Dodaj do ulubionych

Festiwal Muzyki Klubowej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 21:58
należy natychmiast poczynić starania o przeniesienie tego festiwalu do
Torunia - Regionalnej Stolicy Kulturalnej. Piszcie do prezydenta miasta.
Zjjednoczmy się w końcu żeby skończyć z tym zabieraniem dobrych pomtysłów
Toruniowi.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaarl Re: Festiwal Muzyki Klubowej IP: *.iweb.pl 27.05.05, 22:06
      Willman ośmieszyłes się tym wpisem
      • Gość: Caca A co może wątpisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 22:09
        Wątpisz, że ten festiwal należy się Toruniowi?
        • Gość: Willman Re: A co może wątpisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 22:10
          Caca nie gadaj z kmiotkami.

www.torun-bydgoszcz.pl
          • Gość: kaarl Re: A co może wątpisz? IP: *.iweb.pl 28.05.05, 11:55
            tak sie składa synku że nie jestem ani z Torunia ani z Bydgoszczy. Lubie i
            popieram to co najlepsze. Toruniowi gratuluję pierników, Kopernika, starówki i
            Apatora. Bydgoszczy Łuczniczki, Zawiszy, Astorii itd. OCE jest dla ludzi z
            Polski a nie dla zadufanego w sobie Willmana. I nie jest to impreza pokrywająca
            czyjekolwiek poczucie lokalnego patriotyzmu. A ludzi mających kompleksy na tle
            Toruń kontra Bydgoszcz i odwrotnie nie uważam za partnerów do jakiejkolwiek
            dyskusji. Na tym konflikcie tylko można stracić i tak tez dzieje się od wielu
            lat. Wypowiedzi i nurt myślowy Willmana i innych jemu podobnych z obu stron
            Wisły szkodzą nam wszystkim...
    • Gość: Maryjan Re: Festiwal Muzyki Klubowej IP: 212.122.214.* 27.05.05, 22:41
      was należy utylizować !!!! tak jak utylizuje się odpady. jestescie chorzy, zal
      mi was, przynosicie wstyd normalnym mieszkancom Torunia. A ciebie Willman to
      nawet utylizowac szkoda. Toruń- kulturalna stolica wojewodztwa !!!! szczam po
      nogach !!! zeby byc kulturalna stolica to wypadaloby miec przynajmniej
      filharmonie i opere.moze w tej sprawie tez zaczniesz pisac petycje? hahaha,ale
      sie usmialem. jednak kompleksy wyłażą z was na kazdym kroku.
    • Gość: Tomek O padlina umysłowa się odezwała. Wilman ty obrazo IP: *.tvgawex.pl 27.05.05, 22:46
      rozumu ludzkiego i dobrego wychowania, zniknij w tym swoim toruńskim bagnisku.
      • Gość: Willman\ Re: O padlina umysłowa się odezwała. Wilman ty ob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 23:02
        A co Wy tam w tej czerwonej, robotniczej, zacofanej i starzejącej się
        (statystyki nie kłamią) Bydgoszczy wiecie o kulturze?
        • Gość: Maryjan Re: O padlina umysłowa się odezwała. Wilman ty ob IP: 212.122.214.* 28.05.05, 01:03
          a co ty wiesz chłopo-robotniku o kulturze???no widzisz, Bydgoszcz taka
          zacofana, a mamy festiwal muzyki klubowej, w zwiazku z ktorym chcesz pisac
          petycje, zacofana Bydgoszcz ma tez swoj oddzial telewizji, operę, filharmonię,
          czego jak zauwazylem brakuje w "swietnym, nowoczesnym i malo zacofanym"
          Toruniu. wez sie chlopcze nie osmieszaj, bo naprawde robisz sie zalosny.
          • Gość: Maryjan Re: O padlina umysłowa się odezwała. Wilman ty ob IP: 212.122.214.* 28.05.05, 01:27
            Willman nie zapomnij napisac petycji o przeniesieniu lotniska do Torunia,
            przeciez takie nowoczesne i prężnie rozwijajace sie miasto powinno miec swoje
            lotnisko haaahaahha, no bo co powiedza turysci z "erefenu" :-). nie zapomnij
            wspomniec tez o przeniesieniu jednostki NATO, tez wam sie przyda,a coooo....jak
            szalec to szalec. i po co chcesz pisac petycje o przeniesieniu festiwalu? moze
            lepiej przyłączyc Myślęcinek do Torunia? ;-) hahaha,boooosz....w zyciu nie
            spotkalem wiekszego ćwoka...
        • Gość: Tomek Patrzcie państwo, jeszcze się odszczekuje. Znasz IP: *.tvgawex.pl 28.05.05, 20:44
          takie powiedzenie: chocbys nie wiem ile razy chama miodem smarował to i tak
          g... będzie pachaniał. Pasuje do ciebie jak ulał.
    • maxbdg Re: Festiwal Muzyki Klubowej 28.05.05, 01:14
      Co za koleś, Na 1 rzut oka myslałem ze to ktos z bydzi podszywa sie pod tego
      łocha..a tu prosze jaka niespodzianka:) Ci w tym toruniewie maja nasrane pod
      sufitem i to nieźle:)
      • Gość: Gościu te willl.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 08:59
        Jezuuuu! Co za idioci w tym Toruńsku mieszkają! Zazdroszczą wszystkiego bo nie
        umieją załatwić własnych spraw!Ja nie mogę co to za idiota ten willam czy jak mu
        tam... Skoro jesteś taki madry chłopie to zbuduj w swoim miasteczku
        opere,filharmonie,lotnisko - Toruń stolicą kulturalną nie no facet chyba ci na
        pałe padło od tego słońca! Nie fikaj tyle a od razu powiedz ze chciałbyś być na
        OCE w Myśolęcinku ale boisz się o swoje 4litery że cie któryś " z miasta
        starych" dopadnie! Sram na ciebie w tym momencie bo normalnie zrobiłeś z siebie
        pośmiewisko i chyba z twojego miasta również! zakuta pało - pozdrawiam a P.S
        ciekawe czy rzeczywiście jesteś taki super inteligentnie wygadany? hm... może
        się kiedyś przekonam
        • Gość: KOŁO Re: te willl.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 09:22
          Szkoda tylko że Toruń stracił Camer Image, czy jakoś tak, oj szkoda :(
          • Gość: Wojtekh Re: te willl.... IP: 195.117.253.* 28.05.05, 11:12
            A to racja. To był jedyny prestiżowy festiwal, znany na świecie. Mógł
            konkurowac z festiwalem operowym. No i formuła była super
            • Gość: Mózg i Opera Re: te willl.... IP: 83.238.70.* 28.05.05, 16:06
              Festiwal Operowy to ściema. W ogóle uważam, że Opera Nova to twór nie wiem dla
              kogo, bo na pewno nie dla koneserów muzyki. Tyle idzie na to pieniędzy, a kto za
              granica wie co to jest Opera Nova? Jestem bydgoszczaninem i mnie to boli, bo np.
              taki klub Mózg jest o wiele bardziej znany na świecie i promuje Bydgoszcz, a
              dostaje od miasta i woejewództwa figę z makiem. Chore.
              • Gość: Wojtekh Re: te willl.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:14
                Człowiecze promuje Mózg Bydzię w środowisku ludków z klubów a Opera w
                środowisku Kultury przez duże K. No ale musisz jeszcze ciut podrosnąć . Choć
                szanuję to co dzieje się w Mózgu. Lubię ten klub. Niestety trzeba rozumieć że
                co innego granie klubowe co innego Opera. Niech sobie są obok siebie i już. Ale
                pisanie że Mózg bardziej promuje miasto niż Festival Operowy to lekka przesada
                albo prowokacja
                • Gość: k Re: te willl.... IP: 83.238.70.* 29.05.05, 11:45
                  jakie klubowe granie wieśku, słyszałeś ty chociaż o kimś takim jak Fred Frith,
                  Joey Baron czy Ellery Eskelin? Opera jest dla snobujących się pań, które
                  zmuszają mężów by szli z nimi, bo one chcę sie pokazać wśród vipów. Powtarzam
                  klub Mózg jest bardziej znany na świecie niż wchłaniająca miliony opera. Żeby
                  chociaż w Operze częściej pojawiał się Treliński i inne dobre przedstawienia,
                  takie z których mozna byc umnym na świecie, u nas grane są ramoty, przez bardzo
                  średnio zdolny zespół. Podziwiam Figasa, popieram, że wprowadził ludzi na
                  fstiwal do surowego gmachu, ale mój znajomy jak był na zjeździe slawistów w
                  Belki usłyszał: Jesteś z Bydgoszczy? Tak-odpowiedział znajomy. A to tam gdzie
                  jest ten Mózg!!!! O Operze Nova nikt nie słyszał, to nie sa złośliwości to są
                  fakty.
    • Gość: stef do williama!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tvgawex.pl 28.05.05, 17:16
      heeheheh.......
      • Gość: mrobert Re: do williama!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 17:33
        Przejżałem wszystkie wypowiedz tego wątku. Na prawdę smutno patrzeć na niektóre
        wypowiedzi. Na początku powiem,że jestem z Bydgoszczy. Coż konflikt toruńsko -
        bydgoski będący wyrazem kompleksów jest chyba juz trochę uciążliwy i czas
        przerwać te lody i zmienić myślenie. Toruń ma swoje wdzięki jak Kopernik,
        Starówka, UMK a Bydgoszcz ma swoje wdzięki; Łuczniczka, Opera Nova, Filharmonia
        itd. Na prawde nie rozumiem skąd taka agresja .. ale jest to chyba jeszce
        zakorzeniony przywar Polaka zaściankowego ...Czas sie zmienić i zmienić
        myślenie. Dobrym przykładem łamania tych złych zaściankowych cech jest np
        połaczenie AM z Uniwersytetem Mikołajas Kopernika. Obecnie Collegium Medicum
        jest bardzo dobrym rozwiazaniem, sam nalezy do Collegium Medicum. I takie
        myślenie chyba juz czas zacząć. Natomaist nie zgodzę,sie z wypowiedzią że Opera
        Nova jest do niczego. Muzyka operowa jest dla koneserów tej muzyki i tak ma
        być, kto nie chce niech nie chodzi.. Poziom Opery Nova jest wysoki a dla
        krytyka Opery Nova powiem,ze świat te o niej usłyszał , bowiem np. M Ratajczak
        została w roku 2004 wyrózniona na festwalu miedzynarodowym itd. Ludzie nauczmy
        się w końcu żyć w jednym społeczeństwie , czas najwyższy.
        Pozdrawiam serdecznie
        Robert K
    • ethanak Ciekawe czy faktycznie było 20tys ludzi.... 29.05.05, 19:53
      • czwarty.wymiar Re: Ciekawe czy faktycznie było 20tys ludzi.... 29.05.05, 19:58
        Trudno to było ocenić tak na oko, bo teren festiwalu był raczej spory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka