Dodaj do ulubionych

W 7 LO wiele sie zmienilo na lepsze

IP: 195.85.209.* 23.10.04, 12:51
Ludziska w 7 wiele sie zmineilo. Odeszla "STARA GWARDIA" - czyli beton z
ktorym nie mozna bylo dyskutowac. Jest wielu super nauczycieli, choćby
W.Siewaszewicz, J. Rościszewska, M. Lutomska-Budnik, K. Kutyła, A.
Niespodziana i wielu innych. Jeśli macie jakieś komentarze co do atmosfery w
naszej budzie - piszcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: lotka :D ehhh ;) IP: *.cps.pl 23.10.04, 18:33
      no mi trudno powiedziec czy sie duzo zmienilo bo chodze dopiero drugi rok :P no
      jest wielu fajnych nauczycieli ;] jednak m.in Gackowska czy Dzieciolowska
      pozostawia wiele do zyczenia :P hmm nie lubie tez dyrektora szkoly... :P przy
      okajzi pozdro panie kitajgrodzki :D (nie no musialam sie podlizac :D) :P ale
      ogolnie 7 to spoko szkola :P mi sie podoba ;)
      • Gość: Monika Re: ehhh ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 12:27
        No fakt Dzieciołowska jest tragiczna... Nie ma nawet czego komentować.
        • Gość: zosia Re: ehhh ;) IP: *.tvgawex.pl 26.10.04, 18:07
          a kto jest waszym zdaniem spoko w siodemce z nowej kadry?wybieram sie tam i
          chce wiedziec.pozdrawiam
      • Gość: ona dupa blada IP: *.man.bydgoszcz.pl 26.10.04, 20:56
        najlepsza była ścieszyńska
        • Gość: Kasiks Re: dupa blada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 21:11
          Ehhh...Lota ma racje...Moja kochana :* No co do fajnych nauczycieli jest ich
          też paru...:D Np. p. Wawrzyńska, p.Bednarek, p.Świątkowska..... :)
          • Gość: opowert Re: dupa blada IP: *.tvgawex.pl 01.11.04, 10:57
            najlepsza jest panii Wolff
          • Gość: amorfis Re: dupa blada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 15:22
            Wawrzynska to jest dobra ale chyba ..., zachowuje sie jak wyuzdana ..., mam z
            nia i lekcje sa tragiczne - opowiada tylko jakie ma powodzenie u facetow...
            • Gość: edi Re: dupa blada IP: *.tvgawex.pl 13.01.05, 17:56
              wawrzynska to fajna laska,najladniejsza z wszystkich nauczycielek w 7LO. nie
              mam racji?
              • Gość: *** Re: dupa blada IP: 195.85.209.* 15.01.05, 11:42
                Ty a moze raczej fajnie robi laske ???
              • Gość: rex Re: dupa blada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 15:04
                Ty a moze to ty jestes wawrzynska - tvk.gawex? Ona mieszka w fordonie i pewnie
                ma gawex... ha ha ha ... Pani Jowito - nimfomnia, czy może mitomania i
                nimfomania razem wziete???
              • Gość: :) Re: dupa blada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:42
                najładniejsza jest Anna Niespodziana
                • Gość: marco-polo Re: dupa blada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 13:24
                  NIESPODZIANA??? NAJŁADNIEJSZA??? BUHAHAHAHAHAHA nie widziałeś chyba pedagog z
                  15 podstawowej na przciwko ta to naprawde jest ladna!!!!!! fiu,fiu
                  • Gość: kristoph Re: dupa blada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:50
                    Ania Niespodziana jest ok. Znam ja od kilku ladnych lat i moge powiedziec ze to
                    jedna z nielicznych nauczycielek, która nie bawi sie w ploty i pierdoły. Dzieki
                    ANKA. POZDRO kolega z grona
                    • Gość: gośc Re: dupa blada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 10:23
                    • Gość: gośc Re: dupa blada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 10:24
                      ciekawe, czy bierzesz z niej przykład Kristoph?
                      • Gość: Kristoph Re: dupa blada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 23:12
                        mam to gleboko w d... szczerze mowiac. Nie mam z tym problemu, ale niektore
                        maja. Ten temat pani M. jest skonczony definitywnie. Nie lubie odgrzewanej
                        grochówki. Z reszta to nawet nie była podróba grochówki:)
                        • Gość: to znowu ja Re: dupa blada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 18:17
                          chyba mnie z kimś Kristoph pomyliłeś ..............
      • Gość: maciej Re: ehhh ;) IP: *.pl 29.12.04, 23:48
        Nigdy nie lubilem bioloii, ale pomimo upływu prawie 10 lat wielkim szacunkem
        darzę Panią Wiśniewską. Wiem, że wymagała ale do tej pory rozrózniam mitoze od
        mejozy.
      • Gość: EUZEBI(A)O Re: ehhh ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:24
        Siódemka to szkoła w której wiele się dzieje od 2000 roku. Od kiedy dyrektorem
        został Janusz Kitajgrodzki - wiele spraw nabralo właściwego toku. Muszę
        powiedzieć że do 2006 szkoła przeobraziła się bardzo mocno (oczywiście
        pozytywnie). Wkurzają mnie durne zarzuty wobec naszego dyrektora - wszystkim
        sie nie dogodzi, ale patrząc na całokształt Jego dokonań - powiem jedno
        właściwy człowiek na właściwym miejscu - nawet przez moment nie żałuję Mu swego
        poparcia z 2000 roku i mam nadzieje, że następna kadencja też będzie Jego
        udziałem.
        • Gość: seraa Re: ehhh ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 22:29
          Jak on jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu to ja Ciebie
          proszę.Człowiek,który likwiduje języki obce w szkole zamiast wprowadzać nowe
          np.hiszpański,włoski,ect.Powinien wprowadzać jakieś nowe ciekawe profile,a
          niee...W każdej klasie prawie rozszerzona biologia lub geografia,a najlepiej to
          i to.Ciekawe dlaczego...????Ale wszystko jasne dyrektor od geografii(jeszcze
          żonce kilka godzin u siebie w szkole dorzuci)vice dyrektor od biologii,więc to
          wszystko tłuamczy.Trzeba sobie godziny zapewnić,w razie porażki jak będą nowe
          wybory.To się nadaje tylko do gazety i do nagłośnienia w mediach,ale może
          wkrótce jak się postaramy to się ktoś tym zajmie.We wszystkich zestawieniach
          wynika wyrażnie,ze 7 LO na nowej maturze najlepiej wypada z
          j.polskiego,j.obcych,historii,wos-u,więc nie rozumiem dlaczego nie wprowadza
          się takich klas więcej,skoro najwidoczniej nauczyciele tych przedmiotów
          najlepiej przygotowują do matury.Szkoła powinna np.otworzyć klasę z wykładowym
          jakimś językiem czy jakąś ciekawą innowacją(żeby była jakoś rozpoznawalna w
          mieście po czymś szczególnym). A tak to po mieście plotka niesie,że kilku
          nauczycieli jest tak puściutkich i głupiutkich,że gorzej niż
          uczniowie,np.p.Rudolf-Bednarek,p.Niespodziana,p.Kutyła(większego szpanera od
          niego nie znam,tylko najpierw,żeby szpanować to trzeba mieć czym,a nie tym co
          on,ale przynajmniej można mieć zwałę z niego niezłą).Ten ostatni to w ogóle nie
          wiem za co odbiera pensję co miesiąc jak nic nie robi na lekcjach,tylko w
          internecie siedzi i załatwia swoje prywatne sprawy(np.studenci WSHE przychodzą
          na zaliczenia w czasie jego lekcji z klasami liceum,to już jest szczyt).Jak dla
          mnie vice dyrektor jest ok,ale za bardzo pod wpływem dyrektora,który jest
          beznadziejny i nadaje sie na out.Jak może sie podkabluje do kuratorium(a mamy
          przecież jedną wtykę) to może towarzystwo się trochę zmieni,oczywiście razem z
          dyrekcją.Nieładnie kablować,ale w tym przypadku to trzeba zrobić to dla szkoły
          i kilku(moze kilkunastu) nauczycieli,którzy są szczerymi osobami i umiejętnie
          przekazującymi swoją wiedzę(nauczycielami z powołania).
    • Gość: bad girl;) lo 7 Re: W 7 LO wiele sie zmienilo na lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 12:33
      chyba cie ostro popie..lo w tym najbardziej zacofanym prymitywnym i
      nietolerancyjnym lo w srodkowej europie nic sie nigdy raczej nie zmieni chyba
      ze odszedl by dyrektor i wiekszosc kadry nie tylko tej starej... wlasnie wsrod
      starej mozna bylo sie doszukac czegos ciekawszego...mowisz ze p. niespodziana
      jest fajna hmmm zajebiscie... jakos nie lubie ludzi ktorzy nie znajac danej
      ososby nie pozostawiaja na niej suchej nitki dodam ze panie niespodziana sama
      konczyla lo nr 15 gratuluje pani takich osiagow!!!
      • Gość: Lorki Re: W 7 LO wiele sie zmienilo na lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 15:14
        Akurat LO 7 konczyla jesli juz o scislosc chodzi
      • Gość: Rafał Re: W 7 LO wiele sie zmienilo na lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:23
        Pani Ania Niespodziana kończyla 7 Lo a nie 15Lo, twoje wpisy swiadczą o twoim
        poziomie, a twoj poziom o glupocie.
    • this_time Re: W 7 LO wiele sie zmienilo na lepsze 29.11.04, 20:50
      co racja to racja kilku starych n-cieli odeszło. Ja bede tesknic z biologicą p. Wisniewską, co prawda babka byla wymagajaca ale mnie czegos nauczyla nie to co p. Malec, ktora sama sie przyznala ze kiepska z jej nauczycielka i zdaje sobie sprawe z tego ze nie potafi niczego nauczyc (cóż za szczerosc z jej stronu :))

z nowego składu polubiłam tylko jedną n-cielke, którą uważam za najlepsza z tej szkoł a mówie tu o p. Załęckiej - spoko babka!
    • Gość: kala85 absolwentka 7-demki IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.02.05, 22:52
      Oj , co wy wiecie o starej kadrze?? :) To wlasnie oni wykreowali siodemke. Byli
      fundamentem tej szkoly i dbali o poziom. Nigdy nie zapomne lekcji polskiego z
      pania prof. Grazyna Kowalska. Zawsze z checia wchodzilam do klasy. A co do pani
      prof. Wisniewskiej, to miala swoje lepsze i gorsze dni, ale do niej trzeba bylo
      odpowiednio podejsc. Na swoj sposob byla zabawna i na pewno bede ja milo
      wspominala. Na pewno nie zapomne obu chemiczek:). Pani prof. Sadowskiej oraz
      scieszynskiej. Mialy mistrza!! "Bo zaraz wstawie Ci jedyne", "zaraz rozpadne
      sie na atomy" etc.... Nie mozna rowneiez zapomniec o pani prof. Rabiej od P.O.
      Kobieta o kamiennej twarzy, ale jakze wspanialym poczuciu humoru: "gdyby
      glupota miala skrzydla, pewnie wszyscy teraz unisilibyscie sie pod sufitem":).
      Oj potrafila, postawic nas na bacznosc. koniec koncow postawila mi bdb na
      koniec;). Pozdrawiam wszystkich z 7 LO:)
      • Gość: Lilith Re: absolwentka 7-demki IP: *.customer.alfanett.no 28.02.05, 14:56
        Rabiej rulez :)) pamietam pierwsza klasa 2 na koniec na koniec drugiej mialam
        juz 5 :)) kobieta nie do zdarcia, a poczucie humoru i kamienna twarz u niej
        dawaly efekt rewelacyjny, heh ze starej gwardii czemu nikt nie wspomnial o
        Ztgfrydzie?? Chojnaki i fizyka, masakra ale na klasowkach zeszysty i ksiazki
        nic nie dawaly, chocbys przepisal slowo w slowo z niewiadomych przyczyn i tak
        bylo 1!!!!! :))))) ale bylo dajnie. Do Scieszynskiej nie palalam jakas
        szczegolna miloscia, chemia nie moj dzial, ale Swiatkowska od polaka (mialam z
        nia tylko rok) rewelacja!!!! Agnieszka Ciemna moja wychowawczyni tez cool :))
        brak mi bylo tylko bylej dyrektorki Aliny Kaloszy bo fajna babka byla i ruska
        mnie uczykla, choc Kitajgrodzki tez nie byl zly ale dopiero jak przestal mnie
        uczyc :)) Ale i tak Naj byla Agata przytarska od geografii, odeszla jak bylam w
        3 klasie ale chyba nigdy nie mialam tak zajefajnej nauczycielki!!! Pozdro dla
        calej siodemki!!! :)))
        • Gość: absolwentka Re: absolwentka 7-demki IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.03.05, 21:59
          Lilith: Przytarska?? Zapomnialam o niej zupelnie... Mnie uczyla w 1 i 2 klasie
          i na moje szczescie odeszla, bo podpadlam jej na wycieczce klasowej w Krakowie
          i byla na mnie cieta:P. Z 5 zjechalam na 3 po malych incydentach, ale w sumie
          to wspominam ja calkiem milo. Oceny sa niewazne, licza sie wspomnienia:). A co
          to Zygiego, to tak , ciezki orzech do zgryzienia... sciagi, ksiazki czy zeszyty
          nic nie dawaly. Mial swoje metody nauczania i sprawdzania wiedzy:). Przy
          odpowiedzi ustnej wolalam stac jak najdalej od biorka...szczegolow nie bede tu
          zdradzala:D
          • Gość: Lilith Re: absolwentka 7-demki IP: *.customer.alfanett.no 08.03.05, 13:32
            hehehe no z Zydziem odpowiedzi ustne to byla masakra nie da sie ukryc ale heheh
            i tak nic nie widzial przez te swoje wiecznie niedoczyszczone okulary wiec co z
            tego ze kolezanki z lawki pierwszej sciagi na kartkach wysoko unosily do
            gory ... :))) i ta jego niezapomniana zielona marynarka :D:D:D chyba jej nigdy
            nie zmienial i pral co weekend, moze mial tylko te jedna?? :P
            • Gość: Ach te czasy Re: absolwent 7-demki IP: 195.117.144.* 27.06.05, 20:53
              Chodziłem do klasy d biol-chem. 1988-92 .Było zajebiście, Wisniewska była moją
              wychowawczynią ( na lekcjach się troszkę nudziłem zwłaszcza w 4 klasie-bo
              miałem wszystko przeczytane i bezszczelnie zjadałem niemalże na jej oczach
              śniadanie--bardzo Cię Kryśia przepraszam), polaka uczyła mnie największa kosa
              Jasińska-ale do matury wszyscy byliśmy świetnie przygotowani. Bardzo cenię
              sobie tą nauczycielkę. PO uczyła taka nawiedzona - komunistka. Rusycystki-były
              ok. WF na luzie. Geografia-chyba był ktoś nawiedzony. matma-taka smieszna babka
              w okularach, angielski-ok. JS.
    • Gość: Leia Toczyska suxxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 03:43
      Wszystko byłoby w miarę ok, gdyby nie beznadziejna wychowawczyni. Kończyłam
      szkołę w 2002, więc nie aż tak dawno. Natomiast nie było chyba gorszej
      nauczycielki od naszej :| Oprócz lenistwa - zaganiania do tablicy non-stop
      jednej osoby (przez co reszta miała tyły) no i sławetnego zakończenia roku (z 3
      do 4 klasy). Cała klasa miała już wszystko zaliczone, a "pani" na sam koniec
      wrąbała trzy pały z matematyki we WŁASNEJ klasie. Jedna wielka żenada. Nie
      zapomnę tego - w sumie wszyscy z tego wyszli, ale sam fakt zrąbanych wakacji, no
      i przede wszystkim tego, w jaki sposób można liczyć na swoją wychowawczynię :/
      Żenada - jak ta nasza klasa :P

Siewaszewicz, Niespodziana, Bednarek, Rościszewska - to nauczyciele w porządku,
      bo są młodzi i rozumieją uczniów.
      Ale starsza kadra była beznadziejna, o Wyszkowskim nie wspominając - człowiek
      mający obsesję na punkcie absolutnej wyższości historii nad wszystkimi innymi
      przedmiotami i bluzganiu dziewczyn z błotem.
      Jedyną osobą w średnim wieku, którą zawsze miło wspominałam był Kitajgrodzki.
      Jeszcze za czasów nauczycielstwa - przede wszystkim konkretny facet, nie
      czepiający się jak Tutak czy Toczyska nie takich spódniczek czy koloru paznokci
      tudzież innych nieistotnych bzdur. Jeżeli przyszedłeś przygotowany i on to
      widział nigdy nie było zawiści z jego strony - i to mi się w nim zawsze podobało.
      Pozdrawiam wszystkich uczących się jeszcze i absolwentów :)
      • Gość: Ton Re: Toczyska suxxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:24
        a ja tam Toczi bardzo lubie do dzis... odwrotnie do Kitaja :/
        • aaliyah20 Re: Toczyska suxxx 19.07.05, 17:04
          Kitaj był konkretny, u niego nauczyło się i zdało - odwrotnie natomiast było u
          wyżej wymienionych pań. Oprócz nauki miały setki personalnych, osobistych
          problemów, które dyskwalifikowały je jako dobre nauczycielki.
      • Gość: szx Re: Toczyska suxxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 13:37
        bednarek w porządku!??
        ha ha ha. ona jest tragiczna!
    • Gość: Gapa Re: W 7 LO wiele sie zmienilo na lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 01:01
      nie chciałabym tutaj oczerniać tej szkoły.trzeba przyznac że gim 51 to nie były
      najszczęśliwsze lata mojego zycia...ale cóż to też moja wina...zupelnie nie
      chciałam współpracować z ta szkołą (klasę miałam za to świetną)...

zupełnie nie chciało mi sie uczyć i miałam wszystko i wszystkich głęboko w
      czterech literach...

ale wiecie co?
      teraz jestem w 8 LO, przede mna trzecia klasa i nie boje się matury i innych
      bzdetów...przez pierwsze 2 lata mojego bytowania w liceum prawie w ogóle się
      nie uczyłam, o tym że istnieje fizyka czy geografia przypominałam sobie przed
      lekcją...totalny luz...teraz skończyłam te przedmioty (wynik: 4) i bardzo się
      cieszę że nie marnowałam czasu na takie głupoty.wiadomości z gimnazjum były
      wystarczające.
      Pani Rościszewskiej dziękuję bo dzięki niej wiem gdzie sie opłaca złapać stopa
      i - co ważniejsze - dokąd tego stopa lapać warto.

to najtańszy sposób podróżowania i wcale nie tak niebezpieczny jak mówią. byle
      nie w pojedynkę.
      • accro Re: W 7 LO wiele sie zmienilo na lepsze 20.08.06, 00:21
        Dla mnie najbardziej beznadziejnym nauczycielkami z beznadziejnych to
        p.Kębrowska i p.Rudolf-Bednarek.Każdy debil moze dyktować z własnych
        notatek.Bednarkowa to już taki pustak,ze aż żal.Dzwonią do siebie z
        Niespodzianą z sali do sali w czasie zajęć.Robi z siebie jakąś wielką Panią a
        do tej jej jeszcze daleko.Kębrowska to juz inna bajka,ale za dobrze to ona tego
        angielskiego nie zna.Jest zbyt chaotyczna i powolna jak na nauczycielkę.Na jej
        zajeciach to praktycznie wszyscy robią sobie dżemkę,bo są tak nudne.Kobieto
        trochę dynamiki.Kołecka w sumie moza zła nie jest,bo ma ogromną wiedzę z
        historii,ale jej lekcje są nudne i brak w nich jakiegoś logicznego
        zorganizowania.Wyszkowski jak dla mnie ok,spoko koleś,chociaż jednak lekko
        stronniczy.Dla mnie super nauczyciele
        to:p.Bachorska,p.Wojtylak,p.Sądowska,p.Jaworska i pewnie jeszcze kilku.Niestety
        te 3 pierwsze juz nie uczą w VII LO.To są kobiety kompetentne(oczywiście razem
        z p.Jaworska),które wiedzą czego wymagają i nie wymagają tylko od uczniów lecz
        także od siebie.Ich zajęcia były ciekawe i tworzyły jakąs całość.W sumie
        p.Wyszkowskiego lekcje też ciekawe,ale to raczej wykład(już tak jak na
        studiach) niż jeszcze lekcja w liceum,ale może ma on w tym jakiś ukryty cel.U
        tych nauczycieli jeśli się słucha na lekcji i robi dobre notatki to bez jakiejś
        wielkiej nauli można mieć 4 lub 5.A na temat tego dyrektora to szkoda mówic
        (oczywiscie mam na myśli p.Kitajgrodzkiego).Mieliśmy z nim też geografię.On nie
        umie w człowieku rozwijać pasji tylko je gasi.A po drugie jest bardzo
        stronniczy przy czym niesprawiedliwy.Ja np uważam,ze niesprawiedliwie mnie
        ocenił!Ale to moja opinia.Ogólnie raczej przez moją klasę nie był lubiany.Ale
        ogólnie szkoła ok,gdyby nie średnia wazona i uwazam,ze dyro powinien być
        zmieniony,bo szkoa za mało się rozwija.Ale jak dla mnie ok,bo na studiach
        dobrych jestem na dobrej Uczelni w PL.Jak bedzie czas to moze jeszcze coś
        kiedyś napiszę...pOZDRÓKA I 3MAJcie sie...
    • Gość: radosny Re: W 7 LO wiele sie zmienilo na lepsze IP: 89.191.144.* 06.09.07, 08:16
      Tylko sie cieszyc:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka