Gość: bolek IP: 10.10.70.* 30.08.01, 15:44 Czy ktoś z was wybiera się na koncerty Bydgoskiego Festiwalu Muzycznego? Ja z pewnością pójdę na Maksymiuka. Lubię tego szaleńca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sin Re: Bydgoski Festiwal Muzyczny IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 23:20 Ja chciałbym się wybrać na Mayskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Bydgoski Festiwal Muzyczny IP: 10.10.70.* 31.08.01, 10:14 Wiolonczelista Mischa Maisky. Grał w Bydgoszczy chyba dwa lata temu. Byłam na koncercie i nigdy go nie zapomnę. Też wybieram się na jego występ podczas tego festiwalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej P Re: Bydgoski Festiwal Muzyczny IP: *.psi-net.pl 12.09.01, 22:43 W związku z wielką tragedią jaka dotknęła mieszkańców Nowego Jorku i Waszyngtonu, program sobotniego koncertu 39. Bydgoskiego Festiwalu Muzycznego poprzedzony zostanie wykonaniem Lacrimosa z Requiem Wolfganga Amadeusa Mozarta. Na zakończenie Festiwalu, 28 września o godz. 19 „w intencji pokoju na świecie” wykonana zostanie Missa pro pace Wojciecha Kilara. Poniżej przedstawiam list, jaki wystosowaliśmy do JE Christophera Hilla, Ambasadora Stanów Zjednoczonych w Warszawie. Poruszeni dogłębnie niewyobrażalną tragedią, jaka dotknęła mieszkańców Nowego Jorku i Waszyngtonu pragniemy przesłać na ręce Waszej Ekscelencji wyrazy szczerego współczucia. Prawdziwa rozpacz ogarnia nas wszystkich, stojących bezsilnie w obliczu masakry ofiar dokonanej przez siejących nienawiść terrorystów. Barbarzyńskie ataki skierowane na ludność cywilną są bolesnym ciosem zadanym obywatelom całego wolnego świata - to bestialski atak na cywilizację, której wszyscy jesteśmy spadkobiercami. Łącząc się w ogromnym bólu ze wszystkimi cierpiącymi, przesyłamy wyrazy ludzkiej solidarności i zapewnienia wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sewer Re: Bydgoski Festiwal Muzyczny IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 13.09.01, 22:19 ja bylem dzis na koncercie skrzypaczki-piekutowska sie nazywa. byla owszem, owszem, choc bez rewelacji. ale pianistka (olga jej imie)- genialna!!! polecam wszystkim w sobote szykuje sie niezla muza mozarta b.lubie a propos - fajna strone ma filharmonia, grafika zadzebista Odpowiedz Link Zgłoś
sin2001 Re: Bydgoski Festiwal Muzyczny 19.09.01, 21:13 Misza!Misza!Misza! Od razy trzeba było robić ten koncert na głównej sali! Ze strachu , że się nie załapię na krzesło we foyer przyszedłem 40 min . przed koncertem. Dzien wcześniej w kasie pani nie wiedziała nic o zmianie. Mały minus . Poza tym dla takiego profana muzycznego jak ja to same plusy. Jutro sobię kupię wiolonczelę! Odpowiedz Link Zgłoś