Dodaj do ulubionych

Wierzę Obremskiemu!!!

IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 04.12.04, 23:50
Przeczytałem notatkę w pomorskiej o Macieju Obremskim. Naszła mnie pewna
refleksja, czy sa ludzie, którym w śwoecie polityki można jeszcze wierzyć.
Nie chcę sie za bardzo rozwodzić sie, ale jak łatwo w dzisiejszych czasach
zeszmacić osobę. Co najlepsze w tym wszystkim, ze wierzy sie przestępcy, a
nie porządnemu obywatelowi.Tak jak wierzę Obremskiemu tak nigdy nie
uwierzyłbym np. Gruszce czy też "Wunderlichowi".
Obserwuj wątek
    • Gość: plaf ludwig Re: Wierzę Obremskiemu!!! IP: 212.122.214.* 05.12.04, 05:45
      święte twe prawo wierzyć komuś, wierzyć w coś, kogoś...
      tylko ciekawe czemu prokuratura i sąd jakoś nie ma tej ufności wobec macieja o.?
      spisek? zemsta?...może..nie wiem

w każdym razie moim zdaniem (moje prawo) różnica między obremskim a gruszką czy
      bańkowską to tylko kwestia poziomu kul;tury, zachowania w towarzystwie, dobrych
      manier....pan Maciej O. słynął z nich (dobre i to) a Gruszka? Bańkowska?
      plebejskie hamy co dorwały się do koryta i żrą swymi łapami ile wlezie ładujące
      swe kieszenie....
      jednak pan maciej był bardziej subtelny, wyrafinowany....
      o to różnica w Polsce miedzy tzw. prawicą a tzw lewicą, kwestia smaku...(nie
      myśli z herbertowską)
      • Gość: do macieja Re: Wierzę Obremskiemu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 13:26
        a ja wierze Gruszce, Dombrowiczowi, Piotrowskiej, Gwincinskiej, Obremskiemu i
        Archaniolowiczowi !!!
        • Gość: waldi Re: Wierzę Obremskiemu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 23:25
          jeeżeli już jest w domu to chwała nawyższemu. szkoda że tak sponiewierano
          człowieka ideowego - kochał zabytki. żal -że my, toruńscy konserwatorzy nie
          mieliśmy możliwości go bronic. maciek to szlachetny człowiek !
          • ethanak Re: Wierzę Obremskiemu!!! 06.12.04, 15:36
            Ja też wierzę Obremskiemu!Ta sprawa to według mnie ewidentna zagrywka - tylko
            ciekawe komu sie pan Maciej naraził...
    • Gość: jan Re: Wierzę Obremskiemu!!! IP: *.tvgawex.pl 06.12.04, 16:00
      Ej, ludzie, ludzie, wam się wszystko porąbało! Przecież to nie jest kwestia
      WIARY. Wierzyć można w Pana Boga.
      • ethanak Re: Wierzę Obremskiemu!!! 06.12.04, 22:10
        Póki nie ma wyroku , jest to jak najbardziej kwestia wiary (opieranie swoich
        opini na wyroku też jest kwestią wiary - w polskie , niezawisłe sądownictwo...)
    • Gość: luci Czy to jest credo? IP: 82.146.225.* 06.12.04, 22:46
      Wątek religijny,sprawy skomplikowane teologicznie.Spadam.
      • Gość: Yaraz Obremski wolny do końca sledztwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 23:47
        Dobrze że sędziowie są niezawisli i podlegają tylko Konstytucji i ustawą.To juz
        nie PRL gdy sądy zatwierdzały politykę karną prokuratury.
        • Gość: luci z trzech słów - jedno prawdziwe IP: 82.146.225.* 07.12.04, 11:18
          Dopóty "lokalne autorytety moralne" wywierały nacisk na sąd i prokuraturę
          M.Obremski siedziałw areszcie,gdy przestali - sąd zwolnił Obremskiego.
          Wnioseki:
          1.gdyby "lokalne autorytety moralne" nie naciskały Maciej Obremski wyszedłby na
          wolność już kilka miesięcy temu.
          2.z trzech słów:"lokalne autorytety moralne" tylko pierwsze słowo jest
          prawdziwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka