polonus3 06.09.07, 08:00 A za przeproszeniem czy polskie MSZ jest tylko dla zydow? Czy Polacy moga tam pracowac jedynie jako sprzataczki lub kierowcy? Czy ministrami SZ maja byc tylko zydzi? Przeciez to dyskryminacja Polakow w ich kraju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro Wizerumek Polski kaczory wystarczajaco zepsuly.... 06.09.07, 08:13 wystarczy poczytac prase zachodnia. A do tego dolaczyla rosyjska i...czeska! Wszyscy sie myla?? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro polonus 3, jesli maja tyle w glowie co ty.... 06.09.07, 08:14 to i praca sprzataczki w MSZ dla takich to "za wysokie progi"! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nie psujmy wizerunku Polski 06.09.07, 08:21 polonus3 napisał: > A za przeproszeniem czy polskie MSZ jest tylko dla zydow? Czy Polacy > moga tam pracowac jedynie jako sprzataczki lub kierowcy? Czy ministrami > SZ maja byc tylko zydzi? Przeciez to dyskryminacja Polakow w ich kraju. A kto jest "żydem", a kto Polakiem decyzje będzie podejmował polonus3? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz To apel do elit i Geremka 06.09.07, 09:11 Wizerunek Polski to najbardziej zepsuły "elity" obrażone na Naród ,że nie dał im władzy w 2005 r. Ludzie z elit ( np Pan Geremek ,Pan Romaszewski , byli ambasadorowie) na cały świat głośno krzyczeli jaki to "Naród polski jest głupi" Tak jakby ktoś zabronił im dyskutować w Polsce czy przekonywać wyborców do siebie "pod" kolejne wybory. No cóż , są pełni pychy i pogardy dla "maluczkich" Jesli koejne wybory wygra PiS ( a na to się zanosi) to pewnie zaapeluja o wykluczenie Polski z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: To apel do elit i Geremka 06.09.07, 10:36 remik.bz napisał: > Wizerunek Polski to najbardziej zepsuły "elity" obrażone na > Naród ,że nie dał im władzy w 2005 r. > Ludzie z elit ( np Pan Geremek ,Pan Romaszewski , byli > ambasadorowie) na cały świat głośno krzyczeli jaki to "Naród polski > jest głupi" > Tak jakby ktoś zabronił im dyskutować w Polsce czy przekonywać > wyborców do siebie "pod" kolejne wybory. > No cóż , są pełni pychy i pogardy dla "maluczkich" > Jesli koejne wybory wygra PiS ( a na to się zanosi) to pewnie > zaapeluja o wykluczenie Polski z UE. A kiedy ty Geremek, czy ktorykolwiek z bylych ambasadorow powiedzial ze narod polski jest glupi ? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: To apel do elit i Geremka 06.09.07, 10:45 sajjitarius napisał: A kiedy ty Geremek, czy ktorykolwiek z bylych ambasadorow powiedzial > ze narod polski jest glupi ? "Opluwali" za granica Rząd Kaczorów , ktorym Naród ( w rozumieniu art.4 Konstytucji)w demokratycznych procedurach dał władzę. A to dla mnie ( i nie tylko) oznacza ,że Naród głupio wybrał. Czyli "jest głupi". Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: To apel do elit i Geremka 06.09.07, 10:55 remik.bz napisał: > sajjitarius napisał: > A kiedy ty Geremek, czy ktorykolwiek z bylych ambasadorow > powiedzial > > ze narod polski jest glupi ? > > "Opluwali" za granica Rząd Kaczorów , ktorym Naród ( w rozumieniu > art.4 Konstytucji)w demokratycznych procedurach dał władzę. > A to dla mnie ( i nie tylko) oznacza ,że Naród głupio wybrał. > Czyli "jest głupi". Dzieki. Wiec zeby wszystko bylo jasne. Ani Geremek, ani byli ambasadorowie nigdy nie powiedzieli ze narod polski jest glupi, krytykowali jedynie rzad Kaczynskich. To Ty kierujesz sie wnioskiem, ze kto krytykuje rzad Kaczynskich, ten obraza narod polski jako narod glupcow. A Twoim zdaniem Kaczynskim nic nie mozna zarzucic ? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: To apel do elit i Geremka 06.09.07, 11:15 sajjitarius napisał: A Twoim zdaniem Kaczynskim nic nie mozna zarzucic ? Oczywiście ,że mozna i trzeba. Mnie osobiście nieraz "krew zalewa" na ich poczynania. Ale uważam ich za najlepszych w bardzo mizernej ofercie polityków. No i wartości PiS-U ( katolicyzm , tradycja , rodzina, patriotyzm , konsetwatyzm ) sa mi najbliższe. I dlatego uważam ,że wywlekanie naszych wewnętrznych spraw na forum miedzynarodowe to szkodzenie wizerunkowi Polski. Naprawdę nie rozumiem dlaczego Pan Geremek "opluwał" Kaczorów w mediach włoskich np , tak jakby cenzura zabraniała mu występować np w TVN ? No i te chwyty ponizej pasa ( klopoty zołądkowe Kaczora , jego umiejetności wokalne, niski wzrost, antyelokwencja).... Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: To apel do elit i Geremka 06.09.07, 11:37 remik.bz napisał: > sajjitarius napisał: > A Twoim zdaniem Kaczynskim nic nie mozna zarzucic ? > > > Oczywiście ,że mozna i trzeba. > Mnie osobiście nieraz "krew zalewa" na ich poczynania. > Ale uważam ich za najlepszych w bardzo mizernej ofercie polityków. > No i wartości PiS-U ( katolicyzm , tradycja , rodzina, patriotyzm , > konsetwatyzm ) sa mi najbliższe. > I dlatego uważam ,że wywlekanie naszych wewnętrznych spraw na forum > miedzynarodowe to szkodzenie wizerunkowi Polski. > Naprawdę nie rozumiem dlaczego Pan Geremek "opluwał" Kaczorów w > mediach włoskich np , tak jakby cenzura zabraniała mu występować np > w TVN ? > No i te chwyty ponizej pasa ( klopoty zołądkowe Kaczora , jego > umiejetności wokalne, niski wzrost, antyelokwencja).... Moze w tych wszystkich polskich klotniach nalezaloby zrezygnowac troche z nieracjonalnego napuszenia, co ? Powolujesz sie na sama konstytucje by zrownac krytyke rzadu Kaczynskich z opluwaniem Polski, ale sam przyznajesz, ze Kaczynscy idealni nie sa. Czyzbys insynuowal,ze narod zle wybral, czyli, ze jest glupi ? Mozna dyskutowac na temat tego, czy, jak to ujales, wywlekanie naszych wewnetznych spraw na forum miedzynarodowym jest na miejscu, czy tez nie, nie oznacza to jednak ze nalezy przechodzic do porzadku dziennego nad istota tejze krytyki, bo nie jest ona, delikatnie mowiac zupelnie pozbawiona podstaw. Nie jestem pewien czy potrafie sie zgodzic z Twoja ocena PiS'u w sytuacji kiedy przywodcom tej partii, Kaczynskim, mozna zarzucic zwykle klamstwa, oblude i hipokryzje. Co to ma wspolnego z tradycja, katolicyzmem, rodzina i konserwatyzmem to nie wiem. Szanuje wage ktora przywiazujesz fdo tych wartosci, ale nie jestem w stanie zrozumiec w jaki sposob, w Twoim widzeniu swiata, Kaczynscy sa tutaj jakims wzorem. Bo w moim postrzeganiu ich postepowania, nie widze niczego innego jak matactwa, manipulacje, klamstwa, hipokryzje, oblude, klotliwosc i na sam koniec niekompetencje. I kolejne pytanie, czy wedlug Ciebie w postepoaniu Kaczynskich i PiS'u, nie bylo chwytow ponizej pasa ? A jesli byly, to jak one sie maja do tradycji, katolicyzmu i patriotyzmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Na kogoś trzeba glosować po prostu 06.09.07, 12:29 Masz wiele racji. Problem w tym ,ze nasza klasa polityczna jest bardzo słabiutka. Każdy polityk ma więcej wad niż zalet. Każdemu da się coś "przylepić". A na kogoś glosować trzeba. Jeśli nie ma ideału , to głosuje się na partię do której nam najbliżej z uwagi np na system wartości i ze świadomościa ,że działający tam ludzie sa "ulomni" i poełniają błędy- jak to ludzie. I dlatego powiniśmy ewentualne nazwijmy to "dyskusje" przeprowadzać we własnym gronie. Niedawno się dowiedziałem ,że w Hiszpanii istnieje potęzny konflikt pomiędzy "lewicą" i "prawica". Ale jakoś cicho o tym na forum miedzynarodowym. Kłócą się podobno ostro we własnym gronie i nie skażą się obcym, nie proszą nikogo z zewnątrz o pomoc czy współczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Na kogoś trzeba glosować po prostu 06.09.07, 12:55 remik.bz napisał: > Masz wiele racji. > Problem w tym ,ze nasza klasa polityczna jest bardzo słabiutka. > Każdy polityk ma więcej wad niż zalet. Każdemu da się > coś "przylepić". > A na kogoś glosować trzeba. > Jeśli nie ma ideału , to głosuje się na partię do której nam > najbliżej z uwagi np na system wartości i ze świadomościa ,że > działający tam ludzie sa "ulomni" i poełniają błędy- jak to ludzie. > I dlatego powiniśmy ewentualne nazwijmy to "dyskusje" przeprowadzać > we własnym gronie. > Niedawno się dowiedziałem ,że w Hiszpanii istnieje potęzny konflikt > pomiędzy "lewicą" i "prawica". > Ale jakoś cicho o tym na forum miedzynarodowym. Kłócą się podobno > ostro we własnym gronie i nie skażą się obcym, nie proszą nikogo z > zewnątrz o pomoc czy współczucie. Jesli chodzi o jakosc klasy politycznej w Polsce to moge sie zgodzic, ze jest marna, choc zgadzam sie z tym wychodzac z zupelnie innych zalozen. Ale nie potrafie zrozumiec w jaki sposob Ci co glosuja na PiS z racji wartosci ktore ta partia rzekomo reprezentuje tak latwo przechodza do porzadku dziennego nad dzialaniami Kaczynskich i innych dzialaczy tej partii, ktorych nie mozna po prostu sklasyfikowac jako bledy ulomnych ludzi. W moim postrzeganiu tych dzialan, to nie sa ot tylko bledy, to jest swiadomy, wyrachowany cynizm i obluda. Jesli istotnie szczerze wierzysz ze sa to tylko ulomnosci i bledy i wierzysz ze Kaczynscy i spolka reprezentuja wartosci o ktorych piszesz, to uwazam ze sie zawiedziesz bolesnie. Ja mysle, ze Kaczynscy i wielu dzialaczy PiS'u to bezwgledni manipulanci i oszusci, przy ktorych PO i lewica to dyletanci. Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Nie psujmy wizerunku Polski 06.09.07, 10:33 Polonus, mam pytanie. Co sadzisz o calkiem powszechnym stereotypie Polaka w wieulu krajach Zachodu, stereotypie Polaka antysemity ? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Nie psujmy wizerunku Polski 06.09.07, 10:51 ten Narod, to jedynie 27 % wyborcow, ktorzy sie dali PISuarom oglupic. Czyli jakies 10 % wszystkich Polakow. Bo reszta to dzieci albo nie glosowala. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Nie psujmy wizerunku Polski 06.09.07, 13:32 A ściślej - 3 mln wyborców, czyli jakieś 10 procent uprawnionych do głosowania. Dlatego mi wstyd przede wszystkim za to, że pozostałe 90 procent pozwala, aby rządził nimi ktoś taki. I że pozwalają, by Kaczyński łgał w żywe oczy, że "większość Polaków poparła jego program". Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Blokowane są strony propagujące faszyzm....... 06.09.07, 12:29 Dlaczego nie blokujecie stron sponsorowanych przez Kobylańskiego i antysemicką emigrację południowo-amerykańską ........ www.polonica.net/ www.polonica.net/KTO_jest_KIM.htm Pod obrazem "Królowej Polski" jawnie propagują treści antysemickie, ksenofobiczne, po prostu wzbudzające nienawiść do innych ludzi..... TO JEST PRZESTĘPSTWO.....ścigane w całym cywilizowanym Świecie.... To jest równoznaczne z propagowaniem faszyzmu i kultu Hitlera... A w tym przypadku jest to kult podobnego nawiedzonego przywódcy którym jest Rydzyk..... Jego retoryka i sposób postępowania jest wypisz - wymaluj odwzorowaniem nazistowskiego myślenia..... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=68509998&wv.x=2&a=68516828 Jeżeli premier stwierdza, że Radio Maryja z Rydzykiem umocniło "kościół" w Polsce to jednocześnie utożsamia się z "wartościami" jakie przedstawione są na stronach polonica.net...... Ziarno jest siane.......ale jest to ziarno zatęchłe,zgniłe ,które w tych czasach nie wyda żadnego plonu........ ________________________________ ...."nie pójdziesz do urny,to wybierze za Ciebie moherowy naród durny....." Odpowiedz Link Zgłoś