Dodaj do ulubionych

Nowe połączenia lotnicze...

18.01.05, 10:55
Zdałem sobie sprawę z jednej rzeczy - wszystkie tanie linie lotnicze , które
zdobywają rynek w Polsce to firmy wywodzące się z państw byłego bloku
wschodniego.O ile jeszcze na zachodzie (zwłaszcza w Niemczech) ktoś zwłaszcza
starszy jest w stanie coś powiedzieć o Bydgoszczy o tyle na wschodzie nas w
ogóle nie kojarzą!Jeżeli chcemy połączeń należy się promować również na
wschód (Litwa,Węgry).
Obserwuj wątek
    • personanongrata1 Re: Nowe połączenia lotnicze... 18.01.05, 11:02
      Węgry to raczej południe!!!!
      • ethanak Re: Nowe połączenia lotnicze... 18.01.05, 11:57
        wschód to takie określenie które można wziąć za czysto geograficzne określenie
        kierunku jak również za określenie państw wchodzących w skład byłego bloku
        socjalistycznego.
    • unsatisfied6 specjalista od inwestycji? 18.01.05, 11:07
      ty nie widzisz najprostszych realcji w ekonomii
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=19521512&a=19551148
      zaprzeczasz prawdom oczywistym . ja nie jestem ekspertem w tej
      dziedzienie ale jakieś podstwy na amerykańskiej uczelni kilkanąście lat temu
      miałem i wg mojej wiedzy ty w sprawach gospodarki żadnej wiedzy nie masz .

pozwól niech takimi sprawami zajmą się ludzie co głupot nie robią i jałowo
      ozorem nie mielą .
      • Gość: . Re: specjalista od inwestycji? IP: 66.213.118.* 18.01.05, 11:24
        Un6, tonuj trochę swoje wypowiedzi i nie bądź taki zgryźliwy. Nie widzę nic
        butnego w wypowiedziach Twojego interlokutora. Każdy ma prawo do wyrażania
        swoich opinii, a jeśli masz inne zdanie to prezentuj je w sposób bardziej
        przyjazny. Powodzenia!
        • unsatisfied6 oczywiście , że ma prawo 18.01.05, 11:27
          Gość portalu: . napisał(a):

> Un6, tonuj trochę swoje wypowiedzi i nie bądź taki zgryźliwy. Nie widzę nic
          > butnego w wypowiedziach Twojego interlokutora. Każdy ma prawo do wyrażania
          > swoich opinii, a jeśli masz inne zdanie to prezentuj je w sposób bardziej
          > przyjazny. Powodzenia!

ma prawo pisać i mówić bzdury - tego zabronić mu nie mogę .
          ale ja mam prawo ustosunkować się do jego idotyzmów .
          • Gość: Jerzy Re: oczywiście , że ma prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 11:35
            I ja się z Toba U6 zgadzam bo ethanak to osioł nie znający sie na geografii
            • unsatisfied6 Re: oczywiście , że ma prawo 18.01.05, 11:38
              Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> I ja się z Toba U6 zgadzam bo ethanak to osioł nie znający sie na geografii

:))))
            • ethanak Re: oczywiście , że ma prawo 18.01.05, 12:01
              taaa - jerzyku jerzyku znowu te nieprzyjemne epitety...poziomu ci brakuje , to
              pewne.
          • ethanak Re: oczywiście , że ma prawo 18.01.05, 11:55
            Nie każdy kto się z tobą nie zgadza pisze bzdury.Ty nie potrafisz powiedzieć
            nic konkretnego...
      • ethanak Re: specjalista od inwestycji? 18.01.05, 11:53
        pytanie - czy mówisz na temat?Nie!Ty jakoś nie wypowiedziałeś się w temacie...
        • unsatisfied6 w jakim temacie ? 18.01.05, 13:45
          ethanak napisał:

> pytanie - czy mówisz na temat?Nie!Ty jakoś nie wypowiedziałeś się w temacie...

ja się wypowiadam w tematach w których mam jakieś pojęcie .

ty jesteś w tym wątku tematem .
    • Gość: nemo Re: jesus, ethanak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:17
      dlaczego wegry i litwa ?? a moze ukraina i finlandia ?? czlowieku trzeba zaczac
      od tego, aby bylo wiecej niz 1 polaczenie dziennie z w-wa .. gdzie sa shuttle
      do torunia czy ina ? ( to w sumie ponad 300 tys ludzi )- no gdzie ? jezeli
      zachce mi sie leciec do wilna czy innego budapesztu to najlatwiej to bedzie
      zrobic wykorzystujac ISNIEJACE polaczenia z w-wy , problem jedynie w tym , ze
      ze szwederowa nie ma dolotow ..nie bujac w oblokach tylko wprowadzic proste
      niekosztowne rozwiazania..
      • ethanak Re: jesus, ethanak.. 18.01.05, 14:13
        Węgry bo to Wizzair ,Litwa bo to AirLithuania , Słowacja bo to SkyEurope. Mało?
        Oni nie są zainteresowani Bydgoszczą bo nie mają pojęcia ,że to całkiem spore
        miasto - jedyny przewoźnik jaki się zainteresował to AirPolonia czyli
        przewoźnik polski.Jak mówiono o nowych połączeniach wspominano o Lufthansie czy
        Ryanair gdy tymczasem największą część rynku tanich połączeń w Polsce mają
        firmy z właśnie tych państw.
        • unsatisfied6 wracając do tematu 18.01.05, 14:20
          ethanak napisał:

> Węgry bo to Wizzair ,Litwa bo to AirLithuania , Słowacja bo to SkyEurope.
          Mało?
          > Oni nie są zainteresowani Bydgoszczą bo nie mają pojęcia ,że to całkiem spore
          > miasto - jedyny przewoźnik jaki się zainteresował to AirPolonia czyli
          > przewoźnik polski.Jak mówiono o nowych połączeniach wspominano o Lufthansie
          czy
          >
          > Ryanair gdy tymczasem największą część rynku tanich połączeń w Polsce mają
          > firmy z właśnie tych państw.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=19572423&a=19579613
          jak ty cos piszesz ,to mam wrażenie że się kompletnie na tym nie znasz
          lub że tworzysz propagandę a wydaje ci się że to profesjonalny marketing .
          • ethanak Re: wracając do tematu 18.01.05, 14:26
            A na czym pan się zna panie kolego ,bo mam wrażenie że poza jakimiś bliżej
            niesprecyzowanymi poglądami politycznymi pod względem intelektualnym nie ma pan
            nic do zaoferowania.Na swoje posty nie dostałem ani jednej odpowiedzi
            podważającej w rzeczowy sposób moje argumenty czy przemyślenia z pana
            strony.Proponuję napisać coś konstruktywnego dla odmiany...
            • Gość: maniek Re: wracając do tematu IP: *.hipernet.ras.pl 18.01.05, 14:36
              u6 to taki chojraka...w koncu ze stanow wrocil gdzie konczyl kursy w
              mcdonaldzie jak zostac sprzedawca roku!!! < u6 bys sobie darowal to ciagle
              wspominanie o stanach...slabe to i glupie!>
          • ethanak Re: wracając do tematu 18.01.05, 14:32
            Poza tym nie wydaje mi się ,żebyś faktycznie miał cokolwiek do powiedzenia -
            jedyne co potrafisz to pochwalić się bytnością w stanach w dodatku usiłując
            wszystkich przekonać ,że daje ci to prawo do wypowiadania się jako ekspertowi
            na wszelkie tematy - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
            f=54&w=19521512&a=19531664 Człowieku to ,że się z czymś nie spotkałeś nie
            znaczy ,że nie ma to miejsca.Masz problemy z wnioskowaniem i myśleniem
            logicznym.I jeszcze jedna sprawa - to jest forum bydgoskie więc nie spodziewam
            się ,że będzie się tu wypowiadał specjalista od marketingu tanich lini
            lotniczych a przeciętni ludzie których dany temat w taki czy inny sposób
            interesuje...panie fachowcu.
            • unsatisfied6 znam się na oszustach 18.01.05, 14:43
              ethanak napisał:

> Poza tym nie wydaje mi się ,żebyś faktycznie miał cokolwiek do powiedzenia -
              > jedyne co potrafisz to pochwalić się bytnością w stanach w dodatku usiłując
              > wszystkich przekonać ,że daje ci to prawo do wypowiadania się jako ekspertowi
              > na wszelkie tematy - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
              > f=54&w=19521512&a=19531664 Człowieku to ,że się z czymś nie spotkałeś nie
              > znaczy ,że nie ma to miejsca.Masz problemy z wnioskowaniem i myśleniem
              > logicznym.I jeszcze jedna sprawa - to jest forum bydgoskie więc nie
              spodziewam
              > się ,że będzie się tu wypowiadał specjalista od marketingu tanich lini
              > lotniczych a przeciętni ludzie których dany temat w taki czy inny sposób
              > interesuje...panie fachowcu.

dlatego wolę mówić o tobie w tym wątku .
              • ethanak Re: znam się na oszustach 18.01.05, 14:44
                To załóż osobny bo ten jest na inny temat...
                • unsatisfied6 Re: znam się na oszustach 18.01.05, 14:49
                  ethanak napisał:

> To załóż osobny bo ten jest na inny temat...

tak ci się wydaje
                  • ethanak Re: znam się na oszustach 18.01.05, 14:54
                    Nie , nie wydaje mi się bo ani temat tego wątku na to nie wskazuje ani treść
                    tytułowego posta.Więc proszę cię , zacznij się wypowiadać gdzie indziej , może
                    najlepiej poza tym forum.Twoje wypowiedzi zawierają zbyt wiele błędów myślowych
                    i merytorycznych aby brać je na poważnie, więc , dobra rada, daj sobie spokój...
                    • unsatisfied6 twoje nie zawierają błędów myślowych ? 18.01.05, 22:40
                      ethanak napisał:

> Nie , nie wydaje mi się bo ani temat tego wątku na to nie wskazuje ani treść
                      > tytułowego posta.Więc proszę cię , zacznij się wypowiadać gdzie indziej ,
                      może
                      > najlepiej poza tym forum.Twoje wypowiedzi zawierają zbyt wiele błędów
                      myślowych
                      >
                      > i merytorycznych aby brać je na poważnie, więc , dobra rada, daj sobie
                      spokój..
                      > .

ekonomistą nie jesteś .

kim jesteś ? i czemu słuzy twój marketing/propaganda ?

maria umieściła link który pozwolę sobie wkleić

www.ulc.gov.pl/index_1.php?dzial=prasa&plik=02_09_2003_superexpress
                      pisałem już uprzednio - mam jakąś intuicję do ludzi .
                      zastanwaiające jak twój styl ciebie może identyfikować .
                      • a_weirdo Re: twoje nie zawierają błędów myślowych ? 18.01.05, 23:37

> pisałem już uprzednio - mam jakąś intuicję do ludzi .

Uważasz, że to źle, że ktoś za swoje pieniądze kupił ziemię? Czy złe ma być, że
                        kupił ją, mając nadzieję, że na tym zyska?

• unsatisfied6 Re: twoje nie zawierają błędów myślowych ? 19.01.05, 07:20
                          a_weirdo napisał:

>
                          > > pisałem już uprzednio - mam jakąś intuicję do ludzi .
                          >
                          > Uważasz, że to źle, że ktoś za swoje pieniądze kupił ziemię? Czy złe ma być,
                          że
                          > kupił ją, mając nadzieję, że na tym zyska?
                          >
                          żartujesz ?
                          • a_weirdo Re: twoje nie zawierają błędów myślowych ? 19.01.05, 19:32

> żartujesz ?

Nie. Myślisz, że kupując sądził, że straci?
                      • ethanak Re: twoje nie zawierają błędów myślowych ? 18.01.05, 23:41
                        Nie muszę być ekonomistą ,żeby wypowiadać się na wątku o hotelu ...Z tym
                        linkiem - sugerujesz ,że Komorowska chciałaby sprzedać ten spichrz z zyskiem za
                        jakiś czas?Jeżeli tak to faktycznie nie ma się z czego cieszyć.W sumie to ten
                        link dał mi do myślenia w powiązaniu z wiadomością ,że Komorowski miał
                        wcześniej coś wspólnego z młynem Rothera - co z tego wyszło , każdy może
                        zobaczyć...Nie jestem niczyim poplecznikiem , piszę na tym forum bo bardzo
                        lubię swoje miasto i nie chciałbym ,żeby ktoś traktował pewne tereny wyłącznie
                        jako pośrednik bez czynienia żadnych inwestycji (czytaj bez korzyści dla
                        miasta).Mam nadzieję ,że tak w tym wypadku nie będzie...
                        • ethanak Re: twoje nie zawierają błędów myślowych ? 18.01.05, 23:43
                          O sorry - pomyliłem posty...
                        • unsatisfied6 ty zasugerowałeś i tobie podobni 19.01.05, 07:16
                          ethanak napisał:

> Nie muszę być ekonomistą ,żeby wypowiadać się na wątku o hotelu ...Z tym
                          > linkiem - sugerujesz ,że Komorowska chciałaby sprzedać ten spichrz z zyskiem
                          za
                          >
                          > jakiś czas?Jeżeli tak to faktycznie nie ma się z czego cieszyć.W sumie to ten
                          > link dał mi do myślenia w powiązaniu z wiadomością ,że Komorowski miał
                          > wcześniej coś wspólnego z młynem Rothera - co z tego wyszło , każdy może
                          > zobaczyć...Nie jestem niczyim poplecznikiem , piszę na tym forum bo bardzo
                          > lubię swoje miasto i nie chciałbym ,żeby ktoś traktował pewne tereny
                          wyłącznie
                          > jako pośrednik bez czynienia żadnych inwestycji (czytaj bez korzyści dla
                          > miasta).Mam nadzieję ,że tak w tym wypadku nie będzie...

otóż ja nic nie sugeruję - ty i tobie podobni zachwalący inwestycje
                          zasugerowali . wasz profil - jest w was pewne prawidłowość , na niczym
                          się nie znacie , wypowiadacie się w imieniu mieszkańców i kopletene
                          banialuki piszecie .
                          • ethanak Re: ty zasugerowałeś i tobie podobni 19.01.05, 11:25
                            Ja wypowiadam się w swoim własnym imieniu jeśli tego nie zauważyłeś a jeżeli
                            piszę ,że coś jest dobre/złe dla miasta nie zmienia to faktu ,że pozostaje to
                            wyłącznie moim zdaniem (najwyraźniej - o czym już pisałem - masz problem z
                            logicznym myśleniem).Powtarzam ci raz jeszcze - nie muszę być ekspertem by
                            wypowiadać się na temat doniesień prasowych nt.inwestycji w moim rodzinnym
                            mieście , a już na pewno nie muszę czytać czyichś wynurzeń na swój temat
                            zwłaszcza jeżeli ta osoba (jeśli się jeszcze nie zorientowałeś - chodzi o
                            ciebie unsatisfied6)która się pod nimi podpisuje sama nie potrafi sklecić paru
                            sensownych zdań;to co piszesz to bzdury brzmiące jak wynurzenia niedouczonego
                            małolata i to w każdym temacie na jaki się wypowiadasz.Daj sobie lepiej
                            spokój.Sam podważasz argumenty czy twierdzenia innych na zasadzie "nie masz
                            racji" - to dowodzi ,że sam nie dysponujesz wiedzą na dany temat i
                            pragniesz ,nie wiem?,się popisać,zaistnieć.Poczytaj na jakiś temat i może wtedy
                            się dopiero wypowiadaj w danej materii...
                            • unsatisfied6 nie myl wiedzy z informacją 20.01.05, 12:50
                              ethanak napisał:

> Ja wypowiadam się w swoim własnym imieniu jeśli tego nie zauważyłeś a jeżeli
                              > piszę ,że coś jest dobre/złe dla miasta nie zmienia to faktu ,że pozostaje to
                              > wyłącznie moim zdaniem (najwyraźniej - o czym już pisałem - masz problem z
                              > logicznym myśleniem).Powtarzam ci raz jeszcze - nie muszę być ekspertem by
                              > wypowiadać się na temat doniesień prasowych nt.inwestycji w moim rodzinnym
                              > mieście , a już na pewno nie muszę czytać czyichś wynurzeń na swój temat
                              > zwłaszcza jeżeli ta osoba (jeśli się jeszcze nie zorientowałeś - chodzi o
                              > ciebie unsatisfied6)która się pod nimi podpisuje sama nie potrafi sklecić
                              paru
                              > sensownych zdań;to co piszesz to bzdury brzmiące jak wynurzenia niedouczonego
                              > małolata i to w każdym temacie na jaki się wypowiadasz.Daj sobie lepiej
                              > spokój.Sam podważasz argumenty czy twierdzenia innych na zasadzie "nie masz
                              > racji" - to dowodzi ,że sam nie dysponujesz wiedzą na dany temat i
                              > pragniesz ,nie wiem?,się popisać,zaistnieć.Poczytaj na jakiś temat i może
                              wtedy
                              >
                              > się dopiero wypowiadaj w danej materii...

pisząc , że nie mam wiedzy mylisz to z informacją - na brak informacji
                              narzeka wielu zajmujących się np ekonomią i mających doświaczenia
                              w innych krajach - nie są w stanie nawet napisać dobrego podręcznika
                              opierającego się na wielu przykładach empirycznych z prostej przyczyny -
                              nie mają dostepu do informacji - wydają przyzwoite podręczniki za granicą
                              z masą przykładów , bo mają te informacje .
                              • ethanak Re: nie myl wiedzy z informacją 21.01.05, 13:47
                                Osoba dysponująca informacjami na ten temat albo nie odzywała by się w ogóle
                                albo sprawę zgłosiła do magistratu /prokuratury.Nie wiem czy zauważyłeś
                                (powtarzam to po raz trzeci)że nie jest to forum ekspertów a jedynie forum na
                                którym można komentować bieżące sprawy miasta.Ty komentujesz jedynie wypowiedzi
                                innych - widocznie sam nie masz nic do powiedzenia na żaden temat...
      • kell99 Re: jesus, ethanak.. 18.01.05, 14:28
        i to jest najwieksza wada bydgoskiego lotniska. nie mozna oczekiwac, ze da sie
        doleciec z niego wszedzie, ale to polaczenie na okecie jest zalosne. czy ktos
        czekuje, ze osoba ktora przyleciala z innego kontynentu bedzie czekac 6h na
        samolot do bydgoszczy... wiecej lotow do wawy i do jakiegos innego duzego wezla
        (do frankfurtu byloby idealnie).. za duzo megalomaniactwa, za malo myslenia o
        rzeczywistosci. londyn tez odpada, bo wycieczka krajoznawcza przez cale miasto
        na heathrow z jakiegos luton czy innego egzotycznego miejsca jest meczaca,
        kosztowana i niepraktyczna..
        • Gość: maniek Re: kell o czym ty mowisz?? IP: *.hipernet.ras.pl 18.01.05, 14:40
          zainteresowanie lotami do londynu bylo duze...wiec nie wiem o co ci chodzi kell
          < moze braklo ci te parenascie funtow do dojechania do centrum londynu??>
          • Gość: nemo Re: wie dokladnie o czym mowi.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 21:03
            polaczenie do anglii na prowincjonalne lotnisko w luton jest dobre dla
            studentow, ktorzy chca sie dostac na wyspy tanim kosztem, albo dla
            gastarbeiterow..dojazd do londynu to nie tylko 12£ ale przede wszystkim ponad 2
            godziny ! dodatkowej podrozy z bagazami..jezeli natomiast londyn mialby byc
            punktem przesiadkowym - i w ten sposob polaczyc szwederowo ze swiatem , to
            niestety trzeba latac na heathrow. to z kolei jest niemozliwe. dlatego tez
            priorytetem dla szwederowa powinno byc rozwijanie polaczen rejsowych z wwa. to
            jest jakies realne okno na swiat
        • Gość: €uro Re: jesus, ethanak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 14:54
          kell99 napisał:

... wiecej lotow do wawy i do jakiegos innego duzego wezla
          > (do frankfurtu byloby idealnie).. <

do Monachium byloby jeszcze idealniej
          ;-)
          • ethanak Re: jesus, ethanak.. 18.01.05, 14:55
            I do Monachium ma powstać połączenie...
            • Gość: €uro Re: jesus, ethanak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 14:57
              ethanak napisał:

> I do Monachium ma powstać połączenie...<

Wiesz cos wiecej na ten temat?
              Mow!
              ;P
              • ethanak Re: jesus, ethanak.. 18.01.05, 15:02
                Był swego czasu artykulik na ten temat w wyborczej...
                serwisy.gazeta.pl/turystyka/1,59605,2432116.html
                • Gość: €uro Re: jesus, ethanak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 15:16
                  ethanak napisał:

> Był swego czasu artykulik na ten temat w wyborczej...
                  > serwisy.gazeta.pl/turystyka/1,5 9605,2432116.html <

Dzieki :-)
              • kell99 Re: jesus, ethanak.. 19.01.05, 02:09
                oby! tylko nie jakis low-cost, tylko lufthansa. low-cost jest dobry tylko gdy
                sie chce doleciec do celu, ale w poprzednim poscie mialem na mysli gdy sie chce
                leciec gdzies dalej, wtedy mozna od razu wykupic polaczenie na cala klase,
                dzielone bilety wypadaja stanowczo za drogo. a polaczenia z bydgoszczy w swiat
                sa zalosne.
                np mnie interesuje taka trasa, mam juz konkretne plany, tylko czekam az
                zatwierdza mi urlop:

Flight Details - Total travel time: 20hrs 20min

* Sun, Jun 19
                * Bydgoszcz, Poland (BZG) to
                Warsaw, Poland (WAW)
                Flight Time: 45min
                * 6:00am to
                6:45am
                * LOT Polish
                * LOT Polish
                Flight 3972
                Embraer RJ145 Amazon

* 1 Stop - Change planes in Warsaw, Poland (WAW)
                Layover time: 10hrs 10min

* Sun, Jun 19
                * Warsaw, Poland (WAW) to
                Toronto, ON Canada (YYZ)
                Flight Time: 9hrs 25min
                * 4:55pm to
                8:20pm
                * LOT Polish
                * LOT Polish
                Flight 45
                Boeing 767-200

hahaha! 10h czekania w warszawie. dziekuje bardzo, o 9 jest pociag do warszawy,
                nie dosc, ze wypada taniej to mozna spacerkiem dojechac na lotnisko, a nie
                kwitnac na okeciu, gdzie nie ma nic do roboty (a plastikowe siedzenia sa
                wyjatkowo niewygodne)

w druga strone jest podobnie interesujace czekanie. porazka. toronto i
                chicago/nowy jork odlatuja z wawy w podobnej porze
                • ethanak Re: jesus, ethanak.. 19.01.05, 04:11
                  A kto powiedział ,że wszędzie dasz radę dolecieć?Skoro są połączenia kolejowe
                  to chyba nie ma problemu? (z bagażem ,fakt , byłoby wygodniej ale oni ciągle
                  coś gdzieś gubią...)
                  • kell99 Re: jesus, ethanak.. 19.01.05, 04:53
                    no fakt. zlikwidowac lotnisko i zainwestowac w przewozy regionalne, bo po co
                    utrzymywac 1 lot w tygodniu do londynu i 1 dziennie do wawy (+potencjalne
                    obietnice polaczen ktore sie nigdy nie spelnia). potencjalny pasazer o niczym
                    innym nie marzy jak nie miec wyboru:) tylko, ze jak pasazer pojedzie do innego
                    miasta to lotnisko nie zarobi, bo utrzymuje sie z oplat lotniskowych. genialne
                    myslenie, pewnie ma przyszlosc ;)
                    • Gość: . Re: jesus, ethanak.. IP: 66.213.118.* 19.01.05, 06:35
                      Kell99, szukasz dziury w całym. Port Lotniczy Paderweskiego jest lotniskiem
                      nastawionym głównie na pasażerów z regionu Pomorza, Kujaw i Wielkopolski. Nie
                      dziw sie, że nie masz dogodnego połaczenia transkontynentalnego. Nie licz na
                      to, ze nagle wszyscy mieszkańcy regionu zapragną latać do Toronto.. :)
                      Nadrzędną sprawą jest utrzymywanie stałego połączenia z Warszawą. LOT oferuje
                      także wiele wygodnych połączeń z miastami Europejskimi. Jeżeli wylatuję o 6 z
                      Bydgoszcz i chwilę po 9 mogę być w Amsterdamie, Londynie, czy Wiedniu to nie
                      wiem czego więcej oczekiwać. Oczywiście dla rozwoju lotniska wskazane są tanie
                      połączenia np. do Frankfurty, czy Monachium, wydaje się, że od kwietnia i to
                      może się zmienić.
                      • Gość: nemo Re: niestety ethanak.. tak nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 11:50
                        w jaki sposob port lotniczy w szwederowie jest nastwiony na pasazerow z
                        regionu ?? jakie sa ulatwienia, aby sie tam dostac ? pytam bez przerwy o
                        shuttle - odpowiedzi nie ma..dla mnie z torunia jest latwiej korzystac z
                        okecia, o wchodniej czesci wojewodztwa ( Wloclawek, Lipno ) nie wspomne - dla
                        nich wyjazd na szwederowo to logistyczny bezsens..lotnisko w goleniowie
                        uruchomilo shuttle dla szczecina i koszalina zabierajace wszystkich chetnych po
                        drodze, bo chce byc i jest portem regionalnym dla pom. zachodniego, a
                        szwederowo ? opowiesci o tym, ze ze szwederowa moga korzystac pasazerowie z
                        wielkopolski sa bez sensu ; z pily na lawice jedzie sie mniej wiecej tak samo
                        jak na szwederowo, ale polaczen lotniczych jest o wiele wiecej. i kolko sie
                        zamyka : szefowie lotniska, podobnie jak ty uwazaja, ze jest tego typu uwagi to
                        szukanie dziury w calym i dlatego bydgoskie lotnisko drepecze w miejscu : od 2
                        lat ciagle jedno polaczenie do w-wy, 1 dolot tylko o kosmicznej porze !
                        niezreralizowane opowiesci o polaczeniach miedzynarodowych .. i chartery,
                        dzieki ktorym ten port zarabia na siebie.. to sa gole fakty.. jezeli nie
                        postaraja sie o pasazerow, to nie pomoze przeniesienie do bydzi nawet krajowego
                        dowodztwa strazy granicznej a wydaje sie, ze koncepcja dzialan ludzi
                        zarzadzajacych lotniskiem ogranicza sie jedynie do takich administracyjnych
                        posuniec..
                        • zarosniety Re: niestety ethanak.. tak nie jest 19.01.05, 12:15
                          ethanak ja ma tylko jedno pytanie.czy Wyscie z mankiem skąd przypadkiem nie
                          uciekli?Wasze "wywyody" jak to opisał kolego U6 są conajmniej trudne do
                          przyjecia.Nie zrobisz ze szwederowa "lotniska".Tłumaczenie komus zeby
                          przjezdzal z Lipna jest komiczne.Taki Lipniczanin szybcie sie znajdzie na
                          Okeciu jak na tym całym lotnisku.
                          Poza tym jak pisze kolega U6 ,rzeczywiscie Twoja wiedza jest watpliwa i
                          powierzchowna.Więc możę lepiej by było,abys przed napisaniem kolejnego steku
                          głupstw pomyslał troche jeśli mozesz przedtem zapanowac na swoimi chorymi
                          zapedami
                          Pozdrawiam
                          • Gość: maniek Re: niestety ethanak.. tak nie jest IP: *.hipernet.ras.pl 19.01.05, 12:53
                            widze ze u6 jest dla ceibie wyrocznia i wielkim autorytetem....moze to przez te
                            kursy w stanach...
                            • zarosniety Re: niestety ethanak.. tak nie jest 19.01.05, 12:59
                              U6 w przeciwienstwie do ciebie prostaku jest człowiekiem wykształconym.
                              • Gość: maniek Re: niestety ethanak.. tak nie jest IP: *.hipernet.ras.pl 19.01.05, 13:46
                                oj czuje tu smrod jerzego...
                              • a_weirdo Re: niestety ethanak.. tak nie jest 20.01.05, 18:30
                                Czy ma pan szanowny jakieś przesłanki żeby tak sądzić? Pomogłoby to nam
                                zrozumieć, czemu ethanak jest niewykształconym prostakiem. Wie pan - coś z
                                logiki, wnioskowania, może być rozmyta, może pan stosować dowolne popularne
                                notacje, jeśli będzie pan miły zapisać to formalnie (ucieszyłbym się na polską
                                odwrotną), jeśli to panu obce, to chociaż własnymi słowami. Taka u6logika nie
                                sprzyja poziomowi dyskusji na forum (nawet, jeśli jest dla pana wygodna, bo
                                myśleć przy tym nie trzeba).

Pozdrawiam

• ethanak Re: niestety ethanak.. tak nie jest 19.01.05, 13:38
                            Nie kochany znikąd nie uciekałem.Na Szwederowie jest lotnisko w dodatku
                            międzynarodowe i twoje wynurzenia tego nie zmienią.Ostatnio leciałem z Ławicy -
                            od granic Poznania do lotniska (które jest w samym Poznaniu) jechałem 1,5h cały
                            czas w korku (kierowałem się drogowskazami)...Tak więc myślę ,że lotnisko w
                            Bydgoszczy ma sens i to bardzo duży - w mieście nie ma korków ,a lotnisko
                            jeżeli już przyjdą planowane połączenia nie jest tak fatalnie położone jak
                            Ławica...
                        • ethanak Re: niestety ethanak.. tak nie jest 19.01.05, 13:33
                          Nie ma shuttle bo nie ma na razie połączeń.Chcesz mi powiedzieć ,że jeżeli by
                          istniało dogodne dla ciebie połączenie z lotniska w Bydgoszczy to wolałbyś
                          jechać 4godziny do wawy niż 40min do Bydgoszczy?Wytłumacz mi -czemu?
                          • Gość: nemo Re: niestety ethanak.. tak nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 13:46
                            nie 40 min tylko co najmniej godzine samochodem. torun nie ogranicza sie do
                            bielan ;-)) kolej + taxi w ogole nie wchodzi w gre, bo musialbym wstac o 3 w
                            nocy aby byc na szwederowie na 40 min przed tym jedynym lotem do w-wy. a jezeli
                            opcja samochodowa - to albo ktos mnie odwozi , przez co komplikuje komus zycie
                            o tej porze nocy + doliczam dodatkowy koszt na powrot do torunia, albo bule za
                            parking - dziesci albo dziesiat zeta w zaleznosci od tego czy zostawiam auto na
                            dzien czy na dluzej. no i mam jeszcze perspektywe powrotu do domu o polnocy -
                            wlasnym samochodem, bo tak jest ustawiony dolot wwa-bydgoszcz. ewentualnie
                            znowu ktos musi po mnie przyjechac - bo nie ma tego shuttla.. alternatywa - pkp
                            o 6 rano do w-wy i jestem na okeciu kilka minut po 9 rano. jedyny mankament to
                            to, ze nie zlapie polaczen pomiedzy 8 a 10 rano. ale sa inne. koszty takie same
                            jak w przypadku korzystania ze szwederowa, pora podrozy cywilizowana.
                            napisales, ze nie ma shuttla, bo nie ma polaczen - otoz nie bedzie polaczen, bo
                            nie bedzie pasazerow bez tego shuttla - przynajmniej z 2 miast : ina i torunia..
                      • kell99 Re: jesus, ethanak.. 20.01.05, 02:33
                        ale wszyscy mieszkancy regionu beda chcieli latac do londynu? a to dziwne, jakis
                        dziwny fetysz z tym londynem. to jak western i przystanek dylizansu odjezdzajacy
                        2 razy do roku. przeciez nie licze i nie wierze, ze dolece do innego duzego
                        miasta bezposrednio, ale dobre zsynchronizowanie lotow przysparzaloby pasazerow.

a na marginesie to kto wlasciwie finansowal budowe terminala i go utrzymuje, bo
                        szczerze watpie, ze utrzymuje sie to z 1 polaczenia dziennie i tych mitycznych
                        lotow do londynu (+jakies chartery pewnie), ktore moze kiedys beda wznowione.
                        czy finansuje to ppl, czy jest to spolka do ktorej kazdy sie doklada. bo ja
                        zamiast jakiegos portu, wolalbym te pieniadze przeznaczyc na parki, lepszy
                        kawalek drogi czy tak bardzo potrzebny skrot tramwaju do ronda kujawskiego.

jezeli lotnisko jest by latac do londynu raz w tygodniu, to po co byla
                        inwestycja w spory terminal, to przerost formy nad trescia. o obietnicach
                        polaczen to od ilu juz raz trabia? od 10 czy 15? lotnisko jest, nowy terminal
                        jest, polaczen nie ma, a obietnice sa tylko na papierze, bo przez te kilka lat
                        ich sie gruby zeszyt by zebral

ps. moze i bedziesz na 9ta w amsterdamie, ale na pewno wylatujac z amsterdamu
                        rano sniadania w bydgoszczy nie zjesz.
                    • Gość: maniek Re: jesus, ethanak.. IP: *.hipernet.ras.pl 19.01.05, 12:58
                      kell jesli nie chcesz to nie musisz latac z bydgoskiego lotniska...port przez
                      to nie upadnie- zapewaniam cie kolego kell....dodam jeszcze ze loty do warszawy
                      sa "oblozone" i loty do londynu rowniez byly i beda "oblozone" dlatego twoje
                      czarnowidztwo mnie w ogole nie rusza...
                      • Gość: nemo Re: jesus, ethanak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 13:57
                        lotow do londynu nie ma i nie bylo..samolot z bdg ladowal dwa hrabstwa dalej -
                        poltorej godziny dojazdu autobusem do londynu..loty do w-wy oblozyc nietrudno,
                        bo to awionetka lata..a port na siebie zarobi charterami - natomiast o
                        zwiekszonej liczbie pasazerow przy tej koncepcji zarzadzania lotniskiem jak do
                        tej pory, nie ma co marzyc..albo beda dodatkowe rejsy do wwy albo szwederowo
                        pozostanie lotniskiem dla urlopowiczow lecacych na wakacje .. a dodatkowe rejsy
                        beda, gdy sie przyciagnie pasazerow. poniewaz w tej sprawie od 2 lat nie robi
                        sie nic - to dodatkowych rejsow nie ma.. dalej jeden dolot do w-wy i z
                        powrotem..lotnisko sie nie rozwija. jedyny sukces to przeniesienie strazy
                        granicznej z torunia do bdg.. co poniektorzy toruniacy powiedza : norma, jak
                        zwykle..ja sie do takich dyskusji nie wlaczam, ale fakt faktem jest, ze od
                        dwoch lat szwederowo nie potrafilo zorganizowac ani jednego regularnego rejsu
                        dokadkolwiek, ktory nie bylby efemeryda..gole fakty
                        • Gość: maniek Re: zazdrosc? IP: *.hipernet.ras.pl 19.01.05, 14:41
                          skonczylem czytac twoj post na awionetce....GRATULUJE WIEDZY!!odrazu widac ze
                          to co napisales wyssales z palca...taka torunska przypadlosc...
                          • Gość: nemo Re: ;-)))) czego zazdroscic ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:24
                            nie, oczywiscie, jumbo-jet z bydgoszczy do warszawy lata.. nie zauwazylem, taka
                            torunska przypadlosc..faktem jest, ze mniejszego samolotu lot nie ma. i to tyle
                            w kwestii torunskich przypadlosci
                            • a_weirdo Re: ;-)))) czego zazdroscic ??? 29.01.05, 19:21

> faktem jest, ze mniejszego samolotu lot nie ma.

Faktem jest, że _większego_ samolotu euroLOT nie ma (ma oczywiście mniejsze).
                              Nie jest problemem sprawdzić takie rzeczy przed napisaniem, a to taka dobra
                              tradycja, żeby chociaż próbować sprawdzać fakty, o których się pisze.

• Gość: balum Re: jesus, ethanak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 14:59
                          A do czego wam w toruniu straż graniczna ? NIe pisze tego złośliwe - co robiła
                          lub mogła by robić owa straż w toruniu ? Prosiłbym o jakieś konkrety za
                          pozostawieniem.
                          • Gość: nemo Re: jesus, ethanak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:20
                            a do cholery z ta straza graniczna.. rozmawiamy o lotnisku. gdyby bylo jakies
                            przelozenie - czyli straz graniczna w bdg i w zwiazku z tym nowe polaczenia
                            lotnicze, tak zkonfigurowane aby z torunia mozna sie bylo na szwederowo dostac
                            o rozsadnej porze - to extra ! pierwszy jestem za. ale wyszlo jak zawsze..
                            przeniesli etaty i tyle.. nic z tego nie wynika, a jezeli sie myle - to oswiec
                            mnie w ktorym miejscu
                            • Gość: maniek Re: jesus, ethanak.. IP: *.hipernet.ras.pl 19.01.05, 20:07
                              nemo nie przejmuj sie bydgoskim lotniskiem ..

Powrót połączeń Bydgoszczy z Londynem to nie jedyna nowość, która czeka
                              bydgoszczan. Od kwietnia, kiedy w całej Europie zmienia się rozkład lotów,
                              pojawią się co najmniej dwa nowe połączenia międzynarodowe.

- Jedna z tanich linii lotniczych będzie obsługiwała trasę Bydgoszcz-Bruksela,
                              natomiast najprawdopodobniej Lufthansa albo SAS uruchomi połączenie do
                              Monachium - zapowiada Makowski.
                              • Gość: nemo Re: jesus, ethanak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:11
                                zobaczymy.. oby.. i oby nie o 6 rano..
                                • ethanak Re: jesus, ethanak.. 19.01.05, 22:50
                                  To połączenie do wawy to takie połaczenie "biznesowe" - żebyś miał czas
                                  wszystko w wawie załatwić (tak to sobie tłumaczę)i żebyś miał czas żeby się
                                  przesiąść na inny samolot (na Okęciu jesteś o 6:45 - jeżeli połączenie byłoby
                                  później , nie zdązyłbyś na samolot np.do Amsterdamu czy Brukseli.Samoloty które
                                  obsługują to połaczenie to raczej nie awionetka - obsługują one wszystkie
                                  połączenia krajowe Eurolot - Aerospatiale/Alenia ATR-72
                                  www.lot.com/app/index.jsp?area=corporation_info&type=plane&pub_key=257
                                  • Gość: nemo Re: jesus, ethanak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 03:25
                                    no przeciez wiem, ze to ten szlachetny turbosmiglowiec.. ;-)) lecialem nim
                                    wiele razy, raz nawet z bdg..jak ktos ma wiecej niz 185 cm to sie w nim nie
                                    wyprostuje..taka duza awionetka, niestety.. i faktycznie, lata toto wszedzie na
                                    polaczeniach krajowych i w tym sensie bdg nie jest uposledzona ale po prostu
                                    tylko na tyle nas w polsce stac.. zreszta, nie w samolocie problem - problem w
                                    tym , ze ten jeden dolot dziennie do wwy jest naprawde niewystarczajacy..
                                    szwederowo powinno miec co najmniej 3 loty dziennie : bdg, in i torun to jest
                                    600 tysiecy ludzi + okoliczne gminy..3 rejsowe loty na dzien to minimum, aby
                                    szwederowo moglo sie uwazac za regionalne lotnisko. a na razie widzimy tylko
                                    nowy terminal, straz graniczna, a polaczen jak nie ma tak nie ma..
                                    • ethanak Re: jesus, ethanak.. 20.01.05, 09:58
                                      W sumie nie wiem jak powstają nowe połączenia?Czy to zarząd portu wychodzi z
                                      propozycją czy może linie lotnicze?To chyba dobrze ,że jest robione
                                      wszystko ,żeby lotnisko się rozwijało - teraz jest co pokazać i zaproponować
                                      przewoźnikowi...
                                      • Gość: maciej Wznowiono negocjacje IP: 62.244.137.* 20.01.05, 11:00
                                        Air Polonia chce wrócić 18.01.2005 08:56
                                        W Bydgoszczy rozpoczęły się negocjacje dotyczące wznowienia lotów przez taniego
                                        przewoźnika „Air Polonia”.
                                        Jeżeli wszystkie negocjacje zakończą się powodzeniem, to pierwsze loty mogą
                                        ruszyć w sezonie letnim. Zanim rejsy zostaną uruchomione, poszkodowani
                                        wcześniej pasażerowie otrzymają rekompensatę. Na loty „Air Polonii”, które nie
                                        doszły do skutku, łącznie bilety wykupiło 50 tysięcy pasażerów. Po „wpadce”
                                        przewoźnika założyli internetową stronę „poszkodowanych przez spółkę”.

• kell99 Re: Wznowiono negocjacje 20.01.05, 17:28
                                          chyba bylby ktos niemadry gdyby tym lecial:
                                          + okazyjny bilet za te 80zl, oplaty lotniskowe, dogodny termin i wychodzi 600zl
                                          w obie strony,
                                          + serwis do niczego, samoloty to puszki dla sardynek, dolatujesz glodny na
                                          jakies zadupie, gdzie placisz za taksowke/autobus i zaraz uciekasz cos zjesc.
                                          ...
                                          a lot, czy ba kosztuje ze 100zl wiecej. dziwne to wielbienie low-costow.
                                      • Gość: BZG Re: jesus, ethanak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:39
                                        Witam!
                                        Powstanie nowego polaczenia to wypadkowa negocjacji Zarzadu Portu i Linii
                                        Lotniczej, z tym ze interesy obu stron niekoniecznie sie pokrywaja! Port jest
                                        gotowy i chetny na nowe poleczenia w kazdej chwilii, a Linia Lotnicza musi miec
                                        rynek do latania, okreslona grupe pasazerow, bo jak ludzie nie lataja to oni
                                        traca! Kryzys linii lotniczych z ostatanich lat ( a zwlaszcza po 11.09.01)
                                        pokazuje ta zaleznosc idealnie, linie lotnicze upadaja, ograniczaja koszty aby
                                        przetrwac, a Porty Lotnicze nie! Maja sie swietnie, osiagaja ogromne zyski,
                                        inwestuja, itd itp! A wiec decyzja o nowym polaczeniu lotniczym zalezy od
                                        przewoznika! POzwole sobie przytoczyc przyklad Szczecina ktory tez nie ma
                                        szczescia do nowych polaczen! W ciagu ostatnich kilku lat zamykano poleczenie
                                        do Kopenhagi 2 razy!! Zamknieto tez po paru miesiacach MOnachium, tez stracili
                                        Londyn razem z nami! Wiec to nie tylko nasza specjalnosc! Wiele wiecej
                                        przykladow jest z wiekszych portow jak POznan, Gdansk czy Wroclaw! TAm tez
                                        wielokrotnie zamykana jakies polaczenia bo latanie nie bylo oplacalne!
                                        Powstanie placowki Strazy Granicznej w Bydgoszczy jest bezdyskusyjne - to
                                        minimum jakie lotnisko musi posiadac aby w ogole zaczac rozmowe o zagranicznych
                                        polaczeniach! Poza tym prosze nie zapominac ze oni nie sa tam tylko do obslugi
                                        ruchu rozkladowego! Do Bydgoszczy przylatuje sporo biznesowych jetow z
                                        zagranicy (kilkaset lotow rocznie!!!) to ich glowna praca na teraz! Wczesniej
                                        na kazdy taki przylot byly wozeni z Torunia albo Gdanska czy Poznania!!!!
                                        A co do nowych polaczen do WAWy, to niestety wina LOTu! Polaczenie mialo
                                        powstac juz dawno temu, i nie wiem czy wszyscy wiedza ale w minione lato latala
                                        popoludniowka (przylot do Bydgoszczy kolo 17:00), ale niestety byla ciagle
                                        odwolywana i w sumie przez kilka miesiacy odbylo sie jedynie kilkanasie rejsow!
                                        Niestety LOT odwolywal rejsy zaslaniajac sie roznymi glupotami jak bark wolnego
                                        samolotu czy male zainteresowanie (co nie dokonca bylo prawda!)! A tak na
                                        marginesie na latanie z takiej Bydgoszczy trzeba wziac poprawke i ludzi nauczyc
                                        ze jest samolot i mozna poleciec! LOT lata z Bydgoszczy juz od 4 lat!!! Na
                                        poczatku latalo po kilka osob, 10 pasazerow to byl sukces! A dzis? Dzis lata
                                        ich dzisiatki, nie zadko nadkomplety! Tylko w 2003 roku rejs do WAWy obsluzyl
                                        14.000 pasazerow! W minionym roku jeszcze wiecej!
                                        Szansa na nowe polaczenia jest, LOT musi miec wiecej mniejszych samolotow wtedy
                                        chetniej zacznie otwierac nowe polaczneia! A na zagranice mamy najwiecej szans
                                        jak uruchomia w Bydzi Osrdek Szkolenia NATO! W tym widzimy wszyscy duza szanse
                                        na uduchomienie nawet kulu nowych polaczen zagranicznych!
                                        Reasumujac nowe polaczenie z Bydgoszczy trzeba traktowc jako inwestycje, trzeba
                                        czasu az zacznie na siebie zarabiac, ale w obecnej sytuacji linii lotniczych
                                        gdzie wszyscy szukaja oszczednosci - jest o to bardzo trudno!

Z lotniczymi pozdrowieniami!

BZG
                                        • Gość: nemo Re: jesus, ethanak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 20:42
                                          z twojego postu wynika , ze w LOT-cie decyzje podejmuja jacys debile : do BZG
                                          sa nadkomplety, ale firma nie chce na tym zarabiac ? drugi wniosek : port
                                          lotniczy BZG ma sie swietnie bo zarabia na charterach . tak w zasadzie lotnisku
                                          dynda, czy LOT bedzie czesciej latal do BZG czy nie - bo lotnisko i tak na
                                          siebie zarobi. obrazek raczej dziwaczny. z tym osrodkiem NATO to - daj Boze,
                                          aby mialo jakis skutek..przypomne, ze w Szczecinie od 5 lat dziala dowodztwo
                                          wspolnego korpusu polskom -niemiecko-dunskiego. kadra oficerska to ponad 100
                                          cudoziemcow z rodzinami - w tym ponad 30 dunczykow. i co ? i nic. baza sie
                                          uruchomila a SAS przestal latac z kopenhagi do goleniowa. polaczenie wznowiono
                                          dopiero w rok temu i to z uwagi na businessmanow a nie zolnierzy. ja dalej
                                          uwazam, ze na tym szwederowie mase rzeczy mozna byloby zrobic o wiele lepiej,
                                          no ale wszyscy sam tam sie z siebie bardzo zadowoleni - jak widac ..
                                          z pasazerskim pozdrowieniem !
                                          • kell99 Re: jesus, ethanak.. 21.01.05, 22:47
                                            lataja nadkomplety?:) tzn lataja w luku bagazowym, na stojaco, czy moze na po
                                            3ch na 1 fotelu?:) az taki komfort regionalne polaczenia maja teraz?;)
                                  • a_weirdo Re: jesus, ethanak.. 29.01.05, 19:24

> obsługują one wszystkie
                                    > połączenia krajowe Eurolot - Aerospatiale/Alenia ATR-72

Niektóre połączenie obsługuje chyba ATR42, który jest o 20 miejsc mniejszy.
        • o_0 Re: jesus, ethanak.. 30.01.05, 16:33
          e tam zaraz kosztowna - <10 pounds
    • Gość: zainteresowany Re: Nowe połączenia lotnicze... IP: *.petrus.com.pl 20.01.05, 16:53
      Niech mi ktoś napisze,od kiedy mają startować loty w Bydgoszczy,jakich przewożników,i jaka będzie częstotliwość kursowania.Pozdr
      • Gość: :) Re: Nowe połączenia lotnicze... IP: 66.213.118.* 20.01.05, 17:06
        Może tutaj:
        BYDGOSZCZ
        ul. Jezuicka 16, 85-102 Bydgoszcz
        Telefon: (0801 300 952, 0801 300 953
    • Gość: ps1 Nowe połączenia lotnicze... coś drgnęło IP: *.dial.inet.fi 29.01.05, 19:12
      Wczoraj zastępca prezydenta Poznania Jerzy Stępień wraz z prezesem Ławicy
      Krzysztofem Pawłowskim spotkał się z dyrektorem ds. rozwoju irlandzkiej linii,
      Bennym Bergerem. Z Poznania linia chciałaby latać do Londynu i na lotnisko
      Frankfurt Hahn, położone ok. 100 km od miasta. Do tej listy Poznań dorzucił
      jeszcze Sztokholm, chcemy wypromować weekendy dla Szwedów w Poznaniu. To
      atrakcyjny partner dla każdego lotniska, bo zapewnia dużą liczbę pasażerów i dla
      miasta, do którego przylatują turyści. Niestety Ryanair doskonale zdaje sobie z
      tego sprawę i stawia portom, którymi jest zainteresowany, bardzo wyśrubowane
      warunki.

- Od samorządów przewoźnik oczekuje współpracy w promowaniu kierunku. Poznań
      miałby się za opłatą reklamować na ich stronach internetowych. To ok. 400 tys.
      zł rocznie. Negocjacje dotyczą też cen za obsługę na lotnisku - prezes
      poznańskiej Ławicy przedstawił Ryanair własną ofertę. Na ile różni się ona od
      zwykłego cennika, nie dowiemy się - to tajemnica handlowa.
      - Teraz Irlandczycy mają nam przesłać projekt umowy i będziemy dalej negocjować
      - mówi Stępień.

O tanich połączeniach rozmawiała wczoraj z Ryanairem także Bydgoszcz.

Tyle w Gazecie (obszerny fragment). Wie ktoś coś więcej o Bydgoszczy?
      • Gość: BZG Re: Nowe połączenia lotnicze... coś drgnęło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 20:02
        > Tyle w Gazecie (obszerny fragment). Wie ktoś coś więcej o Bydgoszczy?

Jest o samej Bydgoszcz w bydgoskim dodatku GW nie wiem czemu nie dali tego w
        wersji elektronicznej! Ale napisali niewiele wiecej! generalnie rozmowy trwaja,
        miasto ma 7 dni na odpowiedz na oferte Ryanair'a! Z doswiadczenia takich rozmow
        to wiem ze chodzi o kase. Ryanair zada bardzo malych oplat, co dla portow na
        drobku jak Byda jest czesto niedozaakceptowania!

Pozdrawiam BZG
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka