Dodaj do ulubionych

reklama BYDZI by ZONC (spora :)) )

IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.10.04, 21:02
www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=2411896#post2411896
to link do galeri zdjęć znajdującej się na stronie www.skyscrapercity.com -
najwiekszym forum o architekturze i urbanistyce na świecie. Właśnie dziś
znajduje się na stronie baner przedstawiający Bydgoszcz- mojego autorstwa. W
histrii strony jedynie Warszawa(pare razy) i raz Kraków trafił na ten
zaszczyt. Odnośnik do strony dałem na różnych stronach w 43 krajach :)
POGIEŁO??? nieee, ja poprostu kocham Bydzie i zapraszam do oglądania galerii.
Przy okazji dziękuje wszystkim za fotki Bydzi, którze wykorzystałem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jerzy Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.10.04, 21:21
      przepięknie oddany klimat na fotografi Bydgoszczy.Taka jest w rzeczywistości
      po prostu piękna.Autorowi gorące podziękowania.
      • Gość: fox Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: 213.132.85.* 16.10.04, 21:23
        rzeczywiscie niezle. brawo. wiecej takich inicjatyw. gratuluje
        • blondynka Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) 16.10.04, 21:28
          Rewelacja!!! Gratki wielkie!!!
      • czwarty.wymiar Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) 16.10.04, 22:26
        Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> przepięknie oddany klimat na fotografi Bydgoszczy.Taka jest w rzeczywistości
        > po prostu piękna.Autorowi gorące podziękowania.

Z tym, że zdjęcia są niezłe, się jak najzupełniej zgadzam.
        Jednak ze stwierdzeniem "Taka jest w rzeczywistości po prostu piękna", bym
        polemizował... To tylko ta lepsza, odfiltrowana część miasta..
        • Gość: bleee Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 25.10.04, 18:12
          Widać łosiu żeś z toruniewa, wiec lepiej zachowaj te komentarze dla swego
          rydzykowa.
    • madziara_pl zboczenie zawodowe 16.10.04, 22:17
      "Bydgosch counts inhabitants 413 000"

ale fotki ok :)))

ps nie bij!!!!
      • vviosna Re: zboczenie zawodowe 16.10.04, 22:21
        hyhy
        moze mam przestarzale informacje, ale 389 k
      • Gość: zonc Re: zboczenie zawodowe NIE :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.10.04, 22:23
        a katowice 2 M :) to nie zboczenie. Bydzia + Białe błota itp "wsie" to
        dokladnie 413 tysiaków. Na świecie przyjmóje się miarę (przeważnie) takiej
        śisłej metropolii.
        • madziara_pl zboczenie zawodowe TAK :) 16.10.04, 22:26
          mi nie o liczby.....

mi o gramatyke.....
          • Gość: Yaraz Brawo za pomysl:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 22:35
            SUPER:)Niech zyje Bydgoszcz:-)
          • vviosna Re: zboczenie zawodowe TAK :) 16.10.04, 22:36
            wiem, wiem ;) moze chodzilo o to, ze bydgoszcz liczy na mieszkancow ;))
            a zdjecia... no coz, reklama dzwignia handlu ;))
            moze zamiast dazyc do ladnego klamstwa - zaczac zmieniac ja naprawde? bo to
            takie zamiatanie pod dywan jak goscie maja przyjsc ;)
            • madziara_pl Re: zboczenie zawodowe TAK :) 16.10.04, 22:44
              bo to jest jak z rodzina - dobrze wychodzi na zdjeciach ;)

ps a mi sie fotki podobaja. i bydzia tez. w koncu to nasze rodzinne miasto.
          • Gość: ZONC PROPAGANDA TO SUKCES IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.10.04, 22:47
            USA mowilo ze gigant nawet jak ledwo im gospodarka dychala, oszukiwali z
            dochodami itp. (mamy specjaliste od USA niech cos powie:P)
            Firmy inwestowaly i mamy co mamy u Amerykancow:) W przyszlym (no za pol :))roku
            (18 lat jak skoncze) to zaloze stowarzyszenie lub dolacze sie do powstajacego
            na skyscprapercity.com i sam bede walczyc o inwestycje. Narazie moge reklamowac
            bo prawnie nic nie zdzialam. Znam takich co efekty tego mieli :) probowac bede.

PS. a co do gramatyki to ja niemiecko jezyczne dziecko :) To co sam pisalem to
            z wielkim bolem :) i slownikiem ;p
    • polynomial Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) 16.10.04, 22:53
      Best regards.

Polynomial-C
      • Gość: zonc Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.10.04, 23:00
        OH my god! Please, in polish!

PS. lepsze spojrzenie na Bydzie przedstawilem? Troszke mi tam wenecji brakuje
        ale nie mam :(
      • krotoss Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) 16.10.04, 23:02
        nie no niedług zaczna wołać 'promocji Bydgoszczy gratulujemy Zonc'a ;) He he
        naprawde fajni eujęte nasze rodzime miasteczko :) Ale powiedz chłopie czemu nie
        rozreklamowałes bardziej stadionów z tym na ile sa miejsc co sie dzieje
        (przecież Zawka ME mittingi ma) Łuczniczka Ligę Światową a Polonia GP! :) Warto
        o tym wspomniec i więcej zdjęć też ;) Z klimatem na zdjęciach jest cudowny, ale
        rzeczywistość troche bardziej brutalna szczególnie ta kamienica na Gdańskiej co
        jest taka fajna na fotce a w realu na dol McD ;D

ale comgratulejszon wielkie!
        • Gość: zonc Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.10.04, 23:10
          ostatnie 3 dni obrastam w piórka :) wszędzie chwalą :) Czekam na wypowiedz
          moich oddanych przyhaciol co by mi humor zepsoc chcieli :) Co do stadionow to
          niezabardzo znam angielski :) więc co mam pisać? :) Przyznam bez bicia, dalem
          odnosnik tutaj by udowodnić pewnemu marudkowi, że trzeba działać a nie
          pierniczyć od rzeczy na wszystko co się rusza :) Ide spać :) Wreszcie... (dziś
          nam szkołę zorganizowali, jakieś odpracowywanie :\ )
    • Gość: edek Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 16.10.04, 23:38
      Cud, miód i orzeszki. Wpatrywałem się w zdjątka jak w rozkładówkę Playboya :o)
      Ale przydłoby się :
      - trochę hoteli wyeksponować (City, Brdę można sobie podarować, ale Pod Orłem i
      Ratuszowy pasują jak ulał)
      - stadion Polonii podczas GP opatrzony stosownym opisem
      - Zawisza z wzmianka o tym, że swoje mecze gra reprezentacja Polski w Piłce
      Nożnej tutaj :o)
      - Więcej Gdańskiej - Wyborcza dawała niedawno zdjęcia kamienic najpiękniejszych
      na tej ulicy
      - Zdjąć, to paskudne lotnisko ! Wystarczy wzmianka, że mamy międzynarodowe
      lotnisko :o)
      No i zawsze możesz napisać, że sąsiaduje z nami Toruń i wrzucić fotkę, niech no
      mają tam w Toruniu uciechę :o)
      • Gość: zonc Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.10.04, 23:53
        hihi a ja nie śpię :) Z portem to jakaś obsesja! Ludzie do cholerki my nie mamy
        nawet pol miliona mieszkancow! Co wy tu chcecie Ławice? Ważne, że wiedzą iż
        taki nowy port jest a zdjąć nie zdejme, wręcz przeciwnie lepszych fotek szukam.
        Tak samo naszych wieżowców z fajnych perspektyw np. bank pocztowy. Przy okazji
        bank handlowy, ta super kamienice z gdanskiej prz placu wolnosci...

a że nie do końca ze mnie taki miodzio bydziak niech świadczy kilka fot
        Bydgoszczy w dziale SLUMSY :) <lol>
        • Gość: edek Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 17.10.04, 00:01
          możesz podać link ? Bo się gubię na tym forum :o)
          Lotnisko jest po prostu brzydkie. Nie oczekuję ładniejszego, ale myślałem, że
          brzydkie rzeczy chcesz przemiliczeć :)
          Jeśli nie, to walnij kilka fotek uroczych dzielnic mieszkalnych, szwederko
          będzie jak znalazł :o)
          Ale Wzgórze Wolności na serio by się przydało...
          • Gość: zonc Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.10.04, 00:06
            ja ci dam SZWEDERKO obrażać! Ja tu mieszkam :) Przecież na zdjęciach masz
            Wzgórze Wolności... przyjrzyj się :) i bloki są... ale wyremontowane :)

a o to i SLUMS link:

www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=142010&highlight=slums
            • radca gratulacje dla Zonca :) 17.10.04, 00:16
              pieknie, naprawde pieknie :)

radca
              • trond Re: gratulacje dla Zonca :) 17.10.04, 00:56
                akcja rewelacja.p.s.macie po świecie zaprzyjaźnione miasta-wystawcież w okolicy
                starego miasta kierunkowskazy ozdobne z wyliczeniem ile dzieli Bydgoszcz
                kilometrów od tych miast.w górach się sprawdzają na szlakach-tyle a tyle godzin
                tu a tu,to i taki mały ozdobnik ociepli kontakty i współpracę międzymiastową...
                • Gość: PIT Re: gratulacje dla Zonca :) IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 17.10.04, 08:51
                  Gratulacje.
                  Właśnie takiej promocji Bydgoszcz bardzo potrzebuje.
              • Gość: zonc Re: gratulacje dla Zonca :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.10.04, 10:31
                a myslalem ze przemilczysz :) Pamietaj, ze jestes mi winien watek w ktorym
                opiszesz zmiany jakie zrobil bys w Bydzi :p ja nie zapomne :)

TROND- na to trzeba kase!:) A poki co to jej nie zdobede (jak wspomnialem, za
                rok :) )
                • trond Re: gratulacje dla Zonca :) 17.10.04, 14:29
                  > TROND- na to trzeba kase!:) A poki co to jej nie zdobede (jak wspomnialem, za
                  > rok :) )
                  wiem,bo płacę za każdą pochłoniętą skibkę chleba.ale rachunek jest prosty jak
                  we francuskiej(na przykład) knajpce:najpierw siadasz,potem Ci nalewają ...na
                  zachętę,potem...z "wdzięczności" zamawiasz.TO SIĘ OPŁACA. ergo:wystawiasz
                  dłuuuuuuuuuugi kierunkowskaz.przyjeżdża ambasador albo inny VIP-ciągniesz go w
                  okolice drogowskazu-żeby mu zaświeciło w oczach,robisz mu pamiątkowe zdjęcie w
                  tle i...kto się oprze TAKIEJ przyjaźni...to się zacieśnia...p.s.po cóż innego
                  wymyślono kwiaciarnie wysyłkowe?gest!o kasę się nie martw-ktoś z chłopaków z
                  miasta sypnie na opłacalny projekcik.;)
                  • Gość: zonc Re: gratulacje dla Zonca :) IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.10.04, 14:38
                    zdobyć kase to nie takie trudne jak sie wydaje (np. prawie 4 tys. na koncert
                    jakis popapranych 16, 17 latkow?), ale ja tej kasy zbierac nie moge!! O to mi
                    chodzi :)
    • da.killa Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) 17.10.04, 17:12
      Dwie uwagi:

1. Trzeba było najpierw dać jakiemuś angliście tekst do sprawdzenia.
      2. Wypadałoby zapytać autorów zdjęć. Nie wiem jak z innymi, ale mnie nie pytałeś.

da.killa
      • Gość: the robisz z Bydgoszczy miasto oszustów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 18:18
        no super! zdjecia ukradzione, a do tego fałszywe dane na www (np. Bydgoszcz ma
        413 tys.) ??? Nie liczysz sie z weryfikacja danych? Nie ma innych stron o
        Bydgoszczy (np. bydgoszcz.pl)?

brawo ZONC! robisz z Bydgoszczy miasto oszustów.
        • vviosna Re: robisz z Bydgoszczy miasto oszustów. 17.10.04, 21:00
          Gość portalu: the napisał(a):

> no super! zdjecia ukradzione, a do tego fałszywe dane na www (np. Bydgoszcz ma
          > 413 tys.) ??? Nie liczysz sie z weryfikacja danych? Nie ma innych stron o
          > Bydgoszczy (np. bydgoszcz.pl)?
          >
          > brawo ZONC! robisz z Bydgoszczy miasto oszustów.

ano cos te zdjecia mi sie podejrzane wydaly
          poza tym - co to za miejsca, na ktorym ta wiekopomna reklama ma miejsce? forum
          dyskusyjne? i co to ma niby na celu oprocz pochwalenia sie na innym forum
          dyskusyjnym i powysluchiwania ochow i achow kolegow z kolka wzajemnej adoracji?
          jaki byl twoj wklad, zonku, w stworzenie tej przegladowki? kaleczenie jezyka -
          obraz takich bydgoszczan maja tamci forumowicze. kradziez zdjec - juz, juz
          mialam je pochwalic, ze taki mlodzian tak ladnie fotografuje - z tu co? zdjecia
          kradzione.
          no ladnie, ladnie
          • vviosna Re: robisz z Bydgoszczy miasto oszustów. 17.10.04, 21:02
            no i te dane, pokazujace straszne kompleksy - zawyzone dane
            • Gość: zonc wiosneko IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.10.04, 21:07
              dane podaje dla aglomeracji! !! !! !! Kółkiem wzajemnej adoracji forum z
              pewnoscia nie jest. Zobacz kto tam się udziela... pozatym jak już wspomniałem
              stron jest więcej, tam znajduje się jedynie galeria.

da.killa dzieki
              • vviosna Re: wiosneko 17.10.04, 21:14
                no wlasnie ze wzgledu na to, kto sie udziela - nazwalam to kolkiem wzajemnej
                adoracji
                sadze, ze wiecej by dalo, gdybys sam porobil zdjecia, zrobil www i podawal linki
                do niej

korzystne byloby to dla:
                1. ciebie - nauczylbys sie robic zdjecia
                2. ciebie - nauczylbys sie robic www
                3. ciebie - twoje morale nie cierpialoby na podkradaniu cudzych fotek ;)
                4. bydgoszczy - reklama. tylko - prosze - popros kogos o pomoc w jez. ang. jedna
                panienka calkiem dobrze sie zna - moze ci pomoze ;)))
                tylko nie mowcie mi o tym, bo sie pewno bede wqrzac ;))

i jeszcze jedno - nie zakladaj stowarzyszen - to bzdura i upolitycznienie.
                traci... utopia i gadaniem zamiast dzialania. to tak na marginesie.
                • Gość: zonc Re: wiosneko IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.10.04, 22:30
                  oj oj :( No nie udalo sie do konca... strona = czas = szkola = nie ma czasu :)

PS.ktora panienka ?? :)
    • Gość: luci Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: 82.146.225.* 17.10.04, 18:53
      veni,vidi,Bydzia vici.Gratulacje dla zonc-a.
      • Gość: zonc da.killa i the! IP: *.man.bydgoszcz.pl 17.10.04, 19:15
        da.killa:

Przepraszam, że wzialem Twoje zdjecia, ale z góry dziekowalem! Przeciez nie mam
        z tego zysku! Chcialem by nasze miasto troche poznali! Wiekszosc ludzi kojarzy
        nas z ZACHEMEM, miastem roboli, z jedna nitka "wielkomiejskiego" tramwaju!
        Jesli Twoje zdjecia ci przeszkadzaja to powiedz ktore a usune.

Co do anglistow to w historii bydzi bledu nie ma:) Jedynie cos z mieszkancami
        skopane :p

the:

czytaj uwaznie wszystkie posty potem gadaj, ok?
        • da.killa Re: da.killa i the! 17.10.04, 20:05
          Gość portalu: zonc napisał(a):

> Przepraszam, że wzialem Twoje zdjecia, ale z góry dziekowalem!

To były podziękowania po fakcie, a nie z góry.

> Jesli Twoje zdjecia ci przeszkadzaja to powiedz ktore a usune.

Nawet nie wiesz, które zdjęcie jest czyjego autorstwa? Wykorzystujesz cudze
          prace i nawet nie sprawdzasz czy ich autorzy nie mają nic przeciwko? Nie
          słyszałeś o prawie autorskim? Chłopie! Prosisz się o kłopoty!

> Co do anglistow to w historii bydzi bledu nie ma:) Jedynie cos z mieszkancami
          > skopane :p

Jasne. A co to jest "will island"? "Church's" to są kościoły? "markt" to chyba
          po niemiecku? "Mill Rotter"? A nie "Rotter's Mills"? To te, które mi się rzuciły
          w oczy przy szybkim przejrzeniu, bo czytać mi się nie chciało. Do tego jeszcze
          brak konsekwencji w stosowaniu wielkich liter i zwykłe literówki.

Jak się chce reklamować, to lepiej porządnie, bo inaczej się tylko kaszanę robi.

da.killa
          • da.killa Re: da.killa i the! 17.10.04, 21:04
            Zapomniałem: nie musisz usuwać moich zdjęć z tej "reklamy". Mimo bardzo
            nieczystego zagrania zgadzam się na _to_ ich wykorzystanie.

da.killa
            • Gość: Marian Re: da.killa i the! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 21:35
              rzeczywiscie dosc niezwykla sytuacja.tyle fajnej inicjatywy i...
              klopoty.
              no coz,osobiscie te zle aspekty zrzucilbym na karb niewiedzy i wyluzowal.
              obawiam sie tylko,ze przynajmniej dwa zdjecia,z ktorych sie tam znalazly,znam
              z komercyjnych wydawnictw i autor/rzy moga byc naprawde malopoblazliwi.
              kilka innych zdjec jest tak dobrych,ze ich autorzy tez nie zajmuja sie
              fotografia dla hecy- tak jak my da killa :-)- i tez moga cokolwiek nie byc
              zainteresowani reklamowaniem miasta,natomiast moga byc powaznie wk... i ich
              nieautoryzowanym wykorzystaniem.
    • Gość: Gall Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:23
      No Zoncik, brawo. Nie wiem co prawda, co to za foroom, tym niemniej taki
      kamyczek w promocji Miasta ładnie błyszczy.
      To powinna być wskazówka dla Wydziału Promocji, że bez nakładów finansowych
      osoba dobrze orientująca się w sieci może zrobić dużo dobrego.
      Tym niemniej muszę Cię przestrzec, byś w swym młodzieńczym zapale, baczył na
      to, że może się znaleźć ktoś mniej wyrozumiały niż da.killa i pomimo Twych
      szczytnych celów może zgłosić pretensje co do naruszenia praw autorskich.
      Szkoda by było.
      A co angielskiego, to podejrzewam, że ktos na foroom mógłby pomóc, gdybyś
      wcześniej zasięgnął porady.
      Trzymaj się, bo patriotów lokalnych niestety coraz mniej.
      Pozdrawiam
      Gall
    • Gość: PArszywy Jak promowac nasze miasto ? no jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 17:43
      Moze warto zrobic stronke angielsko jezyczna ?
      z fotkami
      informacja dla inwestorow

jakies inne pomysly?

Znacie jakas stronke angielsko jezyczna o Polsce (ladne cus )ze zdjeciami : )
      dla znajmoych z Anglii :)
    • ispan Suuuuuuuuuuuper!!!! 18.10.04, 18:42
      SUUUUUUUUUUUPER!!!!!

;)

p.s. zamieściłbyś źródła zdjęć to by się nikt nie czepiał:)

pozdrawiam
      • Gość: Jerzy Re: Suuuuuuuuuuuper!!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 19.10.04, 11:43
        Tam gdzie sukces to ojców sukcesu multu i zawistnych mnogo.
    • Gość: pablo Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:28
      Świetny pomysł. Myślę, że jest się czym pochwalić. Oczywiście znajdą się zaraz
      malkontenci, którzy zawsze torpedują fajne inicjatywy, ale zwykle to oni nic
      nie robią, więc nie należy sie przejmować. Pozdrawiam.
      • Gość: fox Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: 213.132.85.* 20.10.04, 21:32
        a dla mnie to kradziez. jesli sie uzywa czyichs zdjec bez wiedzy autora. i
        przepraszam to mozna sobie schowac
    • Gość: Emi Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 02:12
      Ludzie nie chowajcie tego postu ,piekne zdjecia pieknego miasta
      niech wszyscy zobacza!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Odpowiadasz na : Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:10
        Odpowiadasz na :
        Gość portalu: Emi napisał(a):

> Ludzie nie chowajcie tego postu ,piekne zdjecia pieknego miasta
        > niech wszyscy zobacza!!!!!!!!!!!!!!!!

easy!!!
    • Gość: kasik Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 10:33
      ale nie tak!
    • mylady1 Re: reklama BYDZI by ZONC (spora :)) ) 24.10.04, 13:05
      albo w Chinach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka