Dodaj do ulubionych

Zdrowa ręka na temblaku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:10
Taka sytuacja może mieć miejsce tylko w takim pienknym kraju:D
Obserwuj wątek
    • radca Re: Zdrowa ręka na temblaku 27.09.04, 20:35
      Jesli zalozyli - to i powinni zdiac
      i patrzec - czy wszystko dobztre sie powiodlo

ale jak widac - do tego trzeba byc czlowiekiem , a nie konowalem

radca
      • trond Re: Zdrowa ręka na temblaku 27.09.04, 20:45
        gdybym nie wierzył w Pana Boga w niebie i w szatana w piekle i gdybym się nie
        bał wiecznego potępienia-to bez wahania i nie oglądając się na to,że osierocę
        rodzinę-umarłbym sobie cichutko z rozpaczy przed tym komputerem.co za dużo to
        śmiertelnie niezdrowo.
    • czwarty.wymiar Czy są granice...? 27.09.04, 20:50
      No nie mogę... Czy są w naszym kraju jakieś granice głupoty, patologii, czy
      wreszcie zwykłego skurwysyństwa? Obawiam się, że to się ciągnie po choryzont...
      • trond Re: Czy są granice...? 27.09.04, 20:53
        czwarty.wymiar napisał:

> No nie mogę... Czy są w naszym kraju jakieś granice głupoty, patologii, czy
        > wreszcie zwykłego skurwysyństwa? Obawiam się, że to się ciągnie po
        choryzont...
        choryzont-doskonale to ująłeś.i nie wytykam Ci orta,tylko chylę czoła przed
        nowym adekwatnym do sytuacji słowem
        • Gość: magda Re: Czy są granice...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:56
          kiedy ogłosili, ze likwidują moj ukochany TorByd, pomyślałam, ze paranoja w tym
          miescie przerosła wszelkie granice.
          Teraz juz nie myslę.
    • okularnik57 Re: Zdrowa ręka na temblaku 27.09.04, 21:21
      Tak sobie myślę, jaką komfortową sytuację mają lekarze i pielęgniarki:
      przychodzą do pracy, tylko mają do podpisu listę obecności, żadnych marudzących
      pacjentów, tylko... PLAŻA.
      • Gość: edi Re: Zdrowa ręka na temblaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 21:27
        wybaczcie złośliwość, proszę :-)

Tak sobie pomyślałem, jakby tak jeszcze kogoś z Bydgoszczy wpakować w gips i
        nie wyjąć?
        Kogo proponujecie?

(pomijam odpowiedź "jatrzącego leszka", że mnie :o)
        • Gość: Bydgoszczanka Re: Zdrowa ręka na temblaku IP: 64.213.237.* 27.09.04, 21:55
          Jedyne wyjscie to samemu zdjec! Przeciac i juz.Przeciez trzeba sobie jakos
          radzie, bo na sluzbe???? zdrowia nie ma co liczyc. Paranoja!
          • Gość: magda Re: Zdrowa ręka na temblaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 22:04
            a może w gips włozyc:
            Obremskiego
            Dombrowicza
            Gruszkę
            i paru innych?
            • Gość: adam Re: Zdrowa ręka na temblaku IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 27.09.04, 22:18
              a mało gabinetów ortopedycznych w książce telefonicznej, a jak chce w ramach
              NFZ to na Słowackiego zapraszam -zeilen Sie bitte
              • Gość: Piłkarz Coś tu jest nie tak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 08:49
                Złamałem sobie rękę. Pojechałem do Oddziału Medycyny Ratunkowej w Szpitalu
                Jurasza . Zrobili mi prześwietlenie i zapakowali w gips. Po upływie wymaganego
                okresu zjawiłem się w rejestracji Oddziału M.R. w Juraszu i otrzymałem listę
                Przychodni Ortopedycznych w Bydgoszczy. Pojechałem do najbliższej mieszczącej
                się na Markwarta w Pogotowiu. Jako że była sobota Pani w rejestracji zapisała
                mnie na najbliższą środę - cztery dni później. Kiedy zjawiłem się o umówionej
                godzinie po 20 minutowym oczekiwaniu zostałem przyjęty i po wykonaniu
                dodatkowego prześwietlenia zdjęto mi gips. Za 2 tygodnie zjawiłem się na
                kontroli i po problemie. Nie wydaje mi się aby problem był aż tak duży aby
                Wyborcza umieszczała go jako wiadomość dnia .....
                Ale może się mylę
                • Gość: mela Re: Coś tu jest nie tak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:35
                  Wyborcza szuka sensacji. Z tego przeciez zyja. Rownie dobrze moze to byc
                  wyssane z palca, ale kogo to obchodzi?! Wazne ze jest o czym pisac.
                  • Gość: ehmm Re: Coś tu jest nie tak. IP: *.tvp.pl 28.09.04, 13:17
                    Polecam szczególnie tego experta-ortopedę, który twierdzi, że
                    tygodniowe "przenoszenie" gipsu zagraża zanikiem mięśni.
                    Ciekawe czy na wszystkim zna sie równie dobrze...
    • Gość: Ubu_król Nie ma limitów a to cholernie kosztowny zabieg !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:49
      Lekarze i pozostały personel wola sie opierdalać, jak szef powiedziałże nie ma
      limitów to nie ma. Kraj paranoi.
    • Gość: Pacjent Re: Zdrowa ręka na temblaku IP: *.net / *.net 28.09.04, 17:35
      A zona pana Dyrektora Szpitala Klinicznego w tym czasie likwiduje w szpitalu
      gabinet gine.i otwiera na koszt szpitalaprywatny gab,stom.Jak sie ma w rodinie
      rektora AM takie przewaly sa mozliwe,przeciess czuwa czlowiek czystych
      interesow Z-ca Dyrektora Krzyzanowska specjalista od swej kieszeni.
      • Gość: Uopek Re: Zdrowa ręka na temblaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 20:04
        A niechciałbyś w UOP pracować? Potrzebujemy takich gości z klasą.
    • Gość: joanna Gips mozna zdjac samemu... IP: 209.167.94.* 28.09.04, 19:37
      To prawda, jesli kosc na pewno sie zrosla, sciagniecie gipsu domowym sposobem
      byloby najlatwiejsze w tej sytuacji. Nie, zeby to bylo idealne wyjscie, ale
      przynajmniej bez tego idiotycznego czekania.

A potem - dochodzic swoich (niezaprzeczalnych) racji, oburzac sie,
      pomstowac... Dr Banach tez zamiast straszyc zanikiem miesni moglby udzielic
      jakiejs normalnej rady. O realnej pomocy, nawet nie wspominam.

Byla Bydgoszczanka (od lat w Kanadzie)
      • Gość: Konstantyn Re: Gips mozna zdjac samemu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 20:45
        Tak nawiasem... Kolega z USA (Polak), który jest tam ubezpieczony, ale nie ma
        żadnego ekskluzywnego ubezpieczenia, przez 8 dni chodził ze złamanym palcem od
        szpitala do szpitala - i wreszcie po 8. dniach gdzieś łaskawie zgodzili się mu
        ten palec wziąć w gips.
        Zatem komentarze typu: A to Polska właśnie... nie do końca trafione. Rzecz
        jasna - jestem za tym, by i w Polsce i w USA służba zdrowia funkcjonowała
        prawidłowo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka