Gość: stef IP: *.tvgawex.pl 03.01.05, 21:32 PIĘKNA JEST NASZA opera A będzie jeszcze piękniejsza~!!! wystarczy odpowiednia iluminacja i otoczenie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alek Re: Piękna jest nasza OPERA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:37 Bez szczotki , a takie uznanie u Prezydenta - brawo forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=54&w=18099807&v=2&s=0 Figas czlowiekiem honoru miasta Bydgoszczy 2004 - oddal Dombrowiczowi szczotke, GRATULUJEMY - Bydgoszczanie Express Bydgoski 31.12.2004 ZWRACAM SZCZOTKE "(...)Zmuszony jestem zwrocic Panski "prezent", gdyz nie odpowiada on standardem wyposazeniu pomieszczen obiektu przy ul. Focha (...) Rozumiem juz teraz, dlaczego ma Pan opinie "zrazajacego do siebie nawet ludzi mu zyczliwych". Nie dziwia mnie tez opinie o Panskich dokonaniach jako Prezydenta Miasta. Oburza mnie, ze obrazajac wielu z nas, uczynil Pan farse z blisko trzydziestoletnich staran bydgoskiego srodowiska operowego o upragniony gmach Opery Nova, ktory juz teraz, choc jeszcze nieukonczony, stal sie wizytowka Bydgoszczy, Jestem zazenowany stylem Panskiego zaangazowania sie w te sprawe jako Prezydenta Miasta. (...)" Maciej Figas Dyrektor Opery Nova Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bakos Re: Piękna jest nasza OPERA!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.01.05, 23:34 Czekam na ładny nowy bulwar i kładkę z wyspy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Piękna jest nasza OPERA!!! IP: *.tvgawex.pl 04.01.05, 23:39 i sie doczekasz BAKOS JUŻ NIE BAWEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmm Re: Piękna jest nasza OPERA!!! IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.01.05, 16:16 Elewacji dobrano zbyt jasny kolor( o niebo profesjonalniej wygladalby stalowy!) Mam nadzieje, ze nawierzchnia chodnikow wokol opery nie bedzie taka jak jest przy wejsciu ( taka kostke to ja mam na dzialce) Otoczenie niestety tez wyglada jakby nie mialo sie zbyt szybko zmienic. Zauwazylem tylko, ze cofna troche ogrodzenie od strony mostu Focha:-/Nie wspomne marzen o prakingu wielopoziomowym obok budynku, bo ta tymczasowka jest straszna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Piękna jest nasza OPERA!!! IP: *.petrus.com.pl 05.01.05, 16:30 Widziałem na jakiejś stronie wnetrza opery,faktycznie mogą zrobić wrażenie,nie wiem jak teraz z zewnątrz wygląda (było tragicznie-otynkowali w końcu?). Ale i tak nawet w środku jeszcze chyba nie wszystko jest zrobione(podobno tylko jeden pierścień). Tak czy inaczej Bydgoszczy życzę pięknej opery,a Toruniowi pięknego gmachu Centrum Sztuki Współczesnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hackenkreuz Re: Piękna jest nasza OPERA!!! IP: *.access.uk.tiscali.com 05.01.05, 17:44 Rozumiem ,ze opera w Bromberg am Brahe ma przypominac wszystkim wystroj wnetrza bunkra naszego ukochanego Fuhrera w Berlinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Piękna jest nasza OPERA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 17:53 A są może gdzieś obrazki, jak ma to centrum sztuki w Toruniu wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Piękna jest nasza OPERA!!! IP: *.petrus.com.pl 05.01.05, 18:29 Są.Na pewno gdzieś widziałem.Poszukam i dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Piękna jest nasza OPERA!!! IP: *.petrus.com.pl 05.01.05, 18:51 Gość portalu: mi napisał(a): > A są może gdzieś obrazki, jak ma to centrum sztuki w Toruniu wyglądać? www.um.torun.pl/torun/baza/info_news.php?Kod=2118&o=20&s=315&Naw=news Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Piękna jest nasza OPERA!!! IP: *.petrus.com.pl 05.01.05, 19:04 Gość portalu: Damian napisał(a): > Gość portalu: mi napisał(a): > > > A są może gdzieś obrazki, jak ma to centrum sztuki w Toruniu wyglądać? > Tu jest jeszcze jeden link. users.nethit.pl/forum/read/sztuka/2712923/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siostra Jozefata Re: Piękna jest nasza OPERA!!! IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 06.01.05, 04:29 Zdaje sie, ze wymodle cudowna przemiane tej parchatej operetki bydgoskiej. Gdy juz ona splajtuje to przejmie ja na aule swojej Wyzszej szkoly Nauk Spolecznych nasz Przewielebny i arcy-torunski Ojciec Rydzyk. Odbywac sie tam beda wystepy kraso- mowcze torunskich kaznodziejow. Was nie bedzie potrzeby tam spedzac- sami przyjdziecie bo przy wejsciu bede ja stala, rozdajac naboznym bulki z kielbasa! Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 zadanie dla GAZETY 07.01.05, 12:09 Także uważam , że przydałoby się oświetlić budynek....A może GAZETA poruszy ten temat ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igrek Re: zadanie dla GAZETY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 17:07 Ales sie stary wyrwal.Co to nie sluchales Komisji Rywina?Gosie w Wyborczej maja taki szmal, tylko kutwia jak.... , ze powinni na moje zaplkacic za to oswietleniemBylby to pierwszy konkretny dar dla miasta , a nie tylko slowa , slowa , slowa ..prawie jak za komuny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny_krzyzak Re: Piękna jest nasza OPERA i szczotka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:03 bez slynnej szczotki Opera nie jest juz ta sama swiatynia kultury.. niestety..jak teraz odswiezyc krynice natchnienia i tworczosci, no jak ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOtylkoATRAPA Re: Piękna jest nasza OPERA i szczotka ! IP: *.man.bydgoszcz.pl 09.01.05, 23:51 wredny_krzyzak-ZAZDROSC? Nie moge sie doczekac uporzadkowania terenu wokol opery!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny-krzyzak Re: Piękna jest nasza OPERA i szczotka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 19:11 zadna zadrosc.. opera jest OK. po prostu wredny jestem - to raz, a po drugie nie lubie lukrowanych panegirykow a'la stefcio - to dwa, robie sie podwojnie wredny gdy czytam takie pensjonarskie sruciuciuciu.. Odpowiedz Link Zgłoś