Dodaj do ulubionych

Szczotka klozetowa koscia niezgody -2

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 17:03
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=18099807&v=2&s=0

Figas czlowiekiem honoru miasta Bydgoszczy 2004 - oddal Dombrowiczowi
szczotke, GRATULUJEMY - Bydgoszczanie

Express Bydgoski 31.12.2004

ZWRACAM SZCZOTKE
"(...)Zmuszony jestem zwrocic Panski "prezent", gdyz nie odpowiada on
standardem wyposazeniu pomieszczen obiektu przy ul. Focha (...) Rozumiem juz
teraz, dlaczego ma Pan opinie "zrazajacego do siebie nawet ludzi mu
zyczliwych". Nie dziwia mnie tez opinie o Panskich dokonaniach jako
Prezydenta Miasta. Oburza mnie, ze obrazajac wielu z nas, uczynil Pan farse z
blisko trzydziestoletnich staran bydgoskiego srodowiska operowego o
upragniony gmach Opery Nova, ktory juz teraz, choc jeszcze nieukonczony, stal
sie wizytowka Bydgoszczy, Jestem zazenowany stylem Panskiego zaangazowania
sie w te sprawe jako Prezydenta Miasta. (...)"
Maciej Figas
Dyrektor Opery Nova
Obserwuj wątek
    • Gość: robertk Re: Szczotka klozetowa koscia niezgody -2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 17:17
      Panie dyrektorze Opery Nova cieszę się,że zajął Pan stanowisko w sprawie
      tzw "szczotki klozetowej", która od dłuzszego czasu irytuje opinię publiczną.
      Dołączam się do Pana i popieram Pańską opinię- niestety zawsze znajdą się
      ludzie by psuć to co piękne i wartościowe, a Opera Nova na pewno zasuguje na
      taką opinię i mam nadzieję,że żadna szczotka czy inne skandale nie zniszczy to
      co buduje sie w Operze Nova od 30 lat -profesjanalizmu, wysokiego poziomu
      artystycznego i rosnącego cały czas pięknego budynku Opery Nova. Jestem
      lekarzem i do dłuższego czasu stałym melomanem Opery Nova- 3 razy w miesiącu
      moj pobyt na koncertach to mój nawyk .... Jeszce raz pozdrawiam Panie
      Dyrektorze oraz życzę całemu zespołowi dalszej owocnej pracy i żadna szczotka
      nie odbierze lubliczności. Nawiasem mówiąc jestem ciekaw co planuje wystawić na
      premiere tegoroczną Opera Nova. Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: Piotr Re: Szczotka klozetowa koscia niezgody -2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 09:24
        Brawo Panie Dyrektorze Figas , to zenujace aby w sprawie glupiej szczotki
        Prezydent Miasta angazowal Marszalka , Dyrektora i Media.
        • radca niezly CYRK 03.01.05, 16:38
          z ta szczotka :)

radca
          • Gość: Alek Re:Czy przystoi Prezydentowi...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:31
            Szkoda ,ze Gazeta nie opisala tej drugiej czesci i nie zadala sobie tego pytania
            • Gość: Walerek SZOPKA KLOZETOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:56
              :-(((((((((((((((((((
              • Gość: Wesolek Re: SZOPKA KLOZETOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:11
                W plebiscycie Gazety pn."Wydarzenie artystyczne Roku " ta akcja promujaca
                kulture w Bydgoszczy zasluguje na wroznienie za rok 2004.Jej glowni bohaterowie
                powinni otrzymac symboliczne szczoteczki .
                • Gość: Lutek Re: SZOPKA KLOZETOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 01:08
                  Brawo doskonaly pomysl , tylko powinien zostac zgloszony w innej rubryce
                  • Gość: Rafal Re:JUZ NIE KLOZETOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 12:14
                    Przestancie tutaj wypisywc glupoty , bo calej sprawy juz nie ma. Dombrowicz
                    oddal szczotke Figasowi , z ten zdecydowal ja przyjac.
                    • Gość: Olaf Re:Grand Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 13:09
                      Jesli tak jest to szczotka bedzie Grand Prix Prezydenta Bydgoszczy na
                      Festiwalu Operowym
                      • Gość: daro Re:Grand Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:10
                        Magroda powinna zostac zaprezentowana na honorowym miejscu w ratuszu lub
                        operze.Zrobmy plebiscyt - gdzie bedzie godniej i dostojniej.
                        • Gość: Rafał Re:Grand Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:01
                          Powinna byc w Ratuszu niech przypomina chwile chwaly obecnego
                          Prezydenta.Szczotaka niech sie szczotka odciska,pkazemy swiatu naszych medrcow
                          moc i talent.
                          • Gość: Laureaci Re:Grand Prix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:01
                            Re: Wybieramy Artystę Roku
                            Autor: Gość: Glu Glu IP: *.tvgawex.pl
                            Data: 13.01.2005 22:16 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

-----------------------------
                            • Gość: Kibic Kasa moze byc zagrozona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 22:59
                              Nie jest Pan sam Panie Figas.Ciekawe , ktory pierwszy z Panow nie otrzyma kasy
                              z Ratusza , za jego publiczna krytyke.Przyklad juz jest siatkarki Centrostalu -
                              Prezydent obiecal i nie dal - gdyz Gazeta nie spelnila ultimatum tj.pisala
                              krytycznie o Ratuszu.
                              Maciej Łopatto: Czy zwycięstwo we Wrocławiu jest odpowiedzią zespołu dla
                              kibiców?

Wojciech Krajewski: To odpowiedź trenerów, zawodników i klubu. Jeżeli coś
                              byłoby nie tak, to nie mieliśmy prawa zwyciężyć we Wrocławiu. Śląsk to owszem,
                              młody zespół, ale było nie było ma szanse wyjść z grupy w europejskich
                              rozgrywkach. Niejeden zespół tu przegrał, niejeden się męczył. Może teraz ci
                              ludzie, czy ten człowiek, który steruje akcją przeciwko mnie, zrozumie, że nie
                              nadaje się do tego, by kierować sportem w Bydgoszczy.
                              • Gość: celina Re: Kasa moze byc zagrozona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 09:08
                                zawisc tych niby animatorow "kultury" jest niezrozumiala.
                                • Gość: Burak Zawisc w wykonaniu...Ojca Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:47
                                  Zawisc niektorych nie zna granic,Dyr.Opery ukarany
                                  "Chcę osobiście na ręce grupy najbardziej twórczych i zaangażowanych
                                  mieszkańców, specyficznego klubu „Bydgoszczanie – Bydgoszczy”, którzy przez
                                  ostatnie dziesięciolecia wpływali na obraz i pomyślność Naszego Miasta
                                  imiennie złożyć podziękowania przekazując im medal pamiątkowy specjalnie
                                  przygotowany z tej okazji.

KONSTANTY DOMBROWICZ

ludzie kultury:
                                  Ewa Adamus - Szymborska, Piotr Biskupski, Aurelia Borucka – Nowicka, Mirosław
                                  Balbuza, Aleksander Dętkoś, Eleonora Harendarska, Krzysztof Herdzin, Zdzisław
                                  Hojka, Sławomir Janicki, Jan Kaja, Grzegorz Kaźmierczak, Michał Kubiak,
                                  dr Rajmund Kuczma, Janusz Kochanowski, Stanisław Lejkowski, Jacek Majewski,
                                  Adam Mańczak, Grzegorz Musiał, Antoni Muszyński, Zdzisław Nalewalski, Henryk
                                  Narewski, Adam Orzechowski, Zofia Pietrzak, Jerzy Puciata, Stanisław Puls,
                                  Jerzy Riegiel, Wanda Rucińska, Katarzyna Rymarczyk, Jacek Soliński, Ewa
                                  Stąporek – Pospiech, Włodzimierz Szymański, Piotr Trella, Jerzy Zegarliński
    • Gość: zbych Re: Szczotka klozetowa koscia niezgody -2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:31
      jakie zaangazowanie!
    • Gość: :-) Re: Szczotka klozetowa koscia niezgody -2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:12
      :-)
      • Gość: Pupil Re: Szczotka klozetowa koscia niezgody -2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 23:18
        Po prostu Bydgoszcz to gowniane miasto!
        • Gość: ABC Re: Szczotka klozetowa koscia niezgody -2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 08:41
          Pupil-Torun to miasto twardych piernikow i glow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka