Gość: Talon IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.01.05, 04:34 Znalazłem w planie inwestycji Bydgoszczy 2004-2008 -"remont ulicy Długiej od Jana Kazimierza do Podwale". Może nareszczie przedłużą deptak. Ma któś jekieś info na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Talon Re: ul. Długa- REMONT?deptak? IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.01.05, 20:41 Nikt nic nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: ul. Długa- REMONT?deptak? 27.01.05, 21:30 Ta, następny kawałek torów wywalą, w końcu po co komukolwiek jakieś ślady historii w tym mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bakos Re: ul. Długa- REMONT?deptak? IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.01.05, 02:39 Nie ma jak to popatrzec sobie na prastare szyny wyłaniajace się spod zaparkowanych samochodów ka_zet? :-) Chyba jednak wole deptak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: ul. Długa- REMONT?deptak? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.05, 22:38 Gość portalu: Bakos napisał(a): > Nie ma jak to popatrzec sobie na prastare szyny wyłaniajace się spod > zaparkowanych samochodów ka_zet? :-) Chyba jednak wole deptak W Krakowie jakoś potrafiono na Szewskiej zrobić deptak z wpuszczonymi na pamiątkę wąskimi torami (nie 1000mm) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saul Re: ul. Długa- REMONT?deptak? IP: *.sfcn.org / *.237.84.20.ptr.us.xo.net 09.02.05, 22:57 Dla klimatu bydgoskiej starówki, lepiej żeby takie "smaczki" jak torowiska pozostawały. Takie jest moje zdanie. Zawsze powoduje to zwiększenie kosztów inwestycji, ale "gra warta świeczki". Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: ul. Długa- REMONT?deptak? 28.01.05, 00:14 Ten deptak powinien być już dawno zrobiony!!!, ale lepiej późno niż wcale!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Talon Re: ul. Długa- REMONT?deptak? IP: *.man.bydgoszcz.pl 01.02.05, 04:15 Prace rusza pozna wiosna!! Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: ul. Długa- REMONT?deptak? 09.02.05, 23:38 ano ruszy - był o tym artykuł jakiś miesiąc temu, o tym i innych inwestycjach. Ale ta o przedłużeniu deptaku na Długiej szczególnie mnie ucieszyła, bo w połączeniu z rewitalizacją Wyspy Młyńskiej i zagospodarowaniem terenu wokół Opery (co łączyło jakby wszystok z Gdańską) powstaje ciekawa zabudowa. Tylko z tą Wyspą po wstrzymaniu przetargu nie wiadomo co i jak tak jak z Operą. DObrze, że choć ta Długa na bank ruszy. Oby Wyspa też, bo do kolejnych wyborów, czy odwołania tego marszałka województwa nei chce mi się czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TALON Re: ul. Długa- REMONT?deptak? IP: *.man.bydgoszcz.pl 10.02.05, 02:52 Długa-prace ruszają latem. Kasa na Wyspe ma pochodzić częsciowo z UE -mam nadzieje że się uda(zostanie także zgłoszony wniosek o 8mln na remont budynków muzeum na Wyspie). Teraz tylko czekać na porządek wokół opery (chociaż bez zagospodarowania parkingu to nie będzie jeszcze "to") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: ul. Długa- REMONT?deptak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 07:57 Witam. Ja myslę że cześc tych inewstycji to pobożne życzenia bydgoskiego ratusza. One są poprostu bardziej medialne niż realne. Owszem to i tamto bedzie kiedyś zrobione, ale hihih znając stan finansów miasta i mozliwości organizacyjne obecnej ekipy ratusza bydgoskiego......... /to się nazywa przedłużające się procedury/. Zobaczcie jak dawno temu obiecywano remont mostu Sulimy - Kamińskiego, odbudowe Starego Rynku /rety proszę o choc jedną kamieniczkę/, remont Gdańskiej............. ul. Pod Blankami. Albo sprawa ul. Wyszynskiego /nowy asfalt w ramach remontu Mostu Pomorskiego/. Mówiono o pracach juz na poczatku tego roku - obecnie mówiąż o koncu. Ja podchodzę do tego tak: jesli są pieniążki i sprawne dziala aparat miejski /np w kwestii przetargów/ to możemy się czegos spodziewać. Wszelkie informacje typu "wystapiliśmy z wnioskiem o dotacje unijne ...... Wyspa Młyńska .... itp/ proszę traktować jako próbę ratowania wizerunku obecnej ekipy bydgoskiego ratusza. Tak miedzy nami spójrzmy na nasze miasto. Przejdzmy się ulicami w centrum. Tutaj nic sie nie dzieję. Przez kilka lat odnowiono jedną kamienicę na al. Mickiewicza, kilka na Gdańskiej, jedną na Dworcowej ..... Na palcach reki mozna to wszytsko zliczyć. Czasami się zastanawiam co jest tego przyczyną. Brak środków, czy niedowład organizacyjny. Trwają dyskusje od 10 lat czy rynek rewitalizować, a malutki Koszalin, Kołobrzeg w tym czasie podniosły w całości swoje z całkowitego upadku. Czy zauważyliście ze inewstorzy potęcialni unikają centrum miasta. Stoja miedzy domami puste działki budowlane /skarb dla inwestora/ i nic. Spójrzcie na Wrocław, Poznań, ile nowych plomb, pieknych domów w samym centrum. No ale krto by chciał mieszkać przy ulicy na której chodnik wygląda jak czołgowy poligon np Dworcowa i jest niebezpiecznie. I to nie jest kwestia wielkich środków. To kwestia myslenia, wyboru jakiś celów strategicznych. Albo tworzymy rdzeń mista w cenrtrum, albo to centrum degradujemy i wyprowadzamy gdzieś tam na Fordońską do Galerii Pomorskiej, na Rondo Grunwaldzkie, ........ To przecież strategiczne decyzje i myslę ze podejmowane przez decydentów z przyczyn politycznych /inwestor "blaszanego centrum handlowego" nie chce wydać aż tylu srodków tylko dlatego zeby ożywić np taka ul. Gdańską czy Dworcową w Bydgoszczy/ To nie Warszawa i nie złote tarasy. ale jednoczesnie chce być jak najbliżej tego centrum za mniejsze nakłady np Rondo Grunwaldzie.Samorzadowcy chcąc sie wykazać przed wyborcami ida na takie kompromist i ostatecznie powstają takie koszmarki degradujące serce miasta. smutne, ale prawdziwe. Może ktoś ma inne zdanie??? Odpowiedz Link Zgłoś