joanna9629 12.05.11, 23:20 Witam.Zamierzam zrobić na imieninowa kolację canelloni nadziewane mięskiem z pieczarkami. Zastanawiam się tylko z czym to podać. Czy jakaś sałatka do tego pasuje? Proszę o podpowiedzi w tym temacie. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuwuem Re: Canelloni 13.05.11, 03:58 wg mnie sałata (np. lodowa) z lekkim sosem będzie idealna Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Canelloni 13.05.11, 13:00 swiezy , surowy szpinak też będzie pasował. ps. cannelloni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdaalena.e Re: Canelloni 13.05.11, 16:23 Myślę, że sałatka grecka będzie odpowiednia Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Canelloni 13.05.11, 16:29 Saltka grecka, moim zdaniem, bedzie za ciezka. Potrzeba jakiejs surowki. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9629 Re: Canelloni 13.05.11, 21:43 Też myślałam o sałatce greckiej, ale moze rzeczywiście za ciężka będzie, a jaką surówkę proponujecie? Jeszcze mam jedno pytanko czy można to surowe canelloni nadziać wcześniej, np do południa a dopiero wieczorem do piekarnika i czy od razu zalewać sosem i niech tak stoi do wieczora. Pamiętam że kiedyś zrobiłam wcześniej i nie wiem czy od tego ze za długo było 2-3 godz. i makaron zaczynał pękać.Nie pamiętam czy zalałam od razu sosem, a moze farsz miałam ciepły.Proszę napiszcie jak wy to robicie i czy można to danie w ogóle przygotować trochę wcześniej, żeby nie zostawiać na ostatnią chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: Canelloni 14.05.11, 00:13 nie, makaron na cannelloni jest cienki i jak pare godzin postoi, to moze popekac w piecu byle nadzienie bylo chlodne, samo nadziewanie idzie szybko Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Canelloni 14.05.11, 07:33 Cos na bazie zielonej salaty, moze surowka z selera: ja bym to okreslila "cos soczystego". Odpowiedz Link Zgłoś