Gość: małokto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:10 Taka sytuacja może mieć miejsce tylko w takim pienknym kraju:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: Zdrowa ręka na temblaku 27.09.04, 20:35 Jesli zalozyli - to i powinni zdiac i patrzec - czy wszystko dobztre sie powiodlo ale jak widac - do tego trzeba byc czlowiekiem , a nie konowalem radca Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Zdrowa ręka na temblaku 27.09.04, 20:45 gdybym nie wierzył w Pana Boga w niebie i w szatana w piekle i gdybym się nie bał wiecznego potępienia-to bez wahania i nie oglądając się na to,że osierocę rodzinę-umarłbym sobie cichutko z rozpaczy przed tym komputerem.co za dużo to śmiertelnie niezdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Czy są granice...? 27.09.04, 20:50 No nie mogę... Czy są w naszym kraju jakieś granice głupoty, patologii, czy wreszcie zwykłego skurwysyństwa? Obawiam się, że to się ciągnie po choryzont... Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Czy są granice...? 27.09.04, 20:53 czwarty.wymiar napisał: > No nie mogę... Czy są w naszym kraju jakieś granice głupoty, patologii, czy > wreszcie zwykłego skurwysyństwa? Obawiam się, że to się ciągnie po choryzont... choryzont-doskonale to ująłeś.i nie wytykam Ci orta,tylko chylę czoła przed nowym adekwatnym do sytuacji słowem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Czy są granice...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 20:56 kiedy ogłosili, ze likwidują moj ukochany TorByd, pomyślałam, ze paranoja w tym miescie przerosła wszelkie granice. Teraz juz nie myslę. Odpowiedz Link Zgłoś
okularnik57 Re: Zdrowa ręka na temblaku 27.09.04, 21:21 Tak sobie myślę, jaką komfortową sytuację mają lekarze i pielęgniarki: przychodzą do pracy, tylko mają do podpisu listę obecności, żadnych marudzących pacjentów, tylko... PLAŻA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Zdrowa ręka na temblaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 21:27 wybaczcie złośliwość, proszę :-) Tak sobie pomyślałem, jakby tak jeszcze kogoś z Bydgoszczy wpakować w gips i nie wyjąć? Kogo proponujecie? (pomijam odpowiedź "jatrzącego leszka", że mnie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydgoszczanka Re: Zdrowa ręka na temblaku IP: 64.213.237.* 27.09.04, 21:55 Jedyne wyjscie to samemu zdjec! Przeciac i juz.Przeciez trzeba sobie jakos radzie, bo na sluzbe???? zdrowia nie ma co liczyc. Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Zdrowa ręka na temblaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 22:04 a może w gips włozyc: Obremskiego Dombrowicza Gruszkę i paru innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Zdrowa ręka na temblaku IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 27.09.04, 22:18 a mało gabinetów ortopedycznych w książce telefonicznej, a jak chce w ramach NFZ to na Słowackiego zapraszam -zeilen Sie bitte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piłkarz Coś tu jest nie tak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 08:49 Złamałem sobie rękę. Pojechałem do Oddziału Medycyny Ratunkowej w Szpitalu Jurasza . Zrobili mi prześwietlenie i zapakowali w gips. Po upływie wymaganego okresu zjawiłem się w rejestracji Oddziału M.R. w Juraszu i otrzymałem listę Przychodni Ortopedycznych w Bydgoszczy. Pojechałem do najbliższej mieszczącej się na Markwarta w Pogotowiu. Jako że była sobota Pani w rejestracji zapisała mnie na najbliższą środę - cztery dni później. Kiedy zjawiłem się o umówionej godzinie po 20 minutowym oczekiwaniu zostałem przyjęty i po wykonaniu dodatkowego prześwietlenia zdjęto mi gips. Za 2 tygodnie zjawiłem się na kontroli i po problemie. Nie wydaje mi się aby problem był aż tak duży aby Wyborcza umieszczała go jako wiadomość dnia ..... Ale może się mylę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Coś tu jest nie tak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 11:35 Wyborcza szuka sensacji. Z tego przeciez zyja. Rownie dobrze moze to byc wyssane z palca, ale kogo to obchodzi?! Wazne ze jest o czym pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehmm Re: Coś tu jest nie tak. IP: *.tvp.pl 28.09.04, 13:17 Polecam szczególnie tego experta-ortopedę, który twierdzi, że tygodniowe "przenoszenie" gipsu zagraża zanikiem mięśni. Ciekawe czy na wszystkim zna sie równie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubu_król Nie ma limitów a to cholernie kosztowny zabieg !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:49 Lekarze i pozostały personel wola sie opierdalać, jak szef powiedziałże nie ma limitów to nie ma. Kraj paranoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Re: Zdrowa ręka na temblaku IP: *.net / *.net 28.09.04, 17:35 A zona pana Dyrektora Szpitala Klinicznego w tym czasie likwiduje w szpitalu gabinet gine.i otwiera na koszt szpitalaprywatny gab,stom.Jak sie ma w rodinie rektora AM takie przewaly sa mozliwe,przeciess czuwa czlowiek czystych interesow Z-ca Dyrektora Krzyzanowska specjalista od swej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uopek Re: Zdrowa ręka na temblaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 20:04 A niechciałbyś w UOP pracować? Potrzebujemy takich gości z klasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Gips mozna zdjac samemu... IP: 209.167.94.* 28.09.04, 19:37 To prawda, jesli kosc na pewno sie zrosla, sciagniecie gipsu domowym sposobem byloby najlatwiejsze w tej sytuacji. Nie, zeby to bylo idealne wyjscie, ale przynajmniej bez tego idiotycznego czekania. A potem - dochodzic swoich (niezaprzeczalnych) racji, oburzac sie, pomstowac... Dr Banach tez zamiast straszyc zanikiem miesni moglby udzielic jakiejs normalnej rady. O realnej pomocy, nawet nie wspominam. Byla Bydgoszczanka (od lat w Kanadzie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konstantyn Re: Gips mozna zdjac samemu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 20:45 Tak nawiasem... Kolega z USA (Polak), który jest tam ubezpieczony, ale nie ma żadnego ekskluzywnego ubezpieczenia, przez 8 dni chodził ze złamanym palcem od szpitala do szpitala - i wreszcie po 8. dniach gdzieś łaskawie zgodzili się mu ten palec wziąć w gips. Zatem komentarze typu: A to Polska właśnie... nie do końca trafione. Rzecz jasna - jestem za tym, by i w Polsce i w USA służba zdrowia funkcjonowała prawidłowo... Odpowiedz Link Zgłoś