Dodaj do ulubionych

AB - czy cieżko sie dostać?

IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 29.04.05, 13:28
Witam ,jestem z Zamościa i wybieram sie na politologie lub historie na
Akademii Bydgoskiej.Chciałbym sie dowiedziec czy duzo ludzi ubiega sie o
przyjecie na ta uczelnie i czy ciezko jest sie na nia dostac??Nieznam sie na
tym ale wydaje mi sie za na akademie latwiej niz na uniwersytet...
Chciałbym sie tez dowiedziec czegos o Bygoszczy...Jak w tym miescie sie
żyje ,czy jest to miasto ladne,czy tez raczej szare blokowisko....
Z góry dzieki za odpowiedzi,pozdrawiam z Zamościa;)
Obserwuj wątek
    • Gość: gh tylko nie AB!!!! zlituj sie dziewczyno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 13:57
      tylko nie AB!!!! zlituj sie dziewczyno!
      wybierz wszystkow bydgoszczy albo gdzie indziej ale taki kawal az z zamoscia -
      dla AB ????
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=18218795
      • Gość: student Warto warto-ps.kolega wyżej pisał z torunia;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 14:07
        Bydgoszcz wspaniałe miasto.W którym znajdziesz czas na kulturę
        (multikino,filharmonia,opera,teatr),sport(międzynarodowe imprezy na stadionie
        Zawiszy i Polonii),jak i na zabawę(wiele klubów na bardzo wysokim poziomie).
        W związku z nową maturą cos sie zmienia więc nie mogę Ci dokładnie powiedziec
        jak cięzko jest się dostać ale napewno warto studiować w Bydgoszczy.
        Ps.od 1 września 2005 r. Akademia Bydgoska im.Kazimierza Wielkiego stanie się
        Uniwersytetem Kazimierza Wielkiego.
        • Gość: nc Re: Warto warto-ps.kolega wyżej pisał z torunia;) IP: *.telsten.com / *.telsten.com 30.04.05, 19:40
          miasto i uczelnia sa beznadziejne, Torun nie lepszy:P . I ja akurat nie jestem
          z Torunia tylko z Bydgoszczy.
    • Gość: Sav Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 29.04.05, 14:28
      po pierwsze niejestem dziewczyną tak dla sprostowania;)po drugie wcale
      nieuwazam ze niewarto tymbardziej skoro AB ma sie przekształcic w Uniwerek;)
      Co do sportu to wiem ,że czesto sa dobre zawody na Zawiszy ,szczoda tylko ze w
      noge cienko teraz stoja...
      Pozdro
    • Gość: krtek Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: 212.122.214.* 29.04.05, 14:29
      zamosć pod Rynarzewem? czy zamość na zmajoszczyźnie
      • Gość: Sav Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 29.04.05, 14:37
        Zamość na Zamojszczyźnie oczywiście;)
    • Gość: frugot Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 14:37
      jeśli jesteś z Zamościa studiuj w lublinie człowieku!!!
      po co chcesz tutaj przyjeżdzać???
      • Gość: Sav Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 29.04.05, 14:40
        chociazby po to ze moze tutaj sie akurat dostane,do Lbn tez skladam ale
        zabardzo mi sie to miasto niewidzi... szare,brudne i pelno chamstwa....
        • Gość: AB nigdy !!!! AB nigdy !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 14:44
          na AB jeszcze gorzej.
          Nie mowie zle o Bydgoszczy, ale AB nigdy !!!!
        • ethanak Re: AB - czy cieżko sie dostać? 29.04.05, 15:24
          Zdania nt Bydgoszczy są podzielone - ja akurat ją uwielbiam.
          www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=2411896#post2411896
          Parę fotek z Bydgoszczy - można tu znaleźć wszystko , czasem trzeba tylko
          troszeczkę poszukać...A co do informacji o Bydgoszczy :
          www.bydgoszcz.pl/
          (oficjalny bydgoski portal miejski)
          www.bydzia.pl/index.php
          (mniej oficjalny portal:)
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=21434140
          (wątek z tego forum z mnóstwem informacji nt Bydgoszczy)
          sonobar.com/portal/
          (bardzo dobry bydgoski klub z prawdziwego zdarzenia)
          www.mozg.art.pl/
          (bydgoski klub-legenda)
          www.astoria.e-basket.pl/index2.php
          (strona bydgoskiej Astorii - jeśli jesteś fanem kosza..)
          www.lpkiw.bydgoszcz.com/index.php?pg=list_pages&id_subsec=2
          (bydgoski Myślęcinek - park w mieście z mnóstwem atrakcji..)
          Jeśli chcesz więcej - dorzucę :)
        • Gość: er szare,brudne i pelno chamstwa.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 15:47
          Gość portalu: Sav napisał(a):
          > szare,brudne i pelno chamstwa....

jest kiepsko z tym w Bydzi, ale zeby az tak?
          • ethanak To zdaje się o Lublinie było toruniaku.... 29.04.05, 15:50
            • Gość: Yaraz www.zawiszafans.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 17:12
              www.zawiszafans.com
          • Gość: Sav Re: szare,brudne i pelno chamstwa.... IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 29.04.05, 20:05
            te epitety odnosily sie do lublina;)
        • Gość: nc Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.telsten.com / *.telsten.com 30.04.05, 19:41
          no to tutaj jest wiecej brudu i chamstwa niz myslisz.. :)
    • Gość: Lu Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.04.05, 19:33
      Na historię jest około 1,2 kandytada na miejsce, więc trudno się nie dostać, na
      politologię jest troche ciężej (ok 2 kandydatów na miejsce). Osobiście dostałem
      się i tu i tu, a orłem nie byłem...

Jeśli jesteś z Zamościa (fajne miasto) to na Przemysłowej (siedziba politologii
      i historii) to miejsce dla ciebie. Mimo że ulica Przemysłwa to nie centrum to
      dostępny jest trunek z twojego rejonu Polski (Perła Chmielowa)...
      • Gość: plissken Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 22:23
        za moich czasów(3 lata temu) na politologie było cieżko(6 osób na
        miejsce).Teraz jest juz dużo lżej.Co do poziomu nauki na tym wydziale to nie
        narzekam,laby nie ma na pewno.A co do Bydgoszczy...piękne miasto:)duzo
        klubów,imprez i ciekawe miejsca do zwiedzenia.Moze to nie Kraków czy Wrocław
        ale nudzic sie nie bedziesz na pewno.
    • Gość: Sav Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 30.04.05, 13:35
      dzieki wszytskim za informacje;)jak ktos ma jeszcze cos do dodania to chetnie
      poczytam...
    • Gość: edek Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 30.04.05, 15:54
      Na AB dostac jest się bardzo łatwo i jeszcze łatwiej jest się utrzymać.
      Wystarczy miec odrobinkę rozumu, ale naprawdę...niewiele...tak troszeczkę...
      Dziwię się, że startujesz na tę żałosną uczelnię, mając po drodze mnóstwo
      wspaniałych i stokroć lepszych. Rozumiem, że masz rodzinę w Bydgoszczy i to Cię
      zdeterminowało. Współczuję.
      • Gość: Sav Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 01.05.05, 01:23
        niemam rodziny w Bydgoszczy ,wczesniej wogle niemyslalem o studniowaniu w tym
        miescie,zainteresowala mnie tym moja kumpela ktora tez wybiera sie na
        AB.Podania skladam tez do Lublina i chyba Warszawy takze niewiem czy akurat na
        AB bede studiowac....Ciesze sie ze latwo sie dostac bo wybitny niejestem
        (chociaz troche wiedzy mam),ale nieskladam tu podania ze wzgledu na brak
        ambicji,realnie oceniam swoje mozliwosci i nieuwazam ze niewarto tymbardziej ze
        od 1 wrzsnia bedzie to nie AB ,ale UKW...
        pozdro...
        • Gość: Lu Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.05.05, 10:36
          Czy dostać się łatwo, niewiem. Zależy ile masz szczęścia. A czy prosto się
          utrzymać ?? Cóż moge tylko mówić jak jest na historii, ogólnie większych
          trudności nie ma, poza III semestrem (I semestr II roku), gdy wpada się
          na "fantastyczną trójkę"... Jeśli przejdziesz tych panów to jest luz.
          • Gość: ja Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.brda.net 01.05.05, 14:34
            trojeczka M-Z-N :P
            • Gość: yaku_ona Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 09:39
              teee historycy.. zalatwicie mi test z historii na wstepne na politologie? bo na
              maturze zdaje tylko wos... wiecie - zagadac do jakiejs pani krysi z
              sekretariatu i skserowac dla mnie tescik :)))) albo chociaz powiedzcie czego
              sie mozna spodziewac:)))
              • Gość: Lu Re: AB - czy cieżko sie dostać? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.05.05, 12:43
                To teraz są na politologi jakieś testy ?? Kurcze co się dzieje na piętrze, jak
                ja zdawałem to była tylko rozmowa kwalifikacyjna (z elementami historii i WOSu).

Raczej nic się nie da załatwić, pani Krysia nas nie lubi ;)
                • Gość: obserwator poseł Stryjewski o powstaniu UKW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 13:13
                  www.rkn.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1822&topic=43&newlang=
                • Gość: yaku_ona do Lu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 20:24
                  no takiej informacji udzielil mi taki elegancik z 4go roku na drzwiach
                  otwartych - wyslalam pytanie do biura rekrutacji ab ... i jakos odpowiedzi
                  jeszcze nie otrzymalam ... moze kupic pani krysi ciacho i kawe to poskutkuje?;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka