Gość: SHOCK Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.01.02, 11:45 Na moje wycieczki z panem O. sa superackie, problem w tym ze szostka jako szkola nie potrafi wychowywac i tepi osobowosci (oczywiscie nie wszyscy nuczyciele, ale dosyc sporo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ninon Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 23:39 Czy ktoś pamieta Zabę? Odpowiedz Link Zgłoś
onikta Re: VI LO -ranking nauczycieli 24.03.02, 16:09 jak to możliwe?? jakieś słowa dobre dla poleskiej?? to mały potwór i dyletant!! a może się cos zmieniło od tych zamierzchłych czasów, gdy przyszła na miejsce mojej ukochanej p. Prof. Doleckiej - erudyty na miarę VI!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 16:47 Dlaczego nikt nie wspomina uroczej, prześlicznej p. Prof. Dziatkowiak, która wychowała pokolenia germanistek. Jest niedoścignionym wzorem i Mistrzem. Nie wszyscy mają szczeście spotkać w swoim zawodzie mistrza, co widać na przykładzie rzeszy niedouczony panien tzw. licencjatek produkowanych masowo prze bydgoski Colleg. A może po prostu nie miały szczęścia spotkać w szkole takiej Pani Profesor Dziatkowiak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewag Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: 212.122.221.* 17.05.02, 12:52 VI konczylam ponad 20 lat tem. Bardzo miło wspominam panią Dzitkowiak.Urocza kobieta i wspaniały nauczyciel.Po pierwszym roku nauki niemieckiego z p.Dziatkowiak pojechalam na oboz do DDR i nieżle sobie radziłam.Póżniej uczyłam się j.angielskiego ale nigdy nie spotkałam tak wspaniałego wykładowcy , który umiałby przekazać tyle co p.dziatkowiak. Pozdrowienia dla Pani Profesor i wszystkich uczniów byłych i terażniejszych VI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.byd.pro 12.11.02, 10:30 Dziatkowiakowa to i dla mnie najlepszy nauczyciel jezyka, z jakim dane mi bylo sie zetknac.Życzę moim dzieciom, by ktos taki je uczyl. Fakt, ze na koniec mialem ledwie czworkę, a maturę oceniła mi jedynie na tróję, ale gdy zaraz po egzaminach wstępnych na studia wyjechałem do Wiednia i skonfrontowalem teorię z praktyką okazało się umiem porozumiewać sie dużo lepiej niż niejeden piątkowicz. To była najlepsza szkoła niemieckiego. Mało tu wzmianek o ś.p. prof Ołdak. Naprawdę potrafiła nauczyć matmy. Solidna, zawsze przygtowana, sprawiedliwa i duży talent pedagogiczny. VI LO to dla mnie te dwa nazwiska potem długo długo nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.178.001.pools.vodafone-ip.de 02.06.15, 22:12 Jak ja wtedy nie lubiłam niemieckiego. Wtedy TP prof. Dziatkowiak powiedziała mi, że niemieckiego to się w życiu nie nauczę. :-) Czy ktoś wie co z nią się dzieje? Chętnie wysłała bym jej pozdrowienia po niemiecku. :-) jestem nauczycielem w Niemczech i mówię tam tylko po niemiecku . Fazit: obojętnie ... Super prof. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voytecq Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 25.03.02, 16:52 Jeszcze jeden głos w sprawie Kolanowej. pierwszą lufę dostałem właśnie od niej. Przez trzy lata miałem u niej lufe na półrocze (a do debili językowych sie nie zaliczam bo skończyłem anglistykę) więc szczerze jej nie-cier-pia-łem. Zwłaszcza pytań przy tablicy. miała zwyczaj stawiania plusów i minusów w zależności od tego czy odpowiedzi były poprawne. po pewym czasie się wyłączała i stawiała te znaczki, których było więcej bez względu na odpowiedź. Ktos te jej plusy i minusy pamięta? Ale z drugiej strony muszę jej przyznać, że mnie uratowała na ustnej maturze. Do dzis nie wiem jakim cudem była członkiem komisji biologicznej. wiedząc że ide na anglistykę (byłem na biol-chemie) tak pokierowała komisją, że ta ptzymkneła oko na moje brednie i dała mi tróję! Dzięki, pani Kolano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfi Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.getin.pl 13.05.02, 12:35 Zgadza się. Madamme Poleska ma krzepe i na serio dzięki niej wiem o wiele więcej. Tyle, że ja jestem stary czort, a wielu przez nią miało problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BESII Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.02, 20:02 Czes ludziki! Co prawda nie jestem a raczej nie bylam z VI :-) ale musze powiedziec ze byl u was jeden swietny nauczyciel ( przynajmniej ja go tak zapamietalam z mojej dawnej budy )LESZEK ZAGLOBA -mnie uczyl histori Pozdrawiam was wszystkich Besii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Rutkow Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.as1.cra.dublin.eircom.net 20.07.02, 23:01 No, no, lza sie w oku zakrecila po przeczytaniu tych sympatycznych wspominek. Jestem absolwentem VILO z 1982. Moim wychowawca byl "Marys" Sajna - naonczas malo doswiadczony nauczyciel, przekonany, ze wystarczy wrzucic nam troche cytatow z akademickiego podrecznika (tzw. Szczeniak czyli Szczeniowski). Zreszta potem studiowalem fizyke i Szczeniaka nie widzialem na oczy. Pamietam tez pp. Twarogowa, Wojtyne i Latosowa - kazda w swoim rodzaju. Matme mialem z prof. Oldak (zwana u nas Oldaczowa) - uwazam ze byla dobrym pedagogiem: w pierwszej klasie wprowadzila dosc ostry rygor, ktory potem stopniowo lagodnial; nie zapomne, pod jakim bylem wrazeniem gdy w czwartej klasie Oldaczowa odezwala sie do mnie po imieniu! Oczywiscie pamietam legendarnego Tyburka i "Wierzbe". Biola to oczywiscie Bienia ("Czapla lec mnie do tablicy i machnij mnie rysunek"), konkurujaca z Wrona. Historia: Babcie Dabrowska i Derech. Dabrowska to chyba jedyna komunistka ktora wierzyla w to co robi, w przeciwienstwie do uczacej nas propy (kto jeszcze pamieta taki przedmiot: propedeutyka wiedzy o spoleczenstwie) - o cholera zapomnialem nazwiska ! Pamietam, ze byla zastepczynia dyrektora i miala meza - spiewaka operetkowego. No a dyro - Henryk Olczyk ("A teraz zaspiewamy hymn - trzy, cztery"). Gegry uczyl nas pan Poletek - bardzo fajny facet ("A Azory to gdzie sa ? W budzie, co ?"), ktory potrafil zainteresowac nas (no, przynajmniej niektorych) tym o czym mowil. Sposobem na Kamenca od ruska bylo udzielanie sie w sklepiku uczniowskim; wyjscia " po towar" trwaly co najmniej trzy godziny. Alicja Dziatkowiak od niemca ("Ruhe bitte !!!") to faktycznie wspaniala postac (gdzies na forum widzialem mile wspomnienie), podobnie jak nieodzalowany Kapec od WF, pomimo smiesznych torow przeszkod i "intelignetengo rozgrywajacego na srodku" (pilka reczna). Sorry ze tak sie rozpisalem, ale moze przeczyta ktos z moich rocznikow. Odezwijcie sie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GPG Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: 63.169.190.* 08.01.03, 19:24 Czesc Macieju!!! Oldakowa (“Gilgenast skoncz bo Cie wyrzuce”) byla najlepsza. Nauczyla matmy tych co ja lubili i tych co w mat-fizie zanlezli sie przez przypadek. Dziadkowiak (“Herr Lebioda haben Sie Guckuk”) byla swietna, ale ja zawsze mialem problemy z jezykami (szczegolnie z polskim i z rosyjskim). Z braku zainteresowania zaprzepascilem okazje zeby sie nauczyc niemieckiego. Potem musialem to odrobic na studiach w Niemczech. Kapec – Jedyny w swoim rodzaju, zyjacy we wlasnym “doktorskim” swiecie. Z perspecktywy czasu podziwiam jego zaangazowanie (rozgrywki ligowe), wytrwalosc i wyrozumialosc. Marian S. i jego “dzieciaczki” to … temat “rzeka”. Materialu wystarczylo by na osobna ksiazke. “Szostka” to byla, i mam nadzieje ze jest dzisiaj, fantastyczna szkola. A w to duzej mierze dzieki jej uczniom. Uwazam ze dopiero po latach mozna docenic przygotowanie jakie nam ta szkola dala. Jak rowniez, kaliber ludzi, z ktorymi chdzilismy do szkoly. Pozdrowienia dla Was wszystkich. GPG - Matura 1982. gpg@cox.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pele Re: podziel się wspomnieniami na szkolnelata.pl IP: *.szaf / *.anax.pl 19.07.04, 00:58 Pozdrawiam wszystkie Koleżanki i Kolegów, zdajacych maturę w latach 72 i 73. Mieszkam od wielu lat poza Bydgoszczą /w Gdyni i w Szczecinie/, ale podczas każdego pobytu nad Brdą pierwsze kroki kieruję w stronę VI-tki. Jakiś dziwny sentyment, wspomnienia belfrów, których wtedy przeklinałem, a dziś wiem, jacy byli wspaniali - wszystko to powoduje, że takie nazwiska profesorów jak: Wernerowski/fizyka/, Tyburek/matma/, Gwiazdowski/polski/, Piechocka/polski/, Wrońska/biologia/, Nowicka/geografia/, Maksymiuk/fizyka/, Kapczyński/w-f/, Rajuniec/rosyjski/, Sachs/niemiecki/, Dąbrowska/historia/, Jasińska/chemia/, Kowalska/łacina/ i oczywiście dyrektorzy:Kaczmarek i Kępiński pozostały w mojej pamięci do dziś i na zawsze. Myślę, że również w pamięci moich rówieśników - dinozaurów wśród uczestników tych wspomnień o naszej budzie. Podaje swój adres e - mailowy, licząc, że ktoś z "mojej" ekipy sie odezwie i dorzuci trochę wspominek. Pozdrawiam! leszekpokorski@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka a o pani WIZE nikt nic nie pisze?! budowa atomu... IP: *.univ / *.clsh.univ-nancy2.fr 22.11.02, 17:03 no i gdzie wy jestesie - rocznik 78 (nie mam na mysli matury tylko rocznik) az mi sie wierzyc nie chce ze nikt jeszcze nie napisal ani slowa o "wspanialej pani profesor" p.Wize. Zastanawiam sie dlaczego nie daje sie szansy mlodym ludziom, ktorzy by innych czegos nauczyli, VI WIELKA VI, z polaka gnebia, z francuza gnebia, z gery tez, z... a na chemii przez trzy lata wciaz ten sam temat - budowa atomu, czesc 1, 2, 3, ... podobnie z biologia u pani Ciechalskiej, toc to smiechu warte (do tego bardzo niesprawiedliwa kobieta !!!) Poza tym jesli chcecie znac moje zdanie co do innych, to POleska wspominam najlepiej - fakt, jest jaka jest ale nikt tak dobrze nie pokaze ci czym jest humanistyka, poza tym pani od WF - nazwiska nie pamietam - kiedys chodzila do SP14. Olej, ta od francuza ale nie Butler (to przez te srodki uspakajajace, ktore ludzie zazywali przed jej zajeciami - poradzilam sobie bez), no i "mala, czarna" matematyczka - chyba jeszcze gnebi ludzi - moje wspolczucia. Poza tym bardzo mile wspomnienia - a pamietacie goscia od muzyki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarki Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.12.02, 10:43 "Super belfer" -to tytuł dla mgr Twarog - naszej niezapomianej wychowawczyni i nauczycielki fizyki. Najlepsze ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE - POMYŚLNOŚCI W NOWYM ROKU dla WSZYSTKICH ABSOLWENTÓW NAJLEPSZEJ BUDY POD SŁOŃCEM PRZESYŁA absolwent 1980r. JARKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 04:14 Łza się w oku kręci... chociaż uważam Szóstkę za szkołę o zacięciu akademickim, co przekłada się na określenie: chłodną. Tak nie przymierzając jak moja wychowawczyni Śp Irena Ołdak. Była doskonałym nauczycielem pod względem metodycznym i merytorycznym. Trzymała jednak duży dystans wobec uczniów, zbyt duży.W odróżnieniu od plotkary Kosiorkiewicz, przymykającej oko na wychodzenie chłopaków z lekcji celem pogrania w piłkę. Nie przeszkadzali wtedy w rozmowach z uczennicami o ciuchach itp.A Wrońska? Mówiliśmy na nią:fy flus(trzy plus):sepleniła i więcej nie dała.Wspaniały dyro Kolosa zastąpiony później przez "Turystę" czyli lekko zgarbionego Olczyka.Chodzący kożuch czyli przydługie ubranko Wojtynki - wrednego "małego" rozmiaru.Dla jednych wspaniała, dla innych postrach Nowińska zwana Trumbą(nauczyła niemieckiego albo doprowadziła do śmierci klinicznej), głupia Banachowa dająca się naciągać setny raz w semestrze na opowieści o sztucznych ogniach na Węgrzech. Mecenasowa Derechowa będąca w kropce zapytana o Katyń. Idiotka, wieczny zastępca, Trela- sprawdzająca przy wejściu, czy wszyscy mają przyszytą tarczę.Tępy wuefmen Borowski, który zrobił nam kartkówkę i pisaliśmy ją leżąc na podłodze w sali gimnast.(gdy chciał nas podzielić na rzędy zaproponowałem, że lepsze byłyby klepki...) Na razie to tyle! Pozdrawiam szóstkowiczów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 04:38 Gdyby ktoś chciał poplotkować o szkole i belfrach zapraszam: nadawca@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JustMe Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.randka.lco.pl 25.04.03, 15:50 VI LO... Mecze sie i mecze, ale ambicje nie pozwalaja mi zmienic szkoly... Uwielbiam ogladac miny rozmowcow, ktorzy na pytanie: "jaka szkola?", dostaja odpowiedz: "Szostka". A wtedy pytaja: "I jak tam jest?" A ja odpowiadam: "Wszystko, co o niej slyszeliscie, to prawda..." Zestaw: Binia, Graczyk, Pielacka, Markwitan, na pewno nie jest ostatecznym hard- corem, ale obcowanie z tymi przedstawicielami ciala pedagogicznego bynajmniej nie nalezy do najprzyjemniejszych. Za to na pewno mozna napisac, ze jest ciekawie... "L., jestes zielony jak tabaka w rogu", "H. co sie tak patrzysz jakbys Henka Iglesiasa zobaczyla?", "No i co, mam glowke, gosc ogonowa tez - jestem wirus!", "Moze teraz jakas dziewczyna nam cos powie... Moze Krzys...", "Dziewczyny, ja nie wnikam w wasza orientacje, ale jestescie pewne, ze wolicie chlopcow?", "Czyj to telefon tak dzwoni?! Przeciez trzeba wylaczac komorki... aha, to chyba moj..." Eh, sentyment juz teraz mam do tej budy. I wiem, ze kiedy za rok ja skoncze, to bedzie mi sie czasem tesknilo... A moze polece ja moim dzieciom... Odpowiedz Link Zgłoś
mati344 Re: VI LO -ranking nauczycieli 07.05.03, 10:17 Choć wielu młodych narzeka na "moją panią" mówię o prof.Poleskiej, jestem przekonana, że z czasem zmieni zdanie... maturę zdałam w 1988 i do tej pory mam w uszach "proszę państwa! jest afera!" albo "co poeta chciał powiedzieć?" ... a co to kogo obchodzi co on chciał powiedzieć ?!? , ważne co mówiła Ona! Gorąco zachęcam młodzież - nie oceniajcie zbyt pochopnie (nie taki diabeł straszny ;-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha rocznik 1976, matura 1995 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 16:06 Szostka to była szkoła dziwnych nauczycieli, duzo stresowali, wymagali, a przeciez książki w każdym LO były takie same. I jak to powtarzał dyr. SZKOŁA ELITARNA!!! Sucha była ok, tylko te jej żyły na szyi i rękach, żeby urzymac na dłoni bransoletke musiała szeroko rozstawić palce. Gębarowska była niezła, jak na sprawdzianie zwracała uwagę to nie wiadomo było na kogo patrzy, jedno oko w lewo drugie w prawo. Olejnmiczak to zawsze dla mnie byl pedal, bo sie ciągle po klacie gładził i po jajkach drapał. I ten jego rowerek w kantorku. Nie mialam u niego problemow z gery, ale nie jeździłam na wycieczki krajoznawcze jak to robiła część kujonów - podlizywaczy. Graczykowa od matmy, byla zlosliwa, ale jak sie ktos uczyl byla ok, no moze czasem wyzwala od bałwanów i kazała zachowywac sie potulniej - "jak jej kot Filut", no i zawsze skrywała swój usmiech! hejza od polaka, wspaniale przekazywała wiedze, super. tylko ze niepotrzebnie stresowala, z usmiechem wstawiala paly. Mi zawsze powtarzala, ze dzieki mnie czesciej sie usmiecha a i tak 3 z ospowiedzi mi wstawiala, chocby nie wiem co. Wrońska byla tez ok, laska szkolna (widzielismy ja TVN - Ananasy z mojej klasy), lubiłam jej rozprawy o roli mężczyzny w życiu. A wogole to grono pedagogiczne to jedna mafia, no może oprócz paru nauczycieli z którymi niestety nie miałam do czynienia. Ciesze sie ze skonczylam ta wredną szkołe, odpoczęlam psychicznie na studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinach3 Re: VI LO -ranking nauczycieli 18.12.03, 10:52 Tak prof POLESKA - WIELKI CZŁOWIEK, DO DZIŚ MAM OCHOTE WRÓCIĆ NA TE LEKCJE!!! Wrońska - wymagajaca, ale nie przemęczająca się, płytka , powierzchowna, ale ... elegancka kobieta Olej - zwyczajny snob Graczykowa - boze do dzisiaj sni mi sie jak miala ochote mnie oblac w czwartej klasie - mowila ze jestem kretynka a ja potem skonczylam studia ekonomiczne i matme na pierwszym roku zaliczyłam na bdb. ale wybaczam im te lata stresów - bo to biedni ludzie są :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czyrka1 Re: VI LO -ranking nauczycieli 16.05.04, 22:20 Czy Olej to Wojtek Olejniczak ? Jeśli tak to też kończył szóstkę . Korzystając z okazji to może odezwie się ktoś z matury' 84 ? to już 20 lat!!! klasa biol- chem K. Wrońskiej Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelpb Re: VI LO -ranking nauczycieli 14.06.05, 15:57 Czyrka 1 jesteś jedyną osobą na tym forum z którą chodziłem do jednej klasy ale po nicku nie kojarzę. Wprawdzie minął rok od twojego wpisu ale jęśli tu jeszcze się pojawisz to napisz. Olej to dokładnie kolega Olejniczak. obywatelpb@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FISH Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 13:46 Tak, tak. Kolega Wojtuś chyba przyjął założenie, aby zastąpić Tadeusza Tyburka. Biedaczasysko zapomiał już jak mizernie stawiał czoła pani Kolano na języku radzieckim, a z innych przedmiotów też do orłów nie należał. I tak to z szarej myszki rodzi się tyran. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dvgg Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.telsten.com / *.telsten.com 10.01.04, 17:12 piszcie, piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Afra VI LO -ranking nauczycieli IP: *.skanska.pl / *.skanska.pl 15.01.04, 09:18 Wpisy tu obecne to juz historia sama w sobie, ale ponieważ jestem w tym roku w nastroju d szukania znajomych z przeszłości, zaryzykuje pytanie czy ktos z rocznika 1989 (znaczy matura) odwiedza ten portal?? Profil humanistyczny, wychowawca Zagłoba, pierepałki z Kolanową, francuski z Butler, fizyka z Sajną, polski pól na pól Dolecka i Piątek. Fajnie by bylo wiedziec co z stało się z moimi znajomymi. Odezwijcie się! mój adres e-mailowy:af-ra@poczta.wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 23:17 No to chodziliśmychyba do tej samej klasy. Pamiętasz siostry? Z tej strony Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thortom Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.awacom.net 20.02.04, 16:09 masz racje z Kolano. to prawdziwe kolano (noga), podobnie było z Wrońską na początku. za to uważam że Markwitan jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mko Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.iweb.pl 15.05.04, 18:35 z aktualnych nauczycieli tej cudnej szkoly to trzeba chyba wymienic p.Wierzbicka ktora nadal terroryzuje swych uczniow i nadal nosi ten kok... a co od Oleja to uwazam ze robi najlepsze wycieczki, a ze jest czlowiekiem oszczednym to czasem ma sie okazje spac w miejscach nie njlepiej do tego przystosowanych lub jesc cukier bo nic innego nie ma... a pani Naparte ma jedna zalete prawie wcale nie ma jej w szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inermis Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 08:49 > a pani Naparte ma jedna zalete prawie wcale nie ma jej w szkole... Czy to zaleta? zdawalam maturke z fiz... oj ciezko bylo sie dobrze przygotowac, nie bylo z kim skonsultowac problemow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VI !!!!!! Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.bsb.com.pl 26.08.04, 13:06 Zgadzam się - Wierzbicka jest rewelacyjna, po matmie na tym poziomie przez całe studia (ekonomia, statystyka) prawie nic nie musiałam robić :) Olej wycieczki robił naprwadę rewelacyjne, ale szowinista z niego był niesamowity. Naparty - za moich czasów mocno chorowała i długo jej nie było - fizykę za to tłumaczyła świetnie :) Z wartch wymienienia są jeszcze Nel Powel (historia), Markwitan (chemia, rzeczywiście nieśmiały, ale spoko gość) Źle wspominam p. Piątek (polski) - niestety wyznawała zasadę, że mat-fiz (choć ogólnie inteligentny) nie jes w stanie nauczyć się polskiego i na każdym kroku musiała nam to udowadniała :( Brrrrrr.... No i na maturze musiała nam dowalić, cjoć dzięki Bogu nikogo nie oblała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mko Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.iweb.pl 15.05.04, 18:35 z aktualnych nauczycieli tej cudnej szkoly to trzeba chyba wymienic p.Wierzbicka ktora nadal terroryzuje swych uczniow i nadal nosi ten kok... a co od Oleja to uwazam ze robi najlepsze wycieczki, a ze jest czlowiekiem oszczednym to czasem ma sie okazje spac w miejscach nie njlepiej do tego przystosowanych lub jesc cukier bo nic innego nie ma... a pani Naparte ma jedna zalete prawie wcale nie ma jej w szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.04, 12:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojti Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 20:59 co wy z tymi profesorami przecież oni są tylko marnymi magistrami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójt Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:01 pamiętam jak Poleska uwzięła się na mnie bo dowiedziała się ,że chodzę na korepetycje,chciała mnie oblać za to na maturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.146.164.27.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.02.10, 20:59 poleska, to jakiś ciężki przypadek, zupełnie nie rozumiem, kto pisze te peany (jestem lingwistą), zastąpiła w 2 klasie moją ukochaną, cudowną prof. Dolecką , u której zaliczyłam na 5, a ta rzucała się, jak w epilepsji po klasie, miała chyba jakieś zaburzenia, a wiedza ż a d n a!!!! Lenistwo i brak chaos na lekcjach!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.net / *.pl 14.06.05, 17:59 Poleską słabo znam, ale prof Kolano do dziś wspominam baaardzo ciepło. Znakomity dydaktyk i pedagog. Była "na dystans", jak przystało na nauczyciela, ale nie była fałszywa. To wspaniały człowiek. Wiem, kolega się zaniednbał (zaczynaliśmy naukę w 84), niedawno zdawał maturę i ona mu pomagała się przygotowywać, potwierdza moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.net / *.pl 14.06.05, 18:02 I jeszcze jedno: wyrażając się oględnie: orłem z rosyjskiego nie byłem, ale do dziś, choć rzadko muszę się tym językiem posługiwać radzę sobie... znowu oględnie mówić, całkiem nieźle. To świadczy o Nauczycielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Pamiętam, że w 1974 chyba właśnie pani P była IP: *.tvgawex.pl 06.05.06, 22:59 od polskiego. Chyba, bo byłem w tej szkole tylko pół roku. Wybrała kilkoro z nas do inscenizacji sądu nad Kreonem. Dostaliśmy togi, a jakże, i chyba 7 dni na przygotowanie. Niestety nie powiedziała o jaki sąd chodzi. Jej chodziło o literacki, co kolwiek to znaczy :). A my zrobiliśmy normalną, w naszym pojęciu, rozprawę. Pamiętam tylko śmiech klasy i jeden fragment jak adwokat (Mariusz) powiedział, że Antygona sama się powiesiła, na co prokurator (Tadzik) protestował mówiąc, że nie mogła się sama powiesić bo te kamienne krzesła ważyły z kilkaset kilogramów. W tej "przygodzie" brał jeszcze udział Kazik (chyba już nieżyje) i jeszcze jeden kolega, ale już nie pamiętam imienia. NIe pamiętam też naszego wyroku, ale wyrok profesorki był surowy. Tylko jeden z nas dostał 3, reszta 2 :) Co do pani K, to o ile uczyła rosyjskiego, to dużo jej zawdzięczam. Do dziś umiem powiedzieć po rosyjsku "liceum ogólnokształcące". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: VI LO -ranking nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 03:40 Ja mam całkowicie przeciwne, megalomanka, złośliwa, nieobiektywna. Koszmar o którym trzeba zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś