Dodaj do ulubionych

Czerwona Bydgoszcz

IP: *.dialup.eol.ca 10.04.01, 03:56
Zawsze tacy byliscie. Kazali podpisywac volksliste to podpisywaliscie, kazali
chodzic na pochod z czerwona szmata to chodziliscie. Pozwalali pyskowac na
Zydow to chodziliscie na pogadanki z duszpasterzem. A teraz morda w kubek i
glosowac na SLD jak wam wladza rozkazuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: WOLF Re: Czerwona Bydgoszcz IP: 213.25.7.* 10.04.01, 09:18
      Godzina twojej wypowiedzi świadczy o tym, że nie
      myślałeś co piszesz. A co cię obchodzi nasze miasto
      (skąd jesteś Toruń?!). Jeżeli tu nie mieszkasz to nie
      wypowiadaj się tak "autorytatywnie"!
      Proponuję olać Wiesia "Gomółkę".
      • Gość: ARTUR Re: Czerwona Bydgoszcz, biały Gdańsk IP: 212.244.184.* 11.04.01, 17:08
        Fakt Bydgoszcz i Toruń oraz całe kujawsko-pomorskie są czerwone. Wstyd mi za
        was. Przeprowadźcie się do Gdańska, miasta mojego, które obciachu w czasie
        wyborów nigdy nie robi. Gdańsk zawsze najlepszy.
        • Gość: jasio Re: Czerwona Bydgoszcz, biały Gdańsk IP: *.bellglobal.com 19.04.01, 06:42
          Jezeli bylbys typowym przedstawicielem Gdanska, to zle
          z Gdanskiem byloby. Gdanski sredni IQ jest o pare
          punktow nizszy dzieki Tobie.
        • Gość: WOLF Re: Czerwona Bydgoszcz, biały Gdańsk IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.04.01, 11:58
          Proponuję OLAĆ śledzia. Nie biały ale zas...y Gdańsk !!!
          • Gość: ARTUR Re: Czerwona Bydgoszcz, biały Gdańsk IP: 212.244.184.* 21.05.01, 14:30
            Śledzie to są w Gdyni kutasie-złamasie
            • Gość: WOLF Re: Czerwona Bydgoszcz, cuchnący Gdańsk IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.05.01, 22:52
              Gość portalu: ARTUR napisał(a):

&#62 Śledzie to są w Gdyni kutasie-złamasie

1.Wiem,że w Gdańsku są tylko przygłupy!
              2.Twój język świadczy o twoich frustracjach i kompleksach . Z drugiej strony
              dałeś sie poznać jako nędzna kreatura , a więc twój język mnie nie dziwi. Co do
              śledzi to dla nas zawsze trójmiasto łacznie z twoją III ligową Lechią to były
              śledzie(s.....m jedzie).Te piosenki śpiewaliśmy wam już w latach 70-tych gdy
              Zawisza wchodził do I ligi.
              3.Widzę ,że jako szczur(po błazenadzie z Lechią) już znowu wychodzisz na
              powierzchnię(ten tekst o zapracowaniu twoim - zostaw dla takich przygł....w jak
              ty).
              P.S.
              Zmusiłeś mnie żebym użył inwektyw(sam tego pierwszy nie zrobiłem).
              Takich jątrzących jak ty powinno się poddać praniu mózgu (tylko czy u ciebie jest
              coś takiego)Nie wysilaj się i nie odpowiadaj mi.
              Temat z tobą zakończyłem.

• Gość: Zenek Re: Czerwona Bydgoszcz, biały Gdańsk IP: *.atr.bydgoszcz.pl 21.05.01, 16:01
          Gosciu ty ##%##%^$@%^&* nie myty mam w du#%^# bialy gdansk Co ty sobie myslisz
          o ile w ogole myslisz. Wydadaje Ci sie ze jak stamtad wywodzi sie solidarnosc
          to jestescie the Best itp. Solidarnosc pokazala co potrafi albo raczej czego
          nie potrafi. Dla mnie to jedna wielka amatorszczyzna. Cale szczescie ze sie
          koncza
          • Gość: kiki fun Re: Czerwona Bydgoszcz, biały Gdańsk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 20:02
            to d...ki z gdanska sobie mysla ze im wzsystko wolno!!!!!!!!!!!!!
            zeby nie SOPOT i GDYNIA to gdansk bylby mniejszy od dupy Lenina&#62&#62&#62&#62&#62&#62&#62
            darmozjady
            ukradliscie nam CHOJNICE i po KRAJU sie PANOSZYCIE z KACZKA TUSKIEM na CZELE
            lecz w narodzie cierpliwosci juz nie wiele i zaraz wam obijemy wasze ryje
            baltyckim sledziem
        • Gość: ĄBC KIEDY ZYDZI PRZEPROSZA POLAKOW ZA GRODNO 1939? IP: *.nas1.ana2.gblx.net 07.06.01, 11:01
          Gość portalu: ARTUR napisał(a):

&#62 Fakt Bydgoszcz i Toruń oraz całe kujawsko-pomorskie są czerwone. Wstyd mi za
          &#62 was. Przeprowadźcie się do Gdańska, miasta mojego, które obciachu w czasie
          &#62 wyborów nigdy nie robi. Gdańsk zawsze najlepszy.
          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          W Gdańsku mieszka wielu Kresowiaków. Wielu umarło nie zobaczywszy zawalenia się
          żydokomuny. Dla uczczenia ich pamięci zebrałem poniższe informacje.

POLSKI HOLOCAUST Z RĄK ŻYDÓW NA KRESACH
          „Nikt nie pamięta o polskim holocauście na Syberii”
          „Za polski holocaust ■ NIKT ■ NAS ■ N A W E T ■ N I E ■ P R Z E P R O S I Ł ■
          poza Niemcami.
          My, Kresowiacy, straciliśmy nie tylko swoich bliźnich, ale także domy, ziemie,
          rodzinne pamiątki, cały dobytek i groby, które pokrywa niepamięć, żeby wszelki
          ślad po nas zaginął. Polacy znają holocaust Żydów i „akcję Wisla”, a nie
          znają „akcji Syberia”. Polacy znają mord kielecki, a nie znają liczby ofiar
          naszych dzieci, które zginęły na Syberii z głodu i zimna oraz hekatomby ofiar
          zsyłek, więzień i łagrów sowieckich. A przecież do tych ofiar przyczynili się w
          dużej mierze Żydzi, współpracujący z NKWD, a potem z UB.” - Maria ANTONOWICZ

„Dlaczego dotąd oficjalne koła żydowskie nie potępiły jawnej zdrady
          i innych zbrodni, jakich się wobec Polski i polskich obywateli
          Żydzi dopuszczali przez cały czas okupacji sowieckiej?”
          -
      • Gość: Pilu Re: Czerwona Bydgoszcz IP: 213.77.40.* 21.06.01, 11:57
        Gość portalu: WOLF napisał(a):

&#62 Godzina twojej wypowiedzi świadczy o tym, że nie
        &#62 myślałeś co piszesz. A co cię obchodzi nasze miasto
        &#62 (skąd jesteś Toruń?!).
        adres: *.dialup.eol.ca - to na pewno Toruń i na pewno godzina "bydgoska"
    • Gość: Magda Re: Czerwona Bydgoszcz IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.01, 23:09
      Dlaczego tyle nienawisci i wulgarny jezyk ? Mozna przeciez inaczej !!!
    • Gość: sin Re: Czerwona Bydgoszcz IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.01, 22:08
      Widzisz problem, ale słowa jakich używasz nie leczą go tylko pogłębiają. Jest
      mi też bardzo smutno, że wokół mnie tylu ludzi o ciasnych i naiwnych umysłach,
      ale pokazując im pogardę i nienawiść karmisz ich chorobę. Spróbój walczyć
      zzarazą bez niepotrzebnej złości, tej walki nie wygrasz stosując siłę,
      najlepiej chyba przekonywać błądzących własnym przykładem, wiarą, miłością.
      • Gość: Kuba Re: Czerwona Bydgoszcz IP: *.kn.com.pl 03.05.01, 22:06
        mysle, ze rozwazania na temat zarzucony przez osobe
        ktora "wstydzi sie za NAS" jest nie na miejscu,
        po pierwsze kazdy wstydzic powinien sie za siebie
        a po drugie wypraszam sobie takie uogulnienia!!!
    • Gość: Check Re: Czerwona Bydgoszcz IP: *.dostep.pl 05.05.01, 15:10
      Podsumowując:
      -Tezę wieslawa nie tak prosto obalić jak to niektórzy próbują czynić.
      Bydgoszcz jest czerwona - świadczą o tym choćby wyniki wyborów i arogancja
      władz lokalnych.
      -Dlaczego jest czerwona? Nie wiem. Może łatwo tu ludźmi manipulować? Może nie
      potrafią przystosować się do nowej rzeczywistości? Choć solidarnościowe wątki
      też by się znalazły w historii.
      -Domysły że wieslaw jest z Torunia dobijają mnie. Ludzie! To jest to samo
      województwo. Bydgoszcz i Toruń pozostaną zaściankami dopóki nie zrozumieją, że
      tylko razem jako półmilionowa aglomeracja coś znaczą. Na szczęscie niektórzy to
      rozumieją.
      • Gość: marek Re: Czerwona Bydgoszcz IP: *.atr.bydgoszcz.pl 16.05.01, 11:30
        Bydgoszcz jest z pewnoscia bardziej czerwona niz czarna, ale czy to zle?
        Arogancja wladzy nie ma nic wspolnego z tym jakiego jest ona koloru. Czy Solidarnosciowy
        rzad, ktory obecnie rozwala ostatecznie nasza gospodarka nie jest przykladem skrajnej
        arogancji i niekompetencji? A poprzednie, solidarnosciowe wladze Bydgoszczy, z
        prezydentem Warczakiem, ktory po pijanemu strzelal z pistoletu gazowego w Teatrze Polskim
        to co?
        • Gość: yukee Warczaka zostawic w spokoju IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 15:18
          A poprzednie, solidarnosciowe wladze Bydgoszczy, z
          &#62 prezydentem Warczakiem, ktory po pijanemu strzelal z pistoletu gazowego w Teatr
          &#62 ze Polskim
          &#62 to co?

Prezydenta Warczaka prosze laskawie zostawic w spokoju (zwlaszcza jesli nie znasz
          rzeczywistych okolicznosci zdarzenia, ktore Twoim zdaniem dyskredytuje go jako
          polityka). Nigdy juz po wygasnieciu tamtej kadencji nie mielismy tak dobrego
          Zarzadu Miasta, tak dobrej wladzy samorzadowej, tak dobrego gospodarza miasta,
          takich prawdziwie ideowych ludzi jak On i wielu jego wspolpracownikow. Wiecej
          pokory i szacunku!

• Gość: Pilu Re: Czerwona Bydgoszcz IP: 213.77.40.* 21.06.01, 15:49
          Gość portalu: marek napisał(a):
          &#62 A poprzednie, solidarnosciowe wladze Bydgoszczy, z
          &#62 prezydentem Warczakiem, ktory po pijanemu strzelal z pistoletu gazowego w Teatr
          &#62 ze Polskim
          &#62 to co?
          No fakt, lepiej do tego używać samochodu, jak posłowie pewnej frakcji...
      • Gość: wiechu Re: Czerwona Bydgoszcz IP: 212.160.232.* 20.06.01, 22:52
        A Ty skąd kolego wyskoczyles? Zyjesz w takim samym gownie jak kazdy, i nie ma
        to znaczenia z jakiej czesci kraju pochodzisz. Kim jestes ?? Dupkiem na
        panstwowej posadzie ?
    • Gość: ledwor Re: Czerwona Bydgoszcz IP: 12.34.56.* 09.05.01, 18:05
      DLACZEGO NIE MA TU MODERATORA ????
      TOĆ TO CZYSTA BARANINA Z GŁUPOTĄ RAZEM WZIĘTA...
      Weźcie to i wyłączcie, bo naprawdę niewarte oglądania.
      Płakać mi się chce nad wysoczyzną intelektualną tej dysputy.
      Marcin

p.s.
      Zaraz mi się przypomina, że "KOPERNIK BYŁA KOBIETĄ " !!!!!!!
      • Gość: Freeride Re: Czerwona Bydgoszcz IP: *.bydgoski.pl 16.05.01, 15:27

Jeśli nie rozumiesz istoty niomoderowanego forum, chatu itp. to nie zabieraj
        głosu w tej kwestii. (chociaż to co napisałem zawiera w sobie pewna
        sprzeczność:) )
        Ma tu prawo wypowiedzieć się każdy, zarówno debil jak i filozof.

wracając do tematu.
        I co z tego że Bydgoszcz "czerwona"? Gnidy i męty sa po każdej stronie. Od tego
        jest prawo aby egzekwować sprawiedliwość a nie partyjne rozgrywki.
        Osobiście uważam się za przedstawiciela "kapitalizmu z ludzka twarzą", który
        gdyby zaszła taka potrzeba współpracowałby zarówno z czerownymi, czarnymi i
        sraczkowatymi. Liczy się rzeczowa dyskusja a nie wieczne pierdo...nie "Ja i
        moje widzi mi się a sprawa polska".Tak mi się przynajmniej wydaje. Nie
        wyszliśmy jeszcze z pewnej przestarzałej typologii partii politycznych i ciągle
        tkwimy w "Polsce Winkelriedem narodów" co stwarza niebezpieczną mieszankę
        emocji co do spraw którymi interesuje się coraz mniejsza część społeczeństwa,
        zostawiając je i słusznie politykom a zajmując się w końcu inwestowaniem i
        rozwijaniem samego siebie.
        Niestety ludzi, tak jak już powiedziałem, którym emocje przesłaniają
        zdroworozsądkowe myślenie nie brakuje, ale miejmy nadzieję że ich liczba będzie
        stopniowo spadać, na rzecz tych którzy faktycznie mają coś do powiedzenia.
        howk
        powiedziałem
    • Gość: PK Re: Czerwona Bydgoszcz IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 22:51
      Gość portalu: wieslaw napisał(a):

&#62 Zawsze tacy byliscie. Kazali podpisywac volksliste to podpisywaliscie, kazali
      &#62 chodzic na pochod z czerwona szmata to chodziliscie. Pozwalali pyskowac na
      &#62 Zydow to chodziliscie na pogadanki z duszpasterzem. A teraz morda w kubek i
      &#62 glosowac na SLD jak wam wladza rozkazuje.

WIESIU!!! PRZYCHAMUJ TROCHĘ! NIE WIEM, CZY WIESZ, ALE TWÓJ UKOCHANY PRAWICOWY
      RZĄD PODCZAS WPROWADZANIA NAJWAŻNIEJSZYCH DLA KRAJU REFORM, PRZEZ 1/3 CZASU NA
      ANTENIE PUBLICZNEJ TV OPOWIADAŁ O - ZA PRZEPROSZENIEM - KOBIECYCH MACICACH! WTEDY
      NAPRAWDĘ BYŁY WAŻNIEJSZE SPRAWY!! PRZEJDŹ SIĘ DO PIERWSZEJ LEPSZEJ PRZYCHODNI -
      ZROZUMIESZ, O CO MI CHODZI.

POZDRAWIAM BYDGOSKI SLD.
      • Gość: sin Re: Czerwona Bydgoszcz IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.01, 19:02
        Gość portalu: PK napisał(a):

&#62
        &#62 WIESIU!!! PRZYCHAMUJ TROCHĘ!
        Po polsku będzie PRZYHAMUJ i lewica nie powinna tego zmieniać.

NIE WIEM, CZY WIESZ, ALE TWÓJ UKOCHANY PRAWICOWY
        &#62 RZĄD PODCZAS WPROWADZANIA NAJWAŻNIEJSZYCH DLA KRAJU REFORM, PRZEZ 1/3 CZASU NA
        &#62 ANTENIE PUBLICZNEJ TV OPOWIADAŁ O - ZA PRZEPROSZENIEM - KOBIECYCH MACICACH!

1/3 czasu? Na którym programie? Nie przesadzasz?Może nadają dla zwolenników SLD
        specjalne wiadomości? A może masz troche spaczoną perspektywę ?

PRZEJDŹ SIĘ DO PIERWSZEJ LEPSZEJ PRZYCHODNI -
        &#62 ZROZUMIESZ, O CO MI CHODZI.

Pracuję w przychodni powstałej na zasadach reformy służby zdrowia i nie wiem o co
        może Ci chodzić? Ludzie są zadowoleni , personel raczej też- mają nadzieję, że
        dalej będzie szło w tym kierunku. Przychodnia się rozwija, inwestuje. Wszystko za
        pieniądze Kas Chorych. Zapomniałem dodać-przychodnia jest prywatna i nie niesie
        bagażu nadmiernego zatrudnienia, socjalistycznej struktury i niewydolnego zarządu.
        &#62
        &#62 POZDRAWIAM ludzi myślących i widzących rzeczywistość taka jaką ona jest, bez
        zaślepienia jakąkolwiek ideologią.

• Gość: Bydgoszc Re: Czerwona Bydgoszcz IP: *.p.lodz.pl 22.05.01, 15:54
      Czerwony jest krzyżacki toruń - wieś koło Bydgoszczy. My zawsze będziemy po
      stronie prawej! Co za debil wypisuje bzdury że w Bydgoszczy jest inaczej?
      • Gość: Pilu Re: Czerwona Bydgoszcz IP: 213.77.40.* 21.06.01, 12:13
        Gość portalu: Bydgoszc napisał(a):

&#62 Czerwony jest krzyżacki toruń - wieś koło Bydgoszczy. My zawsze będziemy po
        &#62 stronie prawej! Co za debil wypisuje bzdury że w Bydgoszczy jest inaczej?
        A przez takich "lokalnych" patriotów jak Ty, zawsze będzie koflikt Bydgoszcz-
        Toruń. Pod względem estetyki miasta, spraw kultury itp. nie mamy co nawet stawiać
        Bydgoszczy obok "wsi" Torunia.
        • Gość: fin Re: Czerwona Bydgoszcz IP: *.atr.bydgoszcz.pl 21.06.01, 16:05
          Gość portalu: Pilu napisał(a):

&#62 A przez takich "lokalnych" patriotów jak Ty, zawsze będzie koflikt Bydgoszcz-
          &#62 Toruń.

No i co, niech będzie, ten konflikt to rzecz naturalna (dyskutowana juz w tylu wątkach na forum tak
          bydgoskim jak i toruńskim, że aż szkoda powtarzać ciągle te same argumenty).

&#62Pod względem estetyki miasta, spraw kultury itp. nie mamy co nawet stawi
          &#62 ać Bydgoszczy obok "wsi" Torunia.

Owszem, Szeroka w Toruniu wygląda nieżle, ale wystarczy wejsć w boczne uliczki lub podwórka
          tam jest już zupełnie inaczej. Natomiast w "sprawach kultury" to chyba urwałes się z choinki,
          wstąp w Bydgoszczy do opery, filharmonii czy teatru to przestaniesz pisać takie bzdety.
    • Gość: papadon Re: Czerwona Bydgoszcz Czarny Torun IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 19:56
      co nie ktorym to sie chyba w mozgu zwoje pomieszaly
    • Gość: Kresowy KIEDY ZYDZI PRZEPROSZA POLAKOW ZA GRODNO 1939? IP: *.nas1.ana2.gblx.net 07.06.01, 10:55
      Gość portalu: wieslaw napisał(a):

&#62 Zawsze tacy byliscie. Kazali podpisywac volksliste to podpisywaliscie, kazali
      &#62 chodzic na pochod z czerwona szmata to chodziliscie. Pozwalali pyskowac na
      &#62 Zydow to chodziliscie na pogadanki z duszpasterzem. A teraz morda w kubek i
      &#62 glosowac na SLD jak wam wladza rozkazuje.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      POLSKI HOLOCAUST Z RĄK ŻYDÓW NA KRESACH
      „Nikt nie pamięta o polskim holocauście na Syberii”
      „Za polski holocaust ■ NIKT ■ NAS ■ N A W E T ■ N I E ■ P R Z E P R O S I Ł ■
      poza Niemcami.
      My, Kresowiacy, straciliśmy nie tylko swoich bliźnich, ale także domy, ziemie,
      rodzinne pamiątki, cały dobytek i groby, które pokrywa niepamięć, żeby wszelki
      ślad po nas zaginął. Polacy znają holocaust Żydów i „akcję Wisla”, a nie
      znają „akcji Syberia”. Polacy znają mord kielecki, a nie znają liczby ofiar
      naszych dzieci, które zginęły na Syberii z głodu i zimna oraz hekatomby ofiar
      zsyłek, więzień i łagrów sowieckich. A przecież do tych ofiar przyczynili się w
      dużej mierze Żydzi, współpracujący z NKWD, a potem z UB.” - Maria ANTONOWICZ

„Dlaczego dotąd oficjalne koła żydowskie nie potępiły jawnej zdrady
      i innych zbrodni, jakich się wobec Polski i polskich obywateli
      Żydzi dopuszczali przez cały czas okupacji sowieckiej?”
      -
    • Gość: Piotr Re: Czerwona Bydgoszcz IP: 195.116.218.* 25.06.01, 00:00
      Pisanie o Bydgoszczy jako o czerwonym mieście jest bzdurą. Mieszka tu wielu
      normalnych, uczciwych ludzi nie mających nic wspólnego z PZPR, UB, SLD. Dużo
      jest niestety naszej winy, że tolerujemy takich p r z e b i e r a ń c ó w jak
      Tokarczuk, Piotrowska, Schreiber. Udają uczciwych a grają dla komuchów.
    • Gość: kasia Re: Czerwona Bydgoszcz IP: 12.34.56.* 26.06.01, 00:00
      Moi drodzy
      Dlaczego dajecie się wciągnąć w prowokację jakiegoś niezrównoważonego faceta.
      Macin nawet Ty? Przecież osoba, która o czwartej w nocy wypisuje takie brednie
      to albo cieć nocny, który o doktrynach nie ma zielonego pojęcia, albo chory
      psychicznie. Najbardziej łyso będzie wiechowi (z małej litery bo na dużą nie
      zasługuje) kiedy wszyscy go oleją i nikt nie podejmie z nim rozmowy.
      Buziaczki dla "czerwonych Bydgoszczan"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka