12.05.11, 23:20
Witam.Zamierzam zrobić na imieninowa kolację canelloni nadziewane mięskiem z pieczarkami.
Zastanawiam się tylko z czym to podać. Czy jakaś sałatka do tego pasuje? Proszę o podpowiedzi w tym temacie. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
          • joanna9629 Re: Canelloni 13.05.11, 21:43
            Też myślałam o sałatce greckiej, ale moze rzeczywiście za ciężka będzie, a jaką surówkę proponujecie?
            Jeszcze mam jedno pytanko czy można to surowe canelloni nadziać wcześniej, np do południa a dopiero wieczorem do piekarnika i czy od razu zalewać sosem i niech tak stoi do wieczora. Pamiętam że kiedyś zrobiłam wcześniej i nie wiem czy od tego ze za długo było 2-3 godz. i makaron zaczynał pękać.Nie pamiętam czy zalałam od razu sosem, a moze farsz miałam ciepły.Proszę napiszcie jak wy to robicie i czy można to danie w ogóle przygotować trochę wcześniej, żeby nie zostawiać na ostatnią chwilę.
            • znana.jako.ggigus Re: Canelloni 14.05.11, 00:13
              nie, makaron na cannelloni jest cienki i jak pare godzin postoi, to moze popekac w piecu
              byle nadzienie bylo chlodne, samo nadziewanie idzie szybko
              --
              ’Cause I told you once / And then I told you twice / And now I told you three times / And at the risk of repeating myself I’m gonna say it again: I wanna be your lover - Jarvis Cocker.
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka