Dodaj do ulubionych

" Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPRZAK

07.01.05, 20:19
miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,2483384.html

" Bydgoski lekarz z zarzutami

Policjanci postawili zarzut korupcji prof. Heliodorowi Kasprzakowi,
kierownikowi kliniki neurochirurgii szpitala im. Jurasza w Bydgoszczy.

- Profesor jest podejrzany o przyjęcie korzyści majątkowej w związku z
pełnieniem funkcji publicznej - poinformowała wczoraj Katarzyna Witkowska,
rzeczniczka Komendy Wojewódzkiej Policji w Bydgoszczy.

Jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, ordynator wziął od pacjentki 4 tys. zł
w zamian za przyjęcie jej na swój oddział. Kiedy po operacji kobieta opuściła
szpital, sama zgłosiła się na policję i opowiedziała, w jakich
okolicznościach dała lekarzowi łapówkę. - Zabezpieczyliśmy dokumentację
stanowiącą dowód w sprawie. Lekarz po przesłuchaniu został zwolniony do domu.
Sprawa jest rozwojowa - powiedziała rzeczniczka policji.

Profesor nie przyznaje się do winy. - Nigdy od nikogo nie przyjąłem łapówki -
powiedział "Gazecie". "

- bezczelnosc takich lotrow wyciagajacych pieniadze od ludzi chorych -
nie zna granic

radca
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 07.01.05, 20:49
      wreszcie!kasprzak to najwiekszy łapowkarz w bydgoszczy!!!
      mam nadzieje,ze zglosza sie inni pacjenci i udowodnia mu wine w koncu!i jak
      bezczelnie klamie,ze nigdy nie przykjal lapowki...
      niedojz ze lapowkarz to jeszcze taki niesympatyczny...
      a mercedesem,ktorym jezdzi dostyal od stajszczaka,za papiery,ktore wystawial
      stajszczakowi-by ten nie poszedl siedziec!kasprzak jest tak niemily,tak
      traktuje pacjentow,ze hej.a i personel nie moze z nim wytrzymac!ze szpiatal
      wojskowegop go wywalili,bo nie szlo sie z nimdogadac i bral lapowki....a
      profesor harat-kierownik kliniki neuroch z woskowego to jego
      przeciwienstwo...niebo a ziemia..mily,skromny,zawsze sympatyczny,zawsze gotowy
      do pomocy...
      • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 07.01.05, 20:59
        Gosiu... oby tylko ludzie zdecydowali sie mowic, przeciez tutaj chodzi o
        kazdego nastepnego czlowieka - ktory stanie przed dylematem :
        umrzec ? - bo nie mam na lapowke
        ukrasc gdzies pieniadze - by miec na lapowke ?
        czy odebrac rodzinie caly dorobek zycia lub srodki do zycia - BY MIEC NA
        LAPOWKE !!!

ludzie !!! nie bojcie sie , przelamcie milczenie i ukazcie FAKTY .
        Dzieki temu URATUJECIE ZYCIE WIELU LUDZI - UKAZUJAC TAKICH LAPOWKARZY.

NIE BAC SIE I JESZCZE RAZ NIE BAC SIE . Milczeniem - przyzwala sie na SMIERC
        lub KALECTWO wielu - ktorzy nie byli w stanie DAC LAPOWKI !

radca
      • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 07.01.05, 21:11
        wille kasprzaka na sielance widzieliscie?i to z pensji tak?ludzie!nie bojcie
        sie mowic!to nie oddzial uzdrowiskowy i nie jego prywata!tam leza chorzy na
        glowe i kregoslup,a taki pajac na przyklad nie zoperuje bo nie dostal w
        lape...ze mu nie szkoda ludzi?ze nie ma na sumieniu ich?przeciez to tez
        czlowiek.
        ale w koncu ktos przerwal milczenie!!!
        on od lekarzy ,swoich kolegow nawet bierze.a jak kiedys ktos mu zaniosl
        koperte,bezczelnie otworzyl i powiedzioal"ale lozko ma cztery nogi a nie
        jedna"....
        • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 07.01.05, 21:13
          jego pracownica(od rehabilitacji)panoi krystyna nowacka i on dostali te
          mercedesy od stajszczaka.to nie tylko oni biora lapowki za przyjecie na
          oddzial,ale takze pomagaja bandziorom i zlodziejom uniknac wiezienia
        • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 07.01.05, 21:15
          Gość portalu: gosia napisał(a):

> wille kasprzaka na sielance widzieliscie?i to z pensji tak?ludzie!nie bojcie
          > sie mowic!to nie oddzial uzdrowiskowy i nie jego prywata!tam leza chorzy na
          > glowe i kregoslup,a taki pajac na przyklad nie zoperuje bo nie dostal w
          > lape...ze mu nie szkoda ludzi?ze nie ma na sumieniu ich?przeciez to tez
          > czlowiek.
          > ale w koncu ktos przerwal milczenie!!!
          > on od lekarzy ,swoich kolegow nawet bierze.a jak kiedys ktos mu zaniosl
          > koperte,bezczelnie otworzyl i powiedzioal"ale lozko ma cztery nogi a nie
          > jedna"....

- BOZE DROGI

radca
          • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 07.01.05, 21:25
            kto mial stycznosc z kasprzakiem to wie jaki jest i ze to prawda,ze tak
            powiedzial.nikt sobie tego nie wymyslil i nie sa to pomowienia.mam nadzieje,ze
            i tymi mercedesami sie zajma...chociaz...prokuratura tez jest
            skorumpowana...dzis go puscili po przesluchaniu..bo sie nie przyznal.a ilu
            zwyklych przecietnych obywateli sie do czegos nie przyznaje?oni wszyscy "nie
            biora",sa niewinni.....
            • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 07.01.05, 21:36

> kto mial stycznosc z kasprzakiem to wie jaki jest i ze to prawda,ze tak
              > powiedzial.nikt sobie tego nie wymyslil i nie sa to pomowienia.mam
              nadzieje,ze
              > i tymi mercedesami sie zajma...chociaz...prokuratura tez jest
              > skorumpowana...dzis go puscili po przesluchaniu..bo sie nie przyznal.a ilu
              > zwyklych przecietnych obywateli sie do czegos nie przyznaje?oni wszyscy "nie
              > biora",sa niewinni.....

- to srodowisko poznalem zbyt dobrze i dokladnie.Rowniez powiazania i uklady
              mafijne

mam pytanie ; czy ten KASPRZAK pracowal w SZPITALU WOJSKOWYM ?
              Na jakim stanowisku ? oraz to czy NOSIL MUNDUR ? jesli tak - czy to byl
              w stopniu podpulkownika ?

oraz to czy ten KASPRZAK ukonczyl WOJSKOWA AKADEMIE MEDYCZNA w LODZI ?

radca
            • Gość: Arel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.net / *.net 10.01.05, 10:15
              Swoj swojemu zrobi krzywde-co z innymi bydgoslimi aferami !
      • Gość: Agusia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:37
        Tak kochani macie racje!!!! To łapówkarz i zabójca oraz mozna powiedzieć że
        wykonuje doswiadczenia na ludziach.Otóż moja babcia zmarła tylko dzieki niemu
        miała 69 lat i trzy guzy mózgu.Miał operowac od razu wszystkie ale wykonał
        operację na "raty", poza tym otrzymał pieniadze od dziadka w kwocie 3000
        zł,wiedząc ze pacjentka miała bardzo wysoki poziom cukru i tak postanowił ten
        konował operować!!!!!!!!!!!!Jeśeśmy zszokowani, do dzisiaj nie możemy się
        pogodzić z jej śmiercią,zyłaby gdyby nie konował KASPRZAK!!!!!!!!!!!!!Do pola z
        nim buraki wyrywać!!!!!
        • Gość: Logicus Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: 217.153.62.* 14.01.05, 18:21
          Konowal to ty jestes. Jak z 3 guzami mozgu miala niby zyc i jak dlugo ?? 6
          miesiecy. A poza tym decyzja o wycinaniu zmian na raty byla jak najbardziej
          sluszna - gdyby to robil od razu zabilby ja na sali tluku. Jak sie nie znasz to
          nie zabieraj glosu baranie. Glukoze miala tez podwyzszona bo dostawala pewnie
          strydy przeciwobrzekowo - to i u zdrowego moznz cukrzyce wywolac. A bez tych
          lekow pewnie tez by sie szybko pogorszyl jej stan. Wiec mi to nie pier.... bo
          gow... wiesz .
          • Gość: Logicus Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: 217.153.62.* 14.01.05, 18:35
            Mam tu na mysli wypowiedz durnej Agusi z 10.01.05 co pojecia o leczeniu ludzi
            nie ma
            • Gość: lek Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 08:44
              dzieki za ten post
      • Gość: ktos drugi Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 10:24
        FAJNIE TAK SIE NAPLUC i NAGADAC, ale fakty to sie myla i wiedzy nie staje!
        ZAZDROSĆ CO?
      • Gość: real Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: 212.160.232.* 17.01.05, 16:22
        Na kanwie toczących się dyskusji na temat uczciwości mamy nadzieje, ze JM
        Rektor UMK zrobi porządek na całym CM (dawniej Akademii Medycznej). Nie ma
        przedawnionych spraw a do tej pory sprawa Bartoszcze nie została wyjaśniona.
        Wiadomo przecież, ze prof. Karol i Danuta Śliwka wydali fałszywą opinie o jego
        zgonie przez co zamordowali go moralnie. Prof. Karol Śliwka i prof. Danuta
        Śliwka chodzą do tej pory w pełni chwały udając uczciwych ludzi. Mamy nadzieje,
        ze ktoś tym faktem zainteresuje się głębiej i wyciągnie konsekwencje.
        Gronostaje i łańcuchy na szyi a na rękach krew! Wstyd!!!
    • Gość: lol Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.toya.net.pl 07.01.05, 21:12
      www.google.pl
      • Gość: merc Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:31
        Stajszczak odsiedział swoje od gwizdka do gwizdka.Więc prof.Kasprzaka w jego
        sprawę z UOP nie ma co mieszać.Willa stoi,jest piękna a Mercedes kupiony za
        uczciwie zarobione pieniądze w Brzozie.Są w Bydgoszczy lepsi łapówkarze!!!
        Nazwiska i specjalności znane.Wystarczy tylko kliknąć w Internecie i ?????
        Pacjentka!
        • radca prosze o informacje na skrzynke pocztowa - dyskrec 07.01.05, 21:47
          - to srodowisko poznalem zbyt dobrze i dokladnie.Rowniez powiazania i uklady
          mafijne

mam pytanie ; czy ten KASPRZAK pracowal w SZPITALU WOJSKOWYM ?
          Na jakim stanowisku ? oraz to czy NOSIL MUNDUR ? jesli tak - czy to byl
          w stopniu podpulkownika ?

oraz to czy ten KASPRZAK ukonczyl WOJSKOWA AKADEMIE MEDYCZNA w LODZI ?

radca
          • Gość: radca Re: prosze o informacje na skrzynke pocztowa - dy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 21:58
            Chodzi oczywiście o radców prawnych,których jestem przedstawicielem i
            nieodrodnym synem

radca
            • Gość: gosia Re: prosze o informacje na skrzynke pocztowa - dy IP: *.tvgawex.pl 07.01.05, 22:01
              radco!!!
              nie wiem co konczyl i na jakim stanowisku byl,ale w wojskowym pracowal.
              merc!!!
              juz chyba jakis "adwokat"od stajszczaka dostal zadanie...
              akurat mercedesa on i nowacka dostali od stajszczaka.a ze siedzial od deski do
              deski...ale jak krotko....a ile mial siedziec...
              faktycznie za uczciwie zarobione pieniadze...inni jakos uczciwie pracuja,maja
              taka pensje jak on i co?nie jezdza takimi mercedesami.....
              a w 100 dostal od stajszczaka
              • radca Re: prosze o informacje na skrzynke pocztowa - dy 07.01.05, 22:10

> radco!!!
                > nie wiem co konczyl i na jakim stanowisku byl,ale w wojskowym pracowal.
                > merc!!!
                > juz chyba jakis "adwokat"od stajszczaka dostal zadanie...
                > akurat mercedesa on i nowacka dostali od stajszczaka.a ze siedzial od deski
                do
                > deski...ale jak krotko....a ile mial siedziec...
                > faktycznie za uczciwie zarobione pieniadze...inni jakos uczciwie pracuja,maja
                > taka pensje jak on i co?nie jezdza takimi mercedesami.....
                > a w 100 dostal od stajszczaka

- to bedzie ten sam ADWOKAT - ktory wystepowal w PROCESIE ze STRZYZAWY ,
                KTORY BRONIL PRZESTEPCE - KTORY MIAL RATOWAC RANNEGO DAWIDA KANIECKIEGO,
                LECZ ZAMIAST RATOWAC DAWIDA KANIECKIEGO - POMOGL MU UMRZEC BY RATOWAC PIJANEGO
                LEKARZA WOJSKOWEGO - KAPITANA DARIUSZA Z.

rowniez pijany lekarz wojskowy pochodzil ze SZPITALA WOJSKOWEGO.

W BYDGOSZCZY ISTNIEJA SILNE UKLADY MAFIJNE - I MYSLE ZE NAWET CO NIEKTORZY
                PROKURATORZY I SEDZIOWIE SIE ICH BOJA

radca
                • jantoni1 Re: prosze o informacje na skrzynke pocztowa - dy 08.01.05, 15:43
                  Znam pacjentów tego profesora,wiem że leczy głównie za kasę,chociaż zdarzają
                  się wyjątki.Większość lekarzy na tym oddziale "bierze",za darmo nie chce im się
                  pracować[np.B.Woźniak]Pani rehabilitantka też przyjmuje łapówy,poza tym
                  prowadzi prywatnie pacjentów[nie sądzę,żeby rozliczała się z tego]
              • Gość: ktos drugi Re: prosze o informacje na skrzynke pocztowa - dy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 10:28
                Gosia Sorry ale jestes tak glupia, ze az nie chce mi sie wierzyć,ze tacy
                istnieja!!!!!!!!!!!!!
                Pierwsza bys stanela w kolejce po merola chocby i od Stajszczaka CO?
                • Gość: corday Re: prosze o informacje na skrzynke pocztowa - dy IP: 195.85.209.* 12.01.05, 16:08
                  Gosia, mamula, radca, do radcy - to absolutna elyta tego forum. IQ po zsumowaniu
                  ok.100, ale za to jaka fantazja.
            • radca SAWAM 07.01.05, 22:02
              " Inauguracyjna Sesja Naukowa SA WAM
              Gdynia 6 - 7.10.1995

Przewodniczący Komitetu Organizacyjnego:
              płk rez. prof. dr hab med. Heliodor Kasprzak

Ze Słowa Wstępnego:
              Chociaż od inauguracji działalności SA WAM minęło niespełna pół roku,
              stowarzyszenie nasze stało się faktem, zrzesza coraz więcej Członków, ma
              ambitne plany naukowe i towarzyskie, które niwątpliwie przyczynią się do
              integracji naszego środowiska. Wielkim zaszczytem dla stowarzyszenia jest
              objęcie protektoratu honorowego nad pierwszą Sesją przez Dowódcę Marynarki
              Wojennej RP Admirała Romualda Wagę.

dr med. Jan Sieczkowski
              prof. dr hab. med. H. Kasprzak "
          • Gość: gosia Re: prosze o informacje na skrzynke pocztowa - dy IP: *.tvgawex.pl 07.01.05, 22:03
            radco..z checia bym tobie jeszcze opisala pare takich typow...znam tez dobrze
            to srodowisko,ale ujawnic sie nie moge...lecz chetnie z toba porozmawiam,ale na
            priv...skad tu i jak zdobyc twoj mail?jestesmy bystrzy takze cos wykombinujemy
            • radca Re: prosze o informacje na skrzynke pocztowa - dy 07.01.05, 22:17

> radco..z checia bym tobie jeszcze opisala pare takich typow...znam tez dobrze
              > to srodowisko,ale ujawnic sie nie moge...lecz chetnie z toba porozmawiam,ale
              na
              >
              > priv...skad tu i jak zdobyc twoj mail?jestesmy bystrzy takze cos wykombinujemy

- oczywiscie nalezy uwazac, ja osobiscie NIE BOJE I NIE ZAZNAM STRACHU , ale
              wiem ,ze moim obowiazkiem jest ochronic innych.

To srodowisko jest ZAMIESZANE w USMIERCENIE MEGO 19 -LETNIEGO SYNA DAWIDA
              i porusze NIEBO I ZIEMIE - by TA CALA KLIKE ROZPRACOWAC I UKAZAC JAK NAJWIECEJ
              PUBLICZNIE - JAKIE STRUKTURY MAFIJNE I BEZKARNOSCI PANUJA W TYCH SRODOWISKACH.

Na dzien dzisiejszy posiadam rowniez wiele informacji z roznych zrodel,
              jest pewna instytucja - ktora zbiera te wszystkie DANE I SKLADA JE.

Nawet jesli sie mi cos przydarzy - CZY TEZ BEDE USMIERCONY .... INFORMACJE
              POZOSTANA I W DANYM MOMENCIE PEKNIE " OSMIORNICA "

radca

ps. oczywiscie skontaktuje sie
            • Gość: ktoś:do GOSIA Proponuje w górę sztandar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 09:09
              Jak jestes taka obeznana to dlaczego jeszcze nie zlozylaś pozwu do sądu?
              Proponuje w górę sztandar, wypnij pierś i stań do walki o prawość Joanno
              D'arc!!!1
    • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 07.01.05, 22:10
      ale cham co?jak w tv powiedzial?policja go tylko dlatego puscila,bo ial ta
      nowatorska operacje...
      ludzie!!!!jak klamie!!!nie jeden to ktory dal mu kase ogladal to w tv i mam
      nadzieje,ze ich to ruszy!!!
      by sie wcale nie wypowiedzial,a bezczelnie w zywe oczy klamie!!!
      i dobrowolnie oddal policji..i nie wiedzial co tam jest..no nie moge......
      i na pewno wiecej niz 100 zl bylo-tak powiedzial...no jest roznica miedzy
      jednym banknotem a czterdziestoma prawda?cham!
      • Gość: bolek Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.01.05, 22:14
        KABAŁA. Naczyniowiec z Jurasza. Nastepna świnia.
        • Gość: do bolka Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:18
          nawet nie znasz cieńki Bolku dobrze nazwiska .Kabałę to można postawić!
          • Gość: bolek Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.01.05, 22:19
            Niewazne, ten staruch bedzie nastepny
            • Gość: do bolka Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:22
              dziwne,ale dr Kapała nie jest stary
            • Gość: bolek Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.01.05, 22:22
              Oraz jego dawny kumpel, obecnie w szpitalu na kapach
              • Gość: remas Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:36
                mówisz o oddziale poudarowym na Kapach?
              • Gość: Kama Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:36
                Kasprzak to dr Judym przy ginekologu Szymańskim!!!
                • Gość: bolek Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.01.05, 22:38
                  mowie o Rajewskim
    • unsatisfied6 to jest kpina 07.01.05, 23:26
      abstahuję tu od domniemanej winy profesora .

kpiną jest walka z korupcją . w wielu środowiskach wszyscy wiedzą
      ile kto bierze , tylko organy ściganie nie wiedzą . obca osoba
      może zapytać się portiera , sekretarki , pielęgniarki i każdy
      wie ile i kto . można nawet umówić się i zapytać łapówkarza o
      usługę przez telefon , a on/ona na tyle czuje się bezpiecznie
      w tym niby kraju prawa , że poda kwotę bez żadnego uczucia
      lęku i strachu przed ewentualnymi konsekwencjami , bo z doswiadczenia
      wiedzą , że konsekwencji nie będzie .
      • radca czy jest jakies powiazanie z ta sprawa ? 07.01.05, 23:31
        co ma wspolnego lekarz KASPRZAK z ta sprawa ?

----------------------------------------------------------

" Sąd nie uznaje winy Olszewskiego

redPor (08-10-2001 18:51)

Sąd Rejonowy w Bydgoszczy uchylił orzeczenie kolegium do spraw wykroczeń
        uznające Wiesława Olszewskiego, wiceprzewodniczącego bydgoskiej Rady Miejskiej
        za współsprawcę wypadku drogowego.
        Artykuł archiwalny; Bydgoszcz / 3.0 kB "

------------------------------------------------------
        • Gość: samson Re: czy jest jakies powiazanie z ta sprawa ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:39
          dosłownie proszę!
          • Gość: greg gościu albo jaja albo wydmuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 00:12
            Twierdzi, że padł ofiarą prowokacji: - Kobieta, która doniosła na mnie policji,
            sama wtargnęła do mojego gabinetu i wcisnęła mi kopertę. Później zorientowałem
            się, że są w niej pieniądze. Nalegałem, żeby je zabrała, ale ona nie chciała o
            tym słyszeć - tłumaczy się profesor.

Tatko jasne, że bierzesz bo brać musisz, bo... żyjemy w takim p o p i e r d o l
            o n y m kraju gdzie fachowcy mają robić swoją pracę za żałosne pieniądze
            Bierz dalej, ale cicho- ucz się od żydów
            • radca " powezmę stosowne kroki - tłumaczy dyrektor. " 08.01.05, 00:22
              " KORUPCJA. Ordynatora wypuszczono, bo wczoraj musiał operować

Pojemna kieszeń pana doktora

Prof. Heliodor K., kierownik kliniki neurochirurgii i neurotraumatologii
              Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego im. dr. A. Jurasza Akademii
              Medycznej w Bydgoszczy jest podejrzany o przyjęcie łapówki. W czwartek
              zatrzymała go policja.

Lekarzowi zarzucono przyjęcie 4 tys. zł od jednego z pacjentów. W czwartek
              funkcjonariusze z wydziału ds. korupcji Komendy Wojewódzkiej Policji
              przyjechali po niego do domu. Po przesłuchaniu zwolniono go, bo szpital
              potwierdził, że następnego dnia profesor ma przeprowadzić bardzo ważną
              nowatorską operację.
              Policja nie chce mówić na temat zatrzymania. Usłyszeliśmy jedynie, że
              chodzi o "ordynatora jednego z bydgoskich szpitali". - To dziwny sposób
              udzielania informacji, bo przecież ordynatorzy ze wszystkich szpitali mogliby
              być podejrzanymi w opinii publicznej - mówi Jan Bednarek , rzecznik Prokuratury
              Okręgowej, który potwierdził, że chodzi właśnie o Heliodora K.
              - To przykre, nie możemy jednak ferować wyroków - ostrzega Krystyna
              Małecka, rzecznik odpowiedzialności zawodowej Kujawsko-Pomorskiej Izby
              Lekarskiej w Toruniu. Jak się dowiedzieliśmy, rzecznik może skierować sprawę do
              sądu lekarskiego po otrzymaniu oficjalnej informacji z policji lub prokuratury.
              Jeśli sprawa jest poważna, to sąd lekarski może oskarżonego pozbawić prawa
              wykonywania zawodu. Takiej możliwości nie mają nawet sądy powszechne, które
              mogą jedynie ograniczyć na określony czas wykonywanie zawodu. Może ponadto
              skazać osobę, która łapówkę przyjęła na karę od 6 miesięcy do 8 lat pozbawienia
              wolności.
              Krzysztof Demidowicz , dyrektor szpitala im. Jurasza jest zdziwiony
              informacją, że profesorowi postawiono zarzut. - Wiedziałem, że przeprowadzane
              są jakieś czynności, ale nie, że postawiono zarzuty. Jak otrzymam informację od
              prokuratury, to powezmę stosowne kroki - tłumaczy dyrektor.
              Wczoraj nie udało się nam porozmawiać z Heliodorem K. Profesor był na sali
              operacyjnej. Szefem kliniki neurochirurgii i traumatologii jest od 1994 r.
              Stopień profesora zwyczajnego uzyskał w 1999 roku.

Maciej Myga

8 Stycznia 2005 GP "
              • Gość: Kasia powezmę stosowne kroki - tłumaczy dyrektor. IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 06:32
                Ja mam tylko nadzieje, ze to dopiero ruszy cale domino. Ludzie nie wytrzymaja i
                powiedza o swoich przypadkach policji. Jest to faktycznie na porzadku dziennym,
                ze lekarze (zwlaszcza ordynatorzy- starzy wyjadacze) biora. Kasprzak, Szymanski
                to przyklady, o ktorych wie cale miasto, ale dotad nikt nic z tym nie zrobil.
                Okazale wille, dobre samochody i bale organizowane dla "srodowiska" przez
                profesora kilka razy w roku - skads musza byc na to pieniadze, przeciez nie z
                pensji, nawet wysokiej, ale przeciez ograniczonej.
    • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 14:15
      a to co teraz napisze niejdenego po prostu zamuruje...
      otoz dr szymanski w grudniu odwalil numer zycia...otoz...odbieral porod
      pacjentce(prosta,biedna kobieta ze wsi)-byl to szosty porod tej kobiety!i
      wiecie co bydlak zrobil?ciął ja na zywca bez znieczulenia i az kobieta
      wylądowała na intensywnej terapi...
      tak,tak.tego nikt sobie nie wymyslil.bardzo bym chciala,by i tym zlodziejem
      szymanskim,zarowno mlodym jak i starym sie zajeli.bo on faktycznie jest jeszce
      gorszy od kasprzaka.gdyby dostal w lape ,zapewne inaczej by sie to wszystko
      rozegralo...a studentom jak utrudnia obrony prac?komplikuje sparwy jak moze..i
      to nie wynika z niewiedz studentow(bo na litosc...15 osob by sie nie nauczylo a
      potem kilka razy nie douczylo?)...miejmy nadzieje ,ze ktos sie ta sprawa
      szymanskich zajmie...ze ktos sie odwazy.albo ze przeczyta to jakis proku czy
      policjant i ktos sie odwazy i im sie przyzna,ze wreczyl szymasnki...ci dopiero
      z tego oddzialu zrobili sobie prywate..
      • ethanak Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 08.01.05, 16:14
        Co to znaczy "ciął ją" ?Robił jej cesarskie cięcie - chyba nie.Natomiast
        nacięcie krocza , które wykonuje się przy porodach często wykonuje się bez
        znieczulenia ponieważ kobieta jest w naturalny sposób znieczulona.
    • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 14:41
      a teraz prawda o kasprzaku.i mam nadzieje,ze tez sie ktos tym zajmie albo te
      osoby o ktorych bede pisala same sie zglosza.otoz.pierwszy przypadek dotyczy
      zmarlej 2 larta temu w andzrejki maryli bukowskie.kasprzak robil jej opperacje
      a i tak zmarla.ale to nie o tym...kobieta przed smiercia sprzedala swoj
      samochod i dala mu 10 tysiecy zlotych!!!rodzina to zapewne potwierdzi!ladny
      cham co?nie ma skrupolow zadnych..inni tez biora,zle lagodnie...tez nie
      powinni...inni to chociaz koniak przyjma a ten to z koniakiem pogoni...
      drugi przypadek dotyczy pana z tucholi,ktory ma zaklad zajmujacy sie
      protezami..i mala dziewczynke kopnal kucyk i tez musiala byc operowana ,to
      rowniez wzial cham grube pieniadze...gdzies tyle ile od swietej pamiecie pani
      lili bukowskiej.trzeci przypadek,autentyczny dostyczy rolnika z powiatu
      radziejowskiego...ktory rowniez dal kasprzakowi grube pieniadze za opercaje
      glowy (i bezczelny kasprzak zawolal w DOLARACH,bo to bylo okolo 10 lat temu).to
      trzeba miec tupet.ale moi mili.malo tego.wiecie co zrobil?wyszedl bocznym,i
      drzwiami i nie operowal tego pana,tylko ktos inny a dolary schowal do kieszeni.
      przypadek mi najblizszy(dlatego jestem tak cieta na niego).otopz 2 czy 3 lata
      temu u mojego 12-letniego(dzis 12)brata wykryli glejaka-rak mozgu i kasprzak
      nie zoperowal go,bo nie dostal lapowki...czy wy to czujecie???to jest
      noirmalnie szok./nie ma sumienia w ogole...tak samo mial wprowadzic zastawke do
      glowy(bo brat mial eodoglowie)i rowniez nie zgodzil sie ani on ani zeby ktos z
      jego oddzialu to zrobil....nikt niczego tu nie zmysla...to jest fakt...i tata
      zalatwil u prof harata i on sam zoperowal malego...i bez zlotowki...to jest
      klasa!w ogole jakie prof harat ma podejscie..nie,no nie ma co porownywac...od
      niego bije sama dobroc...nie spotkalam sioe z opinia negartywna pod jego
      adresem...caly oddzial w wojskowym jest elegancki...przyjemny...profesjonalisci
      pod kazdym wzgledem i przede wszystkim wszyscy niezwykle mili i
      ludzcy...naprawde nie spotkalam sie z lepsza atmosfera i takimi
      profesjonalistami na zadnym iinym oddziele w kazdym innym szpitalu!chyle czola
      przed prof haratem...

• Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 14:43
      dzis kasprzak mial sie bawic na jakims balu,ale odwołał.....no chociaz savoire
      vivre tak do konca nie jest bydlakowi obce...
      • Gość: heart Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.eu.org 08.01.05, 15:14
        To chyba nie sprawa dobrego wychowania lecz STRACHU pana doktora przed
        otoczeniem i "smrodkiem" towarzyskim!!!!!
        • Gość: belka Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 15:59
          Smród był od dawna ale jakoś nikomu to nie przeszkadzało z jego
          przyjaciół.Zobaczymy teraz kto go bedzie bronił! Może to takie same typy!
          HE HE!!!
        • Gość: bolek Kapała i Rajewski pojda nastepni do pierdla IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.01.05, 16:00
          dosyc robienia sciemy z przysiegi Hipokratesa potwory
          • Gość: gosia Re: Kapała i Rajewski pojda nastepni do pierdla IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 16:03
            zapewne poprze go taki sam lapowkarz jak kasprzak-talar,ktory za przyjecie dio
            siebie na rehabilitacje nbierze 6 tysiecy!!!to skandal!i szymanski i kasprzak i
            talar to klika...to mafia w bialych fartuchach!!!
            • Gość: bolek Re: Kapała i Rajewski pojda nastepni do pierdla IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.01.05, 16:05
              Ma oddziale chorob wewnetrznych udzielano pomocy, ale za kase. Delikwent lezał
              i dogorywał dopóki nie dał Rajewskiemu a potem Kapale. Mowieono o Kapale-
              swietny naczyniowiec, ale kieszenie ma duze.. Ludzie sie zbieraja, koniec z
              burleska !!!!
            • Gość: mamula Re: Kapała i Rajewski pojda nastepni do pierdla IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 16:32
              radca i gosia,jestem z wami,mam nadzieję,że profesorek dostanie za
              swoje,trzymajcie sie
              • radca Re: Kapała i Rajewski pojda nastepni do pierdla 08.01.05, 17:33
                Gość portalu: mamula napisał(a):

> radca i gosia,jestem z wami,mam nadzieję,że profesorek dostanie za
                > swoje,trzymajcie sie

- dziekuje w imieniu Tych wszystkich pokrzywdzonych i poszkodowanych.
                Jesli pomysle sobie,ze ludzie cierpiacy z powodu choroby lub kalectwa -
                niezbyt majetni - doznaja jeszcze wiekszych UPOKORZEN I KRZYWD przez takiego
                chama - jak KASPRZAK i jemu podobnych SWIN,poniewaz nie mogac dac LAPOWKI
                zostaja odtraceni i pozbawieni wszelkiej NADZIEJI

SZPITAL PUBLICZNY stal sie PRYWATNYM FOLWARKIEM dla PRZESTEPCOW W BIALYCH
                KITLACH - profesorow od zlodziejskich machinacji

radca
              • Gość: palmieri wpisujecie nazwiska IP: 12.8.169.* 08.01.05, 20:36
                kochani, utworzmy liste, niech wszyscy wiedza, w/g alfabetu, zeby nie bylo
                pomowien, wiec kto pierwszy:
                kasprzak heliodor
                szymanski wieslaw
                prosze o nastepnych, zobaczymy ile sie tego uzbiera
                • Gość: Palmieri Re: wpisujecie nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 11:04
                  Poprawiam listę tzw."wymagających wsparcia":
                  1.Wiesław Szymański
                  2.Marek Szymański
                  ?.Heliodor Kasprzak
                  i inn.
                  radca
                  • Gość: mamula Re: wpisujecie nazwiska IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 11:42
                    Talar tez bierze i to przypuszczalnie kwoty zbliżone do Heliodorrrrra
                    • Gość: REmel Re: wpisujecie nazwiska IP: *.net / *.net 10.01.05, 10:30
                      Kumple oficerowie przszki z wojska.
                      • Gość: miś Re: wpisujecie nazwiska IP: *.cm.umk.pl 11.01.05, 11:35
                        Boguś Sakson. Myslicie, że skąd wybudował te domy.
                        • Gość: pies gończy Re: wpisujecie nazwiska IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.05, 19:21
                          o jakich domach mówisz, znasz lokalizacje? Boguś niezła szujka na dzieciach się
                          dorabia! Czy może jeszcze coś robi? Interesującą osobę opisałeś
                        • Gość: pies gończy Re: wpisujecie nazwiska IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.05, 19:22
                          daj znać chętnie pogadam na privie o tym tylko napisz gdzie cie szukać i kiedy.
                          • Gość: miś Re: wpisujecie nazwiska IP: *.klik.bydgoszcz.pl 12.01.05, 18:23
                            Jedna chałupka dla córuni na Osowej Górze, druga to pałacyk w Osielsku, czy
                            jeszcze inne to nie wiem.
                            • Gość: pies gończy Re: wpisujecie nazwiska IP: 83.238.68.* 12.01.05, 20:21
                              a czy wiesz coś o działce lub willi na Białych Błotach i mieszkanku dla córuni
                              w Bydgoszczy? Masz dużą wiedzę na temat tego doktorka czyżby cię skrzywdził
                              swoim postępowaniem? Sorki że tak pytam ale czy wiesz za co on bierze? Czy pan
                              Heliodor to jego bożyszcze i wzór naśladownictwa?
                              • Gość: miś Re: wpisujecie nazwiska IP: *.cm.umk.pl 14.01.05, 10:18
                                Sczegółów nie znam. W tamtym roku byłem na stażu podyplomowym na jego oddziale
                                i conieco usłyszałem. ale na pewno nie kupił tego wszystkiego ze swojej pensji
                                i legalnego gabinetu prywatnego.
                                • Gość: pies gończy Re: wpisujecie nazwiska IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.05, 18:11
                                  wiesz mówisz ciekawe rzeczy! Na pewno zauważyłeś, że interesuje mnie temat
                                  Bogusia, szczególnie byłbym zainteresowany tym czego "co nieco" się
                                  dowiedziałeś o Bogusiu na stażu. Jeśli zgodziłbyś się pogadać normalnie w 4
                                  oczy napisz że się zgadzasz a ja podam ci nr tel. i się zgadamy na pogaduchę.
                                  Zapewniam dyskrecję i anonimowość. Bardzo byś mi pomógł
                              • Gość: www Re: wpisujecie nazwiska IP: *.bydgoszcz.com / *.man.bydgoszcz.pl 14.01.05, 17:45
                  • Gość: lak Re: wpisujecie nazwiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 13:24
                    ordynatorzy w chełmzy
                    • radca Re: wpisujecie nazwiska 13.01.05, 15:41
                      Gość portalu: lak napisał(a):

> ordynatorzy w chełmzy

- ooo, czyli i tam ?

radca
    • Gość: mamula Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 16:19
      Znam klimaty na tym oddziale,niewielu porządnych ludzi,jeszcze pielęgniarki
      jako tako pracują;lekarze mają skomplikowana, odpowiedzialną pracę i dlatego
      karzą sobie słono płacić.Może byłoby inaczej gdyby w naszym kraju mieli wyższe
      wynagrodzenie.Zresztą po stronie chorych też jest trochę winy.Niektórzy,bogatsi
      sami wciskają kasę,bo chcą byc lepiej traktowni.Lekarze przyzwyczajają się do
      tego i potem sami "śpiewają" swoje stawki.Pan profesor przypuszczalnie i tak
      wróci do pracy.Nic mu nie zrobią bo inni,podobni do niego,go wybronią.Zresztą
      uzbierał chyba dość forsy,żeby zapewnić sobie "obronę"
      • Gość: zbyszewski Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:29
        Czy to jest jego brat ?bardzo bliźniaczo podobni!
        www.uni-regensburg.de/Fakultaeten/Medizin/Chirurgie/mitarb/homepages/oa_kasprzak.de.html

www.neurochirurgia.org.pl/pracownicy.htm
        bazy.opi.org.pl/raporty/opisy/osoby/20000/o20718.htm
      • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 08.01.05, 17:41

>Nic mu nie zrobią bo inni,podobni do niego,go wybronią.Zresztą
        > uzbierał chyba dość forsy,żeby zapewnić sobie "obronę"

- taki nie musi placic ADWOKATOWI.Taki bedzie sie rewanzowal dla MAFIJNYCH
        POWIAZAC W " BYDGOSKIEJ OSMIORNICY "

Bedzie ( o ile juz nie jest ? ) przydatny dla WYSTAWIANIA ODPOWIEDNICH
        DOKUMENTOW - BY POMAGAC PRZESTEPCOM W UNIKNIECIU ODPOWIEDZIALNOSCI KARNEJ .

Posrednikami w takich PROCEDERACH sa ADWOKACI i to oni maja dojscia do
        odpowiednich osob .Maja KUPIONYCH LUDZI W PROKURATURZE,SADACH,POLICJI itd.

POWIAZANIA MAFIJNE w BYDGOSZCZY istnieja.

radca
      • Gość: olka Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:47
        wlasnie tego sie obawiam, ze Kasprzakowi i tak nic nie bedzie, bo ma dosc kasy,
        a pewnie i dobre uklady z policja, prokuratura, itd. Ale mam jednak nadzieje,
        ze moze dostanie za swoje, bo to skandal,ze cala Bydgoszcz od dawna wie o jego
        praktykach, on sie nie kryl ze swoim majatkiem i pozostawal bezkarny!
        • radca ukazmy lapowkarzy 08.01.05, 18:19
          Gość portalu: olka napisał(a):

> wlasnie tego sie obawiam, ze Kasprzakowi i tak nic nie bedzie, bo ma dosc
          kasy,
          >
          > a pewnie i dobre uklady z policja, prokuratura, itd. Ale mam jednak nadzieje,
          > ze moze dostanie za swoje, bo to skandal,ze cala Bydgoszcz od dawna wie o
          jego
          > praktykach, on sie nie kryl ze swoim majatkiem i pozostawal bezkarny!

- jedno jest pewne..... nawet jesli ma nie wiem jakie UKLADY ( a napewno takie
          ma i niejeden z NOTABLI trzesie porami -by nie bylo za glosno )

nawet jesli ma UKLADY, to teraz tylko zalezy od ludzi.Od tych wszystkich -
          ktorzy musieli placic LAPOWKE oraz od kazdego , ktory cokolwiek wie o roznych
          PRZESTESPSTWACH I HANIEBNYCH CZYNACH KASPRZAKA - jesli ludzie zaczna mowic
          i ukaza te KULISY MACHINACJI PRZESTEPCZEJ KASPRZAKA oraz innych LAPOWKARZY
          w SZPITALACH - to istnieje REALNA SZANSA by nastal PRZELOM i SLUZBA ZDROWIA
          zostala oczyszczona z PRZESTEPCOW - KTORZY ZERUJA NA KRZYWDZIE I CIERPIENIACH
          LUDZI CHORYCH.

jesli teraz nie ukazemy tych LAPOWKARZY - to byc moze juz NIGDY nie bedzie
          szansy .Czy chcemy BYC ZEBRAKAMI I ZEBRAC O LECZENIE ?

ZEBRAC - by nas zechcial taki LEKARZ-LAPOWKARZ przyjac na odzial ?

a co bedzie - jak ktos z naszych najblizszych BEDZIE MUSIAL UMIERAC ?
          BO....NIE BYLO NAS STAC NA LAPOWKE !?!?!?

radca
          • Gość: lekarz Re: ukazmy lapowkarzy IP: 212.122.214.* 15.01.05, 21:46
            Ratunku , dlaczego wieszacie psy na wszystkich profesorach i lekarzach. To
            chyba nie tak. Pracuję w tym zawodzie już kilka dobrych lat i nigdy nic nie
            wzięłam. Wielu moich kolegów również. Nie przesadzajcie.
            Wnioskuje, że wszyscy jestescie strasznie rozgoryczeni /piszący lekarze
            również/. Jednal myślę, że należy zachować umiar.
            Może najpierw udowodnić winę, przeprowadzić proces o dopiero wydać wyrok.
            Nawet najwięksi przestępcy pozostają anomimowi do orzeczenia winy. Lekarze -
            nie.
            Myślę , że sprawa korupcji wśród lekarzy powinna być przyczynkiem do dyskucji o
            płacach. Opłacajmy profesorów godnie, a myślę, że nie będzie takich sytuacji.
            Opłacajmy lekarzy godnie a będą mieli czas i cierpliwość dla pacjentów.
            Często twierdzi się, że ten zawód to powołanie, ale za nie nie da się przeżyć.
            • Gość: cz.... Re: ukazmy lapowkarzy IP: *.tvgawex.pl 15.01.05, 22:04
              > Opłacajmy lekarzy godnie a będą mieli czas i cierpliwość dla pacjentów.

Uwazasz, ze 20000 zl na kontrakcie to niegodne oplacanie? Niektorzy tak
              zarabiajacy tez biora...
              Branie to kwestia charakteru.
              • Gość: lek 20000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 08:39
                20 000! jak nie wiesz nie wysysaj z palca!!!!!!!!!!!!!!1
                • Gość: cz... Re: 20000 IP: *.tvgawex.pl 16.01.05, 10:08
                  To nie jest wyssane z palca..
                  Napisalem: niektorzy.
              • Gość: do cz Re: ukazmy lapowkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 10:58
                Durniu ,gdzie dowiedziałeś się,że kontrakt lekarzy wynosi 20 000 zł.Pomyliło ci
                się chyba za Wróblem i Orlenem.Kontrakt lekarski wynosi od 3 do 7 tys. zł.Z
                tego lekarz oplaca wszystkie świadczenia/ZUS,ubezpieczenie zdrowotne i
                OC,podatek i inn./Pozostaje dla dobrego specjalisty 1500 do 3000 zł.Zostań
                lekarzem!!!Lekarz specj.
                • Gość: cz.... Re: ukazmy lapowkarzy IP: *.tvgawex.pl 16.01.05, 11:13
                  > Durniu ,gdzie dowiedziałeś się,że kontrakt lekarzy wynosi 20 000 zł.Pomyliło
                  ci

Durniu?? LOL, kolego.
                  Nic mi sie nie pomylilo i napisalem, ze niektorzy.

> Kontrakt lekarski wynosi od 3 do 7 tys. zł.

W ktorym szpitalu? Na jakim oddziale?
            • Gość: cz.... Re: ukazmy lapowkarzy IP: *.tvgawex.pl 16.01.05, 11:50
              Mysle, ze panowie prof jako wybitni fachowcy mogliby zakladac swoje, prywatne
              kliniki, gdzie wyposazenie byloby przez nich kupione, personel przez nich
              zatrudniony, gdzie koszta eksploatacji ponosiliby z wlasnej kieszeni. Mieliby
              klientele, ale takze uczciwie placiliby podatki z ciezko zarobionych pieniedzy.
              Teraz to dzialaja w godzinach swojej pracy na nieswoim sprzecie, zatrudniaja do
              swojej prywaty personel, ktoremu - raczej - nie placa. W tym czasie powinni
              zajmowac sie pacjentami szpitalnymi - za to biora pensje. Nierzadko jest tak,
              ze pacjent szpitalny czeka na wyznaczenie terminu operacji i czeka. Znam
              przypadki, gdzie pacjenta wypisywano do domu przed operacja, bo pieniadze nie
              zostaly dane.
              Wedlug mnie ci panowie nie zasluguja na miano lekarza. To sa operatorzy.
              • lecterr4 Re: ukazmy lapowkarzy 10.02.05, 22:42
                OPERATORZY- to doskonale okreslenie! Cos miedzy rzeznikiem a lekarzem.
        • calcaan Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 28.01.05, 08:23
          kay ma duzo.
    • Gość: Tomek Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:54
      Mam pytanie! Jak można dopuszczać, aby dwójka rozżalonych osobników bezkarnie
      nazywała osoby publiczna swiniami itd.? Czy juz kazdy moze obrzucac blotem
      kazdego? Troche ostrozniej ze slowami szanowni forumowicze, prosze.
      • radca " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie 08.01.05, 18:27
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Mam pytanie! Jak można dopuszczać, aby dwójka rozżalonych osobników bezkarnie
        > nazywała osoby publiczna swiniami itd.? Czy juz kazdy moze obrzucac blotem
        > kazdego? Troche ostrozniej ze slowami szanowni forumowicze, prosze.

- jesli do mnie ten APEL ?

to bardzo chetnie Ci ukaze przyklady z tego " FOLWARKU LEKARSKIEGO "
        i zareczam Cie ,ze slowo " swinia " - do takich to zbyt lagodne okreslenie.

wiem,ze trzoda chlewna mogla by sie obrazic - porownywaniem do TAKICH
        PRZESTEPCOW W BIALYCH KITLACH

ale nie moja intencja jest tutaj ponizanie trzody chlewnej.

"swinia" - to okreslenie zbyt lagodne do SZUBRAWCOW I PRZESTEPCOW - KTORZY
        WYCIAGAJA LAPOWKI OD PACJENTOW - WYKORZYSTUJAC ICH STAN BEZRADNOSCI I LEK
        PRZED UTRATA ZYCIA LUB PRZED STALYM KALECTWEM.

ja znam wiele przykladow popelnianych PRZSTEPSTW W SLUZBIE ZDROWIA

radca

• Gość: Tomek Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 22:39
          Sluchaj psycholu! Uwazaj bo sam pojdziesz do pierdla za pisanie bzdur!!!!
          • radca Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie 08.01.05, 22:48

> Sluchaj psycholu! Uwazaj bo sam pojdziesz do pierdla za pisanie bzdur!!!!

- sluchaj gosciu.... straszyc to ty se mozesz , ale wiesz kogo...

a jak ty bys nazwal LEKARZA KTORY WYKORZYSTUJAC CIERPIENIE I CHOROBE CZLOWIEKA
            W PODSTEPNY SPOSOB WYCIAGA PIENIADZE - UZALEZNIAJAC OD OTRZYMANIA LAPOWKI -
            WYKONANIE OPERACJI LUB LECZENIA PACJENTA

jak bys ty takiego LOTRA NAWAL ???

radca

ps. i nie strasz - bo twoje straszenie to dziala na mnie jak zeszloroczny snieg
            • Gość: Tomek Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 22:56
              Uprzejmie Ci odpowiadam: nazwal bym go lapowkarzem. Ale Ty chlopie ziejesz po
              prostu nienawiscia! Niedlugo w tym stanie kogos zabijesz. Mozna zaczac sie bac.
              Moze zamiast siedzenia w necie zajmiesz sie czyms porzadnym. Poczytaj cos,
              poucz sie. Albo idz na spacer. Jestes kandydatem na wyborce jakiegos dyktatora,
              ktory obieca Ci, ze wsadzi do wiezienia wszystkich lekarzy. I kto wtedy bedzie
              Ci leczyl. A moze sam juz to umiesz z ksiazek, buahahhaha. Pozdrawiam. Dalszego
              ciagu dyskusji nie bedzie. Za niskie progi dla mnie. Pa. Calusek
              • radca Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie 08.01.05, 23:03

> Uprzejmie Ci odpowiadam: nazwal bym go lapowkarzem. Ale Ty chlopie ziejesz po
                > prostu nienawiscia! Niedlugo w tym stanie kogos zabijesz. Mozna zaczac sie
                bac.
                >
                > Moze zamiast siedzenia w necie zajmiesz sie czyms porzadnym. Poczytaj cos,
                > poucz sie. Albo idz na spacer. Jestes kandydatem na wyborce jakiegos
                dyktatora,
                >
                > ktory obieca Ci, ze wsadzi do wiezienia wszystkich lekarzy. I kto wtedy
                bedzie
                > Ci leczyl. A moze sam juz to umiesz z ksiazek, buahahhaha. Pozdrawiam.
                Dalszego
                >
                > ciagu dyskusji nie bedzie. Za niskie progi dla mnie. Pa. Calusek

- a ja nazwe takiego swinia i chamem i nie obchodzi mnie to czy ty akurat
                to akceptujesz

a swoje wywody - to sobie skieruj do siebie
                i zycze ci - abys DOSWIADCZYL TEGO CO JA DOSWIADCZYLEM OD TAKICH SWIN -
                TO DOPIERO DOTRZE DO CIEBIE

ZYCZE CI BY CIEBIE TO SAMO SPOTKALO - TEGO CI ZYCZE
                ABYS POSMAKOWAL CO TO ZNACZY !!!

TEGO CI ZYCZE - BO INACZEJ TO - JAK TEN KASPRZAK BEDZIESZ SOBIE KPIL
                Z ETYKI LEKARSKIEJ I PRZYSIEGI HIPOKRATESA

I ZYCZE CI - BYS POZNAL TAKICH W SLUZBIE ZDROWIA - JAKICH TRAFIC MUSIAL MOJ
                ZMARLY SYN DAWID KANIECKI - lat 19

wtedy dopiero bedziesz mial inne zdanie o ....

radca
                • Gość: Radca Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 11:10
                  Jeśli Dawid Kaniecki jest twoim synem to serdecznie współczuję!Ale Chłopak
                  zginął z własnej głupoty popartej alkoholem i nie mścij się na lekarzach swoimi
                  wypowiedziami przez wzgląd na syna.I tak wypadku by nie przeżył z powodu
                  doznanych obrażeń.Lekarz
                  • Gość: mamula Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 11:43
                    przejdź się lepiej po oddziale i zajmij chorymi
                    • Gość: do mamuli Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 13:51
                      A ty pocałuj mnie tam"gdzie pana majstra może pan w d..ę
                      pocałować..."/Kobuszewski/.O moich pacjentów się nie bój !!!ekarz
                      • radca Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie 09.01.05, 14:03
                        Gość portalu: do mamuli napisał(a):

> A ty pocałuj mnie tam"gdzie pana majstra może pan w d..ę
                        > pocałować..."/Kobuszewski/.O moich pacjentów się nie bój !!!ekarz

- mowisz o sobie ? znasz sie na tym ?
                        MIERNY CZLOWIECZKU

radca

• Gość: mamula Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 14:55
                        Z wielką przyjemnością Cię pocałuję.Operacja się udała?Trochę niedokładnie
                        zacytowałeś ale mniejsza,nadal mam nadzieje,że Twój szef dostanie nauczkę,Twoi
                        koledzy również,Ty-nie, poniewaz za mało jeszcze wziąłeś,może go na szczęście
                        jestes pojętnym uczniem,może za kilkanaście lat zgarniesz takie kokosy jak on.
                        • Gość: do mamuli Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:54
                          Co do przyjemności,to całuj w tą d..ę innych.zacytowałem tylko skecz Gołasa z
                          Kobuszewskim dla pokazania pewnych zasad,które rządzą "światkiem hołoty" ,do
                          której należysz z racji swoich pełnych inwektyw wobec lekarzy i świata
                          medycznego ,postów'.Ukończ ciężkie 6letnie studia medyczne,odbyj 12 mies.
                          staż,zdaj LEP/lekarski egzamin państwowy/,uzyskaj prawo wykonywania
                          zawodu,ukończ 4-6 lat trwającą specjalizację,zdaj dziesiątki egzaminów,obroń
                          doktorat,habilitację,uzyskaj tytuł profesora, bądź cały czas uczciwym ,dobrym
                          lekarzem i wtedy zastanów się czy masz prawo nazywać mnie
                          cyt."chamem,podłym,świnią,łapówkarzem,bandytą w białym fartuchu itp.Lekarz
                  • Gość: mamula Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 11:46
                    Dla mnie nie jest istotne to czy syn radcy był" pod wpływem",ale to,że Kasprzak
                    powinien ponieść konsekwencje swojego łapówkarstwa,
                    • radca Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie 09.01.05, 12:04

> Dla mnie nie jest istotne to czy syn radcy był" pod wpływem",ale to,że
                      >Kasprzak powinien ponieść konsekwencje swojego łapówkarstwa,

- cale szczescie,ze chopak nie prowadzil pojazdu - bo wtedy to by dopiero
                      na nim psy wieszali i na mnie

a chciano z niego uczynic kierowce ... i tutaj rowniez sie nacieli.
                      Okazalo sie,ze DAWID byl pasazerem i kierowca pojazdu zostal z URZEDU osadzony
                      za spowodowanie wypadku . Ja sie nie angazowalem do tego, bo wiem ze tego
                      nie uczynil celowo i stalo sie to z jakies powodu.Kierowca ktory spowodowal
                      wypadek BYL TRZEZWY.... wiec argumenty o jakims spozyciu alkoholu mijaja sie z
                      prawda.

radca
                  • radca Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie 09.01.05, 11:58
                    Gość portalu: Radca napisał(a):

> Jeśli Dawid Kaniecki jest twoim synem to serdecznie współczuję!Ale Chłopak
                    > zginął z własnej głupoty popartej alkoholem

- Dawid Kaniecki jest/byl moim synem.
                    Po pierwsze Dawid byl pasazerem pojazdu, po drugie nie byl pod wlywem
                    alkoholu i nie On spowodowal lub przyczynil sie do spowodowania czego-
                    kolwiek.
                    ... wiec ten temat prosze zamknac , bo nie o to chodzi w tym temacie - abym
                    musial ukazywac tutaj cala DOKUMENTACJE .

>i nie mścij się na lekarzach swoimi wypowiedziami przez wzgląd na syna.

- NIGDY i to PRZENIGDY NIE MSCILEM SIE I NIE MAM NAJMNIEJSZEGO ZAMIARU "MSCIC"
                    SIE NA LEKARZACH - BO NIBY ZA CO MIALBYM TO ROBIC ??????????
                    Dla mnie slowo " LEKARZ " - to cos wielkiego, czlowiek obdarzony wielkim
                    SZACUNKIEM i ZAUFANIEM.Czlowiek - ktory nie baczac na siebie - RATUJE ZA
                    WSZELKA CENE ZDROWIE I ZYCIE LUDZKIE..... ale to musi byc " LEKARZ "

ja walcze przeciwko CHAMSTWU,IGNORANCJI PACJENTA,LAPOWKOM LEKARSKIM,
                    przeciwko UPIJANIU SIE NA DYZURACH W SZPITALACH I POGOTOWIACH RATUNKOWYCH,
                    przeciwko FALSZOWANIU DOKUMENTACJI LEKARSKICH oraz pzeciwko NIEUDZELANIU
                    POMOCY CHORYM I RANNYM.Przeciwko PRZESTEPCZYM PRAKTYKOM ,gdzie zamiast
                    RATOWAC CHOREGO -CZY RANNEGO , MYSLI SIE O SWOJEJ KIESZENI I WYKORZYSTUJE
                    SIE DO TEGO CIERPIENIA I BEZRADNOSC PACJENTA.

.... i to WLASNIE TO CZYNIE PRZEZ WZGLAD NA MOJEGO SYNA DAWIDA i wiem,ze
                    DAWID OCZEKUJAC POMOCY - NIE DOCZEKAL SIE JEJ.UCZYNIONO TAK WIELE - BY
                    ZSZEDL Z TEGO SWIATA - ZA CENE RATOWANIA PIJANEGO LEKARZA WOJSKOWEGO -
                    KAPITANA DARIUSZA Z. ze SZPITALA WOJSKOWEGO.

DAWID nie mogl wtedy nic zrobic...... ale DAWID ma ojca i ojciec uczyni co
                    tylko bedzie mozliwe - by JAK NAJMNIEJ BYLO TAKICH OSZUSTWO,PIJANYCH LEKARZY,
                    LAPOWKARZY W BIALYCH FARTUCHACH,NIEUDZIELAJACYCH POMOCY -GDY DO TEGO BYLI
                    POWOLANI, FALSZUJACYCG DOKUMENTY ,KRADNACYCH ORGANY, oraz IGNORUJACYCH tych
                    ktorzy POTRZEBUJA POMOCY LEKARSKIEJ...... Dawid juz takiej pomocy nie bedzie
                    mogl otrzymac i nie bedzie juz Jego mozna bedzie ratowac,ale.... byc moze
                    poprzez SMIERC DAWIDA i wszelkie KULISY OGROMNYCH MACHINACJI PRZESTEPCZYCH
                    W SLUZBIE ZDROWIA - NA ZASADACH MAFIJNYCH .... byc moze uda sie URATOWAC
                    NASTEPNEGO CZLOWIEKA ?

>I tak wypadku by nie przeżył z powodu doznanych obrażeń.Lekarz

- a kto to mowi ? a kto to wie ?
                    ANESTEZJOLOG - KAPITAN DARIUSZ Z. TEZ NIE BYL PIJANY ??? P rzeciez tak sie
                    wypowiadal sam kapiatan, tak sie wypowiadala i szla w zaparte dyrektorka
                    i kierowniczka pogotowia, tak sie wypowiadala cala placowka stacjiPR-Fordon

- a lekarz JAROSLAW CZ. nie podstawil sie za pijanego kapiatana na policji ?
                    nie legitymowal sie cudzym dowodem tozsamosci ? NIE FALSZOWAL DOKUMENTOW ?
                    NIE FALSZOWAL KSIEGI AMBULATROIUM ? itd.

- a czy dr JOLANTA PRZYGONSKA z ZAKLADU MEDYCYNY SADOWEJ AM- nie sfalszowala
                    WYNIKOW SEKCJI ZWLOK DAWIDA ? .... moze nieprawda ?

- a szef ZAKLADU MEDYCYNY SADOWEJ - profesor SLIWKA ? czyz nie udstepnial
                    PROSEKTORIUM po godzinach pracy - by co niektorzy mogli wchodzic do niego
                    BEZ JAKIEJKOWLIEK KONTROLI I ROBIC TAM - TO CO CHCA ?

- czy PROSEKTOR ( z zawodu elektromonter ) nie wchodzil do PROSEKTORIUM
                    w dni wolne od pracy ? W NIEDZIELE I SWIETA ? - tak poprostu sam od siebie ?
                    Wchodzi tam - gdzie znajduja sie ZWLOKI PRZEZNACZONE DO SEKCI ZWLOK ?
                    Czy ten sam PROSEKTOR MARIUSZ N. nie wykonuje nastepnie SEKCJI ZWLOK ?

- i skad to wszystko wiem ?

ano wlasnie.... WIEM i czekam tylko,az sie ktos TA SPRAWA ZAINTERESUJE.

mam wymieniac WIECEJ ?????

MAM NA TE I NA WIELE INNYCH PRZESTEPSTW - DOWODY I MATERIALY.MAM DOWODY NA
                    FALSZOWANIE DOKUMENTACJI LEKARSKICH - WIEC .... z DAWIDEM daruj sobie ten tekst
                    bo JEST TAK DO UWIERZENIA - JAK CALE TE SZWINDLE I MATACTWA FALSZOWANIA
                    DOKUMENTOW Z DYZURU

radca

• Gość: mamula Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 12:56
                      jestem w szoku,wielu z ludzi których wymieniłeś znam{np.Śliwka,Przygońska}
                      wierzę ci radca,współczuję,mam nadzieję,że Ci się uda
                      • radca Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie 09.01.05, 13:02

> jestem w szoku,wielu z ludzi których wymieniłeś znam{np.Śliwka,Przygońska}
                        > wierzę ci radca,współczuję,mam nadzieję,że Ci się uda

- mam kilka tysiecy roznych materialow, zbieralem informacje - krok po kroku.
                        Poswiecilem czesc zycia,aby uzyskac jak najwiecej materialow na tem tych
                        okolicznosci,instytucji i osob zamieszanych w pomaganiu sprawcom przestepstwa

zapewniam... a nie jest to moje okreslenie,lecz ogromnej ilosci osob - rowniez
                        zagranica ...... to jest poprstu HORROR

im wiecej odkrywasz .... tym wiecej widzisz ZA KULISAMI MATACTW I PRZESTEPSTW
                        W BIALYCH KITLACH

radca

ps. szkoda tylko Tych prawych i uczciwych osob w SLUZBIE ZDROWIA, ktorzy
                        z narazeniem zycia ratuja zycie i zdrowie pacjenta
              • Gość: mamula Re: " swinia" - to zbyt lagodne okreslenie IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 10:56
                tomek się zdenerwował?tomek nie będzie dyskutował?no oczywiście tylko po co
                zaczynasz,lepiej przejdź sie z kolegą do baru,po dyżurze,a może lepiej do niego
                do chaty,jesli jest wolna,wypal sobie troche trawy i zapomnij o
                wszystkim,pozdrawiam
      • Gość: mamula Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 18:41
        do Tomek:czy Ty przypadkiem nie pracujesz na tym oddziale?sługusie Heliodora
        • Gość: Karola1 Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: 57.67.141.* 21.01.05, 11:21
          lek. Tomasz Tykwiński
          doktorant
          • Gość: Lekarz Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:37
            Karola 1.Takich ludzi ,tak postępująćych określa się mianem"KANALIA".Pasuje do
            ciebie!!!
      • Gość: mamula Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 18:46
        tak się biedactwo przejęło słownictwem,sam jeszcze nic nie wziąłeś{lub mało}bo
        za nisko stoisz w hierarchii,powodzenia z doktoratem
      • Gość: mamula Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 19:27
        do Tomek:wierzę,że takich rozżalonych jest więcej niż dwójka,a Ty siedzisz przy
        kompie wpatrujesz się w forum ale boisz się odezwać,żeby Cię ludzie nie
        rozpoznali
        • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 08.01.05, 19:30

> do Tomek:wierzę,że takich rozżalonych jest więcej niż dwójka,a Ty siedzisz
          przy
          >
          > kompie wpatrujesz się w forum ale boisz się odezwać,żeby Cię ludzie nie
          > rozpoznali

- ja w przeciwienstwie do Tomka jestem w stanie ukazac swoje imie i nazwisko

radca
      • Gość: mamula Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 19:29
        ja oczywiście też się wpatruję,bo jestem szczerze ciekawy opinii innych ludzi
        na temat tego łapówkarza
    • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 17:57
      a najbardziej wkurza,ze cham jeden przed kamera powiedzial,ze NIGDY nie wzial
      korzysci...to czy my wszyscy tu na forum klamiemy?czy ta historie z moim bratem
      sobei wymyslilam?cham i jeszcze raz cham....musi dostac za swoje...wydaje mi
      sie,ze zbyt glosno jest o tym i wie juz opinia publiczna,dlatego nie ujdzie mu
      to tak jak do tej pory!!!
    • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 18:02
      oj chyba kolega syna kasprzaka sie odezwal w obronie tej SWINI zlodziejskiej!!!
      tomku!!!nie zycze tobie abys ty zostal gdziekolwiek i przez kogokolwiek tak
      potraktowany...to jest bufon ,cham i swinia.niesympatyczny.jak widze te jego
      okulary na tym nosie tak spuszczone i ten wredny wzrok to mi ciarki przechodza
      • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 08.01.05, 18:31

> oj chyba kolega syna kasprzaka sie odezwal w obronie tej SWINI
        zlodziejskiej!!
        > !
        > tomku!!!nie zycze tobie abys ty zostal gdziekolwiek i przez kogokolwiek tak
        > potraktowany...to jest bufon ,cham i swinia.niesympatyczny.jak widze te jego
        > okulary na tym nosie tak spuszczone i ten wredny wzrok to mi ciarki przechodza

- Tomek.... gdyby tylko stal sie " PACJENTEM " tego chama i musial dac LAPOWKE
        to by inaczej gadal

radca
        • radca powiazania i uklady prowadza do....... 08.01.05, 20:34
          MARYNARKI WOJENNEJ w GDYNI oraz do WOJSKOWEJ AKADEMII MEDYCZNEJ - LODZ.

radca

ps. ale to na razie tylko jako dodatek i poza nawiasem - no i oczywiscie
          komunistyczne UKLADY z czasow PZPR , SLD, SB
          • Gość: Lech Re: powiazania i uklady prowadza do....... IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.01.05, 21:34
            sądząc po monotematyczności twego spojrzenia na życie przydał by się tobie
            lekarz nie biorący łapówek-szkoda, że przypuszczalnie nie ma takich.
            • radca jeden nawet sie odgrazal - pewien przyklad 08.01.05, 21:38
              " LAPOWKA LEKARZA

Blagac o zdrowie?

Na 1,5 roku wiezienia w zawieszeniu na trzy lata, 2,5 tys.
              zl grzywny i dwuletni zakaz wykonywania zawodu skazal wczoraj
              Sad Rejonowy dla Krakowa-Srodmiescia lekarza Tomasza Z., oskarzonego
              o branie lapowek.

Wiesci z "Gazety"

Prokuratura zainteresowala sie sprawa w sierpniu 1993 r. po
              artykulach Grazyny Lubinskiej, dziennikarki "Gazety w Krakowie"
              - - opisano w nich dwa przypadki, kiedy lekarz, podczas wizyt
              pogotowia ratunkowego, zazadal od rodzin pacjentow pieniedzy.
              Zygmuntowi B., u ktorego podejrzewano zawal serca, lekarz za
              1 mln starych zlotych obiecal lepszy szpital, od Alicji S.,
              corki pacjentki, zazadal zas i przyjal 300 tys. starych zlotych.

Dziwne sugestie

Proces Tomasza Z. toczyl sie kilkanascie miesiecy. Dwaj obroncy
              usilowali wykazac istnienie spisku dziennikarzy i swiadkow,
              ktorzy zmowili sie, by zlamac kariere mlodego lekarza - w mowach
              koncowych adwokaci skupili sie glownie na sylwetce Zygmunta
              B., oskarzyciela posilkowego. Obroncy lekarza podkreslili, ze
              jest on "osoba prominentna", a jego brat byl kiedys przelozonym
              Grazyny Lubinskiej. Jeden z prawnikow sugerowal tez, iz Zygmunt
              B. nie dowierzal sadowi i sam chcial wszystkiego dopilnowac.

O demagogii i cynizmie

Sad w uzasadnieniu wyroku nazwal twierdzenia obrony demagogia
              - - przypomnial adwokatowi, ze przez jego nieobecnosc dwukrotnie
              rozprawy odraczano (mecenas mogl drugiego obronce uczynic zastepca,
              "ale widocznie mu nie dowierzal").

Podkreslono cynizm oskarzonego, ktory zaproponowal Zygmuntowi
              B. izolatke z telefonem, wiedzac, ze takich w szpitalu nie ma.
              Zdaniem sadu Tomasz Z. nawet nie probowal zrealizowac obiecanej
              za pieniadze "uslugi". Sad uznal tez, ze opinie innych pacjentow
              Tomasza Z., ktorzy wystawili mu wspaniala cenzurke, wskazuja,
              ze dla podsadnego "pacjenci byli rowni i rowniejsi".

Tuz przed ogloszeniem wyroku oskarzony powiedzial dziennikarce
              lokalnego radia: - Wszyscy wpadniecie kiedys w rece lekarza.
              Bedziecie wtedy blagac o zdrowie.

Wyrok nie jest prawomocny. Obrona zapowiedziala rewizje.

(Ika)
          • Gość: palmieri lista lapowkarzy IP: 65.212.68.* 08.01.05, 23:20
            hej a moze by tak ulozyc liste tych co biora, zeby nikt nie czul sie
            pokrzywdzony, w porzadku alfabetycznym, podaje pierwszych kandydatow, czekam na
            kolejnych:
            kasprzak heliodor
            szymanski wieslaw
            a propos a co sie dzieje w innych szpitalach? podobnie...
            • Gość: jasmina Re: lista lapowkarzy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.05, 19:34
              dodaję następnych ,oczywiście Talar z Rehabilitacji, M Missima z
              Kardiochirurgii, następni to Kałużny-stary z Okulistyki
          • Gość: Gocha Re: powiazania i uklady prowadza do....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 16:10
            Radco, może wiesz coś może bliżej o jego powiązaniach z lekarzem neurologiem dr
            Andrzejem G z MW, który jest teraz lekarzem wojewódzkim w pomorskim? Trochę
            jest problemów z jego układami kolesiowymi i chamstwem.
            • radca Re: powiazania i uklady prowadza do....... 09.01.05, 18:15
              Gość portalu: Gocha napisał(a):

> Radco,może wiesz coś może bliżej o jego powiązaniach z lekarzem neurologiem dr
              > Andrzejem G z MW, który jest teraz lekarzem wojewódzkim w pomorskim? Trochę
              > jest problemów z jego układami kolesiowymi i chamstwem.

- dowiem sie

radca
              • Gość: pies gończy Re: powiazania i uklady prowadza do....... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.05, 19:47
                radco czy wiesz może o coś o powiązaniach innych lekarzy z innych szpitali o
                dużej renomie w Bydgoszczy? chętnie posłucham
    • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 08.01.05, 21:38
      1.kasprzak
      2.szymański
      3.talar
      4.kałużny
      5.weiss
      6.kapała(czy jak mu tam?)
      7
      • radca lapowkarze z IZBY PRZYJEC 09.01.05, 01:26
        " PRZESTĘPCZOŚĆ. Lekarze oskarżeni

Izba przyjęć łapówek

Sześciu inowrocławskich lekarzy, w tym 3 orzeczników, 2 sanitariuszy i 3
        pielęgniarki oraz 34 pacjentów oskarżył wczoraj o korupcję bydgoski
        prokurator. Dziś akta otrzyma sąd w Inowrocławiu.

Aferę z wyłudzaniem odszkodowań z firm ubezpieczeniowych wykryli latem
        ub.r. policjanci z wydziałów do spraw korupcji komend: Wojewódzkiej w
        Bydgoszczy i Powiatowej w Inowrocławiu. Mechanizm działania osżonych był
        bardzo prosty. Sanitariusz bądź pielęgniarka ze szpitala docierali do osób,
        które godziły się wyłudzić odszkodowanie z firm PZU Życie, ComUnion bądź
        BTUNaganiacz docierał też do lekarza z izby przyjęć szpitala, który
        przygotowywał stosowną dokumentację urazu doznanego przez "pacjenta" i
        historię jego "choroby". Wizyta u lekarza orzebyła już tylko zwykłą
        formalnością.
        Jednemu z sanitariuszy - Dariuszowi I. - prokurator przedstawił 60
        zarzutów. Naganiacz inkasował najczęściej kilkadziesiąt złotych, lekarz z
        izby przyjęć - na ogół 50-100 zł, lekarz orzecznik - od 1 do 3 tys. zł.
        Resztę kasował "pacjent". Towarzystwa ubezpieczeniowe wypłacały od 2,6 do 8
        tys. zł. Łącznie - jak się ocenia - straciły 150-200 tys. zł. Proceder trwał
        od połowy 2001 r.
        Oskarżeni zostali lekarze: Jarosław K., Michał M., Marianna J.-M., oraz
        trzej chirurdzy. Prokurator zastosował wobec nich zawieszenie w wykonywaniu
        zawodu lekarza. Ale złożyli zażalenia i sąd decyzje prokuratora uchylił.
        Pracują więc nadal. Jeden z lekarzy był aresztowany, za kratki trafili też
        dwaj sanitariusze. Wobec innych zastosowano poręczenia majątkowe - do 35 tys.
        zł oraz zakazy opuszczania kraju.
        Kilku z oskarżonych lekarzy przyznało się do winy, w tym jeden
        orzecznik. Również sanitariusz. Grozi im do 8 lat więzienia. To nie pierwszy
        i nie ostatni akt oskarżenia w sprawie korupcji w inowrocławskim szpitalu.
        Jeden trafił już do sądu w listopadzie. Proces rozpocznie się 17 stycznia.
        Śledztwo w kolejnych sprawach toczy się dalej.

Adam Lewandowski ( GP )

30 Grudnia 2004"
    • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 09:46
      TEN PRSOTAK TOMEK JEST ZA TEPUY I ZA PROSTY MAMULA,BY BYC LEKARZEM...MOZE
      SPRZATA TAM,TO JUZ WYSOKO...
      RADCO!!!
      NIE PRZEJMIJ SIE.SA ZYCZLIWI TOBIE LUDZI.SAMA JESTEM MATKA I WIEM CO CZUJESZ
      (TZN,MOGE SOBIE TYLKO WYOBRAZIC).
      TEN SMIEC NIE MA WIDOCZNIE RODZNY(BO I SIE WCALE NIE DZIWIE),ALE ZYCZE MU
      ROWNIEZ Z CALEGO SERCA ABY GOS POTKALO TO CO SOTKALO PANA CZY W LAGODNEJ WERSJI-
      MNIE!!A RACZEJ MOJEGO BRATA!
      • Gość: mamula Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 10:07
        www.neurochirurgia.org.pl/
        spójrz na pracownicy,na dole sterczy jakiś młokos Tomek,to chyba on,nazwiska
        nie wymieniam,pozdrawiam cię gosiu
        • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 10:18
          a mozliwe...ale co on robi na medycynie?taki prosty i nieludzki...ah.co sie
          dziwie..tacy sa lekarze.
          tylko z tego co sie orientuje kasprzaka lekarze z jego oddzialu nie lubuili.ale
          to moze jakis typ z jego rodzinki...
          • Gość: mamula Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 10:21
            nie muszą go lubić ale muszą z nim pracować,zresztą sami biorą więc stają po
            jego stronie
        • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 10:26
          mamula!
          akurat ten dr lech grzelak jest najfajniejszym i nieskorumpowanym lekarzem na
          tym oddziale.podobnie jak pan budzbon.
          • Gość: mamula Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 10:34
            być może gosiu jest fajny
            • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 10:38
              wiesz co mamula?
              gdyby to byla jakis lekarz od kasprzaka to by nie podpisal sie swoim
              imieniem.to cwane szuje.wydaje mi sie,ze to jakis piętaszek kasprzaka albo
              synulek..
          • Gość: obserwatorka Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 17:31
            z przykrościa muszę stwierdzić, że może nawet jeśli lapowkarstwo jest malo
            prawdopodobne w przepadku grzelaka, to jest on najwiekszym chamem w tej klinice
            • Gość: konrad Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 14.01.05, 17:45
              Bardzo się mylisz,jest bardzo dobrym fachowcem,nie bierze{a przynajmniej nie
              wymusza}i jest o wiele przyjemniejszy w obcowaniu niż inni jego koledzy
              np.B.W,P.W.,podobno jego żona to super laska.Ciekawy jestem czym Ci się
              naraził,że wymieniasz jego nazwisko
            • Gość: konrad Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 14.01.05, 17:54
              Grzelak operował mnie {i jeszcze jedną osobę z mojej rodziny},był to zwykły
              zbieg okoliczności,że trafiłem pod jego opiekę{bez kasiory, bo był to pilny
              przypadek krwiaka mózgu}postawił mnie na nogi.Nie mówie,że był milusi ale na
              pewno nie "cham" jak piszesz,więc uważaj na słowa.Lubię czytać to forum bo znam
              trochę lekarzy,pielęgniarki z tego oddziału,ale w koncu muszę coś napisać,kiedy
              ktoś najeżdża na mojego bohatera,więc sie obserwatorko odwal od niego OK!!!
              • Gość: obserwatorka Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 18:02
                lekarz powinien mieć wysoką kulture osobistą i morale. bez komentarza. koniec
                tematu
        • Gość: Tomasz Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.cm.umk.pl 09.01.05, 22:55
          dziekuje, miło że wyglądam młodo. Ale nie interesuje mnie polemika z tymi
          informacjami. Pozdrawiam Tomasz T.
        • Gość: obserwator Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:29
          "nie jednemu psu Burek" - Tomek to dość popularne imię. Nie jednemu uczciwemu
          flaki się wywracają na widok Waszych uogulnień. Na pocieszenie - nie wszyscy
          lekarze chodzą w bieli - na pocieszenie bo to popsuje troszkę Wam statystyki.
          CZy sami nie jesteśmy sobie troszkę winni?
      • Gość: mamula Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 10:20
        lech też tam jest,przejrzy może kiedyś na oczy
        • Gość: Jurek Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:19
          www.sawam.org.pl/sesje/ses_1.htm
        • Gość: gosc:luk Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:15
          a moze by tak wszystkim po kolei sie przyjzec,jest ich przecie bbbaaardzo wielu
    • Gość: ania Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 09.01.05, 12:07
      Troche mnie martwi na nagonka na wszystkich lekarzy w ogole, "jak leci" oraz
      szafowanie nazwiskami. jesli macie konkretne informacje, zgloscie je do komorki
      policji, ktora Heliodora K. ujela. Mysle,ze takie dzialanie moze cos zmienic.
      Natomiast podsycanie nienawisci do "mafii w bialych kitlach" jest nie na
      miejscu. Potem na dyzurze okazuje sie, ze wszyscy pacjenci lecza lepiej niz
      lekarze, kazdego oskarzaja o lapowkarstwo. Nacpany "kark" demoluje izbe przyjec
      i wyzywa "lapiduchow", ktorzy nie chca mu udzielic pomocy. I tacy ludzie tworza
      opinie o lekarzach, ktorzy za marne pieniadze ratuja nam zycie, dzieki ktorym
      wielu z nas normalnie funkcjonuje....
      A moze wymienic z nazwiska ludzi z kas chorych i narodowego funduszu zdrowia (
      z braku szacunku do tych instytucji piszę z malej litery), ktorzy na kontrakty
      dla szpitali przeznaczaja coraz mniej pieniedzy, udajac rownoczesnie, ze daja o
      dobro pacjentow. Moze napisac o braku nici, igiel i innych niezbednych w pracy
      tych "paskudnych lekarzy" narzedzi? Moze jakis mlody lekarz napisze ile
      zarabia? A zarabia mniej niz sprzataczka na jego oddziale. Moze porownamy czas
      pracy lekarzy w Polsce i jego kolegi z innych krajow europejskich? Zapewniam,
      ze ten ostatni nie dyzuruje 24 godzin, po ktorych swiezy i wypoczety ma leczyc
      przez nastepne 8 (bedac zatrudnionym na 1/5 etatu).Napiszmy o tym, ze jak na
      oburzajace warunki, szpital Jurasza funkcjonuje nad podziw dobrze. Moze napisac
      o tych wszystkich lekarzach, ktorzy juz wyjechali z kraju i o tysiacach, ktore
      wyjada, bo po prostu chca leczyc ludzi w normalnych warunkach, bez kretynskich
      zwierzchnikow, ciaglych brakow w zaopatrzeniu i pacjentow, ktorzy bardzo
      usilnie "pragna sie odwdzieczyc", a po udanym leczeniu nie mowia "dziekuje".
      Napiszmy o tych, ktorzy lecza dobrze i nie biora (np. o dr. Kapale i wielu
      innych). A nazwiska lapowkarzy niech trafiaja na policje, bo do ich scigania
      zostala ona powolana. Samosady w demokraji nie maja racji bytu.
      p.s.
      uprzedzajac ataki: nie jestem lekarka i nie lacza mnie zadne mafijne koneksje
      ze szpitalem Jurasza. Jestem filologiem. I zapewniam, ze nawet w tym zawodzie
      zdarzaja sie swinie. Jak w kazdej innej dziedzinie zycia...
      • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:51
        w końcu ktoś mądry i zrównoważony na tym forum dla 'nienawistników', bardzo
        trafnie opisałas sytuacje w słuzbie zdrowia - jestem studentka i mam podobne
        obserwacje i odczucia. pozdrawiam.
      • Gość: AFFE2 Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.autocom.pl 11.01.05, 10:53
        ANKA-SUPER TEXT. JA W PRZECIWIEŃSTWIE DO CIEBIE JESTEM LEKARZEM NA
        REZYDENTURZE. ZARABIAM MARNE 1TYS. ZLOTYCH I SZLAG MNIE TRAFIA. WIDZĘ ŻE
        DOSKONALE SIĘ ORIENTUJESZ W SYTUACJI MŁODYCH LEKARZY. UWAŻAM JEDNAK, ŻE DOBRZE,
        IŻ PADAJĄ NAZWISKA ŁAPÓWKARZY NA FORUM ( NIE POPIERAM JEDNAK EPITETÓW
        TOWARZYSZĄCYCH W TEJ DYSKUSJI). GDYBY ZROBIĆ CZYSTKĘ WŚRÓD ŁAPÓWKARZY W
        SZPITALACH TO MOŻE ZNALAZŁOBY SIĘ MIEJSCE W SZPITALACH DLA MŁODYCH LEKARZY. w
        DZISIEJSZYCH CZASACH ZDOBYCIE ETATU W SZPITALU GRANICZY Z CUDEM BEZ KONEKSJI I
        POWIĄZAŃ RODZINNYCH. JA SKOŃCZYŁAM AM W BYDGOSZCZY I ZNAM WIELU SYNKÓW I
        CÓRECZEK PROFESORKÓW I DOKTORKÓW, KTÓRZY NIE MUSIELI SIĘ STARAĆ O MIEJSCA
        REZYDENCKIE, A WYSTARCZYŁO ZDANIE EGZAMINU NA TZW. STUDIA DOKTORANCKIE LUB ETAT
        W SZPITALU I JUŻ MOŻLIWOŚĆ SPECJALIZACJI GOTOWA, A PRZY OKAZJI DOKTORAT, BO
        JAKBY INACZEJ. MOGŁABYM SYPAĆ NAZWISKAMI, ALE SIĘ NA RAZIE WSTRZYMAM. JA
        MUSIAŁAM SIĘ NIEŹLE NAPRACOWAĆ, ABY DOSTAĆ MIEJSCE REZYDENCKIE, ALE O
        DOKTORACIE NA RAZIE NIE MARZĘ. PROMOWANI W SZPITALACH SĄ TYLKO SYNKOWIE I
        CÓRECZKI, A ZWYKLI ŚMIERTELNICY BEZ PLECÓW UMIEJĄCY CZĘSTO 2X WIĘCEJ SĄ NA
        BOCZNYM TORZE. I TAK W KÓŁKO. MŁODZI Z KONEKSJAMI UCZĄ SIĘ BRAĆ OD RODZICÓW I
        SĄ PRZEZ NICH PROMOWANI I OŚMIORNICA SIĘ ROZRASTA. CHYBA SIĘ ZAPĘDZIŁAM. TEŻ
        MYŚLĘ O WYJEŹDZIE Z TEGO KRAJU. WARUNKI PRACY SĄ ŻENUJĄCE. BRAKUJE PODSTAWOWYCH
        NARZĘDZI PRACY. NA WSZYSKIM TRZEBA OSZCZĘDZAĆ, ZE WSZYSTKICH BADAŃ TRZEBA SIĘ
        ROZLICZAĆ. NIEKTÓRE BADANIA WYKONUJE SIĘ U PACJENTÓW BARDZO RZADKO, A NALEŻĄ DO
        PODSTAWOWYCH. JESZCZE MOJA OPINIA NA TEMAT PREZENTÓW OD PACJENTÓW. OTÓŻ UWAŻAM,
        IŻ JEŻELI PACJENT MA OCHOTĘ PO ZAKOŃCZONYM LECZENIU PODZIĘKOWAĆ LEKARZOWI ZA
        URATOWANIE ŻYCIA W JAKIEJKOLWIEK FORMIE NAWET FINANSOWEJ TO NIE WIDZĘ W TYM NIC
        ZŁEGO- MYŚLĘ TU TYLKO O DOBROWOLNEJ CHĘCI ZE STRONY PACJENTA. ZDARZA SIĘ, ALE
        NAPRAWDĘ RZADKO ( MOŻE DLATEGO, ŻE NIE JESTEM ZABIEGOWCEM), ŻE PACJENCI
        PRZYCHODZĄ I WCISKAJĄ PIENIĄDZE DO KIESZENI LEKARZA. TRUDNO WTEDY Z NIMI
        WALCZYĆ CZY SIĘ SZARPAĆ. NATOMIAST UZALEŻNIANIE LECZENIA OD KORZYŚCI
        FINANSOWYCH TĘPIŁABYM Z CAŁĄ STANOWCZOŚCIĄ. TO NIEDOPUSZCZALNE I KARYGODNE. ZA
        TAKIE UDOWODNIONE PRAKTYKI ODBIERAŁABYM PRAWO WYKONYWANIA ZAWODU. I TO NA
        RAZIE NA TYLE.
      • Gość: obserwator Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:35
        szacunek
    • Gość: MW [...] IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 17:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • radca [...] 09.01.05, 18:12
        • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:43
          drogi radco, nie znam sprawy twojego syna, ale nienawisc ktora ziejesz jest
          niesamowita - niesamowicie chora. wspołczuje tobie. jak dalej bedziesz taki
          zapamietały w tym szale to prawdopodobnie skonczy sie to dla ciebie tragicznie.
          dla twojej psychiki i fizis.
          chcialabym tylko wypowiedziec sie na temat doktor Przygońskiej - ktorej jestem
          studentka - nie znam drugiej tak fachowej i etycznej osoby. formułowanie takich
          zarzutów pod Jej, na jakie sobie pozwoliłes w swoim szale jest według mnie
          niedopuszczalne. stonuj troche. wyjdzie ci na zdrowie. podrawiam
          • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:54
            miało być 'pod Jej adresem'
            • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 21:05
              Gość portalu: issel napisał(a):

> miało być 'pod Jej adresem'

- powiedz jej i zapytaj sie - czy to prawda ?

wtedy dopiero zrozumiesz

radca
          • Gość: Oli Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.naklo.sdi.tpnet.pl 09.01.05, 21:01
            Chciałbym poruszyć jeszcze jeden wątek ten który powinien zainteresować
            CBS.Myślę ,że powinni głęboko przeanalizować listę pacjetów pana prof.Napewno
            na niej znajdą się czołowi gangsterzy z miasta Bydgoszcz ,tj Pan M.S. Pan G
            oraz wielu innych ,to była przystań dla przestępców przed wymiarem
            sprawiedliwości ..to jest MAFIA..pozdrawiam wszystkich zbulwersowanych,order
            dla Naczelnika POlicji za tą akcję!!!!!!
          • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 21:04

> drogi radco, nie znam sprawy twojego syna, ale nienawisc ktora ziejesz jest
            > niesamowita - niesamowicie chora. wspołczuje tobie. jak dalej bedziesz taki
            > zapamietały w tym szale to prawdopodobnie skonczy sie to dla ciebie
            tragicznie.
            >
            > dla twojej psychiki i fizis.
            > chcialabym tylko wypowiedziec sie na temat doktor Przygońskiej - ktorej
            jestem
            > studentka - nie znam drugiej tak fachowej i etycznej osoby. formułowanie
            takich
            >
            > zarzutów pod Jej, na jakie sobie pozwoliłes w swoim szale jest według mnie
            > niedopuszczalne. stonuj troche. wyjdzie ci na zdrowie. podrawiam

- JA AKURAT DYSPONUJE MATERIALEM DOWODOWYM W TEJ SPRAWIE.
            UKAZUJE TYLKO FAKTY i zapewniam cie,ze doktor JOLANTA PRZYGONSKA
            wspoluczestniczyla w POMAGANIU PRZESTEPCOM W UNIKNIECIU ODPOWIEDZIALNOSCI
            KARNEJ.

jesli nie wierzysz ? Poinformuj ja o tym i zapytaj - czy tak nie bylo ?

Ciekawe... co ci odpowie ?

ZAPEWNIAM;ZE NIE WYMYSLILEM SOBIE TEGO

radca

ps. zapytaj sie rowniez dr JOLANTY PRZYGONSKIEJ - gdzie sie podzialy ORGANY
            DAWIDA KANIECKIEGO ?

pisac dalej ? moze tyle na razie...
            • Gość: corday Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: 195.85.209.* 09.01.05, 21:31
              A myślisz, że co wzięli te narządy ze zwłok i przeszczepili je komuś kto
              zapłacił w ramach handlu narządami??
              • radca [...] 09.01.05, 22:09
                • Gość: do wielkiego radcy Re: PROSEKTORIUM - zakladu medycyny sadowej IP: 195.85.209.* 10.01.05, 22:45
                  misiu, to w Bydgoszczy przeszczepiaja juz mozgi, na calym swiecie jeszcze nie, a
                  w bydgoszczy juz tak
                  moze profesor harat?
                • Gość: studentka Re: PROSEKTORIUM - zakladu medycyny sadowej IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 12.01.05, 15:22
                  Pragne powiadomic pana, że insynuacje na temat handlu narzadami i
                  nieprawidłosci na Katedrze Medycyny Sądowej sa pana chorym wymysłem.To że Dawid
                  zostal pochowany bez nerki, wątroby i mózgu spowodowane jest tym że narządy te
                  pobierane sa ze zwłok do badań toksykologicznych własnie w przypady tak
                  niewyjaśnionych okoliczności śmierci.Dzięki tym baadniom możliwe było
                  określenie np.zawartosci niektórych leków które mogły być podane bezpośrednio
                  przed zgonem np, podczas reanimacji itp.Tak wiec pani dr Przygońska postąpiła
                  zgodnie z obowiązującymi zasadami. Proszę przemyśleć swoją postawę wobec ludzi
                  tam pracujących.....
                  • radca dr PRZEMYSLAW SOPPEL - szpital MSW 12.01.05, 16:22
                    Gość portalu: studentka napisał(a):

> Pragne powiadomic pana, że insynuacje na temat handlu narzadami i
                    > nieprawidłosci na Katedrze Medycyny Sądowej sa pana chorym wymysłem.To że
                    Dawid
                    >
                    > zostal pochowany bez nerki, wątroby i mózgu spowodowane jest tym że narządy
                    te
                    > pobierane sa ze zwłok do badań toksykologicznych własnie w przypady tak
                    > niewyjaśnionych okoliczności śmierci.Dzięki tym baadniom możliwe było
                    > określenie np.zawartosci niektórych leków które mogły być podane bezpośrednio
                    > przed zgonem np, podczas reanimacji itp.Tak wiec pani dr Przygońska postąpiła
                    > zgodnie z obowiązującymi zasadami. Proszę przemyśleć swoją postawę wobec
                    ludzi
                    > tam pracujących.....

- NIE BYLO ZADNEJ REANIMACJI - PIJANY LEKARZ UCIEKL PRZED POLICJA - A NASTEPNIE
                    PRZEKAZAL SWOJ DOWOD OSOBISTY - JAROSLAWOWI CZ. BY TEN SIE ZA NIEGO
                    PODSTAWIL NA POLICJE - CO TEZ LEKARZ JAROSLAW CZ. UCZYNIL
                    =============================================================

LEKARZ JAROSLAW CZ. OBRAL SOBIE ZA CEL - URATOWAC PIJANEGO LEKARZA WOJSKOWEGO -
                    ZA CENE ZYCIA I SMIERCI - DAWIDA KANIECKIEGO
                    ====================================================

DR JOLANTA PRZYGONSKA - OSOBISCIE NIE WYKONYWALA SEKCJI ZWLOK DAWIDA -
                    PONIEWAZ - ZEZNALA W GARNOZONOWYM SADZIE WOJSKOWYM - ZE ONA " TYLKO TA SEKCJE
                    FIRMOWALA I PO OTRZYMANIU NOTATEK - SPRYWDZILA TYLKO CZY SA ZGODNE
                    Z WIEDZA MEDYCZNA "

DO SEKCJI ZWLOK DAWIDA KANIECKIEGO - ZOSTAL ODDELEGOWANY LEKARZ ZE SZPITALA
                    MSW - DR PRZEMYSLAW SOPPEL - " W RAMACH STAZU "
                    ==================================================

POMAGAL DOKTOROWI PRZEMYSLAWOWI SOPPLOWI - PROSEKTOR MARIUSZ N. - lat 34
                    TEN SAM KTORY UDAL SIE DO PROSEKTORIUM - W CZASIE WOLNYM OD PRACY - W KROTKIM
                    CZASIE PO DOSTARCZENIU DAWIDA DO PROSEKTROIUM
                    ==================================================

JAK SIE POZNIEJ TLUMACZYL W GARNIZONOWYM SADZIE WOJSKOWYM ;
                    CHCIAL POSPRZATAC PRZY ZWLOKACH - BO BYWA ZE ZWLOKI SA POROZRZUCANE I JEST
                    BALAGAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!

===========================================================

prosze teraz porownac.... CO SIE DZIEJE W ZAKLADZIE MEDYCYNY SADOWEJ -BYDGOSZCZ

radca
            • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:10
              tak, napisac dalej.
              a znasz az tak dobrze procedure sekcji sądowo-lekarskiej?
              • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 22:14

> tak, napisac dalej.
                > a znasz az tak dobrze procedure sekcji sądowo-lekarskiej?

- wyobraz sobie , ze znam

radca
                • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:18
                  no wiec co sie robi z ww. organami?
                  we wtorek jest egzamin z med. sądowej - moze sie wybierzesz i napiszesz test?
                  • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 22:22

> no wiec co sie robi z ww. organami?
                    > we wtorek jest egzamin z med. sądowej - moze sie wybierzesz i napiszesz test?

- a znasz sie na sekcji zwlok - troche ?

mam akurat do ciebie pewne pytanie

radca
                    • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:25
                      jezeli bede potrafila udzielic ci odpowiedzi - to z pewnoscia to zrobie
                      • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 22:28

> jezeli bede potrafila udzielic ci odpowiedzi - to z pewnoscia to zrobie

- czy zwoki musza byc myte dla SEKCJI ZWLOK - czy tez nie potrzeba tego
                        czynic ?

jesli tak - to kiedy to sie czyni i dlaczego ?

radca
                        • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:34
                          zwlok nie myje sie do sekcji, dopiero po sekcji. celem przygotowania do
                          pogrzebu. nigdy nie myje sie zwlok przed sekcja.
                          • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:42
                            uczesniczylam juz w kilku sekcjach sadowo-lekarskich, nigdy zwloki nie byly
                            myte. do procedury naleza ogledziny zewnetrzne, w tym opis wszelkich zabrudzen,
                            zanieczyszczen na powierzchni ciala.
                            • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 22:55

> uczesniczylam juz w kilku sekcjach sadowo-lekarskich, nigdy zwloki nie byly
                              > myte. do procedury naleza ogledziny zewnetrzne, w tym opis wszelkich
                              zabrudzen,
                              >
                              > zanieczyszczen na powierzchni ciala.

- NO I TUTAJ MAMY ODPOWIEDZ NA TO

DLACZEGO WTEDY UMYTO CIALO DAWIDA KANIECKIEGO NA DLUGO PRZED SEKCJA ZWLOK ????
                              ================================================================================

radca
                          • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 22:54

> zwlok nie myje sie do sekcji, dopiero po sekcji. celem przygotowania do
                            > pogrzebu. nigdy nie myje sie zwlok przed sekcja.

- nie jestes rozeznana i nie masz pojecia na temat SEKCJI ZWLOK ( bez urazy
                            prosze, ale naprawde napisalas nieprawde )

Do samej SEKCJI ZWLOK zwloki powinny byc dostarczone w takim stanie - w jakim
                            zostaly DOSTRACZONE DO ZAKLADU MEDYCYNY SADOWEJ - czyli ...
                            NIE MYTE
                            ---------
                            nie ruszane i nierozbierane
                            ----------------------------

pierwsza czynnosc to OGLEDZINY ZEWNETRZNE i OPISANIE TEGO WSZYSTKIEGO
                            ----------------------------------------------------------------------

2. Nastepny ETAP - to rozebranie ZWLOK oraz UMYCIE ZWLOK - by dokonac opisow
                            z OBSERWACJI ZEWNETRZNYCH ( np. ran i uszkodzen ciala )

itd. itd.

JAK BYLO W PRZYPADKU DAWIDA KANIECKIEGO ???????????????

SEKCJA ZWLOK odbyla sie wedlog jednych DOKUMENTOW 3.11.1997 r ,
                            a innych 4.11.1997 r

TERAZ PYTANIE
                            ====================

DLACZEGO DAWID KANIECKI w dniu 3.11.1997 roku o godzinie 8:00 byl ukazany
                            rodzinie w pozycji lezacej.ROZEBRANY DO NAGA - LEZAC NA PLECACH.
                            BYL CALKOWICIE UMYTY I CZYSTY - BEZ JAKIEJKOWLIEK PLAMKI KRWI.
                            BEZ ZADNEGO WIDOCZNEGO USZKODZENIA CIALA.

daczego....... BYL ROZEBRANY DO NAGA I CALKOWIECIE DOKLADNIE UMYTY - GDY
                            SEKCJA ZWLOK MIALA BYC DOPIERO WYKONYWANA W DNIU NASTEPNYM ???????????
                            ==========================================================================

Zapytaj sie o to wszystko sam dr JOLANTE PRZYGONSKA i tego PROSEKTORA
                            MARIUSZA N. ( elektromontera z zawodu )

dlaczego wczesniej DAWID BYL ROZEBRANY I UMYTY ORAZ DLACZEGO PROSEKTOR POJAWIL
                            SIE W PROSEKTORIUM - PO PRZYWIEZIENIU TAM DAWIDA ?

radca

• Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:01
                              cytat:
                              'Oględziny zewnętrzne zwłok, dokonywane w prosektorium zakładu medycyny sądowej
                              lub szpitala, stanowią INTEGRALNĄ część sądowo-lekrskiej sekcji zwłok.'
                              tak wiec zanim zarzucisz mi 'brak pojęcia' zapoznaj sie z fachową literatura.
                              Bo z tego co napisałes wydaje mi sie, że uwazasz sekcje za same ogledziny
                              zewnetrzne czyli 'otwarcie'.
                              • Gość: gery Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:08
                                Przeczytaj!www.profinfo.pl/publikacje/spiz/node/node307998.html
                                • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:09
                                  H Kasprzak i reszta to swietni fachowcy jak dalej tak ludzie beda pisac to na
                                  dobre to bydgoskiej sluzbie zdrowia nie wyjdzie!!!
                                  • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:11
                                    i jeszcze jakies bajki o handlu narzadami ? to nie Tajlandia czy inne Chiny!
                                    Zastanowcie sie i pomyslcie!
                                    • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:12
                                      A pisza niestety ludzie , ktorzy zazdroszcza SLAWY i UMIEJETNOSCI , czyli
                                      glownie zazdrosni koledzy!!!!
                                      • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:13
                                        Trzeba wiec chyba dla uwiarygodnienia zrobic rejestr pacjentow , ktorzy dali
                                        lapowki, ALE DAWANIE JEST TEZ W POLSCE KARALNE!!!
                                        • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:14
                                          a akurat Med Sadowa u nas jest OK
                                          • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:15
                                            Zwlok w przypadku sekcji sadowej nie powinno sie myc przed wstepnymi
                                            ogledzinami zewnetrznymi! po nich nastepuje zwykle umycie zwlok przed
                                            ogledzinami wew
                                            • radca Zaklad Medycyny Sadowej - PRZESTEPSTWO 09.01.05, 23:20
                                              Gość portalu: Bydg napisał(a):

> Zwlok w przypadku sekcji sadowej nie powinno sie myc przed wstepnymi
                                              > ogledzinami zewnetrznymi! po nich nastepuje zwykle umycie zwlok przed
                                              > ogledzinami wew

- WLASNIE !!!!!!!!!!!!

i tutaj POPELNIONO PRZESTEPSTWO W ZAKLADZIE MEDYCYNY SADOWEJ W BYDGOSZCZY
                                              ===========================================================================

DAWIDA KANIECKI BYL UMYTY I ROZEBRANY DO NAGA - juz w poniedzialek
                                              3 listopada 1997 roku o godzinie 8:00

=======================================================================

SEKCJA ZWLOK miala byc dopiero WYKONYWANA NASTEPNEGO DNIA !!!!!!!!!!!!!!!

==============================================================

radca
                                          • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 23:16

> a akurat Med Sadowa u nas jest OK

- mylisz sie

radca
                                        • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 23:16

> Trzeba wiec chyba dla uwiarygodnienia zrobic rejestr pacjentow , ktorzy dali
                                          > lapowki, ALE DAWANIE JEST TEZ W POLSCE KARALNE!!!

- MYLISZ SIE - NIE ZAWSZE I NIE W TAKICH SYTUACJACH !!!!!!!!!!!!!

radca
                                      • Gość: gery Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:17
                                        www.wssd.olsztyn.pl/szpital/prawo/sekcja_zwlok2.htm
                                        • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:18
                                          widze ze radca wie najlepiej!?
                                          • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:19
                                            Kazdy wie ze handel narzadami jest karalny i nikt by nie ryzykowal!!
                                            przynajmniej u nas w Bydg
                                            • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:20
                                              A tak w ogole kto wam jeszcze zostal obsmarowaliscie Neurochirurgie,
                                              Ginekologie, Rehabilitacje, chirurgie, ortopedie? czy na kazdym oddziale tak
                                              sie dzieje?!
                                              • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:23
                                                A co sekcja wykazala?
                                            • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 23:23

> Kazdy wie ze handel narzadami jest karalny i nikt by nie ryzykowal!!
                                              > przynajmniej u nas w Bydg

- oj mylisz sie i to jak

radca

ps. jesli zajdzie taka mozliwosc - to ukaze wiele PUBLICZNIE o pewnych
                                              KULISACH
                                              • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:24
                                                Przybliz cos wiecej o sp. Kanieckim, o co wlasciwei walczysz???
                                                • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 23:33

> Przybliz cos wiecej o sp. Kanieckim, o co wlasciwei walczysz???

- o SYNA - jak zostal potraktowany czlowiek, ktory w tym momencie STAL SIE
                                                  NAJWAZNIEJSZYM DOWODEM MOGACYM STANOWIC - DOWOD W SPRAWIE PRZECIWKO
                                                  NIEUDZIELENIU POMOCY PRZEZ PIJANEGO OFICERA WOJSKA POLSKIEGO - LEKARZA
                                                  KPT DARIUSZA Z.

oraz nastepnego lekarza - ktory za wszelka cene mial za zadanie TAK OSZUKIWAC -
                                                  BY URATOWAC PIJANEGO KOLEGE.

DAWID musial byc uznany za zmarlego - by uratowac pijanego lekarza.

radca
                                                  • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:38
                                                    nie musial bo wiadome jest , ze lekarz nawet pijany potrafi fachowo i
                                                    bezblednie udzielic pomocy lekarskiej !! Chyba , ze nie potrafi udzielac jej
                                                    nawet jak jest trzezwy!!
                                                  • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 23:50

> nie musial bo wiadome jest , ze lekarz nawet pijany potrafi fachowo i
                                                    > bezblednie udzielic pomocy lekarskiej !! Chyba , ze nie potrafi udzielac jej
                                                    > nawet jak jest trzezwy!!

- taaaak, 2,2 promila - to jest nic ???

TRZEZWY ????????
                                                    ===============

radca
                                                  • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:59
                                                    do jutra
                                                    ide sie pouczyc, zeby w przyszlosci nikt nie musial tuszowac moich bledow :)
                                                  • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 10.01.05, 00:17

> do jutra
                                                    > ide sie pouczyc, zeby w przyszlosci nikt nie musial tuszowac moich bledow :)

- obys tylko nie pil na dyzurach i nie bral lapowek
                                                    to juz bedzie niezle

radca
                                                  • Gość: Zmęczona Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 10.01.05, 12:25
                                                    Drogi Radco!
                                                    To miało być forum o łapówkarstwie. Z całym szacunkiem dla Ciebie i Twojej
                                                    tragedii, załóż swoją stronę internetową, na której będzieszmógł oskarżać i
                                                    drążyć sprawę Ciebie interesującą.
                                                  • Gość: kazi Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 10.01.05, 13:12
                                                    czym jesteś zmęczona?to jest forum o łapówkarstwie,radca jest OK,śledzę to
                                                    forum od niedawna ale widzę,że nie wywnętrzniał się sam z siebie tylko w
                                                    odpowiedzi na pytania innych,jego sprawa jest ciekawa i ufam,że winni
                                                    odpowiedzą przed sądem
                                                  • Gość: mamula Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 10.01.05, 13:15
                                                    może tak pan{i}zmęczony{a}wypowie się na temat łapówkarstwa skoro jest to forum
                                                    na ten temat
                                                  • Gość: drogi mamulo Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 10.01.05, 14:45
                                                    sie wypowiedzialam wczoraj, jakos bed odzewu. Autor Ania
                                                    pozdrawiam
                                                    ania
                                                    ps
                                                    dlaczego wszystko jest tu serwowane w niesympatycznej atmosferze?
                                              • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:27
                                                Piszecie o lekarzach ich willach, drogic samochodach , drogich hooby !! a nie
                                                zastanawiacie sie ze ciezko pracuja i stac ich na to!! Jak ktos jest dobry nie
                                                musi brac lapowek by zeyc dostatnio!!! Biora glownie Ci ktorzy nie sa najlepsi
                                                lub Ci ktorzy sie zatracili w pogoni za pieniedzmi!!! - ale zapewniam ze sa to
                                                nieliczni
                                          • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 23:21

> widze ze radca wie najlepiej!?

- nie najlepiej, ale napewno wie i sie orientuje - zapewniam

radca
                                • Gość: gery Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:10
                                  Jeszcze jedno!www.profinfo.pl/publikacje/spiz/node/node387629.html
                              • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:09
                                cytat z 'medycyna sądowa' autor Stefan Raszeja. polecam. moze warto zapoznać
                                sie z ta pozycja, zanim rozpoczniesz atak na doktor Przygonska.
                                • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 23:26

> cytat z 'medycyna sądowa' autor Stefan Raszeja. polecam. moze warto zapoznać
                                  > sie z ta pozycja, zanim rozpoczniesz atak na doktor Przygonska.

- poinformuj dr JOLANTE PRZYGONSKA o tym,
                                  byc moze ZOSTALA ZMUSZONA PRZEZ PEWNE STRUKTURY ?

widac bylo,ze mocno sie wystraszyla i wpadla w panike , gdy sie pewne sprawy
                                  ukazaly

radca
                                  • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:30
                                    Dr Przygonska i panika? to jakis dowcip?
                                    • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 23:35

> Dr Przygonska i panika? to jakis dowcip?

- zadawalem jej osobiscie pytania na SALI SADOWEJ

trzesla sie jak osika i dopiero SEDZIA WOJSKOWY WKROCZYL DO AKCJI I TAK
                                      MANIPULOWAL - BY NIE UKAZYWALA DALEJ - CO I JAK SIE TAM DZIALO

radca
                                      • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:38
                                        A dlaczego teraz tak najezdzacie na Med sadowa?
                                        • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 23:52

> A dlaczego teraz tak najezdzacie na Med sadowa?

- MEDYCYNA SADOWA - ma mozliwsci zatuszowania BLEDOW LEKARSKICH

radca
                                      • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:43
                                        rozmumiem, ze obliczu takiej tragedii jak smierc kogos bliskiego trudno jest
                                        zachowac obiektywizm
                                        i wszystko interpretuje sie jednostronnie
                                        zrobiles z tej walki sens swojego zycia
                                        skoro uwazasz to za słuszne to walcz dalej, ale uwazaj na siebie - bo naprawde
                                        sie wykonczysz
                                        i bedzie kolejna ofiara tej tragedii z 1997roku.
                              • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:13
                                a tak w ogole to skad zaczerpnąłes tej 'wiedzy' o myciu zwlok?

'
                              • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 23:14

> cytat:
                                > 'Oględziny zewnętrzne zwłok, dokonywane w prosektorium zakładu medycyny
                                sądowej
                                >
                                > lub szpitala, stanowią INTEGRALNĄ część sądowo-lekrskiej sekcji zwłok.'
                                > tak wiec zanim zarzucisz mi 'brak pojęcia' zapoznaj sie z fachową literatura.
                                > Bo z tego co napisałes wydaje mi sie, że uwazasz sekcje za same ogledziny
                                > zewnetrzne czyli 'otwarcie'.

- akurat znam na pamiec, bez cytowania........
                                Opieram sie nie tylko na postawie podrecznikow "MEDYCYNA SADOWA DLA
                                PRAWNIKOW " , ale na wielu innych materialach

to co napisalem - to tylko wstep do dalszych czynnosci

ISTOTA SPRAWY I MEGO PYTANIA - BYLO::::::

KIEDY I CZYJE MYJE SIE ZWLOKI " ???
                                ====================================

poniewaz nie caly przebieg SEKCJI mnie tutaj interesuje, ale DLACZEGO
                                DAWID KANIECKI BYL ROZEBRANY DO NAGA I DOKLADNIE UMYTY - GDY SEKCJA ZWLOK
                                MIALA BYC DOKONYWANA NASTEPNEGO DNIA ???
                                ===========================================

i tutaj juz na tym tylko przykladzie widac,ze................

radca
                                • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:23
                                  a moze po prostu, dokonano ogledzin zewnetrznych - wszystko opisano i po prostu
                                  przygotowano ciało (czytaj umyto - bo moze cialo tego wymagalo - w zaleznosci
                                  od jego stanu) do ogledzin wewnetrznych na nastepny dzien.
                                  • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:26
                                    czyli ogledzin zewn. dokonano 3.11 a wenetrznych 4.11. stad moga wynikac
                                    rozbieznosci z daty sekcji.
                                    • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 23:39

> czyli ogledzin zewn. dokonano 3.11 a wenetrznych 4.11. stad moga wynikac
                                      > rozbieznosci z daty sekcji.

- nie

SEKCJA ZWLOK faktycznie rozpoczela sie i odbyla sie w dniu 4.11.1997 roku
                                      i takich DOKUMENTOW o jej przebiegu jest kilka.

lecz ta data 3.11.1997 r - to WYSTAWIONA ZAOCZNIE " KARTA ZGONU "
                                      osobiscie podpisana i podpieczetowana przsz dr JOLANTE PRZYGONSKA -
                                      gdzie napisala takie zdanie ..............

" WYSTAWIL LEKARZ W WYNIKU SEKCJI ZWLOK "
                                      ===============================================

i stad ta data 3.11.1997 r

ale faktycznie to SEKCJA ZWLOK DAWIDDA KANIECKIEGO ODBYLA SIE W DNIU 4.11.1997
                                      i to jest FAKTYCZNY TERMIN

radca
                                  • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 23:28

> a moze po prostu, dokonano ogledzin zewnetrznych - wszystko opisano i po
                                    prostu
                                    >
                                    > przygotowano ciało (czytaj umyto - bo moze cialo tego wymagalo - w zaleznosci
                                    > od jego stanu) do ogledzin wewnetrznych na nastepny dzien.

- nic jeszcze nie bylo, dopiero mialo sie to DZIAC W OBECNOSCI PROKURATORA
                                    WOJSKOWEGO .Rowniez bez niego nic nie wolno bylo ruszac

PROKURATOR POJAWIL SIE 4.11. - czyli DZIEN POZNIEJ

radca
                                    • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:30
                                      Zgadzam sie z Issel madrze mowisz, a radca jest ukierunkowany i widac ze nie
                                      ksztalcil sie w zadnym pokrewnym kierunku , mowi jak douczany policjant!
                                      • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:37
                                        mnie po prostu zaczyna juz draznic ta nagonka na lekarzy
                                        polecam kazdemu z 'rzucajacych kamieniem' dostac sie na studia medyczne,
                                        skonczyc je, isc na staz (o pensji stazysty nie wspomne, bo robi mi sie
                                        smutno), zrobic specjalizacje (i dostac sie na nią) i pracowac, pracowac,
                                        pracowac w szpitalu...
                                        pozdrawiam wszystkich uczciwych lekarzy - bo jest ich naprawde bardzo, bardzo
                                        duzo.
                                        • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:39
                                          TRZYMAM Z TOBA!!!!! LATA NAUKI>>> i CALE ZYCIE NAUKI!!!
                                          • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:42
                                            Radca takich spraw jest wiele a ty sie czepiasz przez Ciebie i takich jak Ty
                                            wielu swietnych specjalistow moze czuc sie rozdrazniona! Obraza sie i wzrosnie
                                            umieralnosc . zastanow sie troche!
                                            • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:43
                                              A tak w ogole LUDZIE DAWALI , DAJA i BEDA DAWAC bo tak lubia i tak bylo od
                                              zawsze, to jest wpisane w nasza mentalnosc, kiedy nic nie bylo i trzeba bylo
                                              cos dac zeby cos dostac!!!
                                              • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:46
                                                Nie ma sie co dziwic jak lekarze po takich studiach , stazach,
                                                specjalizacjach , dyzurach , nieprzespanych nocach zarabiaja okolo 1, 5 tys.
                                                POWINNI zarabiac na reke okolo 25 tys to moze sie by to zmienilo, ale watpie bo
                                                kazdy lubi sie odwdzieczyc!!!
                                                Czy ty np. nie placisz napiwkow??? no chyba ze sa wliczone w cene?
                                            • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 23:56

> Radca takich spraw jest wiele a ty sie czepiasz przez Ciebie i takich jak Ty
                                              > wielu swietnych specjalistow moze czuc sie rozdrazniona! Obraza sie i
                                              wzrosnie
                                              > umieralnosc . zastanow sie troche!

- DOBRY I LUDZKI LEKARZ - NIGDY SIE NIE OBRAZI NA MNIE
                                              JA BARDZO CENIE SOBIE NORMALNYCH UCZCIWYCH LEKARZY - NAWET TAKICH KTORZY
                                              POTRAFIA SIE PRZYZNAC PO POPELNIONYM BLEDZIE

BLADZIC JEST RZECZA LUDZKA

ale chamstwo i BRANIE LAPOWEK OD LUDZI CHORYCH - ZA USLUGE WYKONYWANA W
                                              PUBLICZNYM SZPITALU ? - TO JEST SWINSTWO I ZASLUGUJE NA NAJWIEKSZE POTEPIENIE

ZEROWANIE NA CIERPIENIACH I TRAGEDIACH LUDZKICH ? - TO JEST LEKARZ ?
                                              TO JEST GORZEJ - NIZ LOTR CHAM i co tylko

radca
                                              • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:58
                                                Z tym sie zgadzam! ale powiedz czy jak ktos z wlasnej woli chce podziekowac po
                                                wszystkim to tez cos zlego??/
                                              • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:59
                                                Podkreslam po wszystkim Z WLASNEJ WOLI !!!
                                                • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:00
                                                  Powodzenia tes z sadowki jest zawsze trudny!!
                                                  • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:01
                                                    Tez sie kalde bo od rana operacje, :) POZDRAWIAM WSZYSTKICH LEKARZY I
                                                    PAMIETAJCIE, ZE LUDZIE LUBIA SOBIE COS CZASAMI UBARWIC ZWLASZCZA ROZCZENIOWI
                                                    PACJENCI , KTORYM NIGDY NIE DOGODZISZ!!!
                                                  • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 10.01.05, 00:05

> Tez sie kalde bo od rana operacje, :) POZDRAWIAM WSZYSTKICH LEKARZY I
                                                    > PAMIETAJCIE, ZE LUDZIE LUBIA SOBIE COS CZASAMI UBARWIC ZWLASZCZA ROZCZENIOWI
                                                    > PACJENCI , KTORYM NIGDY NIE DOGODZISZ!!!

" Lekarz ujawniający korupcję jest nieetyczny?

Marcin Murmyło, lekarz i dziennikarz wrocławskiej "Gazety", napisał o korupcji
                                                    trawiącej środowisko lekarskie. Dolnośląska Izba Lekarska zarzuciła mu
                                                    pomówienie i naruszenie zasad kodeksu etyki lekarskiej. Postawi go przed
                                                    komisją etyki

Dr Andrzej Wojnar, szef Dolnośląskiej Izby Lekarskiej, piętnując Murmyłę,
                                                    powołuje się na zapis z kodeksu etyki lekarskiej: "Lekarze powinni solidarnie
                                                    wspierać działania swego samorządu, którego zadaniem jest zapewnienie lekarzom
                                                    należytej pozycji w społeczeństwie. Podejmując krytykę działania organów
                                                    samorządu lekarskiego, winni przeprowadzić ją przede wszystkim w środowisku
                                                    lekarskim lub na łamach pism lekarskich".

Pod koniec grudnia w artykule "Zdrowie za kasę" Murmyło opisał kondycję
                                                    dolnośląskiej służby zdrowia w 2004 roku. A był to rok obfitujący w liczne
                                                    afery, w tym korupcyjne, których głównymi bohaterami byli lekarze. Pisał
                                                    więc: "Mnoży się zastęp lekarzy oskarżanych o różne przestępstwa. Najczęściej
                                                    łapani są na braniu łapówek za operacje, rozpoczęcie leczenia czy
                                                    przyspieszenie przyjęcia do szpitala oraz wydawanie fałszywych orzeczeń.
                                                    Dolnośląska Izba Lekarska broni jak lwica swoich członków oskarżonych o
                                                    rozmaite czyny, nawet gdy ich wina nie podlega żadnej wątpliwości (...) Tylko
                                                    pojedyncze sprawy przeciwko lekarzom zakończyły się skierowaniem ich przez
                                                    rzecznika odpowiedzialności zawodowej do sądu lekarskiego".

Konstanty Radziwiłł, prezes Naczelnej Rady Lekarskiej, nie kryje niezadowolenia
                                                    z publikacji Murmyły: - Obsmarował kolegów bez podania konkretów. Dokonał
                                                    uogólnienia w ocenie. Jego napastliwy i bezpodstawny artykuł odbieram jako
                                                    wyzwanie rzucone środowisku.

- Według większości członków prezydium lekarz Marcin Murmyło ewidentnie złamał
                                                    zasady naszego kodeksu etycznego - tłumaczy Andrzej Wojnar, prezes
                                                    Dolnośląskiej Izby Lekarskiej. - Po jego publikacji wielu dolnośląskich lekarzy
                                                    pytało, jak zareagujemy. To jest nasza reakcja.

Sam Murmyło tak komentuje sytuację: - Swoje dwa zawody, dziennikarza i lekarza
                                                    staram się wykonywać zgodnie z sumieniem. Wierzę, że kiedyś lekarze będą gotowi
                                                    do normalnej dyskusji o korupcji w naszym środowisku.

Komentuje: dr hab. Małgorzata Masternak-Kubiak Wydział Prawa, Administracji i
                                                    Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego

Wolność wypowiedzi gwarantuje Konstytucja RP. A prawo prasowe stanowi, że
                                                    dziennikarze mają prawo do kontroli życia publicznego i krytyki. Natomiast
                                                    kodeks etyki lekarskiej jest zbiorem norm etycznych obowiązujących lekarzy. Nie
                                                    może być podstawą do ograniczania wolności wypowiedzi. Pan Murmyło jest
                                                    lekarzem, ale i dziennikarzem. Jego obowiązkiem jest rzetelne informowanie
                                                    społeczeństwa o sprawach, za którymi stoją publiczne pieniądze. Izba lekarska
                                                    zarzuca mu niestosowanie się do norm wewnętrznego kodeksu. Dobro korporacji nie
                                                    może jednak przeważać nad publicznym. Wydaje się też, że sama intencja zapisu z
                                                    kodeksu etyki lekarskiej ma charakter - zakazanej przecież - cenzury
                                                    prewencyjnej. Ponadto tłumienie krytyki prasowej jest karalne.

not. mb"
                                                  • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:05
                                                    A I JESZCZE JEDNO TRZYMAM KCIUKI ZA WSZYSTKICH STUDENTOW MEDYCYNY , TO NAPRAWDE
                                                    SWIETNA PRACA DAJACA DUZO SATYSFAKCJI , I NIE PRZEJMUJCIE SIE OPINIA LUDZI O
                                                    AUTORYTETACH I LUDZIACH ZNANYCH ZAWSZE MOWIA I MOWILI I NIE ZAWSZE DOBRZE ,
                                                    ZWYKLI Z ZAZDRSCI!!!
                                                  • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:07
                                                    DAJCIE SPOKOJ SZYMANSKIM < KASPRZAKOWI < TALAROWI TO SWIETNI SPECJALISCI BEZ
                                                    KTORYCH BYDGOSKA MEDYCYNA BYLABY NIEZWYKLE UBOGA I MARNA!!!
                                                  • Gość: Bydg Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:09
                                                    A TAK W OGOLE TAKIE " FORUM " JEST BEZ SENSU KAZDY MOZE WEJSC I NAPISAC CO
                                                    CHCE< ZWYKLE OSZCZERSTWA < A JAK COS POCHWALNEGO TO OD RAZU PODSTAWIONY!?
                                                    ZORGANIZUJCIE COS FACE TO FACE A NIE ON LINE!!! TROCHE OBIEKTYWIZMU!!
                                                  • radca spotkanie na DEBATE 10.01.05, 00:12

> A TAK W OGOLE TAKIE " FORUM " JEST BEZ SENSU KAZDY MOZE WEJSC I NAPISAC CO
                                                    > CHCE< ZWYKLE OSZCZERSTWA < A JAK COS POCHWALNEGO TO OD RAZU PODSTAWIONY
                                                    > !?
                                                    > ZORGANIZUJCIE COS FACE TO FACE A NIE ON LINE!!! TROCHE OBIEKTYWIZMU!!

- BARDZO CHETNIE - JESTEM DO DYSPOZYCJI I CHETNIE SIE SPOTKAM NA TAKA DEBATE

prosze tylko podac termin i miejsce spotkania

radca
                                                  • Gość: jack Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.autocom.pl 10.01.05, 22:03
                                                    Stare pryki trzymaja sie stołków
                                                  • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:04
                                                    oby nie bylo pytan o mycie zwłok :)
                                                  • radca spotkanie 10.01.05, 00:14

> oby nie bylo pytan o mycie zwłok :)

- moga byc tez inne pytania

prosze o termin i miejsce - spotkam sie bardzo chetnie

byc moze STUDNCI MEDYCYNY zechca sie spotkac ze mna ?

radca
                                                  • Gość: issel Re: spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:37
                                                    ale co by miało na celu takie spotkanie? sianie nienawisci?
                                                    jezeli chodzi sluzbe zdrowia to potrzebna jest gruntowna reforma, bo na zmiane
                                                    mentalnosci nie ma co liczyc
                                                    ale mozesz mi wierzyc - wiekszosc lekarzy jest w porzadku
                                                    ps.jestem rodzaju żeńskiego :)
                                                    pozdrawiam
                                                  • radca Re: spotkanie 10.01.05, 17:30

> ale co by miało na celu takie spotkanie? sianie nienawisci?
                                                    > jezeli chodzi sluzbe zdrowia to potrzebna jest gruntowna reforma, bo na
                                                    zmiane
                                                    > mentalnosci nie ma co liczyc
                                                    > ale mozesz mi wierzyc - wiekszosc lekarzy jest w porzadku
                                                    > ps.jestem rodzaju żeńskiego :)
                                                    > pozdrawiam

- i wlasnie, o tym mialaby byc taka debata - by ta wiekszosc uczciwych lekarzy
                                                    mogla uczciwie pracowac - bez lekarzy lapowkarzy oraz bez takich -
                                                    ktorzy lamia przysiege Hipokratesa

o tym - jak wyeliminowac takie " chwasty" ?

radca
                    • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:28
                      ale chyba jutro, bo ide juz spac.
                      pozdrawiam i dobranoc
                      • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 22:30

> ale chyba jutro, bo ide juz spac.
                        > pozdrawiam i dobranoc

- jesli dzisiaj nie da rady - to wtedy jutro

dziekuje z gory :)

pzdr.
                        radca
                        • Gość: issel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:31
                          podziekujesz jak udziele odpowiedzi :)
                          jeszcze raz dobranoc i spokojnej nocy
          • Gość: kazi Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 09.01.05, 21:20
            trochę znam dr Przygońską,wiem na pewno ,że byłaby w stanie pisać fałszywe noty
            • Gość: kaja Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:57
              Najwyzszy czas zeby ktos zajal sie cala korupcja ktora panuje w klinice im jurasza. Moze tak NIK i PIP.
              • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 09.01.05, 22:11
                Gość portalu: kaja napisał(a):

> Najwyzszy czas zeby ktos zajal sie cala korupcja ktora panuje w klinice im
                >jurasza. Moze tak NIK i PIP.

- juz jest zainteresowanie tymi sprawami, jestem w kontakcie z pewnymi
                instytucjami

radca
                • Gość: przyjaciel Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 10.01.05, 01:32
                  A wiecie dlaczego dr Maciej B z neurochirurgii już nie pracuje. Stracił posadę
                  po operacji mojej znajomej. Ledwie uszła z życiem, groziło jej kalectwo przez
                  błedy lekarzy. Biedna ma teraz same problemy z kręgosłupem.
                  • Gość: do radcy Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 07:31
                    Jak już wstałeś,umyłes się to biegnij szybko do Kliniki Psychiatrii i zajmij
                    sobie kolejkę.Wymagasz długiego leczenia z powodu psychozy roszczeniowej!
                    Ziejesz nienawiścią do wszystkiego co łączy się ze Służbą Zdrowia a w
                    szczególności do lekarzy.Masz także ,możliwość ukończenia studiów lekarskich i
                    stanięcia po drugiej stronie stworzonego przez siebie "frontu".Może wtedy
                    przekonasz się jaka to praca i,że nie wszystko ma kolor biały lub czarny.Jest
                    cała gama barw tej "medycznej tęczy"Powodzenia!!!Lekarz
                    • Gość: mamula:do lekarza Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 10.01.05, 09:56
                      Bardzo jestem ciekaw,po tych wszystkich Twoich wywodach,dlaczego właściwie
                      ludzie idą na aż tak ciężkie studia?Nie sądzę,że mają chęć pomagac ludziom ze
                      szczerego serca,większość ma ochotę na super karierę i pieniądze,ale skoro tak
                      nędznie zarabiaja muszą biedaczki przyjmowac dowody wdzięczności.Nawet przed
                      zabiegami.A propos kabaretu DUDEK,to znam go nawet lepiej niż Ty,bo nawet
                      dokładnie nie umiesz zacytować.Nie przypominam sobie,żebym używał słów"cham"itd
                      ale może zawodzi mnie pamięć.Zajmij się chorymi,będą Ci" wdzięczni"
                      • Gość: mamula:do lekarza Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 10.01.05, 10:02
                        Muszę Ci jeszcze zdradzic,że dokładnie wiem kto ile i za co bierze{z
                        dwoma,trzema wyjątkami-młodymi dodajmy]na waszym oddziale,no ale nikt nie
                        dorównuje Profesorowi.pa
                        • Gość: ZYCIE Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:17
                          SZANOWNI PANSTWO, MOJA MAMA BYLA OPEROWANA DWA RAZY U PROFESORA RAZ PRZEDLUZYL
                          JEJ ZYCIE O POL ROKU BARDZO FACHOWA OPERACJA, DRUGI GUZ MOZGU JUZ NIESTETY
                          TYLKO DAL NAM ZYCIE MOJEJ KOCHANEJ MAMIE NA 3 MIESIACE, ZAPLACILBYM KAZDE
                          PIENIADZE JAKBY MAMA ZYLA I MOGLA SIE PODDAC OPERACJI, CHORE TO NIE JEST TO, ZE
                          KOGOS OSKARZAJA O LAPOWKI, ALE TO ZE MAMY PUBLICZNA SLUZBE ZDROWIA
                          • Gość: proponuje TVN Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 10.01.05, 11:03
                            Proponuje sprawą zainteresowac TVN. Na pewno chętnie pokażą środowisko
                            lekarskie w Bydgoszczy które jest skorumpowane.
                            • Gość: No name Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:26
                              TVN?? A nie prosciej zadzwonic tam gdzie trzeba i cos z tego bedzie. Nie bojcie
                              sie zainteresowanym podaje numer 328 13 00
                              • Gość: kazi Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 10.01.05, 12:16
                                co to za numer?
                                • Gość: No name Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 13:42
                                  sprawdz
                      • Gość: do mamuli Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:01
                        Cytat nie musi być dosłowny!Ważny jest zawarty w nim sens.Cytuję więc
                        następny:"takie bydlę"/Michnikowski/.to przypisz sobie!Jako znawca Kabaretu
                        Dudek znasz pewnie wiele podobnych określeń,ktore mógłbyś do siebie dopasować!
                        Słowo "cham" zostało użyte w nagonce p.lekarzom na Forum i nie przypisałem go
                        do ciebie.Jestem lekarzem z długoletnim doświadczeniem i zawsze traktowałem ten
                        zawód jako swoiste powołanie.Pacjenci ,którymi się opiekowałem nigdy nie
                        musieli mi być "wdzięczni", bo nie od tego uzależniam swoją pracę.A za "narazie
                        dziękuje!" mógłbym zbudować willę piękniejszą od Pana Profesora.Jestem
                        zbulwersowany chamstwem,nienawiścią i zajadłością wypowiedzi na Forum na temat
                        brania łapówek przez lekarzy.To ci sami pacjenci goniący za lekarzami po
                        korytarzu i wciskający koperty,narzucający swoją "wdzięczność" a dookoła
                        zwielokrotniający sumy pt."ile mnie/nas/ to kosztowało".Nigdy nie warunkowałem
                        mojego leczenia,operacji ,opieki, gratyfikacjami ,bo jest to dla mnie
                        oczywistym przestępstwem i zaprzeczeniem "Przysięgi Hipokratesa"!!!Ale do tego
                        są prokuratura i sądy>To uwłaczające całej rzeszy uczciwie ,ciężko i za marne
                        pieniądze pracujących i nieraz poświęcających się lekarzy a jest nas w Polsce
                        ok.100 tys. nazywanie wszystkich
                        cyt.bandytami,chamami,łapami,zdziercami,łapówkarzami itd.Nadmieniam ,że nie
                        mam z Kliniką Neurochirurgii nic wspólnego poza tym,że Prof.Kasprzak operował
                        kiedyś mojego syna po urazie kręgosłupa.Syn jest zdrowy,Prof.wykazał sie
                        doskonała fachowością i żadna koperta nie była potrzebna!Na tym kończę swój
                        udział w Forum.Lekarz
                        • Gość: kaja Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:54
                          dlatego zostales dobrze potraktowany, bo srodowisko lekarskie zyje w dobrej komitywie! I wy nie musicie dawac! Personel sredni tzn. pielegniarki , technicy traktowani sa jak biala , tania sila robocza bez zadnych praw i nedznych uposazeniach! Niech pan dyr. Dymidowicz sie wypowie jak traktuje tych bez ktorych praca w klinice bylaby niemozliwa! Nie tylko panowie profesorowie i lekarze!
                          • Gość: Tadeusz Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.net / *.net 11.01.05, 10:26
                            A co powie pan dyrektor na temat gab,stom.ktory stworzyl w szpitalu kilwidujac
                            poradnie K w loncu jest to pociotel p.Sli.
                          • Gość: Ave Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 15.01.05, 22:48
                            Trafne spostrzezenie. Ten szpital przestalby istniec gdyby nie pielegniarki,
                            technicy i personel pomocniczy. Tym czasem PAN DYREKTOR ciagle nie moze tego
                            zrozumiec.
                        • Gość: mamula:do lekarza Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 10.01.05, 22:04
                          koniec dyskusji?wyłączasz się?ciekawe ile jeszcze pseudonimów wymyślisz,żeby
                          bronić profesora,ja nikogo nie wyzywam od świń,chamów itd.opócz nazywania
                          profesorka-łapówkarzem,ale to akurat jest prawdą,pa nerwusku
    • Gość: Aka [...] IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 10.01.05, 17:16
      • radca [...] 10.01.05, 17:26
    • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 10.01.05, 19:24
      ktos napisal,ze srodowiskood siebie nie bierze...a kasprazk bierze nawet od
      lekarzy...wiem to na 100%.ale nie moge ujawnic cioci nazwiska,od ktorej wzial!
      jak czytam te wypowiedzi tych "madrych",to mnie rzuca.zaloze sie,ze to jedna i
      ta sama osoba pisze,no wzglednie dwie.ale kapsrzak mial czas,by sie odpowiednio
      przygotowac...
      otoz...wczoraj pod jego willa staly same luxusowe samochody.zapewne sedziow i
      prokuratorow.
      a juz jak czytam,ze kasprzak nie bierze,to mnie kur...bierze.
      lekarz ma zarabiac 25 tys?to czemu np dziennikarz czy pedagog ma zarabiac 1 tys?
      jak wszyscy ci,ktorzy sie ksztalca to wszyscy...
      radco!!!po co dyskutujesz z tym podstawionymi typami?
      jak zapranowales spotkanie,to wie\dzisz jak zaraz sobie "poszedl czy tam poszla
      spac".
      nie rozumieja jaka tragedia cie dotknela?rozumiem,gdyby zginal smiercia
      naturalna,ale ZABILI GO LEKARZE!ja w to wierze!a moze ten "madry"student byl
      przy tej sekcji czy przy handlu zwlokami..takze tak robia kradna organy,zeby
      pokazac studentom jak to wyglada...
      a co bez kasprzaka bysmy zrobili?a co on jeden na tym swiecie?
      stary gnoj by poszedl w odstawke to by bylo miejsce dla mlodych,ale nie takich
      jak tomasz t(ktory rosnie na nastepce kasprzaka)
    • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 10.01.05, 19:26
      widze tomasz t robi wszystko,by zrobic doktorat...lizus...chce zyskac sobie
      poparcie.....
      • Gość: kanalia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 19:59
        Mam nieodparte poczucie, że jednak masz świra.
        Prof. Araszkiewicz powinien się tobą zająć, chyba że on też jest świnią i
        bydlakiem, to wówczas już tylko pozostanie ci kontakt z "Nie do wiary".
        Tak, nawiasem mówiąc, też jestem zbulwersowany łapówkarstwem lekarzy...
    • Gość: DO RADCY... [...] IP: *.tvgawex.pl 10.01.05, 19:46
      • Gość: kanalia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 21:11
        I po co to szukać agentów SB w teczkach? Sami się rodzą, z bezinteresownej
        zawiści. I taki gość "Do Radcy" pewnie nie figuruje w esbeckich kartotekach, a
        zdolniejszy i gorliwszy niż Pawka Morozow.
        Masz coś , człowieku, do gościa, zazdrościsz mu (broni, optyki, kochanek - nie
        wiem czego), powiedz mu to w oczy albo weź się do roboty, a nie donoś
        potajemnie i anonimowo jak szmaciarz...
      • Gość: HaHa Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 21:23
        kilka żon, kilka kochanek, lubi sie zabawić - fajny gość !!!!! chętnie poznam
        a tak na marginesie to która strzelnica jest czynna 3 razy w tygodniu zimą
        durniu? bo ta o 150 km stąd to chyba w Gdańsku co?
        wymyśl coś lepszego
      • Gość: do Do radcy Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 21:29
        jesteś kanalią!!!
        • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 10.01.05, 22:13
          Gość portalu: do Do radcy napisał(a):

> jesteś kanalią!!!

- KANALIA JEST WYKORZYSTYWANIE STANU BEZBRONNOSCI U CHORYCH I BRANIIE OD NICH
          LAPOWKI ZA WYKONANIE OPERACJI W PANSTWOWYM SZPITALU

radca
    • Gość: Kacper Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 10.01.05, 21:03
      Ciekawe, czemu Gazeta milczy na ten temat i nie prowadzi "Dziennikarskiego
      śledztwa"?
    • Gość: B. Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:02
      Przed kilkoma laty byłam u niego z bolącym kolanem-potraktował mnie jak
      śmiecia,poniżył i zwracał się do mnie,dorosłej kobiety mówiąc mi na TY.W
      pierwszej chwili nie wiedziałam o co tu chodzi..teraz już wiem!Bez pieniędzy
      byłam dla niego NIKIM!
      • Gość: B. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:05
    • Gość: radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: 195.85.209.* 10.01.05, 22:29
      podobno kasprzak był zamieszany w afere orlenu.
      Bede bardzo wdzieczny za wszelkie informacje w tej sprawie
      • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: 195.85.209.* 10.01.05, 22:57
        tez slyszalam. jak sie dowiem dokladniej to Ci powiem na naszym prywtnym
        spotkaniu , bo to podobno jest obserwowane.
        pozdrawiam
        gosia
      • Gość: Ave Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 15.01.05, 22:53
        No teraz to juz przesadziles.
    • madagaskar12 Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 11.01.05, 00:31
      Co dobrze tak zgnoic czlowieka ktory uratowal tylu ludzi a co niech go wsadza
      tak? A wy na jego miejscu byscie grosza nie wzieli tak? Zastanow sie czlowieku
      czy czasem nie jestes skorumpowanym policjantem, urzednikiem, a moze jestes
      zwyklym nierobem ktory niczego w zyciu nie zrobil. Nierobie! masz szanse znizyc
      do swojego poziomu czlowieka ktory cos potrafi i cos znaczy - fajnie nie? a
      niech tam. Jak go odsuna od pracy to zobacz ilu ludziom zabierzesz pomoc. A
      prawda jest taka ze bral bo dawaliscie. Bo chcieliscie zeby wlasnie on
      operowal. Trzeba bylo nie dawac i jakis inny asystent by zoperowal i po sprawie
      ale nie wasz bolacy kregoslup jest najwazniejszy tylko profesor moze go
      dotknac.
      Na pewno wielu jego pacjentow nie przezylo sa teraz kalekami ale taki to jest
      zawod ze nie zawsze jest sukces. Dajac lapowke nie zagwarantujecie bliskim 100%
      pewnosci ze wyzdrowieje. Mozesz jedynie kupic lepsza opieke i jego obecnosc
      przy zabiegu a przy wszystkich byc przeciez nie moze. To moze powinien nie brac
      i byc tylko przy najpowazniejszych zabiegach? To czemu ludzie ktorzy maja byle
      dyskopatie tez daja i chca zeby on operowal, czemu nie poprosza zeby skoro
      dolegliwosc nie jest skomplikowana zeby najmlodszy i najmniej doswiadczony
      lekaz go zoperowal? Pomyslcie! Korupcja jest zla ale kij ma 2 konce i takie
      lzenie tez potepiam. Zeby ktos mogl wziac ktos musi najpierw dac. Nie dawajcie
      to nie beda brac a jak dajecie to nic nie jestescie lepsi niz ci co biora. I
      jeszcze jedno komu sie nalezy mercedes i palac na sielance? pewnie wam?
      pozdrawiam
      • Gość: kazi Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 11.01.05, 07:33
        Nie zamierzam podważać kwestii fachowości tego człowieka,jest ogromnym
        specjalistą,na pewno uratował wielu ludzi,ale to,że "brał"to jest
        fakt,niektórzy tylko przypuszczają,powtarzają za innymi.Ja akurat wiem,choć sam
        w życiu nikomu nie dałem.Oczywiście wina jest także po stronie dających,tylko
        jak ocenić teraz kto zaczął.Jego majątku nie zazdroszczę,wolę mieć mniej, ale
        uczciwie.Wiem też, że nie brał od każdego
        • Gość: w Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 11.01.05, 09:59
          Wczoraj go widziałam w TV,bezczelnie kłamie,że nigdy nic nie wziął,a w gazecie
          jakiś lekarz z izby lekarskiej broni gościa,że chyba niemożliwe,żeby to aż tak
          było.Czyli niby jak?Że niby czasem brał aczase nie?Czy może nie brał ażtak
          wielkiej kasy?A internauci wypowiadają się chociaż nie mają pojęcia o
          niczym;wiadomo lekarz stanie za drugim lekarzem,zawsze będą się bronić.Tu na
          forum dyskusja się niebawem skończy,na szczęście widać w gazecie,że jest
          szansa,że ta sprawa nie ucichnie.
      • Gość: karolina Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: 65.212.68.* 11.01.05, 22:38
        proponuje pojechac nomen omen na madagaskar, tam bardzo potrzebuja kaznodzieji
        lub do swiecia w razie braku srodkow na dluzsza podroz
    • Gość: gosia Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.tvgawex.pl 11.01.05, 09:02
      radco!!!
      ktos sie podszywa pode mnie -ktos napisal o tym spotkaniu,a ktos jest na tyle
      tępy,ze nie wie,ze wiadomo skad sie pisze..haha.ja zawsze pisze od siebie-z
      jednego kompa...gewex...a tam jest inna siec...ale sie jakis duren wkopal..
      w koncu zglaszaja sie ci,ktorzy dali temu chamowi!!!hurraaa!!!i ciekawa jestem
      co na to ci,ktorzy uwazali ze kasprzak nie bierze???dalejtwierzda,ze to
      nieprawda,ze ulegl prowokacji?????!!!!
      • radca Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR 11.01.05, 12:00

> radco!!!
        > ktos sie podszywa pode mnie -ktos napisal o tym spotkaniu,a ktos jest na tyle
        > tępy,ze nie wie,ze wiadomo skad sie pisze..haha.ja zawsze pisze od siebie-z
        > jednego kompa...gewex...a tam jest inna siec...ale sie jakis duren wkopal..
        > w koncu zglaszaja sie ci,ktorzy dali temu chamowi!!!hurraaa!!!i ciekawa
        jestem
        > co na to ci,ktorzy uwazali ze kasprzak nie bierze???dalejtwierzda,ze to
        > nieprawda,ze ulegl prowokacji?????!!!!

- wiem,wiem... podemnie tez sie ktos tam podszyl
        ja Cie poznaje i wiem kiedy piszesz

trzymaj sie dzielnie i dziekuje Ci serdecznie w imieniu wszystkich
        poszkodowanych i skrzywdzonych przez nieuczciwych,lapowkarskich i pijanych
        lekarzy

te ofiary nie maja i nie mialy na tyle sily i mozliwosci - by sie dopominac
        o sprawiedliwosc lub ukazac swoje cierpienia .... ale dzieki takim ludziom jak
        Ty ..... moga miec nadzieje ,ze nastepni zostana uratowani

i dzieku Ci z calego serca.... bo jest to MISJA i odwaga ludzka - jestem pelen
        wielkiego podziwu dla Ciebie

ratujesz napewno tym wiele osob od cierpien , ktorym nie dane byloby miec
        pieniedzy na LAPOWKE..... a bez koperty na zdrowie ... to wielu musi isc w kat
        i plakac

dzieki z calego serca

radca
        • Gość: Ave Re: " Bydgoski lekarz z zarzutami " - H. KASPR IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 15.01.05, 22:57
          Masz jakis siodmy zmysl. Poza tym jakim problemem jest napisanie postu z
          kafejki. Ludzie nie przeginajcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka