Gość: jaca IP: *.tvgawex.pl 05.01.05, 23:14 to powinno przyspieszyć rozwój połączeń międzynarodowych www.tur-targi.pl/glowna/aktualnosc.php?ak_id=11123&pierwsza=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Damian Re: PORT LOTNICZY KU LEPSZEMU!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.petrus.com.pl 06.01.05, 09:24 Gość portalu: jaca napisał(a): > to powinno przyspieszyć rozwój połączeń międzynarodowych > www.tur-targi.pl/glowna/aktualnosc.php?ak_id=11123&pierwsza=0 Cytat z wyżej wymienionej strony: Lotnisko im. Ignacego Paderewskiego w Bydgoszczy będzie teraz bez przeszkód obsługiwać loty międzynarodowe. Powodem jest przeniesienie jednostki straży granicznej z Torunia do Bydgoszczy. Wszystko fajnie,tylko znowu kosztem Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: PORT LOTNICZY KU LEPSZEMU!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tvgawex.pl 06.01.05, 09:53 a po co wam była potzreban jednostka straży granicznej!!!! przecież imprez międzynarodowych na które przylatują cudzoziemmcy nie macie aż tak wielu jak u nas. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klimaz Re: PORT LOTNICZY KU LEPSZEMU!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:46 > Wszystko fajnie,tylko znowu kosztem Torunia. Dostaliście od Bydgoszczy Akademię Medyczną !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flyer Re: PORT LOTNICZY KU LEPSZEMU!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 18:14 lekka bzdura.. lotnisko w bdg mialo wystarczajacy personel do obslugi lotow miedzynarodowych juz rok temu..nie wiem, co ma zmienic przeniesienie dowodztwa jednostki do bydgoszczy ... pogranicznicy beda latac latac za granice ? Odpowiedz Link Zgłoś
charlesbabbage Re: PORT LOTNICZY KU LEPSZEMU!!!!!!!!!!!!!!! 06.01.05, 20:55 Nie rozumiesz zupełnie tej kwestii, tak więc lepiej zamilcz!!!Latający Cyrku Monthy Paythona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flyer Re: PORT LOTNICZY KU LEPSZEMU!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:39 to rzeczywiscie bardzo skomplikowana kwestia..kilkunastu facetow z biurkami i sekretarkami przenosi sie z torunia do bydzi, i ma to spowodowac uruchomienie nowych miedzynarodowych polaczen lotniczych.. oczywiste i logiczne. to faktycznie jedzie monty pythonem.. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: PORT LOTNICZY KU LEPSZEMU!!!!!!!!!!!!!!! 06.01.05, 22:43 Uproszczenie i usprawnienie odpraw celnych na lotnisku międzynarodowym chyba jest krokiem naprzód a nie wstecz...Wsteczniku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: PORT LOTNICZY KU LEPSZEMU!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:03 Czy tak trudno zgodzić się na przenoszenie urzędów tam, gdzie są bardziej potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flyer Re: eetaam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:45 ja o jednym - wy o drugim. sens mojej wypowiedzi byl taki, ze nawet gdyby na szwederowo przeniesiono caly pulk WOP , to i tak nie mialoby to wplywu na rozwoj polaczen miedzynarodowych czy tez liczbe pasazerow korzystajacych z lotniska. to zalezy od zupelnie innych czynnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: eetaam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:49 Jeśli więc "Dotychczas każdy przylot czy odlot samolotu musieliśmy zgłaszać 24 godziny wcześniej do Straży Granicznej. Od dziś możemy przyjąć każdy samolot, o dowolnej porze, bez wcześniejszego uprzedzenia" ze strony do której link był w pierwszy poście, było nieprawdziwe (czy to nie ostatnie zmiany to ułatwiły), to przepraszam. Jestem za maksymalnym ułatwieniem lotów z/na bydgoskie lotnisko. Cała reszta (jeśli chodzi o straż graniczną) jest dla mnie mało istotna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flyer Re: eetaam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 00:05 nie tyle bylo nieprawdziwe ile bezsensowne - przynajmniej w stosunku do regularnych polaczen ; tutaj grafik jest ukladany na pol roku do przodu i nic nie ma do zglaszania w ostatniej chwili , albo na 24 godziny przed lotem. w przyplywie dobrej woli mozna przyjac, ze autorowi chodzilo o chartery - ale te rowniez, z malymi wyjatkami, sa planowane na 3 miesiace do przodu. moje zdanie jest takie : tak naprawde, to nic sie nie zmieni - szwederowo pozostanie dalej lotniskiem charterowym, natomiast kierownictwo lotniska ma okazje do przejawiania medialnej aktywnosci. de facto robi bardzo malo w celu rozwoju lotniska jako portu regionalnego, chociaz niektore ruchy sa bajecznie proste i wystarczy tylko skopiowac rozwiazania z innych lotnisk krajowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: eetaam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 00:19 Myślę, że także należy pamiętać o taksówkach lotniczych (czy jak je zwał), albo prywatnych samolotach (pewnie ich nie jest wiele, ale wierzę, że większe firmy z regionu mogą sobie sprowadzić samolot, żeby ktoś nagle poleciał gdzieś). W związku z tym, lotnisko jest najlepszym miejscem, w którym może siedzieć sobie ktoś, kto w razie czego takich ludzi odprawi, bo w innych miejscach w regionie nie ma szans, że kogoś odprawi. Jego szef może siedzieć gdziekolwiek i to nie robi różnicy. Jakie rozwiązania z innych lotnisk masz na myśli? Mi przychodzi na myśl jedynie dojazd z innych miast w regionie. To właśnie mam na myśli mówiąc o urzędach tam, gdzie są bardziej potrzebne. W Toruniu może bardziej potrzebny jest konserwator zabytków, to niech tam siedzi. Większość urzędów potrzebnych jest w obu miastach, więc niech tam będą (tak, jak mogą być w centrum Bydgoszczy i w Fordonie niektóre rzeczy), to gdzie siedzi dyrektor jest dla większości ludzi mało ważne (no chyba, żeby dla tych wszystkich oszołomów licytujących się na ilość dyrektorów, przenieść to wszystko do jakiś mniejszych miast). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: eetaam... IP: *.torun.mm.pl 07.01.05, 21:23 Przeniesc wresczie stolice z Brukseli do Bydgoszczy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: eetaam... IP: *.torun.mm.pl 07.01.05, 21:24 mialo byc wreszcie......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: eetaam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:05 O coś ci chodzi, czy starasz się być sarkastyczny, a nie potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: eetaam... IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.01.05, 21:32 jaki ty jestes glupi! JEJKU! Czytaj uwaznie! Gdy siedziba byla w Toruniu, byla i tak martwa, czasem przybila pieczatke zagraniczniaka ktorzy nie mogli tego uczynic na granicy. (najczesciej jesli chodzi o zwierzeta lub towary ktore nie moga za dlugo stac-latwo palne, chemiczne itp.) Dla przecietnego Torunianina nic sie nie zmieni! Gdy siedziba bedzie w porcie lotniczym, wszystko bedzie dzialo sie na miejscu, mniej biurokracji!! LOGIKA!! Ciekawe kto wogole stworzyl to w Toruniu? Nie widze najmniejszego sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: eetaam... IP: *.torun.mm.pl 07.01.05, 21:41 Wezcie sobie wszystko.Tak ladnie robiliscie to w przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: eetaam... 08.01.05, 11:17 Gość portalu: paco napisał(a): > Wezcie sobie wszystko.Tak ladnie robiliscie to w przeszlosci. Paco, a czemu Toruń zabiera ZUS Grudziądzowi i Włocławkowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flyer zaciekawiony Re: eetaam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:58 ja tam akurat nie mam nic przeciwko temu, ze przeniesiono straz graniczna do bdg i nic takiego nie napisalem. zapewne - tak jest zreszta lepiej, z uwagi na lotnisko.. natomiast napisalem, ze moim zdaniem nie wplynie to na rozwoj polaczen miedzynarodowych, jak zasugerowali co poniektorzy. wymienilem na ten temat kilka postow z kolesiem , ktory podpisuje sie "mi " - i to wszystko.. twoja wypowiedz swiadczy po prostu, ze nie rozumiesz tego co czytasz. nie mam zalu o okreslenie mnie jako - glupiego JEJKU ! natomiast rozsmieszyla mnie twoja uwaga " czytaj uwaznie ! " . czy wy tam w bydgoszczy jestescie faktycznie w takim odsetku wtornymi analfabetami, ze nie rozumiecie slowa pisanego czy tylko robicie sobie jaja ? Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: PORT LOTNICZY KU LEPSZEMU!!!!!!!!!!!!!!! 07.01.05, 22:17 Mądralo , toruński analfabeto - sam nie potrafisz się wyrazić - nie jesteśmy jasnowidzami ,żeby zgadywać "co autor chciał powiedzieć".Jeżeli nie rozumiesz co robi straż graniczna , do twojej wiadomości oni nie PRZEKRACZAJĄ granicy , oni kontrolują i zapewniają obsługę formalności INNYCH osób które ją przekraczają stąd sporym ułatwieniem jest obecność ich posterunku przy powietrznym przejściu granicznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paco Re: PORT LOTNICZY KU LEPSZEMU!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.mm.pl 07.01.05, 22:22 Wy wszyscy odleccie z Bydzi w nieznane. Bedzie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flyer Re: czcigodny zoncu, ethanaku czy jak ci tam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:56 nie osmieszaj sie prosze.. to co napisalem jest jasne i zrozumiale, nie trzeba nic zgadywac ani byc jasnowidzem..ale, z uwagi na twoje osobiste potrzeby, powtorze to jak krowie na rowie : przeniesienie jednostki strazy granicznej do bydgoszczy nie wplynie, moim zdaniem, na rozwoj polaczen miedzynarodowych. to wszystko. przeciwko samym przenosinom - nic nie mam. natomiast sadze, ze sama obecnosc tej struktury administracyjnej nie uczyni szwederowa bardziej atrakcyjnym celem podrozy. podobnie jak obecnosc posterunkow strazy granicznej w np. kolobrzegu nie spowodowala rozwoju polaczen promowych ze szwecja czy z dania , chociaz infrastruktura ku temu jest. podsumowujac : wybacz, ale dyskusja z toba jest dosyc meczaca - mam wrazenie , ze jestes dyslektykiem..poniewaz nie lubie powtarzac swoich postow po kilka razy ( a do tego jestem zmuszony ) najlepiej bedzie, jak sadze, gdy zloze ci po prostu zyczenia milego weekendu i spelnienia marzen - czyli jak najwiekszej ilosci polaczen miedzynarodowych generowanych przez obecnosc funkcjonariuszy strazy granicznej na szwederowie..przyjemnosci ! Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Flyer hmmm 08.01.05, 00:01 Przeczytaj sobie swoją wypowiedź , którą skomentowałem - i wtedy się zastanów co piszesz...Ja nie mam problem z logiką , składnią ani tym bardziej ortografią co mi zarzucasz.Więc odchrzań się chłopcze z problemami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flyer Re: Flyer hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 00:33 ok. odchrzaniam sie. jedynie krotka informacja na koniec : zapoznaj sie w encyklopedii ze znaczeniem pojecia dysleksja .. nie oznacza ono klopotow z ortografia czy skladnia - tylko przede wszystkim : klopot ze zrozumieniem czytanego tekstu. czyli to - co ci zarzucalem, i co potwierdzasz niestety swoimi kolejnymi wypowiedziami. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Flyer hmmm 08.01.05, 16:09 Mam nadzieję , że przeczytałeś komentowaną przeze mnie swoją wypowiedź.Moja wypowiedź nt.tego ,że nie mam problemów z logiką itd. odnosiła się do ciebie bo według mnie to ty masz problem z tymi rzeczami... Odpowiedz Link Zgłoś