Dodaj do ulubionych

PESA wygrała przetarg w Elblągu

28.06.05, 19:53
BRAWO!
dobra ekipa w tej PESIe
Obserwuj wątek
    • Gość: grudziadzanin beda lepsze niz te które Grudziadz reklamował? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:54
      Miejmy nadzieje, ze beda lepsze niz te które Grudziadz reklamował.
      A te nasz emoze w koncu naprawia?
      • Gość: grodziadzanin Re: beda lepsze niz te które Grudziadz reklamował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:58
        Przed szystkim chodzilo o ciagle awarie, smierdzace toalety i bardzo wolna
        jazde na zakretach - cos z kolami, zawieszeniem - nie wiem.
        • ka_zet Re: beda lepsze niz te które Grudziadz reklamował 28.06.05, 20:18
          Gość portalu: grodziadzanin napisał(a):

> Przed szystkim chodzilo o ciagle awarie, smierdzace toalety i bardzo wolna
          > jazde na zakretach - cos z kolami, zawieszeniem - nie wiem.

Ta, i jeszcze bilety były za drogie.
          (O odróżnianiu tramwajów od spalinowych zespołów trakcyjnych czy też o tym że "grudziądzanin" się
          nieco inaczej pisze nie wspominając)
    • unsatisfied6 Re: PESA wygrała przetarg w Elblągu 28.06.05, 19:57
      mozilla.org napisał:

> BRAWO!
      > dobra ekipa w tej PESIe

brawo dla Pesy - hura,hura, hura !!!
      • ethanak Re: PESA wygrała przetarg w Elblągu 28.06.05, 20:13
        Ojej znowu ktoś coś dobrze zrobił , komuś coś się udało w tym kraju gdzie nie
        trzeba nawet studiować na amerykańskich uniwersytetach żeby móc mówić że się
        jest dobrze wykształconym.I pewnie nawet żadnej szkoły nie wybuduje ta PESA ,
        po co ona nam...
        • unsatisfied6 bądź kolegą , podpowiedz co mam mówić 28.06.05, 20:21
          ethanak napisał:

> Ojej znowu ktoś coś dobrze zrobił , komuś coś się udało w tym kraju gdzie nie
          > trzeba nawet studiować na amerykańskich uniwersytetach żeby móc mówić że się
          > jest dobrze wykształconym.I pewnie nawet żadnej szkoły nie wybuduje ta PESA ,
          > po co ona nam...

ja już dawno nie bywałem na wiceach partyjnych - przepraszam za swój
          nietakt .

jak mam reagować - "my mieszkańcy Bydgoszczy jesteśmy dumni z załogi
          PESA ..." , powiedz mi proszę , bo mnie tego nie uczyli w Hameryce i
          nie miałem odpowiednich wzorców , by ewentualnie brać z nich przykład .
          • ethanak Re: bądź kolegą , podpowiedz co mam mówić 28.06.05, 20:37
            Po pierwsze:mogę ci pomóc jedynie bazując na własnych doświadczeniach bo na
            żadnym wiecu partyjnym w życiu nie byłem.Po drugie:tak na prosty rozum - duża
            bydgoska firma dostaje nowy kontrakt --> może zatrudni nowych pracowników
            (zmniejsza się bezrobocie - obecnie największy problem naszej gospodarki)może
            podniesie im pensje - w obu przypadkach zwiększy się zamożność mieszkańców
            Bydgoszczy.Można zaryzykować twierdzenie że skorzystają na tym zwykli
            mieszakńcy : ktoś bedzie kupował więcej w sklepie , ktoś pośle dziecko do
            lepszej szkoły , uzbiera na leczenie zębów , wybuduje dom dając pracę
            kilkunastu ludziom na pół roku.Wiem że nie cieszy cię nic co nie dotyczy
            twojego własnego tyłka bo taką już masz cierpiętniczą naturę.Daj jednak innym
            prawo do cieszenia się z rzeczy z których można się najzwyczajniej w świecie
            cieszyć.Powiedz , złociutki , czego tu nie rozumiesz?
            • Gość: bart potrafisz cos napisac ethanak nie obrażając kogos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 20:41
              ethanak napisał:
              > Wiem że nie cieszy cię nic co nie dotyczy
              > twojego własnego tyłka bo taką już masz cierpiętniczą naturę.

Czy potrafisz cos napisac ethanak nie obrażając nikogo?
              • ethanak Rewanżuję się tylko u6 28.06.05, 20:44
                A czy obraziłem cię kiedykolwiek?Nie wiem czy zauważyłeś ale U6 obraża mnie
                cały czas.
                • lewskiy Elbląg może.... 28.06.05, 22:43
                  Najbardziej z artykułu podoba mi się ten fragment:
                  "Elbląg potrzebuje nowych tramwajów, bo rozbudowuje sieć w mieście. - Władze
                  otrzymały na to pieniądze z Unii Europejskiej, dzięki czemu tramwaje będą
                  dojeżdżać do odległych dzielnic miasta - mówi Tomasz Zaboklicki, prezes PESY. -
                  Do końca 2006 roku musimy zbudować od podstaw nowe, niskopodłogowe pojazdy."

A my w Bydgoszczy co ?? - tylko banany i banany.... (autobusy i autobusy).

• ethanak Re: Elbląg może.... 28.06.05, 23:18
                    Też mi się marzą nowoczesne tramwaje którymi możnaby dotrzeć w każdy zakątek
                    miasta.+jakiś zabytkowy na Gdańskiej (tudzież odrestaurowanym torowisku na
                    Dworcowej/Długiej)...
                    • ka_zet Re: Elbląg może.... 28.06.05, 23:37
                      ethanak napisał:

> Też mi się marzą nowoczesne tramwaje którymi możnaby dotrzeć w każdy zakątek
                      > miasta.+jakiś zabytkowy na Gdańskiej

No więc ja bym proponował pójść śladami Elbląga i zacząć od porządnego ułożenia torowisk a
                      nowoczesne tramwaje kupił w drugiej kolejności. Inaczej wyjdzie jak w GOPie albo Łodzi że nie będzie
                      ich za bardzo gdzie wpuścić...

> (tudzież odrestaurowanym torowisku na
                      > Dworcowej/Długiej)...

Taaa, na Długiej za chwilę wytną resztki torowiska (jakby przeszkadzały w czymś przy deptaku)
                • unsatisfied6 o interesach miasta piszesz - jak katarynka 28.06.05, 23:19
                  ethanak napisał:

> A czy obraziłem cię kiedykolwiek?Nie wiem czy zauważyłeś ale U6 obraża mnie
                  > cały czas.

nie mam powodów "OBYWATELU MIASTA" w liczbie mnogiej "my obywatele i mieszkańcy
                  Bydgosczy" w "interesie bezrobotnych" , "miejsca pracy dla.."

interes obywatelski towarzyszu , to nie interes miasta , to interes
                  Kowalskiego w kontekście interesu miasta .

piszesz , że ja piszę o tym co dotyczy "mojego tyłka" piszę o tym
                  interesie i o swoich własnych doświadczeniach utożsamiając
                  je z interesem mieszkańców Bydgoszczy .

ty napisz coś o sobie .
                  • ethanak Re: o interesach miasta piszesz - jak katarynka 29.06.05, 09:33
                    Wolę mieszkać w ładnym , zadbanym mieści pełnym uśmiechniętych ludzi.A ty?Chyba
                    nie - masz to tak naprawdę w dupie...
            • unsatisfied6 czego nie rozumiem ? twojego stylu 28.06.05, 23:13
              ethanak napisał:

> Po pierwsze:mogę ci pomóc jedynie bazując na własnych doświadczeniach bo na
              > żadnym wiecu partyjnym w życiu nie byłem.Po drugie:tak na prosty rozum - duża
              > bydgoska firma dostaje nowy kontrakt --> może zatrudni nowych pracowników
              > (zmniejsza się bezrobocie - obecnie największy problem naszej gospodarki)może
              > podniesie im pensje - w obu przypadkach zwiększy się zamożność mieszkańców
              > Bydgoszczy.Można zaryzykować twierdzenie że skorzystają na tym zwykli
              > mieszakńcy : ktoś bedzie kupował więcej w sklepie , ktoś pośle dziecko do
              > lepszej szkoły , uzbiera na leczenie zębów , wybuduje dom dając pracę
              > kilkunastu ludziom na pół roku.Wiem że nie cieszy cię nic co nie dotyczy
              > twojego własnego tyłka bo taką już masz cierpiętniczą naturę.Daj jednak innym
              > prawo do cieszenia się z rzeczy z których można się najzwyczajniej w świecie
              > cieszyć.Powiedz , złociutki , czego tu nie rozumiesz?

twojego stylu - ty kadzisz .
              napisz cos o sobie , swoim interesie i swoich sprawch - jesteś mieszkańcem tego
              miasta , a nie o mieszkańcach Bydgoszczy i ich interesach .
              • ethanak Nie mam interesu w tym żeby się obnażać... 28.06.05, 23:16
                Mój interes (hihi) idzie dobrze.W moim interesie jest żeby Bydgoszcz
                zamieszkiwali ludzie mający pracę , skłonni wydawać nadwyżki finansowe na
                rozrywki , dbający o siebie i swoje zdrowie...To jest mój interes.
                • unsatisfied6 więc mówisz jak Lenin albo Stalin - a co robisz ? 28.06.05, 23:23
                  ethanak napisał:

> Mój interes (hihi) idzie dobrze.W moim interesie jest żeby Bydgoszcz
                  > zamieszkiwali ludzie mający pracę , skłonni wydawać nadwyżki finansowe na
                  > rozrywki , dbający o siebie i swoje zdrowie...To jest mój interes.

więc mówisz jak Lenin .

w moim interesie jest , żebym ja miał pracę , pieniądze na rozrywkę
                  i dobrze byłoby gdyby moje kwalifikacje służyły innym obywatelom i mieszkańcom
                  tego miasta .
                  • Gość: maniek Re: więc mówisz jak Lenin albo Stalin - a co robi IP: *.brda.net 28.06.05, 23:42
                    u...6 o ile pamietam to zlapales babskiego focha i nie miales juz pisac swoich bredni na tym forum...nie rozumiem wiec dlaczego sie jeszcze tu wpisujesz...
                    Ps lepiej jakby pesa byla w takiej sytuacji jak poznanki zntk...to bylby dla ciebie miod na serce!
          • Gość: MACIEJ A TEGO CIEBNIE UCZYLI W TEJ ETYVCZNEJ AMERYCE? IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 28.06.05, 23:37
            serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,2784728.html
    • Gość: Reth Re: PESA wygrała przetarg w Elblągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:44
      Ja tam jestem dumny!
      W końcu PESA to firma z BYDZI !
      grodziadzanin to malkontent!!!
      POzdr
      • Gość: daras Re: PESA wygrała przetarg w Elblągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:26
        już kiedys pisałem że PESA ma ogromne mozliwości których nie wykorzystuje.
        wygrywa przetargi i ktoś napisał że przez to zatrudnia więcej osob. nie jest to
        prawdą. właściciel PESY jest niezbyt dobrym menagerem, zamiast zatrudnic nowych
        ludzi, fachowcow, to wykorzystuje tych co ma i ludzie tyrają nadgodziny, w
        domach pracuja do nocy i płacą im tak samo!!! nie tędy droga panie Zabolicki.
    • Gość: Nie jest tak rózow Nie jest tak rózowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:45
      Nie jest tak rózowo:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=24980052
    • Gość: jacek. PESA!!!!!!!!!!!!! IP: *.mpn.pl / *.mpn.pl 29.06.05, 09:46
      Bardzo się ciesze żę PESA wygrała przetarg , ale.........
      jak mają budować takie tramwaje jak ten co jedzdzi , jeżdził po Bydgoszczy
      to.... , współczuje mieszkańcom Grudziądza. Dla czego?
      A to ogrzewanie nie działało , a to układ chłodzenia zasysał wszystkie śmieci i
      doprowadzał do przegrzewania układów elektronicznych , a to podłoga nie
      wytrzymała ilości pasażerów , i to co naj ważniejsze , nie potrafią
      synchronizować działania dwóch wozów , czyli sterowania. Życze aby te wozy
      które trafią do Grudziądza był już dopracowane. (ale jakoś w to nie wierze)
      • Gość: jacek. Re: PESA!!!!!!!!!!!!! IP: *.mpn.pl / *.mpn.pl 29.06.05, 09:53
        Sorry , nie wiem czemu pisałem o tramwaju w Grudziądzu , a to Elbląg fuduje
        sobie rewelacje (nie aż taką). Jeszcze raz przepraszam za pomyłke miast.
    • Gość: Yanko Re: PESA wygrała przetarg w Elblągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:34
      A mnie sie podoba najbardziej "noiska wysokosc podlogi" :-)
    • Gość: bydgoszczanin brawa PESA???? za co? IP: *.tvgawex.pl 29.06.05, 15:49
      często bywam na zachodzie Europy i nie widzę aby produkty pesy były aż tak
      rewelacyjne czy nowatorskie rozwiązania tam zastosowano. Wizualnie to są
      produkty zacofane co najmniej o jedna dekadę i nie stanowią konkurencji dla
      zachodnich firm niestety, zresztą oni sami się chwalą że ich klientami są byłe
      republiki radzieckie gdzie jest poziom zacofania technicznego porównywalny z
      naszymi np. lokomotywy z lat 60-tych !!!!!!!!!!
      • ka_zet Re: brawa PESA???? za co? 29.06.05, 15:55
        Gość portalu: bydgoszczanin napisał(a):

> często bywam na zachodzie Europy i nie widzę aby produkty pesy były aż tak
        > rewelacyjne czy nowatorskie rozwiązania tam zastosowano.

Rewelacyjne czy nowatorskie istotnie nie są.

>Wizualnie to są
        > produkty zacofane co najmniej o jedna dekadę

Wizualnie to akurat nie, ale to jest najmniej istotne.

> i nie stanowią konkurencji dla
        > zachodnich firm niestety,

Otóż stanowią. Przynajmniej cenową.

> zresztą oni sami się chwalą że ich klientami są byłe
        > republiki radzieckie gdzie jest poziom zacofania technicznego porównywalny z
        > naszymi np. lokomotywy z lat 60-tych !!!!!!!!!!

A co jest zacofanego w eksploatowaniu lokomotyw z lat 60. tak właściwie? A jeżeli coś jest, to dlaczego
        Szwajcarzy, Francuzi, Niemcy, Grecy, Włosi, Amerykanie itd. nic z tym nie robią. :>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka