Forum   bitki

bitki

(18 wyników)
  • hej mam mieso wieprzowe i wołowe czy jakbym zrobiła z tego bitki w jednym sosie, to będzie ok, czy jednak nie łączyć tak mięsa?
  • BITKI(7)

    JAK ZROBIC DOBRE BITKI
  • Jakie robicie sosy do bitek z wołowiny? Uwielbiam a pomysłów brakuje :)
  • Sznycle sojowe namoczyłam w sosie sojowym i ziołach, zrumieniłam na patelni razem z pokrojoną dużą cebulą, potem wraz z tłuszczem siup do gara, do tego łyżka przecieru pomidorowego rozmieszana z łyżką mąki w szklance wody, do tego przyprawy... Można dodać pokrojony w kosteczkę kiszony ogórek. Poddusić na małym ogniu. Robią się z tego sznycle w gęstym, pomidorowobrązowym sosie, w którym pływają nitki cebuli. Nie było to złe, można jeść z ziemniakami, ale po mojemu lepiej smakuje z ...
  • Bitki?(16)

    Czesc dziewczyny, potrzebuje pomocy, nie wiem jak sie robi bitki.Czy ktos ma jakis pyszny przepis na nie? W 'kuchni polskiej' nie istnieje takie pojecie jak bitki. Czy moze to danie wystepowac pod inna nazwa? pozdrawiam, Agnieszka
  • dzieki waszym radom wczoraj zrobiłam młoda kapustkę - wyszła bardzo ok, ale pewnie dzisiaj na drugi dzień będzie lepsza. Zrobiłam też młoda marchew z groszkiem. tak sie rozochociłam, że chyba porwe sie na zrobienie bitek. ale... pare razy robiłam i bardzo długo mięso mi miękło, nie wiem czy to wina złego mięsa (moja mama na ogół robi z ligawki) ale dusiło sie ok. 3 godzin i wcale miękkie zupełnie nie było. mięso staram się cienko kroić, zbijam, obtaczam w mące i smażę, potem do ga...
  • a na deser proponuję: bita śmietana z wanilią i kiszoną kapustą. Pycha
  • Ponieważ zadałam to pytanie na forum "Przepisy" i nie ma tam odzewu, to może tu znajdzie się jakiś znawca cielęciny i mi pomoże...??? Będę bardzo bardzo wdzięczna.
  • bo wymarzyłam sobie do szpinakowych kopytek które posiadam w lodówce...
  • chciałabym z warzywami, czy lepiej ugotować osobno kaszę, a potem połączyć? MOżna przesmażyc na oliwie? Mam mini marchewki i gorszek zamrozony, i to chciałam dodać do kaszy, nie wiem tylko, czy próbowac gotować to razem, czy osobno? Podejrzenie moje jest takie, że lepiej osobno, bo sam groszek potrzebuje minimum czasu na ugotowanie, mmarchewki troch,ę dłuzej, a sama kasza jeszcez inaczej pewnie myślę, żeby po ugotowaniukaszę przesmazyć chwilkę z odrobina oliwy/masła(?) i dodać te warzywa, ...
  • W sklepie skusiłam się na bardzo ładną ligawke wołową i chce zrobić z niej rolady. czy to mięso się nadaje i co ewentualnie jeszcze robicie z ligawą? Ja kupiłam po raz pierwszy bo jak pisalam ładnie wyglądała
  • czy trzeba podsmażać mięso wytarzane w mące ? może wystarczy sama cebula do zagęszczenia sosu ?
  • prosze o rade, i moze jakis przepis :) z gory dziekuje :)
  • czy mięso cielęce lub wołowe można upiec w folii bez tłuszczu? mam na myśli udziec cielęcy, cielęcinę bez kości i bitki wołowe. jeśli tak to ile czasu? i co można z tych mięs jeszcze przygotować aby było niskokalorycznie i bez smażenia?
  • Zdaje sie, ze uzywa sie roznych nazw w roznych rejonach kraju.... A jak Wy je robicie?
  • legawa(4)

    czy ktoś z forumowiczów mógłby wyjasnic mi co to jest legawa i jak mozna ja przyrzadzic aby powstało cos dobrego, z góry dziekuje za odpowiedzi .agnieszka
  • Kupiłam ładną wołowinę - u rzeźnika nazywało się toto biała krzyżowa. Dośc wąski, zwarty mięsień, w miarę chude i nie aż tak ciemne jak np. rostbef. Nie wykluczam, że moze to być ligawa. Co bezpiecznie można z takiej wołowiny zrobić, oprócz tatara? Nie chciałabym dwudniowego obiadu - zelówki.
  • MOJ MEZCZYZNA JEST BAAAAAAAAARDZO WYBREDNYM STWORZENIEM. NAJCHETNIEJ JADA DE VOLLAILE'A I PUREE :))) A OPROCZ TEGO SER ZOLTY W ILOSCIACH ZASTRASZAJACYCH. LUBI PIERS Z KURCZAKA, SCHAB, BITKI, ZIEMNIAKI, CUKINIE, SER, CHUDE MIESA. WARZYW NIE JADA PRAWIE, POMIDORY NA CIEPLO ODPADAJA. NIE WEZMIE DO UST MAKARONU - RYZ EWENTUALNIE TAK :))) ZUP NIE JADA. I CO YTU TAKIEMU GOTOWAC??? POMOZCIE :)
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się