Dodaj do ulubionych

Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglistyk...

IP: *.man.bydgoszcz.pl 14.01.05, 23:00
towarzyszu majorze Marcinkowski - wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd. I wy
towarzyszu chcecie być rektorem przyszłego Uniwersytetu Bydgoskiego. Biada
takiej uczelni towarzyszu. I zastanócie sie nad swoim postępowaniem.
Przynosicie hańbę towarzyszu.
Obserwuj wątek
    • khmara Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist 14.01.05, 23:11
      Następnym razem pan rektot będzie osobiście wpisywał wszystkie oceny z egzaminów
      wstępnych do dokumentów rekrutacyjnych, żeby teczki nie dostały się w
      niepowołane ręce egzaminatorów.
      • michutor Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist 14.01.05, 23:22
        a ja popieram decyzje rektora ab
        jakim prawem jakis dziennikarzyna oglada sobie teczki
        studentow? jest to niezgodne z prawem zarowno z tym
        z dziennikow ustaw jak i moralnym.

• ethanak Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist 14.01.05, 23:24
          Wyjątkowo się z Tobą zgadzam , michutor :)
        • Gość: Wasyk Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.net / *.net 15.01.05, 15:18
          Dawno stwierdziłem że dziennikarze Wyborczej zajmują się padliną i dakelo im
          pod każdym względem do Rzeczpospolitej" nie ta klasa i luktura dziennikarska.
          • Gość: Niezainteresowany Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 80.55.67.* 15.01.05, 18:02
            Dlategi od wielu lat czytam Rzeczpospolita, a GW omijam.
          • Gość: głupi Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 21:41
            Kiedyś prosiłem Bujakiewicz o interwencję w sprawie mobbingu na uczelni. Nie
            chciała rozmawiać, bo szło właśnie o nietykalną trójcę. Jest więc zerem dla
            mnie.
            • Gość: Ala Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 22:14
              Słusznie, Bujakiewicz to bardzo, bardzo, bardzo kiepska dziennikarka.
              Całkowicie nieobiektywna. Gdyby jej szefem był Szwedek, wyleciałaby
              błyskawicznie z hukiem z roboty.
            • Gość: Misia Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 23:50
              Ja też nie kupuję GW.
        • Gość: Niezainteresowany Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 80.55.67.* 15.01.05, 18:07
          Tak sadzi kolega. Kombinacje tow. Rektora tzn. przyjecie osob, ktore nie
          zaliczyly rozmowy, nalezy oczywiscie ukryc, bo to przeciez kandydatki forowanbe
          przez towarzszke z SLD. Towarzysze laczcie i popierajcie sie. Zawsze was ktos
          poprze. Uczelnia jest panstwowa i teczki nie sa prywatna sprawa tow. Rektora.
        • Gość: chciałam studiować Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 21:37
          Dlaczego nikt nie mówi o czarnej babie, która podarła na egzaminie wstępnym
          moją pracę, bo ja podpisałam. Miała piane na ustach.
          • Gość: chciałam studiować Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 23:53
            rozpłakałam się, bo nikt nie stanał w mojej obronie. Miałam wrażenie ,że panie,
            które tam były strasznie sie tej baby bały.
        • Gość: magda Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:33
          mam gdzies AB
    • ethanak Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist 14.01.05, 23:23
      Coś mi się wydaje ,że to afera toruńskim patykiem po wodzie pisana....
      • michutor Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist 14.01.05, 23:33
        a juz chcialem sie bratac;-)
        • Gość: Jerry Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.petrus.com.pl 14.01.05, 23:56
          He he! Ethanak i Michutor - a to głąby. Wstyd komentować.
        • ethanak Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist 15.01.05, 18:16
          Po prostu uważam ,że nie ma żadnej afery.Jeżeli ktoś ją rozdmuchuje to chyba
          ktoś komu na tym zależy.Pytanie - komu na tym by AB miała jak najgorsze
          notowania w opini publicznej najbardziej może zależeć?Logika wskazywałaby na
          UMK (zwłaszcza ,że jeden z "oburzonych" profesorów pracował wcześniej na UMK i
          tam zapewne też skończy)który ,na zdrowy rozsądek słusznie, pragnie zachować
          monopol uniwersytecki w regionie.Oczywiście nie zrobi tgo głośno...
          • Gość: Bydgoszczanin Co za bzdury wypisujesz czlowieku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 10:44
            Nie robcie przekretow to nie bedzie afer.
            Zaraz sie okaze ze winny jest nie winowajca a poslaniec.
            Paranoja

P.S.Motywacja tego kto ujawnil sprawe jest nieistotna - wazne zeby ujawnic/ukarac tych ktorzy sa winni.

Pozdrowienia z Wrocka
      • Gość: Naukowiec z AB Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 80.55.67.* 15.01.05, 18:14
        Nie rektorskim i eseldowskim
        • Gość: blondynka Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 21:48
          rektorskie i sldowskie to nie najgorsze co może być. Wiem, że UMK pił kilka
          dni, jak szwedek zrezygnował.
      • Gość: Anglistka Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 80.55.67.* 16.01.05, 18:47
        Kolego! To bylo proste. Prof. Wojcicka sprowadzila prof. Szwedka, by
        spacyfikowac samodzielna anglistyke i germanistyke i przylaczyc je do
        rusycystyki i pseudolingwistyki stosowanej. W ten sposob chciala upiec dwie
        pieczenie na jednej patelni: wzmocnic kadrowo lingwistyke stosowana i dorwac
        sie do pieniedzy neofilologow(studia komercyjne). Program zostal zrealizowny
        dzieki wsparciu Rektora Marcinkowskiego. Ucieczka kadry spowodowala jednak
        tylko wzgledne wzmocnienie lingwistyki stosowanej. A i forsa okazala sie raczej
        mizerna.
        Ale prof. Wojcicka nie wiedziala jednego. Nie wiedziala, ze Szwedek nie da sie
        spacyfikowac i opanowac. Jest bowiem waleczny. Wie o tym dobrze anglistyka i
        filologia torunska. Prof. Szwedek nie pojdzie na kombinacje robione na AB. No i
        masz babo placek. Stalo sie. Prof. ruszyl do walki z klika. Prawda, ze proste.
    • Gość: Karol Ujmę to w prostych żołnierskich słowach IP: *.atr.bydgoszcz.pl 14.01.05, 23:25
      Swoją opinię ujmę w prostych żołnierskich słowach, których LWP i tacy wybitni
      oficerowie jak Marcinkowski nauczyli mnie w czasie rocznego szkolenia oficerów
      rezerwy.

Marcinkowski ty chu... krasy, co Ty ku... wyprawiasz? Poje... Cię ze szczętem
      czy się z małym na głowy zamieniłeś?
      • Gość: maciej Re: Ujmę to w prostych żołnierskich słowach IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 14.01.05, 23:52
        A to pełna klasa studenta z ATR. Mój Boże jakie buractwo!
        • Gość: student Re: Ujmę to w prostych żołnierskich słowach IP: 82.146.225.* 15.01.05, 21:50
          czyżby Szwedek był twoim wujem? ten sam poziom, trochę inne słowa.
    • Gość: maciej Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 14.01.05, 23:54
      Pułkownik Marcinkowski jezeli chodzi o szczegóły juz nie bedzie kandydował na
      rektora. Prawdopodobnie po dorowadzeniu AB do uniwersytetu uda sie na
      emeryture!!!
      ps. jak ktoś chce to we wszystkim zobaczy afere. Zadziwia mnie tylko postawa
      Szwedka, dlaczego tak pozno zareagował, przeciez nabor mial miejsce we
      wrzesniu!!!
      • Gość: gość: Maciej Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 21:53
        Przypomnij sobie artykuły o S. to bardzo podły facet. Czego zakładASZ, ŻE MA
        RACJĘ?
        • Gość: Monika Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 22:32
          Szwedek kiedyś wywiesił na korytarzu list otwarty, który napisał w odpowiedzi
          na niekorzystny dla niego artykuł w prasie lokalnej. Były tam błędy
          ortograficzne.
      • Gość: Hubert Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 80.55.67.* 16.01.05, 18:56
        Oj koles, uniwersytetu z prawdziwego zdarzenia tutaj nie bedzie. Ten mogl
        zbudowac tylko prof. Banaszak, ale klika go wygryzla. Uniwersytet Pedagogiczny
        ti pseudouniwersytet.
    • Gość: Englishman Brak słow! IP: *.host.ab.edu.pl 15.01.05, 00:33
      To nie skandal,to po prostu nieodpowidnia osoba na miejsu rektora!Prosze
      bardzo,niehc pan sie pozbedzie,Panie Marcinkowski najlepszych wykladowcow z
      naszego instytutu i zobaczymy wtedy,z czym pan zostanie!A moze 'neofilologie' w
      ogole zlikwidowac,co??
      To Pan powinien sie podac do dymisji,a nie kwiat nauki polskiej!!!
      • Gość: sebi Re: Brak słow! IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 15.01.05, 09:49
        Oczywiście! A kończy się na zwolnieniu pracownicy dziekanatu...bo się wydało,
        że Marcinkowski dał plamę. Najlepsza specjalistka językoznawstwa(rusycystka)na
        AB i świetna anglistka...no i Szwedek.A możeby tak, zamiast nich, Marcinkowski
        odprawił siebie?!
        • Gość: kolega Re: Brak słow! IP: 82.146.225.* 15.01.05, 21:15
          Mylisz się. Nie jest najlepszą rusycystką, przoduje, ale w mobbingu i
          molestowaniu. Wkrótce szczegóły.
      • personanongrata1 Re: Brak słow! 15.01.05, 13:33
        Oj ten kwiat nauki polskiej lekko zwiędły jest. W wazonie UMK długo nie
        utrzymał sie, pytanie dlaczego? Czy woda była nieświerza, czy już był tak
        wysuszony, że trzeba było usunąć.
        ps. Szwedek uchodzi w wielu gremiach za primadonnę, oczywiście nie mylić za
        taką z baletu!
      • Gość: Englishmanbis Re: Brak słow! IP: 82.146.225.* 15.01.05, 22:27
        Nie widziałeś, kolego, żadnego kwiatu. Nie wiesz nawet,że kwiaty pachną. Czym
        się fascynujesz? Zacznij ich szukać, rozejrzyj się wkoło. Znajdziesz wówczas
        nie tylko rozległą i kolorową, ale też przecudnie pachnącą łoneczkę. Rozumiesz?
      • Gość: gość Re: Brak słow! IP: 82.146.225.* 15.01.05, 22:28
        Pewnie jesteś tym czwartym, najwybitniejszym wykładowcą?
      • Gość: Anglista Re: Brak słow! IP: 80.55.67.* 16.01.05, 18:54
        Przeciez ten gosc (rektor) nie odda wladzy. Bedzie dalej rzadzil jak armata i
        niszczyl. Po to go wybrala klika. Rozgonic nie przynaleznych do kliki. To jest
        kryminal panie i panowie.
    • Gość: umk Re: ethanak jest .. ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 01:03
      ten koleś się zastanawia czy ta afera na Ab nie jest " toruńskim patykiem
      pisana " ..
      kolego ethanak : fakty są takie, że z prośbą o protekcję wystąpił
      bydgoszczanin, protekcji udzielił też bydgoszczanin, beneficjentem tej
      protekcji okazała się być bydgoszczanka, rzecz się dzieje na bydgoskiej
      uczelni, aferę ujawnia bydgoska gazeta..
      w oparciu o przedstawione fakty powyżej i twoją wypowiedź rozważmy teraz dwie
      możliwości : 1. to jest afera torunskim patykiem pisana . 2. twoja wypowiedż o
      tej treści jest kretynska
      no, co jest bardziej prawdopodobne ;-)) ???
      uśmiecham się do ciebie z torunia
      • Gość: studentka Afery trzeba piętnować:łapówki w UMK też! Kasprzak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 13:32
      • ethanak Re: ethanak jest .. ? 15.01.05, 18:21
        Chodzi o zrobienie afery z czegoś co aferą nie jest...Potrzebny do tego jest
        człowiek który namiesza na miejscu - prof.Szwedek (przypominam ,że wcześniej
        pracował na UMK).Jak wyobrażasz sobie działanie na czyjąś niekorzyść - wprost?
        Tego się tak nie robi...Ciekawe gdzie teraz będą pracować ci , którzy odeszli...
        • Gość: umk Re: jezeli twoja teoria o torunskim spisku jest.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 22:39
          prawdziwa, to odpowiedz jest jasna : wszystkich przygarnie umk :-))) kopcewicz
          uscisnie prawice szwedka, ktory uprawial na ab dywersje niczym kapitan kloss w
          abwherze..rzuci mu jeszcze na leb gronostaja a lud torunski zlozy szwedkowi
          hold na rynku.. zobaczymy ;-)))
          • Gość: Anglista Re: jezeli twoja teoria o torunskim spisku jest.. IP: 80.55.67.* 16.01.05, 19:03
            Oj glupis koles. Nie znasz realiow, a sie wypowiadasz. Zaciagnij jezyka na UMK
            i moze cos zalapiesz. Chcesz sie moze zalozyc? Szwedek nie ma powrotu na UMK.
      • Gość: TORUNIANIN Re: ethanak jest .. ? IP: 82.146.225.* 15.01.05, 21:55
        POPIERAM.
        • Gość: ja + ja Re: ethanak jest .. ? IP: 82.146.225.* 15.01.05, 22:04
          Na Grabowej jeden boi się drugiego. To zasługa świętych: Mędelskiej, Wełnic i
          Szwedka. Dzięko Bogu, że się wynoszą.
    • Gość: . Bydgoszcz dla bydgoszczan IP: 66.213.118.* 15.01.05, 02:46
      Ja mam jedną prośbę do torunian. Rodacy, zajmijcie się sprawami swojego miasta.
      Nie potrzeba w Bydgoszczy waszych rad i fałszywych trosk. Uniwersytet w
      Bydgoszczy jest sprawą bydgoszczan i nic Wam do tego. Jakoś tak się od
      dłuższego czasu składa, że we wszystkich "aferach" bydgoskich pojawiają się
      ludzie z Torunia i jakiś taki toruński kontekst. Ciekawe czy to przypadek?
      • Gość: z torunia Re: Bydgoszcz dla bydgoszczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:12
        a ziemia dla ziemniakow.. ok, intelktualisto, bardzo dobrze, nikt nie chce
        zaklocac wybitnej pracy tworczej trustu mozgow na AB. wytlumacz mi tylko jedno -
        gdzie ty " we wszystkich aferach bydgoskich " widzisz reke ludzi z torunia ???
      • Gość: student Re: Bydgoszcz dla bydgoszczan IP: 82.146.225.* 15.01.05, 23:17
        Szwedek w Toruniu był z Bydgoszczy. W Bydgoszczy z Torunia? To absurd. Sedno w
        naturze człowieka.
      • Gość: Hubert Re: Bydgoszcz dla bydgoszczan IP: 80.55.67.* 16.01.05, 19:01
        I tu widac wies Bydgoszcz. Uniwersytet to sprawa naszej wsi. My chcemy
        uniwersytetu wiec ma byc. Nie wiesniaczki i wiesniacy. Uniwersytet to norma
        ogolnopolska i pieniadze ogolnopolskie. Tzreba spelnic warunki i miec oprocz
        tego prestiz. Prestiz akademicki wiesniacy, a nie zaferowanej szkolki. Zalozyc
        sobie uniwersytet za wlasne, wsiowe, pieniadzie. Ale proponuje nie uznawac
        jego dyplomow. A od Torunia to sie odczepic, bo UMK to wy do piet nie
        dorastacie.
    • Gość: ja Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.petrus.com.pl 15.01.05, 12:51
      Bydgoszczanie to nawet porządnej afery nie potrafią zrobić. Torunianie muszą i
      m w tym pomagać
      • personanongrata1 Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist 15.01.05, 13:35
        Zadaj sobie pytanie. Dlaczego Szwedek tak szybko odszedł z UMK?
        • Gość: Pol anglistyka2003 to moj byly wydzial - pozal sie Boze IP: *.ipt.aol.com 15.01.05, 14:36
          Afera goni afere na AB... Chcialbym wyrazic uznanie dla prof. Szwedka i reszty ex-kadry na Grabowej. Pawel Dziemianko.
          • Gość: Naukowiec z ... Re: to moj byly wydzial - pozal sie Boze IP: 80.55.67.* 15.01.05, 18:13
            I takze bylej kadry (filolodzy, prawnicy), ktora rozpedzil rektor.
            Rektorze, bo MEN sie wnerwi i zamknie Pani i Pani Prorektor filologie obce i
            lingwistyke stosowana. Bedziemy chyba o to wnioskowac. Nie wiem, czy MEN wie,
            jak slaba jest neofilologia na AB. Oj koniecznie trzeba PAKi (a prof. A.
            Szwedek ma tam dojscia). Panie Profesorze rusz Pan do dziela i dobij te
            niedobitki.
            • Gość: naukowiec Re: to moj byly wydzial - pozal sie Boze IP: 82.146.225.* 15.01.05, 23:22
              Oj, jeszcze dużo pracy przed tobą!
          • Gość: gość Re: to moj byly wydzial - pozal sie Boze IP: 82.146.225.* 15.01.05, 21:32
            Chyba jesteś chory. Szwedek, Wełnic i Mędelska to stare ubeki z dobrze
            rozwiniętym zmysłem nękania i wyspecjalizowanymi metodami komuszego
            postępowania. Takiego bałaganu i grozy, jakie stworzyli, Grabowa w życiu nie
            widziała.
          • Gość: kicia Re: to moj byly wydzial - pozal sie Boze IP: 82.146.225.* 15.01.05, 22:08
            Kim jest dla ciebie ex-kadra? Czy są to Ci, których Szwedek z Mędelską
            wyrzucili? Jeżeli tak, to popieram, jeżeli nie, to masz ptasi móżdżek.
          • Gość: ktoś Re: to moj byly wydzial - pozal sie Boze IP: 82.146.225.* 15.01.05, 22:09
            ty pawełek chyba za dużo trójek dostałeś?
          • Gość: Anglistka Re: to moj byly wydzial - pozal sie Boze IP: 80.55.67.* 16.01.05, 18:50
            Ja tez.
        • Gość: student anglistyki Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 21:25
          Pamiętam, jak przed ankietowaniem pracowników sugerował jednego z nich ocenić
          negatywnie.
        • Gość: BYDGOSZCZANIN Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 22:00
          Nie koncentrujmy się wyłącznie na Szwedku. Mamy jeszcze inne awanturnice, które
          teraz oczywiście nie poczuwają się do winy i chcą uciec od "afery". Szwedek to
          tylko pionek i pieniacz potrzebujący wsparcia. Będę się modlił, Panie Rektorze,
          o kolejną Pana kadencję. Niech Pan tylko nie rezygnuje.
        • Gość: P Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 16.01.05, 00:06
          Bo był wielkim (zwyczajowo się tak mówi) ch.!
        • Gość: super Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 16.01.05, 00:08
          bo był podły
        • Gość: Anglistka Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 80.55.67.* 16.01.05, 18:49
          To nie bylo szybko jak na Szwedka. Konflikt z wladzami UMK, obietnice
          Wojcickiej, wieksza pensja, powrot na stare pielesze do Bydgoszczy.
    • gaia80 patologie akademickie 15.01.05, 17:44
      patologie akademickie na Niezależnym Forum Akademickim
      www.nauka-edukacja.p4u.pl
    • Gość: Niezainterosowany Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 80.55.67.* 15.01.05, 18:01
      Chcialem sie kiedyc zalozyc, ze JM tow.Pulkownik/Major-Rektor postara sie
      rozgonic uczelnie, przynajmniej jej czesc. Ja wiem, ze to jest trudno, ale
      odwagi tow. Pulkowiniku/Majorze-Rektorze i checi do dzialania (np. wedlug
      wzorow Feliksa E.). W pierwszej kolejonosci proponuje rozgonic resztke
      filologii, potem prawo, pedagogike itd. Koniecznie zas zostawic historie
      wojskowosci (historia LWP jako obiekt badan). Od poczatku
      panowania cos niecos juz sie udalo. Liczba naukowcow, ktorzy odeszli jest
      dluzsza niz to sobie niektorzy wyobrazaja. Moze ktos opublikuje ich liste. To
      jest bardzo fajne w kontekscie bezzasadnych staran o uniwersytet.
      • Gość: do "niezainteresow Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 23:27
        Na diabłach uniwersytetu też nie zbudujesz. Lepiej akademia, niż
        skurwusyństwo "szwedzkie".
    • Gość: ba Re:Gratulacje dla pana Rektora IP: *.eu.org 15.01.05, 20:19
      Gratuluję panie Rektorze.Tak trzeba twardo postępować.Pozdrawiam pana.
      • Gość: pracownik AB Re:Gratulacje dla pana Rektora IP: 82.146.225.* 15.01.05, 21:18
        Przyłączam się do gratulacji. Nie wie Pan, od jakiej zmory (Mędelskiej)nas Pan
        uwolnił. Ona jest tak samo winna jak Szwedek!!!
      • Gość: znam pana Re:Gratulacje dla pana Rektora IP: 82.146.225.* 15.01.05, 23:33
        Niech Pan pamięta, że Szwedek i Mędelska pójdą po trupach. Wełnic natomiast
        jest beznadziejna. Trzymam kciuki za sukces. Mnóstwo jest z Panem. Gonić
        draństwo! Jak dostali dyplomy, to się w głowie pomieszało. Trzymam kciuki!
    • Gość: magister Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 62.244.143.* 15.01.05, 20:32
      Znam tow. Marcinkowskiego osobiście, niestety tak obłudnego faceta nie
      spotkałem nigdy wcześniej....kto go wybrał na rektora, czy tam pracują sami
      ślepcy czy głupcy????? Wszędzie, gdziej pojawia się tow. M. pojawiają się
      donosy, atmosfera zaczyna się psuć. Ludzie napuszczani są na siebie nawzajem....
      • Gość: magister, podwójny Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 22:59
        Ja też wybierałem Prof., widziałem wówczas dobrze i nadal widzę doskonale.
        Chociaż się z tobą nie zgadzam, życzę ci równie dobrego wzroku przez całe
        życie. Zawsze wierzyłem, że zwycięży sprawiedliwość. Zarówno Szwedek, Mędelska
        i Wełnic - chociaż tego nie chcieli - zdecydowanie przyczynili się do jej
        VICTORY. Nie powinni łapać stanowisk, bo do nich absolutnie nie pasowali, byli
        zbyt leniwi i nienawidzili ludzi, by dobrze, rzetelnie i uczciwie pracować.
        Całym sercem jestem więc z Rektorem i życzę Mu, zwłaszcza dziś, wygranej, a
        pojutrze dalszych sukcesów. Chciałbym tylko, by rozpoczął walkę z mobbingiem,
        który na Jego uczelni się bardzo rozwinął, i pamiętał o prostych pracownikach,
        o których zazwyczaj, niestety, zapominał.
      • Gość: sved Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 23:35
        to na pewno pisał sam aleksander wielki!
      • Gość: Anglistka Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 80.55.67.* 16.01.05, 18:33
        Klika, koles, klika. To klika chciala przejac wladze i przejela. Np. na
        humanistyce klika "wyciela" prof. Mariana Pawlaka. To klika swoim zachowaniem
        po przejeciu wladzy zaczela robic nowe porzadki. Klice nie zalezalo na tym, ze
        odejdzie np. jedyny profesor prawa. Klika chciala miec wladze i robic cochce,
        np. przyjmowac na studia, kogo chce.
        Dzisiaj tow. Rektor dziwi sie, ze jest niski poziom na naglistyce zawodowej. A
        kto poperal caly czas nieukow majacych klopoty ze studiami. To rektor
        Marcinkowski i prorektor Wojcicka. Nie ma cudow. Albo sie wymaga i ma poziom,
        albo sie zapewnia studentom "komfort studiawania" (prof. Mendelska) i ma sie
        co sie ma. Trudno sie wiec dziwic, ze angliscci z AB przegrywaja z anglistami z
        kolegium czy innych uczelni.
    • Gość: twój nieznajomy Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 21:34
      Wstyd powinno być tobie! Mam wrażenie, że jesteś szwedkiem!!!!
      • Gość: studentka II roku Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 23:03
        Jeśli Mędelska nie wie kogo wyznaczyć na zastępcę Szwedka, to ja się zgadzam.
        Na rosyjskim też jest studentka, która ledwo mówi po rosyjsku, ale prowadzi
        zajęcia.
        • Gość: Asia Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 23:07
          im tam wszystkim odbiło ale ty nie bądź taka mądra jasię też nadaje.Ciekawe czy
          płacą.
          • Gość: studentka II roku Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 23:11
            pewnie nas wymażą, bo odbiegłyśmy od tematu. Swoją drogą powinni ich wywalić,
            bo nie ma nawet gdzie usiąść na korytarzu.
            • Gość: studentka II roku Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 23:13
              podpytam się ruskich
              • Gość: obojętna Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 23:40
                Zainteresował mnie wątek odpowiedzialności. Dlaczego tylko Szwedek. On był tam
                pionkiem. Naczelną była Mendelska. Dlaczego tak mało uwagi poświęca się tej
                kobiecie? Słyszałam, że ma kilka twarzy i żadna nie jest do zaakceptowania.
                • Gość: wtajemniczony Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 16.01.05, 00:16
                  ucieszyłem sie bardzo, gdy przeczytałem,że Rektor zwolniłby sam Mendelską,
                  gdyby wcześniej sie nie zwolniła. Chodzi mi o to, że była to osoba, którj nie
                  można było zaufac. Niedawno dowiedziałem sie, że rozpowszechniała fragmenty
                  pracy magisterskiej mojej córki aby ja osmieszyc ze względu na błędy.
    • Gość: Kasia Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 82.146.225.* 15.01.05, 23:48
      uwielbiam pisać. Tu jednak będę zwięzła. Mój poprzednik to po prostu osobnik
      niedorozwinięty umysłowo, czyli głuptak, czyli imbecyl, trochę kretyński,
      trochę małpio złośliwy.
      • Gość: 82.146.225 82.146.225 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:09

gadasz sam ze sobą?
    • Gość: bishop Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.05, 15:04
      Nareszcie rektor Marcinkowski ujawnił o jakich pracowników nauki mu chodzi -
      wykonujących posłusznie jego polecenia: przyjąć "swoich", nie lepszych.
      Naukowcy tej klasy co prof. Szwedek i jego współracownicy nie są odpowiednim
      towarzystwem dla panów z AB i wszystkich "swoich", których należy popierać.
      Tylko po co udawać, że AB może być uniwersytetem?
    • Gość: ... Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.host.ab.edu.pl 18.01.05, 11:29
      A czy wiecie, że w tym roku akademickim na studia uzupełniające z *matematyki*
      (obowiązywała rozmowa kwalifikacyjna, ale wymagano posiadania licencjatu z
      matematyki i złożenia kompletu dokumentów do lipca) p. prorektor Urszula
      Wójcicka przyjęła *wszystkich* absolwentów licencjackiego kierunku *fizyka* (bo
      to była specjalność *fizyka z matematyką*), nawet tych, którzy mieli obronę
      pracy dopiero pod koniec września... Ta historia powtarza się zresztą co roku...
      • Gość: studenciak Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:03
        Jaka ludzka ta Wójcicka....Moja koleżanka, nabawiła się nerwicy, dzięki temu,
        że miała "przyjemność" uczestniczyć w zajęciach z tą "profesor".

Czy to prawda, że mąż Pani "profesor" Wójcickiej też jest emerytowanym
        pułkownikiem i kumplem Marcinkowskiego? Bo to by dużo wyjaśniało....
      • Gość: maciej Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: 193.26.211.* 18.01.05, 13:22
        I ty jestes studentem takiej uczelni? Napisz do pani Bujakiewicz, ona szybko
        zjawi sie i zarobi znowu kilka groszy.
        ps. mam pytanie, czy u Ciebie w domu to normalne, ze jeden donosi na drugiego.
        czysto SBecka rodzinka!!!!
    • Gość: ann2 Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 10:44
      no i skonczylo sie kontrola Ministra na AB.
    • Gość: Byly pracownik AB Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl / *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 12:41
      Towarzyszu Pulkowniku Rektorze!
      wroc do armii, do spraw, ktore rozumiesz i zostaw te biedna nauke w spokoju!!!
    • Gość: Anglista Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl / *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 12:57
      Szwedek to lepszy zawodnik, takie 'ciocie' z rusycystyki jak Wojcicka, Medelska
      czy Majmieskulow moga mu jedynie skoczyc, on nie takich przeciwnikow
      wykanczal...i dobrze!!! Same go sobie sciagnely!
    • Gość: Ryszard Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 22:26
      Trzeba było lodówkę kupić lub wycieczkę zagraniczną - afery by nie było!!!
    • Gość: darek Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 14:13
      i cisza.
    • calcaan Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist 27.01.05, 15:45
      Gość portalu: student napisał(a):

> towarzyszu majorze Marcinkowski - wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd. I wy
      > towarzyszu chcecie być rektorem przyszłego Uniwersytetu Bydgoskiego. Biada
      > takiej uczelni towarzyszu. I zastanócie sie nad swoim postępowaniem.
      > Przynosicie hańbę towarzyszu.
    • Gość: zzz Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 18:08
      misia melisia...
    • Gość: Gość portalu: stud Re: Władze AB komentują sprawę przyjęć na anglist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 09:17
      Gość portalu: student napisał(a):

> towarzyszu majorze Marcinkowski - wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd. I wy
      > towarzyszu chcecie być rektorem przyszłego Uniwersytetu Bydgoskiego. Biada
      > takiej uczelni towarzyszu. I zastanócie sie nad swoim postępowaniem.
      > Przynosicie hańbę towarzyszu.

hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka