Dodaj do ulubionych

politycznie.........

17.05.02, 13:14
Ilu z forumowiczów bydgoskich kochanych głosowało na lewicę.....?
ilu rozczarowało się jeszcze (bo można było..) przed występem pani Ani...?
ilu do lewicy zniechęcił występ pani Ani....?

Porozmawiajmy politycznie o rozczarowaniach.......

ninaa niekonsekwentnie.., ale.. rozczarowana.
Obserwuj wątek
    • Gość: Baton Re: politycznie......... IP: *.atr.bydgoszcz.pl 17.05.02, 13:35
      Jak na razie jeszcze mnie lewica NIE rozczarowala......
      .... ale to tylko dlatego, ze postepuje dokladnie
      tak jak sie spodziewalem..... ;-)))
      • letalin Re: politycznie......... 17.05.02, 13:55
        A jaka lewica? SLD?śp.AWS?LPR?PSL?UP?LEPPER?Jakaś inna?
        W Polsce cały czas o lewicowości świadczy nie program gospodarczy tylko
        trzeciorzędna (w związku z konstytucyjnymi zapisami ) sprawa jaką jest stosunek
        do kościoła i to głównie katolickiego.
        Uczmy się rozróżniania, żeby dobrze wybierać. Większość obecnej "lewicy" to
        wilki w skórę lewicy przebrane, a bliżej im do populizmu, czy zwykłego głodu
        władzy , który najłatwiej dziś zaspokoić pod lewicowym szyldem. Każdy co
        uważał , że głosując na SLD głosuje na lewicę musi być pewnie zawiedziony, ale
        może kiedyś otworzy szarzej oczy?
        Powiedziane było: "Kto za młodu nie był socjalistą ten na starość będzie
        świnią"
        To prawo w pełnym brzmieniu dodaje: "Kto na stare lata pozostał socjalistą ten
        się niczego nie nauczył!".
        • ninaa Re: politycznie......... 17.05.02, 14:12
          powinnam sie pewnie wyrazić "lewa strona sali sejmowej"........ :-))))) Tylko to miałam na mysli..., pomijając
          Lenina i socjazlizm utopijny... :-)))
        • Gość: fin Re: politycznie......... IP: *.atr.bydgoszcz.pl 17.05.02, 14:17
          letalin napisał(a):

> W Polsce cały czas o lewicowości świadczy nie program gospodarczy tylko
          > trzeciorzędna (w związku z konstytucyjnymi zapisami ) sprawa jaką jest stosunek
          > do kościoła i to głównie katolickiego.

Tak było do niedawna. Ale obecnie kosciolowi podlizują się juz wszyscy na wyscigi.
          Ostatnie oswiadczenie Kwasniewskiego, ze bedzie się starał, żeby we wstępie do konstytucji UE był zapis o
          'dziedzictwie katolickickim' Europy i ustępstwa podatkowe rządu polskiego wobec koscioła są tego najlepszymi
          przykładami.
          No cóż, czyms trzeba zapłacić za poparcie koscioła dla przystąpienia Polski do UE.
          Pozdr
          • lokator Re: politycznie......... 17.05.02, 14:35
            Kościół jest w Polsce najsilniejszą grupą medialną.
            • Gość: fin Re: politycznie......... IP: *.atr.bydgoszcz.pl 17.05.02, 14:45
              lokator napisał(a):

> Kościół jest w Polsce najsilniejszą grupą medialną.

Niewątpliwie. I do tego ma "przelożenie" na ludzi, ktorymi najłatwiej manipulować, bo mysla tak, jak chce ksiądz.
              Sukcesy Polskich negocjatorów z UE póki co jawią się fatalnie. Robimy same ustępstwa, jak ostatnie gamonie. No i
              żeby przekonac ludzi, że jednak nie jest tak źle, poparcie kosciola jest rządowi niezbędne.
              A że przez te ustępstwa Polska dostanie po d...., no cóż, jak stwierdził kiedys słusznie Urban: "rząd i tak się
              wyżywi".
              Pozdr
    • fxx Re: politycznie......... 17.05.02, 14:53
      W zeszłym roku byłem w komisji wyborczej ale odmówiłem sobie tej
      "przyjemności", bo w sumie nie było na kogo głosować (mimo, że wcześniej
      lookałem na lewo z racji antypatii do "praworękich").
      Rozczarowany to ja jestem prawie od urodzenia a od paru lat to zdecydowanie
      zdegustowany całym tym cyrkiem :(((((
      Bańkowska to tylko kolejny przykład, za tydzień wyskoczą z następnym... :((((((
      • ninaa Re: politycznie......... 17.05.02, 15:53
        ... czyli formalnie, nawet nie ma o czym dyskutowac... :-)) Pijmy piwko patrząc na zielone drzewa ...
        Kto chce, w niedzielę do kosciółka...., a potem na piwko... Pomazaniec już jest..., a i dusza zbawiona, bo wolna
        od pierdołowatych spraw, na które tak naprawdę szkoda czasu......................................
        • letalin Re: politycznie......... 17.05.02, 20:45
          ninaa napisał(a):

> dusza zbawiona, bo wolna
          > od pierdołowatych spraw, na które tak naprawdę szkoda czasu....................
          > ..................

Ja też sobie czasem powtarzam, że żadna z ludzkich spraw nie jest na tyle ważna,
          żeby się nią przejmować....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka