Dodaj do ulubionych

Radosne Juwenalia

IP: *.logon.pl 23.05.02, 09:10
Od rana mam dobry humor a to za sprawą studentów przebieranców, którzy wysypali
sie dzisiaj na ulice Bydgoszczy prosząc o datek na wsparcie żaków. Wreszcie
widać, że w naszym mieście są studenci i potrafią świetnie się bawić. Gratuluję
pomysłu, odwagi i fantazji. Jakoś weselej się szło do pracy patrząc na Was.
Życzę Wam i wszystkim mieszkańcom Bydzi samej wesołości w Juwenalia i nie tylko!

Jestem ciekaw jak inni postrzegają studenckie świętowanie w naszym miescie.
Obserwuj wątek
    • Gość: zgred Re: Radosne Juwenalia IP: 213.77.18.* 23.05.02, 09:37
      Poczekajmy do wieczora, kiedy żaczki upiją się i zażygają miasto...
      Wtedy bedzie wesoło!
      • Gość: Maciej Re: Radosne Juwenalia IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 11:43
        "GRATULUJĘ" ORGANIZATOROM DOBREGO SAMOPOCZUCIA. DWA KONCERTY O TEJ SAMEJ PORZE,
        W TYM SAMYM DNIU. SUPER.SAMORZĄDY NIE POTRAFIĄ SIĘ DOGADAĆ, A CO TU MÓWIĆ O
        KADRACH I POWOŁANIU UNIWERSYTETU.
    • fxx Re: Radosne Juwenalia 23.05.02, 13:13
      Byłem w szoku (pozytywnym) jadąc dziś przez miasto. W takim Poznaniu studenci
      się nie przebierają i w ogóle nie ma tak szeroko zakrojonej akcji. Oczywiście
      niesnaski wśród organizatorów i niedociągnięcia z ich strony też się zdarzają,
      a jakże.
      Brawo Żacy! Miłej zabawy!
    • Gość: mickey Re: Radosne Juwenalia IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 20:58
      Zastanawia mnie fakt,dlaczego bydgoscy studenci tak chętnie naśladują bogatą
      tradycję toruńskich juwenalii.
      Z przekory to czy z szacunku dla największej uczelni w Polsce północnej?
      A może wynika to z ukrytych pragnień?
      A może po prostu z poczucia braku własnej tożsamości i związanej z tym otoczki?
      • Gość: LilSnake Re: Radosne Juwenalia IP: *.auc.dk / *.i4.auc.dk 23.05.02, 21:25
        Juwenalia w Bydgoszczy byly od zawsze, jak tylko powstaly u nas wyzsze
        uczelnie. Ale to, co Cie boli to fakt, ze w ostatnich latach Juwenalia w
        Toruniu okazuja sie kompletna klapa (czytam komentarze torunskich gazet),
        natomiast w Bydgoszczy z roku na rok jest coraz lepsza zabawa.
        • Gość: mickey Re: Radosne Juwenalia IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 22:59
          Gość portalu: LilSnake napisał(a):

> Juwenalia w Bydgoszczy byly od zawsze, jak tylko powstaly u nas wyzsze
          > uczelnie. Ale to, co Cie boli to fakt, ze w ostatnich latach Juwenalia w
          > Toruniu okazuja sie kompletna klapa (czytam komentarze torunskich gazet),
          > natomiast w Bydgoszczy z roku na rok jest coraz lepsza zabawa.

HAHAHA!
          Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.
          Mam ci przypomnieć kiedy powstała pierwsza bydgoska wyższa uczelnia?
          Czy to wiesz w ogóle jak wyglądają juwenalia w Toruniu?
          Na pewno nie!
          To o czym pisują gazety to jedynie ostra i słuszna krytyka tych kierunków
          rozwoju święta,które powodują zbytnią komercjalizację juwenalii w Toruniu
          (jak i zresztą w innych wielkich osrodkach akademickich).
          Ogólnie mówiąc: "nie" dla dresiarzy,łysych,nieletnich panienek,Rumunek,
          Bułgarek,alfonsów,tatusiowatych podrywaczy,krwiopijców-biznesmenów,itd.
          Reszta,nie licząc tych zbędnych dodatków,jest super i to chyba najlepiej w kraju.
          Zresztą spytaj się kogoś z 9-cio tysiecznej armii bydgoskich studentów UMK.
          A bydgoskich juwenaliom życzę własnej,kreatywnej drogi oraz oczywiście
          jakiegokolwiek poziomu,bo to co jest w tej chwili to faktycznie zabawa(i tu masz
          rację),nie mająca nic wspólnego z akademickim świętem.

• Gość: z Re: Radosne Juwenalia IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 14:55
            Taak, za to cholernie dużo wspólnego z Juwenaliami i ze studencką tradycją ma
            spęd nas Wisłą urozmaicany obijaniem sobie wzajemnie łysych łbów przez
            dresiarzy. Byłem tam i żałuję. Pomysł na wyprowadzenie Juwenaliów z miasteczka
            uniwersyteckiego to kompletne dno. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka