marchewka872 12.05.14, 14:48 Lepiej w MSWIA czy w Bizielu? termin mam na połowę czerwca mały się nie chce odwrócić może któraś z Was ma doświadczenia na ten temat? będę wdzięczna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zojumia Re: Gdzie cesarka? 13.05.14, 08:29 Nie wiem jak wygląda kwestia planowanego cc. W moim przypadku to była sytuacja nagła. W MSW mają pewien schemat: po cc (na sali operacyjnej jesteś około 1 h, dziecko pojawia się już po około 15 minutach, a ojciec dziecka jest obecny podczas ważenia, badania i itd.) trafiasz na zwykłą salę - leżenie 12 h. W tym czasie dostajesz płyny dożylnie, środki przeciwbólowe, trwa monitorowanie ciś. Jeżeli z dzieckiem wszystko OK, jest obok (ojciec dziecka może zostać na czas tych wspominanych 12 h). Po upływie tego czasu przychodzi położna i trwa pionizowanie - można iść do łazienki (przez pierwsze godziny zakaz jedzenia i picia). Domyślam się, że w innych szpitalach schemat postępowania po zabiegu jest podobny. Pewnie sytuacja wygląda nieco inaczej, gdy cc jest planowane. Odpowiedz Link Zgłoś
makarcia Re: Gdzie cesarka? 16.05.14, 17:51 W Bizielu miałam 3 cc. Po ostatniej i przedostatniej dziecko dostałam natychmiast po wyjęciu z brzucha by się z nim kilka minut przywitać. Potem ważenie, badanie, mierzenie (z mężem) i leżenie na sali 6 godzin. Znieczulenie miałam tak podane by leżeć jak najkrócej. Potem pionizacja itd. Bardzo sobie Biziel chwalę. Pilnowano by mnie nic nie bolało i dostawałam środki przeciwbólowe. Oddział neonatologiczny najlepiej wyspecjalizowany w województwie. Pediatrzy bardzo rzeczowi i badają więcej niż w standardach. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewka872 Re: Gdzie cesarka? 16.05.14, 19:20 Dziękuję Wam za odpowiedź, chyba jednak zdecyduję się na Biziel. jakoś tak mi intuicja podpowiada.... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: Gdzie cesarka? 22.05.14, 20:16 Zależy tez na czym Ci zależy. W Bizielu 12 osób na sali po operacyjnej. W Msw max 6- liczę z dziecmi😊. Dziecko w MSWiA od razu dostajesz. No i kameralnie bardzo tam jest. Ja czulam sie tam wyjątkowo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
makarcia Re: Gdzie cesarka? 23.05.14, 14:49 W Bizielu na sali pooperacyjnej 3 osoby były a miejsc jest na 6. Sala wielka i leży się na niej góra 12h a potem wędruje się do dwuosobowych z łazienką. Zresztą chyba 6 nigdy nie będzie zapełnione bo tylu cesarek dziennie nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś