiści. Czy ja chce dużo? Czy to takie trudne?Utopia?Możliwe. Marzyciel?A ja chciałbym rzec jak imć Bogusławski-"Teatr mój widzę ogromny" Takoż i ja widzę mój region ogromny ze zgodnym Toruniem i przyjazną Bydgoszczą. Nie widzę jeno odrobiny chęci ze stron obu ,coby sie moje marzenia ziściły. Żal jeno i sromota. Odpowiedz Link Zgłoś
buttheadslayer Re: a ja czekam 30.05.13, 14:06 Obudź się kolego i wróć do skrzeczącej rzeczywistości tassar napisał: > Czekam kiedy wreszcie oba miasta zaczną współpracować dla dobra wspólnego,kiedy > forumowicze przestaną się błotem obrzucać,kiedy rajcy obu miast wyciągna ręke > do zgody i pomyslą by zacząć wspólnie działac. Czy wg ciebie takie relacje między forumowiczami byłyby do utrzymania gdyby w Bydgoszczy nie panowało przekonanie, że nasze miasto jest bezlitośnie i bezczelnie wykorzystywane? > Nie lubię władz obu miast-za kunktatorstwo,za szowinizm,za wydzieranie sobie ka > sy,za skakanie do gardła w każdej sprawie,za podżeganie nietrafnymi decyzjami d > o nienawiści. Pokaż przykłady takiego postępowanie ze strony władz Bydgoszczy. Chętnie sypnę przykładem co najmniej tuzina takich brudnych zagrywek ze strony trolluńskich przewałów. > Czy ja chce dużo? Czy to takie trudne?Utopia?Możliwe. Nie dużo. Wystarczy zabrać dostęp do kasy (inaczej mówiąc zabrać możliwość uprawiania bezczelnych kradzieży) sępom z pierdziszewa pod Lubiczem. Załatw to i świat wyda ci się piękniejszy bo taki się faktycznie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tassar Re: a ja czekam 30.05.13, 20:59 buttheadslayer -jednak nie czytałeś ze zrozumieniem,nadal plujesz żółcią i siejesz wiatr-to były moje ciche pobożne życzenia,a Ty ucapiłeś się nienawiści i jedziesz na jedno kopyto.Ja mam sie obudzić? Ten mądry kto pierwszy reke podaje do zgody,taka była moja sugestia. ALE ty zaślepiony,z pianą na ustach dalej będziesz tokował jak na Targowicy. I cóż robisz nieszczęsniku? Podżegasz jeno,żdżbło widząc w oku cudzym -belki w swoim nie ujrzysz. Rzekłbym-nie widzisz pieknych drzew,bo Ci je las zasłania.BIEDNYŚ. @KTO SIEJE WIATR,TEN BURZĘ ZBIERA. Odpowiedz Link Zgłoś
buttheadslayer Re: a ja czekam 30.05.13, 21:21 Jedynym, które nie czytał ze zrozumieniem jesteś ty, Żółcią i jadem nazywasz jasne wskazywanie przeze mnie na to, kto jest przyczyną syfu jaki zapanował w tym województwie? Widzisz jakichś innych głównych winowajców poza peowską kamarylą z trolluniewa i jej głównymi eksponentami Całbeckiim i Lenzem? Do kogo mamy wyciąać rękę na zgodę? Do szyj, któryh jedynym sensem istnienia jest dopieprzenie Bydgoszczy, podkładanie jej nogi gdzie tylko można i okradanie? Czy może uważasz, że powinniśmy nadal udwać, że nic się nie dzieje i cieszyć się, że nienawistnicy wszystkiego co bydgoskie nadal będą blokować nasz rozwój, robić koło pióra w warszafffce, kpić wżywe oczy, że chcą współpracy a w ukryciu knuć przeciw nam? Albo jesteś naiwny, albo głupi albo nadal się nie obudziłeś albo wszystko naraz. Doświadczenie pokazuje, że jedyną skuteczną metodą aby przerwać ten zaklęty krąg jest odebranie im zabawek i wysłanie na zieloną trawkę podczas najbliższych wyborów, I nie możemy zapominać by cały cza patrzeć krzyżactwu na ręce gdyż zdradę i nienawiść do Bydgoszczy wysysają z mlekiem matki. A ty śnij nadal swój sen i nujaj w obłokach. tassar napisał: > buttheadslayer -jednak nie czytałeś ze zrozumieniem,nadal plujesz żółcią i siej > esz wiatr-to były moje ciche pobożne życzenia,a Ty ucapiłeś się nienawiści i je > dziesz na jedno kopyto.Ja mam sie obudzić? Ten mądry kto pierwszy reke podaje d > o zgody,taka była moja sugestia. > ALE ty zaślepiony,z pianą na ustach dalej będziesz tokował jak na Targowicy. > I cóż robisz nieszczęsniku? Podżegasz jeno,żdżbło widząc w oku cudzym -belki w > swoim nie ujrzysz. > Rzekłbym-nie widzisz pieknych drzew,bo Ci je las zasłania.BIEDNYŚ. > > @KTO SIEJE WIATR,TEN BURZĘ ZBIERA. Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: a ja czekam 30.05.13, 14:06 tassar napisał: > > czytam od lat...i czekam. > Czekam kiedy wreszcie oba miasta zaczną współpracować dla dobra wspólnego Wtedy jak oba miasta będą należały do wspólnego okręgu wyborczego bo obecnie Bydgoszcz i Torun to wygląda jak PO i PiS po przeciwnych stronach barykady każdy zabiega o swoich wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: a ja czekam 30.05.13, 14:11 Całbecki, Lenz rządzą Bydgoszczą a wcale ich tu nikt nie wybierał. Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka1000 Re: a ja czekam 30.05.13, 14:16 johnyflaszka napisał: > Całbecki, Lenz rządzą Bydgoszczą a wcale ich tu nikt nie wybierał. Wcale sie nie dziwię, że rosjanie zapraszają do Moskwy naszą komisję wyborczą bo chcą poznać naszą ordynację wyborczą bo im się ona podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
znmpdn Re: a ja czekam 30.05.13, 15:23 Wiem, że chcesz na forum błysnąć elokwencją, może nawet zrobić i na kimś wrażenie, tym niemniej pamiętaj, że "rosjanie" piszemy jednak z wielkiej litery :-) Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka1000 Re: a ja czekam 30.05.13, 16:01 znmpdn napisał(a): > Wiem, że chcesz na forum błysnąć elokwencją, może nawet zrobić i na kimś wrażen > ie, tym niemniej pamiętaj, że "rosjanie" piszemy jednak z wielkiej litery :-) Szkoda, że o tym nie słyszałeś bo w mediach było głośno, dziękuję o Rosjanach zapamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
znmpdn Re: a ja czekam 30.05.13, 16:09 > dziękuję o Rosjanach zapamiętam. mam nadzieję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fryzjer_lysych Re: a ja czekam 30.05.13, 19:01 ciebie też nikt nie prosił, żebyś się tu wPiSywał, a się wPiSujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
odziadek Re: No to się gość przejechał 20.05.13, 18:59 Faktycznie, prawie cała trasa takiego tramwaju(?) od Torunia po Czarnowo przebiegałaby przez powiat toruński. Korzyści dla lokalnej społeczności pewnie jakieś byłyby ... a JEDNAK zamiar wydania kosmicznych pieniędzy na wiejskie tereny (oraz lasy) to doprawdy ciekawostka. PS. Niedawno komentowano w ogólnopolskim dzienniku plany podziemnego dworca w Łodzi jako "kosmodrom" (najdroższa tego typu inwestycja w Europie). W jakiej rzeczywistości my żyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
kmptom Re: No to się gość przejechał 20.05.13, 20:02 A pan Jacek Deptuła nie boi się? Szacun za odwagę panie Jacku. Odpowiedz Link Zgłoś
buttheadslayer Artykuł prawdziwy do bólu. 21.05.13, 19:07 Ciekaw jestem tylko, czy "bydgoska" wybiórcza wreszcie włączy się w proces pokazywania hipokryzji, głupoty i złodziejstwa trolluńskich bydgoszczożerców czy też rzekomo "bydgoscy" dziennikarze nadal będą namiętnie gługać jak to łysi od gęsi, lenze czy też inni zalescy mają "wspaniałe" pomysły na rozwój regionu czego skutki tak dojmująco odczuwamy i jeszcze długo będziemy się z nich wygrzebywać. Btw, jak tam inne "bydgoskie" media, tj. Radio PiK i TVB? Nadal będą wynosić pod niebiosa głównego szkodnika od gęsi czy też, czując zmieniające się wiatry polityczne, nagle spadną im łuski z oczu i zaczną mówić otwarcie o tym co do tej pory było/jest, tematem tabu? Odpowiedz Link Zgłoś
kumuruski Re: No to się gość przejechał 22.05.13, 07:08 Z odwagą - jak z punktem widzenia. www.sadowski.nazwa.pl/Zwiazek/06_kontakt.html Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny22 Re: No to się gość przejechał 21.05.13, 20:06 Pomysł z tym tramwajem do Torunia jest tak głupi, że nawet nie warto tego komentować. Jest przysłowiowe sto tysięcy innych spraw do załatwienia za tą kasę i to spraw wielkokrotnie ważniejszych niż ów tramwaj. Najpierw bit-city, a teraz tramwaj, a w tak zwanym między czasie, dwie hale /koncertowa i sportowa/ dla torunian. Tak wygląda po toruńsku, kliniczny przyklad marnowania unijnej i naszej /wklad własny/ kasy w tym chorym regionie. Województwo upada, statystyki są porażające, a oni /torunianie/ dalej w to brną. PRZECIEŻ TO NIE MA SENSU Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: No to się gość przejechał 21.05.13, 22:48 Rządy torunian w tym dziwacznym województwie to jedna wielka karykatura, a ten pomysł z tramwajem to Mleczko w szczytowej formie. Wreszcie kolego Jacku. Tak trzymać. Pozdrawiam. dziwnabydgoszcz.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
alfred_prawdomowny Re: No to się gość przejechał 21.05.13, 23:08 Porównałbym to do Monthy Pythona. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: No to się gość przejechał 22.05.13, 02:05 Myślisz, że toruński marszałek & spółka zrozumieją o co chodzi? To zbyt skomplikowany poziom złożoności, zależnosci, niejasności, kojarzenia i groteski. A tramwaj jest taki prosty i jedzie po prostej linii przez powiat toruński, "aż" 100 km/h dziwnabydgoszcz.blogspot.com/2013/05/kilka-refleksji-natury-ogolnej-14.html Odpowiedz Link Zgłoś
alfred_prawdomowny Jedzie tramwaj z dalek nikt na niego nie czeka 22.05.13, 09:19 I zbiera zapach pól i łąk, a bilety kasują osy, komary, muchy i przypadkowe kury. Odpowiedz Link Zgłoś