Dodaj do ulubionych

Eksplozja w pubie Piwnica

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 22:12
Przykre zdarzenie. Na szczęście niktr nie zginął.
PS. Oglądałem Zbliżenia o 21:45 w TVB. Podano tę wiadomość bodaj jako
trzecią, o ile dobrze pamiętam. Przecież tylko budynek wyleciał w powietrze i
do tego nikt nie zginął. O katastrofie śmigłowca w ogóle nie wspomniano.
Przecież to nie pierwsza taka katastrofa, i do tego nikt nie zginął.
A tak ogólnie, to jak zwykle, jeżeli chce się czegoś dowiedzieć to trzeba
kupić gazetę (np. GW). Przecież dziesięcio(?)letnia TVB nie będzie
przekazywać wszystkiego, ma wyższe cele - jest "publiczna". Wstydzi się nawet
swoich poprzednich lat, dzięki którym w 1994. roku mogła zaistnieć. Tak,
drodzy czytelnicy, TVB nadała - jeżeli ktoś to jeszcze pamięta - samodzielnie
swój program jakieś piętnaście lat temu - jeszcze pod szyldem TBT. I muszę
stwiedzić, że poza postępem technicznym i technologicznym (teletekstu jednak
nie nadają do dziś) merytorycznie niewiele się zmieniło. No moze na gorsze.
Pozdrawiam TVB i zycze burzliwego rozwoju.
Obserwuj wątek
    • Gość: darek z bydgoszczy TVB w tym czasie balowała i nikt tym faktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 05:50
      sie nie imnteresował dla nich wazniejsze sa rocznice niż to co sie stało
      na kapach tak samo zachowują sie ze sportem przecież to sa jaja te
      wiadomości sportowe trwają 10 sek !!!!!! za co my płacimy !!
      • Gość: nexx2 Re: TVB w tym czasie balowała i nikt tym fakte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:22
        moze jakis nowy wybuch bedzie i znow bedzie temat?
    • Gość: darek z Bydgoszczy a jeszcze jedno ! od 3 lat interweniuje w TVB!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 05:56
      o telegazete wszystkie regiony w Polsce ją posiadaja tylko nie TVB i
      nici z tego może tym powinna zainterweniować Gazeta przecież wszystkie
      wiadomości regionalne i sportowe !!! można było by się dowiedzieć
      dużo wcześniej niż 21.45!! pozdrawiam
      • Gość: a poziom Re: a jeszcze jedno ! od 3 lat interweniuje w T IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.09.04, 11:04
        a poziom prezenterek.... szkoda pisać 2 Panie są ok, ale reszta
        eeeeeeeeeaaaaaaaaaayyyyyyy
        • Gość: magda Re: a jeszcze jedno ! od 3 lat interweniuje w T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 11:05
          strach, ze wBydzi wybuchy, bomby...

gdzie my żyjemy?
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Eksplozja w pubie Piwnica 11.09.04, 14:29
      o matko to niedaleko miesjca w którym firma mojego starego podłapała robotę
      budowlaną...
      • Gość: PUb Re: Eksplozja w pubie Piwnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 15:00
        Czy ten Pub to byl zabytek? Czy potrzebna bedzie ekspertyza Konserwatora
        Zabytkow? To moze byc prawie jak historia z Tormiesem.
    • Gość: muniek TVB dla emerytów IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.04, 16:10
      TVB jest tak samo drętwa i nieruchawa jak jej prezenterzy-nie wiem jak można to
      oglądać. Rozwalają mnie te ich newsy w stylu: "na ulicy Wąchockiej pękła rura
      wodociągowa-zalało dwie piwnice" To jest poziom osiedlowej kablówki
      • Gość: Kleo Re: TVB dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 17:02
        TVB przez swój brak poziomu (bo to już chyba depresja) osmiesza zarazem
        Bydgoszcz, bo inne ośrodki to przynajmniej starają się, aby preznterzy byli w
        miarę a u nas??? a do tego ten brak telegazety-_- po prostu wstyd się robi, a ja
        lubię Bydgoszcz i chce żeby miała dobrą telewizję regionalną oraz aby wreszcie
        zajęła nalezne jej się miejsce wśróg innych miast Polski (całą robotę chrzanią
        radni-_-)
        pozdrawiam
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Eksplozja w pubie Piwnica 11.09.04, 23:38
      wygląda na to że Bydgoszc robi się niebezpieczna...a do tego lokalu jakieś łyse
      karki napakowane przychodziły...po poznańsku penerki...
      • Gość: magda Re: Eksplozja w pubie Piwnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 23:41
        kiedyś bydzia była bezpieczna, można było przejść wieczorem przez centrum, a
        teraz? Boję sie tylko o moje dzieci. Czy mam już stąd wyjechac?
    • Gość: tykk Re: Eksplozja w pubie Piwnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 23:44
      TV3 standardowo: o Bydgoszczy tylko dobrze. Jak była afera z finansowaniem
      Zawiszy i Polonii, Wyborcza pisała o tym na pierwszych stronach, to TV3:
      NIC PRZEZ TYDZIEŃ!!!!
      • Gość: mikimaus Re: Eksplozja w pubie Piwnica IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.04, 12:34
        Jak pierwszy raz wysłali reportera do Iraku, dyżurnym punktem każdego wydania
        Zbliżeń była relacja stamtąd. Współczuję uczestnikom tej wielkiej tragedii, ale
        nie po to mają okienka w dwójce, aby czas, który powini poświęcać na sprawy
        regionu marnowali na relacje,które w Jedynce czy TVN były lepsze i zgodne z
        profilem programu. Warszawa powinna od nich wziąć odszkodowanie za zmarnowany
        czas antenowy w wysokości komercyjnych stawek za reklamy. Jak dostaliby po
        kieszeni raz czy drugi, to by może zrozumieli w jakim celu zostali powołani i
        co powinni robić. Mając stosunkowo dobry potencjał techniczny i ludzki robić
        tak słaby program, to jest sztuka. Za co te nagrody? Cóż oceniają w jury osoby,
        które nie wiedzą jak się ma dobór informacji do programu w stosunku do tego, co
        się naprawdę dzieje w całym regionie - nie tylko w Toruniu, Włocławku czy
        Bydgoszczy, ale też w mniejszych miejscowościach, do których TVB jeździ od
        święta. Tak więc nagrody, o ile nie są przyznawane po "kolesiowsku"
        odzwierciedlają jednynie formę przedstawienia informacji. To zdecydowanie za
        mało. Można obejrzeć poczciwą gdańską Panoramę, czy poznański Teleskop
        (gdzieniegdzie te programy można też odebrać w Bydgoszczy, przy pewnych
        staraniach technicznych typu dobra antena) i można zauważyć, że mimo (w
        przypadku Panoramy) słabszej formy prezentacji z tych programów można się
        dowiedzieć dużo więcej. Pństwo z Kujawskiej chyba popadli w samozachwyt.
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Eksplozja w pubie Piwnica 12.09.04, 14:07
        dlatego dla przeciwwagi otwiera się oddział TVP w Toruniu....tak jak by nie
        było tam tv TRWAM..
        • Gość: stańczyk Re: Eksplozja w pubie Piwnica IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 15:44
          WYSADZONO PUB , A WSZYSCY PISZĄCY MARUDZĄ NA TELEWIZJE Z DUŻĄ PRZESADĄ.TO Z
          BYDGOSKIEJ TELEWIZJI WYWODZĄ SIĘ JENERALSKI,CHYLEWSKA,WICHROWSKI,ORCHOLSKI I
          PARĘ JESZCZE ZNANYCH W KRAJU OSÓB,KTÓRE TELEWIZJI UCZYŁY SIĘ W BYDGOSZCZY.
          DLACZEGO BYDGOSZCZANIE SĄ TACY ZAKOMPLEKSIENI??? WSZYSTKO WAM SIĘ PODOBA CO
          JEST Z POZNANIA CZY GDAŃSKA???POGŁUPIELIŚCIE ??? JA MIESZKAŁEM TROCHĘ W
          WARSZAWIE I WCALE NIE WIDZIAŁEM TAM LEPSZYCH PREZENTERÓW W LOKALNEJ TELEWIZJI.
          TO JEST WŁAŚNIE PROWINCJONALNE MYŚLENIE - WSZĘDZIE JEST LEPIEJ NIŻ W
          BYDGOSZCZY.ŚMIECHU WARTE!!! NAJZABAWNIEJSZE JEST TO , ŻE NIKT NIE ROZUMIE,ŻE TO
          CHODZIŁO O HARACZ CZY DŁUGI WŚRÓD GANGSTERÓW.PRZEBUDŹCIE SIĘ BYDGOSZCZANIE...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka