Dodaj do ulubionych

HEJ ! 4LO 1970-74!!!

IP: *.sympatico.ca 14.07.02, 04:48
HOP!HOP!MOZE JEST TU KTOS Z TYCH LAT?
PRZECIEZ CHYBA JESZCZE KTOS MA DOSTEP DO KOMPUTERA!!!!
NAPISZCIE!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: fred Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: 217.8.178.* 01.08.02, 08:18
      Gość portalu: w74 napisał(a):

> HOP!HOP!MOZE JEST TU KTOS Z TYCH LAT?
      > PRZECIEZ CHYBA JESZCZE KTOS MA DOSTEP DO KOMPUTERA!!!!
      > NAPISZCIE!!!!!!!!!!!!!

Zajrzyj do wątku IV LO - szukam wielu ludzi
      • Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 29.12.02, 16:28
        Dzisiaj trafiłem przypadkowo na tę niezwykłą, historyczną stronę. Mam kłopoty z
        wejściem na oficjalną stronę IV LO, myślę że jest to przejściowe zjawisko.
        Melduję gotowość do współpracy, mam nadzieję trochę powspominać zanim dopadnie
        mnie jakiś altzheimer. Pozdrawiam gastryków z całego rocznika 1970 -74. Jeszcze
        pamiętam swoją klasę (chyba B) o profilu ogólnym na czele z
        wychowawczynią "Zochą" Musiał. Mam nadzieję dostać się do stron, które
        umożliwią korespondencję. Od rodziny w Bydgoszczy dowiedziałem się, że zmarł
        wczoraj nasz dawny dyro Mikulski. Pamiętamy go jeszcze z czasów szkoły im.
        Lucjana Szenwalda z ul. Kaliskiej na os. Leśnym. Może spotkamy się na obchodach
        w październiku 2003. Pamietam nasze ostatnie spotkanie klsowe w 1994 z okazji
        20-lecia matury. Pozdrawiam G.Gackowskiego, A.Armińskiego, P.Kałdowskiego,
        M.Brzozowskiego, W.Tomasika, A.Hermana, P.Orzechowskiego, A.Zalewskiego,
        K.Tupalskiego, W."Willego" Walczaka, J.Szwaikowskiego, P.Garlickiego i
        dziewczyny. Mój adres gosiakrakow@interia.pl
        • Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 29.12.02, 19:36
          Postanowiłem wrzucić trochę danych o szkole i ludziach tego okresu. Czytając
          wypowiedzi absolwentów różnych bydgoskich szkół, przerażają mnie negatywne
          odczucia szczególnie młodszych roczników na temat okresu nauki w szkole. Ja mam
          same miłe wspomnienia, może swoje zrobił już czas? Pamietam niektórych
          nauczycieli tego okresu; matematyka prof. Zofia Musiał, j.polski prof.Mrozek,
          biologia prof. Bruch, wt- prof.Poschman, fizyka-prof.Magierowska, po -
          kpt.Pruszyński?, j.angielski-prof.Taranowa, wf-prof.Sztamm, historia-
          prof.Tyburkowa i dyrektor Mikulski. Trzy lata chodziliśmy do budynku na
          os.Leśnym a w czwartej klasie przeprowadzaliśmy się na ul.1Maja.
          Ludzie odezwijcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 30.12.02, 08:02
          Chyba zaczynam spełnać się grafomańsko?
          Zastanawiam się czy pod pseudonimem FRED nie skrywa sie kolega Alfred Witkowski
          (Mam nadzieję, że cytuję bez pomyłek)nasz kolega z klasy A - profil mat.fiz.,
          którego serdecznie pozdrawiam. Co prawda była to konkurencyjna klasa dla naszej
          A- język angielski. Dalej nie mogę wejść na stronę IV LO!!!
          • Gość: fred Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: 217.8.178.* 30.12.02, 10:28
            Gość portalu: krakus55 napisał(a):

> Chyba zaczynam spełnać się grafomańsko?
            > Zastanawiam się czy pod pseudonimem FRED nie skrywa sie kolega Alfred
            Witkowski
            >
            > (Mam nadzieję, że cytuję bez pomyłek)nasz kolega z klasy A - profil mat.fiz.,
            > którego serdecznie pozdrawiam. Co prawda była to konkurencyjna klasa dla
            naszej
            >
            > A- język angielski. Dalej nie mogę wejść na stronę IV LO!!!
            >
            Trafiles, ale fakty juz sie placza. B to byl wlasnie mat-fiz. Zosia
            M. "wychowywala" A-klase...
            Probowales www.ivlo.tnt.pl?
            Jest troche ludkow z naszego rocznika w ksiedze gosci - milo sie bedzie z nimi
            spotkac...
            Najlepszego w 2003
            • Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 04.01.03, 06:38
              Ciesze się, ze trafiłem Alfreda z którym rozpocząłem korespondencję.Przyznaję,
              że braki w pamięci coraz większe, ale receptą jest usilne przypominanie sobie
              faktów. Naprawdę warto! Mnie staremu slerotykowi zaczęły przypominać się nowe
              nazwiska. Pozdrawiam koleżeństwo z klasy 4 a : Sławka Ronowicza, Krzycha
              (prawidłowo Krzysztofa) Łozińskiego, Dorotę Procner, Grażynę Dubowską, Dankę
              Smieszek, ? Czajkowską, Basię Siokorską. Wspominam również tragicznie zmarłego
              Krzyśka Domińskiego. Dalej będę ćwiczył, czekam na odzew, dalej niemożliwe jest
              otwarcie strony IVLO.
              Pomyślności w Nowym Roku. Mietek Urbański
              • Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 06.01.03, 18:09
                Cały czas zaglądam na stronę poszukiwaczy kumpli ze szkoły i mam nadzieję że w
                Bydgoszczy ludzie z rocznika 70 - 74 mają dostęp do internetu i odrobinę czasu
                wolnego aby połazić po ciekawych i odpowiednich stronach. Zastanawiam się też
                co porabia prowodyr tego wątku, który od dawna nie zajrzał na stronę. Dzisiaj
                przeglądałem firmową stronę czwórki i mam pewien niedosyt. O wiele ciekawsze są
                wypowiedzi na forum prywatnym, tam w obecnej IV jest trochę za drętwo!!!!!!!!
                Na razie czekam na odzew, mam w pamięci wiele ciekawych i fantastycznych
                momentów z czterech lat w czwórce ale brakuje mi partnera do rozmów. Pozdrawiam
                Alfreda z IVb, pierwszego człowieka z którym udało mi się nawiązać kontakt.
                Hej ludzie z młodszych roczników za chwilę lepiej już tego nie czytajcie!!!!
                • Gość: korzen Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: 81.15.220.* 11.01.03, 22:28
                  Wywołany do tablicy - zgłaszm się.
                  Pozdrowienia dla Freda i Mietka U.
                  Marek Korzeniowski IVb
                  • Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 12.01.03, 09:46
                    Świetnie, że coś drgnęło. Marek, dzięki za pozdrowienia, musimy się spieszyć,
                    bo z pamięcią coraz gorzej, nazwisko i imię znajome, ale twarz skojarzę dopiero
                    na spotkaniu w październiku. Dalej odtwarzam klasową listę ze zmruszałej pamięci
                    (pomożecie???) ; Ewa Maruda,Gabi Węglęwska (jak nazywała się jej najbliższa
                    koleżanka z ławki - klasowy prymus?), Piotr Garlicki, Marek Zarzycki (odszedł
                    wcześniej z klasy).Kombinuje dalej, pozdrawiam rocznik.
                    Mietek
                  • Gość: fred Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.plbyd.pl.int / 161.90.234.* 13.01.03, 08:34
                    Hej Marku
                    pzdrwm srdczn
                    zamailuj do mietka (jesli nie chcesz publikowac adresu na forum - adres w
                    poście pare pieter wyzej) to pogadamy off-line
                    Fred
                    • Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 12:09
                      Również cieszę się, że coś drgnęło w kontaktach. Na razie jednak IVb ma
                      liczebną przewagę a ja dalej czekam na naszych z IVa.
                      Piszcie ludzie piszcie! Pozdrowienia dla Marka i Freda.
                      Mietek
                      • Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 19.01.03, 13:36
                        Czy to jest cisza przed burzą? mózgów?
                        • Gość: krakus55 Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl 15.03.03, 12:56
                          Jestem dobrj myśli, cały czas czekam na koleżeństwo z klasy.Szczególne
                          pozdrowienia dla Eli Wojciechowskiej która dała sygnał na stronie czwórki!
                          • Gość: fred Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 29.03.03, 12:14
                            Widzisz Mieciu jaki ciezki jest los internauty?
                            Gosciu zalozyl watek i ani razu sie nie pokazal. Zle sie dzieje...
                            Do zobaczyska na imprezie jubileuszowej
                            • Gość: mietko Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: *.chello.pl 21.06.03, 18:41
                              no może ktoś dysponuje czasem wolnym i weżmie dobry przykład ! cały czas licze
                              na IV a bo w księdze gości czwórki jest troche sztywno. Wiadomość dla Freda;
                              znalazłem Cię w rankingu drużyn brydżowych ale nie wiem co oznaczają w nim te
                              liczby przy nazwisku, życzę sukcesów a forum będę śledził tylko na początku
                              lipca; później słodki urlop.
                              Pozdrowienia dla Basi zd.Sikorskiej, Andrzeja Armińskiego, dr Gacka
                              Gackowskiego, rektora Wojtka Tomasika - ludzi z klasy których wypatrzyłem na
                              internetowych stronach
                  • Gość: Andrzej Taran Re: HEJ ! 4LO 1970-74!!! IP: 193.134.254.* 29.09.03, 08:28
                    No Mosci Korzeniowski,

wywolanych do tablicy - to ja lubie - zwlaszcza ogladac. Podajcie mnie chlopie
                    jeno swoj adres internetowy, co by po latach i jak Bog przykazal, nawiazac jako
                    komunikacje, co by on sie nawiazala i kontynuowala i to w okresie jak jeszcze
                    cos pamietamy a przynajmniej swoje nazwiska. Oczywiscie rowniez pozdrawiam
                    wszystkich ktorych jeszcze pamietam i tych ktorych juz nie pamietam a ktorzy w
                    periodzie licealnym byli dla mnie przyjazni a nawet nie zlosliwi, z wyroznieniem
                    grupy Myslecinskiej zajmujacej sie - i to pamietam - w popoludniowe soboty
                    wzmozona konsumpcja cieplego piwa bydgoskiego (jezeli owo bylo dostepne) w
                    ilosciach na jakie pozwalala kasa. Na swoja obrone chcial bym jeszcze tylko
                    dodac, ze dzis juz wiem, ze zimne piwo lepiej smakuje. Czuj, czuj, czuwaj - A.
                    Taran

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka