25.11.13, 16:27
W związku z tym, że pierwsze spotkanie nam nie wyszło proponuję ustalić termin natępnego spotkania. Miejsce spotkania pomnik na Starym Rynku.
Moja propozycja godzina 17-18 w dniu powszednim lub 15 w sobotę. Macie inne propozycje?
Obserwuj wątek
    • semeon Re: Spotkanie 25.11.13, 18:40
      Już pisaliśmy, że taki sposób organizacji spotkania raczej kolejny raz przyniesie niepowodzenie.

Może posłużę się swoim przykładem. Kilkanaście lat temu chciałem stworzyć stowarzyszenie osób podobnie jak ja skrajnie niezadowolonych z pewnych procesów społecznych - nie chcę się wdawać tutaj w szczegóły, aby uniknąć zbędnej i pewnie przykrej dla mnie polemiki - w tym celu odbyłem ponad sto dwadzieścia rozmów osobistych z potencjalnymi członkami owego stowarzyszenia. Po wstępnych deklaracjach wynająłem salę, zorganizowałem nagłośnienie, przygotowałem to co chciałem przekazać innym i później jeszcze do każdego z kim rozmawiałem i kto wykazał wstępne zainteresowanie wykonałem telefon. Tych telefonów wykonałem 120 na dwa dni przed spotkaniem, którego miejsce i termin ogłosiłem w prasie, gdyż tak się umawiałem z moimi rozmówcami. Z owych potencjalnych 120 osób na pierwsze spotkanie przyszły 23 osoby.

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/2013/11/zobaczcie-gdzie-sa-bydgoskie-pieniadze.html
      • 12komar Re: Spotkanie 25.11.13, 18:48
        Chciałbym chłopakom dodać otuchy, ale rzeczywiście organizacja tego typu spotkań to ciężka praca. Inaczej rzecz ma się, gdy chodzi o zwołanie na imprezę, wtedy przychodzi i 23 tys. ludzi;) (vide: niedawne ognisko na Zakrzówku w Krakowie). Ale byłbym okrutnikiem, gdybym zniechęcał. Wręcz przeciwnie - dopinguję z daleka. I zapewniam - gdybym mieszkał w Bydgoszczy, albo w tym czasie bawił w pobliżu - przyszedłbym.
      • tassar Re: Spotkanie 19.01.14, 17:18
        hmm gdybys dopisał że bedzie bigos i wódka-przyszłoby 300 osób.
        A to Polska własnie.Semeon do jasnej anielki,przecież wiedziałes z góry że tak bedzie.Tak?
        • bydofan Re: Spotkanie 19.01.14, 17:28
          Semeon wiedział ale z góry zaznaczył, że w tym czasie będzie miał inne zajęcia. Spotkanie było udane pomimo nieobecności naszego, że tak go określę "kapitana drużyny" :-)
    • bydofan Re: Spotkanie 25.11.13, 19:12
      Moim zdaniem 23 osoby to ogromny sukces. A jednak mam nadzieję, że chłopaki zgłoszą się.
    • wchodzi Re: Spotkanie 11.01.14, 15:08
      A może to jest właściwy dzień, 19 stycznia w 94 rocznicę ostatecznie przynależność Bydgoszczy do Polski .
      • tupolej154 Re: Spotkanie 11.01.14, 15:39
        A będzie Piotr Cyprys albo ktoś z TMMB?
        Czy to ma być jakiś wieczorek zapoznawczy? Bo Mr. Adams prosił zawsze na herbatkę.
        • bydofan Re: Spotkanie 11.01.14, 17:38
          Ja bym widział to tak: najpierw poznamy się i ewentualnie jeśli ktoś ma jakiś pomysł na to jak walczyć o Bydgoszcz to omówimy ten pomysł. Zgłaszajcie się kto chętny!!!
      • bydofan Re: Spotkanie 11.01.14, 17:34
        Jak widzicie wątek ma już 2 miesiące i myślałem, że umarł śmiercią naturalną. Jeśli chodzi o mnie to jestem gotów więc jeśli są inni chętni to ustalamy termin 19.01. jaką godzinę proponujecie? Może być np. 15.00?
        • bydofan Re: Spotkanie 12.01.14, 14:49
          Eeeejjjj panowie ale nie wszyscy na raz z tym zgłaszaniem się, proszę do kolejki :-)
          A na serio to co jest jakaś jedna chętna osoba czy dajemy sobie spokój? Proszę o potwierdzenie spotkania bo jeśli nie będzie chętnych to spotkanie odwołujemy ok?

• jasnygwint1 Re: Spotkanie 12.01.14, 15:27
            Zeby przyciągnąć ludzi, trzeba podać czemu ma ono służyć, bo hasło przedstawimy się mnie jakoś nie przekonuje. Może najpierw ustalić konkretny temat spotkania? I raczej coś na co można wpłynąć, czyli s5 odpada
            • syn_biskupa Re: Spotkanie 12.01.14, 17:07
              Trzeba zapytać ojca dyrektora jak się robi protesty tak jak robił w sprawie krzyża czy multipleksa.
        • wchodzi Re: Spotkanie 12.01.14, 18:22
          OK.
        • wchodzi Re: Spotkanie 12.01.14, 18:25
          również jestem gotów
          • bydofan Re: Spotkanie 13.01.14, 01:50
            wchodzi -to jesteśmy umówieni niedziela g.15.00 19.01. koło pomnika
            Koledzy mają świętą rację, że temat spotkania jest ważny ale myślę, że w rozmowie bezpośredniej można swoje myśli lepiej sformułować. Myślę, że można bez skrupułów omówić choćby taką rzecz na co się zgadzasz w tej walce, gdzie jest granica tego co co chcesz zrobić. Może pojawią się inne pomysły. A temat: co robić dalej w walce o Bydgoszcz

• bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Spotkanie 13.01.14, 14:58
              Obiecuję,ze jesli nie bedzie naszego asa wywiiadu z czasów PRL,- semeona to tez sie pojawię.
              Jestem bardzo zainteresowany poznaniem naszych kolegów z forum.
              • dziwny22 Re: Spotkanie 14.01.14, 14:10
                Ale z ciebie jełop ty stary komunistyczny ubowcu, który chwilowo nazwał siebie torunianinem z Wyżyn. Kretynizm zupełnie wyżarł ci mózg i jedyne co w pozostało to emocjonalne szczątki pozwalające ci opluwać bydgoszczan, ich organizacje i inicjatywy. Aktualnym pozostaje pytanie: "skąd się taki trep ulung"?
                • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Spotkanie 14.01.14, 17:13
                  dziwny22 napisał:

> Ale z ciebie jełop ty stary komunistyczny ubowcu, który chwilowo nazwał siebie
                  > torunianinem z Wyżyn. Kretynizm zupełnie wyżarł ci mózg i jedyne co w pozostał
                  > o to emocjonalne szczątki pozwalające ci opluwać bydgoszczan, ich organizacje i
                  > inicjatywy. Aktualnym pozostaje pytanie: "skąd się taki trep ulung"?

jestem pod wrażeniem, rzadko kto jest tak madry jak ty. Tak 3maj.
    • johnyflaszka Tak wygląda spotkanie w Żninie 13.01.14, 18:23
      bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,15267358,Nie_wierza_Bienkowskiej__Blokowali_droge__ZDJECIA_.html#LokBydTxt
      • tupolej154 Re: Tak wygląda spotkanie w Żninie 14.01.14, 06:22
        Ja się pytam co robi TMMB czy SMB czy to towarzystwo utrzymuje się z naszych podatków?
        To jest jeszcze większa cienizna niż Związki Zawodowe.
        • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Tak wygląda spotkanie w Żninie 14.01.14, 09:16
          tupolej154 napisał:

> Ja się pytam co robi TMMB czy SMB czy to towarzystwo utrzymuje się z naszych po
          > datków?
          > To jest jeszcze większa cienizna niż Związki Zawodowe.
          >

Ja Ci odpowiem. Nic, pierdzą w stołki, piją kawę i gorzałę i mysla tylko jak dorwać sie do stołków,żeby dalej żerować na mieszkancach Bydgoszczy.
        • wchodzi Re: Tak wygląda spotkanie w Żninie 14.01.14, 09:27
          Listy piszą tak w duchu staropolskiego zawołania: pisz do mnie na Berdyczów!-no i piszą,piszą ... piszą.
          • bydofan Re: Tak wygląda spotkanie w Żninie 14.01.14, 23:10
            Niestety my polacy mamy taką przywarę, że lubimy innych opluwać. Im mocniej tym mamy większą satysfakcję. Przykre.
            Osobiście nie wierzę, że organizację takiego stowarzyszenia jak SMB stworzono po to aby dorwać się do stołka. Wspaniali ludzie założyli wspaniałe stowarzyszenie i tyle w temacie. Co do spotkania padł postulat aby niektórym zabronić przyjścia na spotkanie. Przenigdy!!! Grupa jest otwarta a więc dla każdego ( o ile w ogóle powstanie ) a już osobę tak zaangażowaną w nasze sprawe bydgoskie jak Semeon zapraszam szczególnie i mam nadzieję, że będę miał zaszczyt go poznać. Do zobaczenia. :-)
            • semeon Re: Tak wygląda spotkanie w Żninie 14.01.14, 23:22
              Dziękuję za zaproszenie, ale nie mogę przyjść, gdyż tego dnia mam inne obowiązki. Bardzo mi przykro. Jeżeli spotkania będą miały ciąg dalszy, a zaproszenie będzie aktualne to chętnie skorzystam.

Natomiast co do forumowego szkodnika, który atakuje, obraża, insynuuje , prowokuje, a nazwał siebie "bydgoszczaninem" z Wyżyn to sądzę, że jego dotychczasową i przyszłą "twórczość", nie tylko na tym forum, najlepiej odda znane powiedzenie:

"Wariat na swobodzie największą klęską jest w przyrodzie".

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/
              • bydgoszczanin_z_wyzyn Re: Tak wygląda spotkanie w Żninie 15.01.14, 13:18
                semeon napisał:

> "Wariat na swobodzie największą klęską jest w przyrodzie".

Tez jestem zdania,że powinni ciebie jednak na dłużej zamknąć .
            • pan_ziutek Re: Tak wygląda spotkanie w Żninie 15.01.14, 05:51
              bydofan napisał(a):

> Osobiście nie wierzę, że organizację takiego stowarzyszenia jak SMB stworzono p
              > o to aby dorwać się do stołka. Wspaniali ludzie założyli wspaniałe stowarzyszen
              > ie i tyle w temacie.

A jak inaczej można zmieniać rzeczywistość bo pogadać tylko to każdy może ale z tego nic nie wynika. A w naszej demokracji nawet referenda nie są wiążące. Władza robi swoje nie pytając obywateli.
              • bydofan Re: Tak wygląda spotkanie w Żninie 15.01.14, 17:04
                Zgadzam się z Tobą pogadanka nic nie zmieni. Mam na celu spotkanie, na którym się poznamy. To zbliża ludzi do siebie, buduje zaufanie a kontakt bezpośredni daje większe możliwości wymiany swoich poglądów ale też jest sposobem na wzbogacenie swojej wiedzy na ile chcemy poświęcić się dla B. Mam też pewien pomysł, może będzie głupi ale na forach nie bardzo idzie nam wymiana poglądów na tego typu tematy. Wolę przedstawić go w rozmowie osobistej i usłyszeć co inni na ten temat sądzą.
                Po za tym skłaniam się do działania w ramach smb.
          • wchodzi Re: Tak wygląda spotkanie w Żninie 15.01.14, 10:39
            Oj! chyba jeden z listów dotrze do adresata.Czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg zdarzeń.
    • bydofan Re: Spotkanie 19.01.14, 16:54
      Śpieszę poinformować Was, że umówione spotkanie odbyło się :-)
      Spotkanie odbyło się w wąskim gronie ale jak to mówią nasi sąsiedzi zza miedzy nie liczy się ilość tylko jakość a ta na naszym spotkaniu była wysoka!
      Ustaliliśmy, że nie budujemy odrębnej grupy ale działamy pod szyldem SMB.
      Ruszamy z drukiem cyklicznej gazetki. Niektóre szczegóły omówiliśmy a dla nieobecnych omówimy w biurze smb oraz zakładam wątek pod nazwą "Gazetka".
      No a tak na koniec to muszę powiedzieć, że nie zgadzam się z tymi, którzy nie doceniają takich spotkań. Uważam, że naprawdę warto się spotkać i poznać się nawzajem bo ułatwia to późniejszy kontakt i ogólnie mówiąc jest bardziej twórcze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka