Dodaj do ulubionych

Ta zima może być droga za Herr Donalda

04.08.25, 14:19
Szykuje tylko ponad 80% wzrost cen ciepła. taki to z niego liberał.
Ale macie przecież 60 000 dochodu zwolnionego z podatku PIT. Bo VAT jak stał na poziomie 23% tak dalej stoi po mimo rządów radosnego Herr Donalda.
Obserwuj wątek
    • hrasier_2 Re: Ta zima może być droga za Herr Donalda 04.08.25, 19:48
      Szczaw i mirabelki są za darmo. Jedzenie ze śmietników również. Choć konkurencja coraz ostrzejsza.
      W ciągu 5 lat i 1 kwartału Polska zwiększyła zadłużenie ponad 100℅.
      Od 2028 zaczniemy spłacać KPO.
      • asia-loi Re: Ta zima może być droga za Herr Donalda 04.08.25, 20:10
        hrasier_2 napisał:

> W ciągu 5 lat i 1 kwartału Polska zwiększyła zadłużenie ponad 100℅.
        > Od 2028 zaczniemy spłacać KPO.

A przypomnisz kto nas tak zadłużył?
        Tusk nie rządzi 5 lat tylko niecałe dwa.
        • hrasier_2 Re: Ta zima może być droga za Herr Donalda 04.08.25, 20:18
          asia-loi napisała:

> hrasier_2 napisał:
          >
          > > W ciągu 5 lat i 1 kwartału Polska zwiększyła zadłużenie ponad 100℅.
          > > Od 2028 zaczniemy spłacać KPO.
          >
          > A przypomnisz kto nas tak zadłużył?
          > Tusk nie rządzi 5 lat tylko niecałe dwa.
          >
          > Przez przez rok i siedem miesięcy nic nie robi. Nawet takiej uroczystości jak powstanie warszawskie, go nie było. Nic nie napisał. Już wszyscy mówią, że coś mu się robi. Polska to niestety biedny kraj.
          Ogłupiani jesteśmy demagogią, że tak nam się poprawiło od tzw. transformacji.
          Około 10% społeczeństwa żyje dobrze - są oni głośni i pokazywani w mediach - tak powstaje złudne przekonanie o naszym standardzie życia.
          • asia-loi Re: Ta zima może być droga za Herr Donalda 04.08.25, 21:35
            Jak zwykle nie na temat i w dodatku łgarstwa 😬
            • hrasier_2 Re: Ta zima może być droga za Herr Donalda 04.08.25, 22:11
              Deficyt na 2025 planowany Przez Koalicję 13.12 wynosi ok. 300mld złotych. To więcej cały budżet w ostatnim roku rządów za pierwszego Tuska. Dobrze, że emeryci i biedniejsi łapią promocje w Biedrach i innych marketach. Mam nadzieję, że Twoja emerytura starcza Ci na wszystko. Bądź przy nadziei. Przeleci ten rok i zostanie jeszcze dwa. Żadnych inwestycji i z pracą coraz gorzej. Ale możesz wyjechać zagranicę jako opiekunka starszych Niemców.
              • asia-loi Re: Ta zima może być droga za Herr Donalda 04.08.25, 22:18
                Może napisz jakie długi zostawił PiS i ile rocznie płacimy odsetek od pisowskich długów.
                Przypomnę Ci tylko, że kiedy PiS przejmował władzę w 2015 to była deflacja a nie inflacja i w kasie Państwa były pieniądze. PiS oddał władzę z dużą inflacją, pustą kasą Państwa i mega długami.
                • hrasier_2 Re: Ta zima może być droga za Herr Donalda 04.08.25, 22:26

PiSa już nie ma od 14 miesięcy, to Tusk z Domańskim pożyczają 500 pustych miliardów i puszczają w obieg, obudź się wreszcie, albo idż na terapię dla Aspergerów.
                  • hrasier_2 Re: Ta zima może być droga za Herr Donalda 04.08.25, 22:30
                    Sorry 18 miesiąc wskoczył. Nie chcę wpisywać się w pisowską narrację o drożyźnie, ale faktem jest to, że ceny szaleją, a sam Donald Tusk najwyraźniej się tym w ogóle nie przejmuje. Jego obsesja zemsty jest już nie do zniesienia. Jestem przerażony tym co się dzieje. Na twarzy premiera widać tylko dyszącą nienawiść granicząca z jakimś opętaniem i stąd pytanie do wszystkich. Czy zachowanie naszego premiera nie ma oznak jakieś schizofrenii? Czy jego mimika i gestykulacja nie mają znamion jakiegoś zaburzenia psychologicznego?
                • negativum Re: Ta zima może być droga za Herr Donalda 05.08.25, 08:28
                  asia-loi napisała:

> Może napisz jakie długi zostawił PiS i ile rocznie płacimy odsetek od pisowskic
                  > h długów.
                  > Przypomnę Ci tylko, że kiedy PiS przejmował władzę w 2015 to była deflacja a ni
                  > e inflacja i w kasie Państwa były pieniądze. PiS oddał władzę z dużą inflacją,
                  > pustą kasą Państwa i mega długami.

Tak mówią w liberalnych mediach?
                  Mam nadzieję, że dożyję spłaty brukselskiej pożyczki, to tylko 30 lat po 35 mld rocznie. Razem KPO, kosztowało nas 1050 mld zł. Ile dostaliśmy z KPO? 256 mld zł. Odsetki to bagatela 794 mld zł. Herr Donalda mało to obchodzi. Życzę mu dużo zdrowia, ale w 2058 roku będzie miał 101 lat i o ile nie jest z żydowskiej rodziny, to raczej tego nie dożyje. Ci potrafią żyć i po 200 lat lub dłużej.
                  • asia-loi Re: Ta zima może być droga za Herr Donalda 05.08.25, 09:09
                    negativum napisał:
                    >
                    > Tak mówią w liberalnych mediach?

Tak mówią w wolnych mediach.
                    To Ty i taniarada wypisujecie, to tu co, mówią w tv Republika i u braci Karnowskich. Taki też jest przekaz z Nowogrodzkiej.
                    To za PiS-u zrobiła się mega drożyzna, to PiS swoimi rządami doprowadził do dużej inflacji. Duża inflacja równa się drożyzna.
                    14 nie dostaję, bo za długo i dużo pracowałam, więc kara musi być. A 13 mam w doopie, chcę takich cen jakie były w 2015 roku za Tuska, za czasów deflacji. Chcę takiej siły nabywczej złotówki jak w 2015 roku.
                    • negativum Re: Ta zima może być droga za Herr Donalda 05.08.25, 10:02
                      asia-loi napisała:

> negativum napisał:
                      > >
                      > > Tak mówią w liberalnych mediach?
                      >
                      > Tak mówią w wolnych mediach.
                      > To Ty i taniarada wypisujecie, to tu co, mówią w tv Republika i u braci Karnows
                      > kich. Taki też jest przekaz z Nowogrodzkiej.
                      > To za PiS-u zrobiła się mega drożyzna, to PiS swoimi rządami doprowadził do duż
                      > ej inflacji. Duża inflacja równa się drożyzna.
                      > 14 nie dostaję, bo za długo i dużo pracowałam, więc kara musi być. A 13 mam w d
                      > oopie, chcę takich cen jakie były w 2015 roku za Tuska, za czasów deflacji. Chc
                      > ę takiej siły nabywczej złotówki jak w 2015 roku.

To se ne vrati.
                      Coś co kosztowało za PiS 100 zł, za KO kosztuje 105 zł.
                      Rusza wielka podwyżka cen energii. Nawet o ponad 80%. Tylko Nawrocki uratował nas od katastru. Skąd byś 1% czy dwa na opłatę podatku za swoje mieszkanie? Od 100 tys. zł to tylko 1000 zł, czy dwa samej pokuty. 800+? To uchwalił PiS. Wytłumaczysz mi dlaczego KGHM miał mieć siedzibę w Warszawie? Dzięki CIT z KGHM Śląsk realizuje rozwój kolei.

https://myglogow.pl/news_foto/2025/0501/142771.jpg?20250501170720

Na tym zdjęciu widzisz 4 pociągi, tak 4!. 4 składy na raz. Dworzec Głowy jest w stanie pomieścić do 12 pociągów na raz. Więcej się nie da. Herr Donald będzie mówił, że to jego sukces. Jak zwykle się podpina. A czy dał choć grosz na modernizację Wrocław Godów? KD spokojnie sobie modernizują Wrocław Świebodzki. Dworzec gdzie kręcono Lalkę, a który za Herr Donalda stał się niedzielnym targowiskiem.

Herr Donald brzydzi się 1000 leciem koronacji Bolka na Króla Polski. KD się tego nie wstydzi., już praktycznie wszystkie zestawy noszą imiona władców Polski.

Lubin i MPK. Tam MPK jest za "darmo".

O coś takiego walczyli Powstańcy Warszawscy, dziwne, ale tam Herr Tuska też nie było.
            • negativum Razem o Herr Donaldzie 05.08.25, 00:38
              asia-loi napisała:

> Jak zwykle nie na temat i w dodatku łgarstwa 😬

x.com/i/status/1952387190840795642

Trafnie.
              • hrasier_2 Re: Razem o Herr Donaldzie 05.08.25, 08:19
                Robią ją na waloryzacji 13, 14, ale murem za PO. Tyle co obiecywał i nie zrealizował. A ta dalej czeka na cud. Jak usłyszy słowo Pisiory coś zrobiły złego to ekstaza. Połowa prawie kadencji zleciała, a ten jedynie rekonstrukcje rządu zrobił. Niektórzy to desperaci.
                • negativum Re: Razem o Herr Donaldzie 05.08.25, 08:41
                  hrasier_2 napisał:

> Robią ją na waloryzacji 13, 14, ale murem za PO. Tyle co obiecywał i nie zreali
                  > zował. A ta dalej czeka na cud. Jak usłyszy słowo Pisiory coś zrobiły złego to
                  > ekstaza. Połowa prawie kadencji zleciała, a ten jedynie rekonstrukcje rządu zro
                  > bił. Niektórzy to desperaci.

Żurka mi naprawdę, żal. Był sobie szanowanym sędzią, trzymał krokodyle w wannie. Mało kto o nim słyszał, poza dziennikarzami ze strategicznego TVN. Zrzekł się wszystkiego. Czego się nie tknie Herr Donald w proch się obraca. Sławosz mógłby być wielbiony, ale Herr Donald podesłał mu poślicę, która wyśmiała jego osiągnięcia.

A tak przy okazji, to Sławosz nabył już jakieś inne wdzianko? Bo cała grupa kosmonautów już w polo i dżinsach biega. Ogólnie ubiera się luźno, a nie w kostium polskiego hydraulika. Wiem hydraulik nie nosi na kostiumie polskich barw. Szanuje je, podobnie jak mechanik samochodowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka