Dodaj do ulubionych

aerobik z dzieckiem

27.03.05, 23:01
Justyna (jusiadyk) mówiłaś, że chodzisz na taki aerobik gdzie można z dzidzią
przyjść. Mogłabyś napisać coś więcej na ten temat? lokalizacje, dni i godziny
spotkań, itp.
..bo ostatnio odnosze dziwne wrażenie, że jest mnie coraz więcej, choć waga
niby tego nie potwierdza.. ale i tak noszę się z zamiarem kupna fotelika
rowerowego i urzadzania przejażdżek z maluchem :) choć aerobik wydaje się
lepszym rozwiązaniem, bo żeby spalić jednego pączka na rowerze trzeba
pedałować około godziny a podczas aerobiku czas skraca sie o ok 50% - 650% i
rower byłby tylko dla nas sposobem rekraacji czyli o wiele przyjemniej :)

gdyby pozostałe mamy wiedziały o ciekawych zajęciach tego typu to też dajcie
mi znać :)

pozdrawiamy

Marta i Sergiusz
Obserwuj wątek
    • jusiadyk Re: aerobik z dzieckiem 29.03.05, 10:51
      Proszę bardzo, znam 2 miejsca:
      1) ul. Strzelecka 3, w bok od Pięknej, zajęcia dla mam z dziećmi w piątek o
      16.30 polegają raczej na tym, że dzieckiem ktoś się tam zajmuje a mama ćwiczy
      ale dziecko może być na oku.
      2) ul. Kruszyńska 17 te. 3722237, tam standardowych zajęć dla mam z dziećmi nie
      ma ale właścicielka jest tak pozytywnie nastawiona do dzieci, że wystarczy
      tylko zagadać i zgadza się na przychodzenie z dzieckiem i jeszcze go zabawi,
      zajęcia o ile pamiętam pon, śr i pt na 19.00 ale lepiej się upewnić.
    • jusiadyk Re: aerobik z dzieckiem 29.03.05, 10:53
      i jeszcze tel na Strzelecką: 3792261
      • martha_s Re: aerobik z dzieckiem 29.03.05, 11:06
        serdeczne dzięki :)

a ja się dowiedziałam, że w Family Park planują też zrobić klub fitness, ale nie
        wiadomo kiedy to nastąpi i może jak już to zorganizują to na ratunek dla mnie
        będzie już za późno hihi.. ;)

pozdrawiamy

Marta i Sergiusz
    • jusiadyk Re: aerobik z dzieckiem 18.04.05, 11:40
      Ostatnio gdzies wyczytałam i zgadzam się z tym, że na aerobik jest sens chodzić
      z dzieckiem dopóki dziecko nie nauczy sie chodzić bo potem dziecko za duzo
      biega pzez co mama za duzo nie poćwiczy. A jak któras mama chce "za dużo"
      poćwiczyć to polecam klub Ani Falkowskiej na Strzeleckiej. Np w najbliższą
      sobote idę na 3-godzinny maraton aerobiku. Ale się zmęęęczęęę! Ale sa efekty i
      super-frajda!!
    • jusiadyk Re: aerobik z dzieckiem 16.01.06, 22:40
      Tak tylko podnoszę, bo może ktos zainteresowany się natknie: fajne zajęcia sa
      na Strzeleckiej 3 w piątki dla mam z dziećmi.
    • sylaba_01 Re: aerobik z dzieckiem 19.01.06, 15:33
      O tak, potwierdzam, Ania daje w kość...
      We wtorek byłam pierwszy raz po porodzie i nawet dawałam sobie radę, myślałam, że będzie gorzej :)
      • mama_idalki Sylaba! 19.01.06, 15:44
        Hej! I poznałaś w końcu Renatę (mia80)? Też zapisałam się na strzelecką, ale
        wybieram się w piątek na 17.30? Wybierasz się też? Pozdrawiam
        Kasia
    • sylaba_01 Mama_Idalki 19.01.06, 22:41
      Nie, nie poznałam jeszcze mia80, chyba za blisko siebie mieszkamy żeby na siebie wpaść, ale rozglądam się po okolicy pilnie za ciężarówką ;))).
      Na Strzeleckiej byłam dziś i Ania proponowała żebym zabrała Hubinę na pilates dla mam z dziećmi, zastanawiam się czy nie będzie marudził i wisiał mi na piersi? Może warto sprawdzić? Tylko te temperatury nieco mnie odżegnują od wyciągania małego z chaty w taki mróz...
      Decyzja jeszcze nie podjęta, ale jak coś się ruszy, dam znać, ok?
      • mama_idalki Re: Mama_Idalki 20.01.06, 13:38
        Też myślałam żeby wybrać się z małą,ale boję się, że będzie płakać i domagać
        się piersi, a wtedy będę miała zajęcia zmarnowane.. Wybiorę się jak zacznie się
        zajmować grzechotkami.. Dziś idę na 17.30. Odezwij się do mnie na gg, ok? Mój
        nr- 3995622. Pozdrawiam!
        • ptaszek76 Re: Mama_Idalki 20.01.06, 18:44
          Cześć mam pytanie czy chodza tam mamy z dwulatkami czy tylko z niemowlakami?
          Pozdrawiam
          • mama_idalki Re: Mama_Idalki 20.01.06, 18:47
            Właśnie wróciłam z zajęć i kiedy zaczynały się te, na które przyszłam akurat
            mamy się zbierały.. Nie jestem dobra w ocenie wieku dzieci, ale to napewno nie
            były niemowlaki tylko właśnie ok.2 letnie.
            • wieloszka Re: Mama_Idalki 24.01.06, 11:54
              no właśnie a trzylatek tam usiedzi? dzieci mają się tam czym pobawić, bo
              domyślam się że niw ćwiczą z mamusiami takie maluchy? zamierzam się wybrać i
              muszę synka brać ze sobą, bo w domu młodsze już dosyć da tatusiowi popalić:)
              • jusiadyk Re: Mama_Idalki 24.01.06, 16:13
                I dwulatek i trzylatek świetnie się tam nadają. Bawią się z innymi dziećmi albo
                częściej zabawkami (jest ich tam dużo) albo sprzętem sportowym (taki
                nieszkodliwy: piłki, gumy)
              • wieloszka Re: Mama_Idalki 28.01.06, 10:23
                no i byłam z synkiem, dzisiaj jesteśmy nieźle kontuzjowani:) ja mam zakwasy a
                mały spuchnięte palce po tym ja zostały przytrzaśnięte szafką w szatni:D no
                ale przez to że mały wył jak opętany nie zdążyłam się dowiedzieć czegoś nt
                innych zajęć w tyg, bo z synkiem wprawdzie jeszcze przyjdę ale sama też chcę
                się wybrać, może któraś z was coś poleci, konkretrny dzień, godzinkę?pozdr.
                • sylaba_01 Wieloszka 28.01.06, 14:57
                  a co Cię konkretnie interesuje? Mam w domu całą rozpiskę :)
                • jusiadyk Re: Mama_Idalki 28.01.06, 22:31
                  Jeżeli zależy Ci na schudnięciu i poprawie figury to zdecydowanie polecam
                  zajęcia które prowadzi sama Ania czyli właścicielka. Nikt tak jak ona nie zmusi
                  do konkretnego wysiłku. Zmęczysz się jak diabli ale efekty będą. Te zajęcia to
                  najczęściej średniozaawansowani i początkujący. Aerobik Kamili jest zazwyczaj
                  lajtowy, jak dla mnie mały z nich pozytek. Pilates jest swego rodzaju
                  przyjemnością ale na pewno nie gwarantuje schudnięcia, jak już to bardziej
                  wzmocnienie i rozciągnięcie. Na aerobiku ze skakanką byłam raz i to jest po
                  prostu morderstwo.
                • wieloszka Re: Mama_Idalki 29.01.06, 13:20
                  dzięki za odp., mam 5 kilo do zrzucenia, ale jestem dopiero 7 tyg po porodzie i
                  raczej wolę zacząć łagodniej:D zależy mi na wzmocnieniu mięśni bo flaczek ze
                  mnie straszny, może więc ten aerobik dla początkujących? napiszcie jak możecie
                  kiedy są zajęcia. a byłyście tam na siłowni, fajnie tam można poświczyć i czy
                  ktoś na początku pomaga? z góry dzięki za pomoc:D
                  • keitii1 Re: Mama_Idalki 11.02.06, 14:12
                    Witajcie
                    Dziewczyny dajcie znać kiedy się wybieracie i na jakie zajęcia bo ja reflektuję
                    jedynie dla początkujących bo moja kondycja jest beznadziejna:(
                    Czekam na odzew. A ile trwają zajęcia?
                    Pozdrawiam
                    • sylaba_01 Początkujący: 12.02.06, 13:17
                      Pn 16.15, Wt.18, Sr.16.15, Czw.18
                      Pilates: Wt.20.20, Sr.17.20, Czw.20.20, Pt.8.15, Ndz.20.10
                      Pilates dla mam z dziećmi: Pt.16.30

Zajęcia trwają 1 godzinkę, dla specjalistów 1,5 :)

A jak nie chcesz się zmęczyć (co się może zdarzyć na zajęciach dla początkujących u Ani) to "polecam" aerobik Kamili, Wt. i Czw. o 19.10 - tam się człowiek rusza jak mucha w smole ;)
                      Dla mnie szkoda czasu ;) Ja przeważnie jestem rano o 8.15 i w grupie dla średniozaawansowanych.

Pozdrawiam i zapraszam
                      • mama_idalki Re: Początkujący: 12.02.06, 18:40
                        Może umówimy się kiedyś razem? Ja też zazwyczaj średniozaawansowana (może się
                        nawet kojarzymy? :) ) Teraz wybieram się dopiero w czwartek.. Pozdrawiam!
                        • zuza_ona Re: Początkujący: 12.02.06, 19:41
                          dziewczyny czy na strzeleckiej sa zajecia z aerobicu po 20?Czy tylko
                          wczesniejsze godziny?
                          • mama_idalki Re: Początkujący: 12.02.06, 20:08
                            są:
                            pon-20.15-zaawansowani
                            wt-20.20-pilates
                            śr-20.15-zaawansowani
                            czw-20.20- pilates
                            nd- 20.10-pilates
                            • zuza_ona Re: Początkujący: 12.02.06, 20:23
                              dzieki,a co to znaczy pilates?:)
                            • zuza_ona Re: Początkujący: 12.02.06, 20:29
                              mama_idalki,jak bedziesz miala chwile to napisz mi ile trwaja zajecia,jakie sa
                              ceny?i czy ten aerobic dla zaawansowanych to naprawde zwala z nog?Chcialabym sie
                              zapisac,ale prace koncze ok 19 i ta godzina 20 mi odpowiada,ale nie wiem,czy dam
                              rade:)
                              • mama_idalki Re: Początkujący: 12.02.06, 22:22
                                na zaawansowanych do tej pory nie bylam, chodzę na średniozaawansowanych i tam
                                jest dość ostro. Trwa to godzinę. Ceny:
                                jednorazowo-10
                                8 wejsc- 50
                                12 wejsc- 70
                                16 wejsc- 90
                                20 wejsc- 110
                                Pozdrawiam
    • sylaba_01 Czwartek i nie tylko 12.02.06, 23:30
      Niestety, nie jestem w stanie na dzień dzisiejszy zadeklarować się na czwartkowe ćwiczenia, gdyż zależy to od pracy mojego starego, który to jest zdecydowanie zbyt mało dyspozycyjny. Generalnie decyzja co do jakichkolwiek wyjść z domu zapada przeważnie przed samym wyjściem :( Musimy ustalić jakiś znak rozpoznawczy tak na wszelki wypadek ;)

A propos: kto zna DOBREGO dentystę na Szwederowie lub bliskiej okolicy?
      • mama_idalki Re: Czwartek i nie tylko 12.02.06, 23:35
        W przychodni na łomżyńskiej na nfz przyjmuje genialna dentystka- uratowała mi
        kilka zębów przed wyrwaniem i odbudowała taki, o którym wszyscy mówili, ze do
        wyrwania. NAzwisko napiszę ci jutro jak tam będę. A jak wyglądasz, może Cię
        kojarzę?
      • luca28 Re: Czwartek i nie tylko 13.02.06, 10:35
        pisałaś, że masz w domu całą rozpiskę zajęć na strzeleckiej. Możesz podać
        zajęcia piątkowe? Jestem bardzo zainteresowana a tym tygodniu tylko ten piątek
        mi pasuje.

pozdr.
        • mama_idalki Re: Czwartek i nie tylko 13.02.06, 11:37
          słuzę:
          8.15- pilates
          16.30- pilates dla mam z dziećmi
          17.30- średniozaawansowani
          18.30- gimnastyka spalająca
          • luca28 Re: Czwartek i nie tylko 13.02.06, 13:29
            intryguje mnie gimnastyka spalająca co to jest?
            • mama_idalki Re: Czwartek i nie tylko 13.02.06, 13:57
              nie mam bladego pojęcia :)
    • sylaba_01 Gimnastyka spalająca 13.02.06, 15:55
      To ni mniej ni więcej tylko ostry zapierdziel z gwarancją zakwasów na drugi dzień, no chyba że ktoś jest super hiper wysportowany i nie do zdarcia jak Ania, hihih.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka