Dodaj do ulubionych

FANKLUB RADIOMAGNETOFONU KLAUDIA

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 02:06
Uważam,że to był niesamowity sprzęt.Często nawet wyposażenie D.J. w
podstawówkach w latach osiemdziesiątych.
Najpierw była edycja srebrna,z takim śmiesznym wypychaczem kieszeni.Potem
czarna.Mechanizm niby lepszy,ale co drugi tydzień w serwisie.
Klaudia była na osiem baterii R20 ale i tak ją brałem na wszystkie obozy.
(Teraz mam lewą rękę dłuższą).

To se ne wrati.
Eltry już nie ma i nie będzie.Majątek wyprzedany.Obecne japońskie maszyny są
jakieś takie bardziej plastikowe ,uproszczone do trzech klawiszy.
Obserwuj wątek
    • Gość: demio Re: FANKLUB RADIOMAGNETOFONU KLAUDIA IP: *.zapid.com 15.09.01, 09:50
      Przylaczam sie do fan klubu zalozonego przez atomskiego!
      Mialem Klaudie. Zacinal mi sie klawisz play. Za cholerke nie mozna bylo go wcisnac (ale czasami sie
      odblokowywal i wszystko bylo OK). Jak byl zablokowany, to radzilem sobie wciskajac miezy klawisz
      zapalke.
      • Gość: Baton Re: FANKLUB RADIOMAGNETOFONU KLAUDIA IP: *.atr.bydgoszcz.pl 15.09.01, 10:57
        To i ja moze sie przylacze.....
        Mialem Klaudie srebrna.
        Bardzo mi sie podobal licznik tasmy i jego zerowanie....
        To byly po prostu czad!!!! :-)))))
        • Gość: atomski Re: FANKLUB RADIOMAGNETOFONU KLAUDIA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 19:30
          Taaaaak
          Zerowanie było też moją pasją...
          ... i przełączniki u góry...
          ...tyle ich było...
          • Gość: Anusia Re: FANKLUB RADIOMAGNETOFONU KLAUDIA IP: *.sympatico.ca 15.09.01, 19:35
            ja tez sie dolaczam do fanklubu, Klaudie dostalam na pierwsza komunie sw. i do
            teraz o ile dobrze pamietam moi rodzice maja ja w kuchni, nie jestem na 100%
            pewna bo niestety ich nie widzialam od 2 lat, ale jak bede dzwonic do nich to
            sie spytam czy Klaudia jescze dziala, pozdrawiam
            ps. dla mnie wielka frajda bylo nagrywanie sie na kasety
            • radca Re: FANKLUB RADIOMAGNETOFONU KLAUDIA 15.09.01, 21:05
              Przepraszam,ze sie dolaczam.Niestety nic nie moge na temat tego urzadzenia
              dodac.Lecz dlatego,ze sa to interesujace wspomnienia-to dadam,ze przypomnial mi
              sie odbiornik radiowy " SZAROTKA " -to byl HIT.Szczegolnie jak sie z takim
              radiem ktos przeszedl po ulicy lub na plaze.

pozdrawiam
              radca
    • Gość: zoe Re: FANKLUB RADIOMAGNETOFONU KLAUDIA IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.09.01, 00:02
      miałam, miałam Klaudie!A wlaściwie to jeszcze stoi gdzieś na pawlaczu. Ludzie,
      jak na tamte czasy, to był naprawdę świetny sprzęt; no i jaki długowieczny i
      niezniszczalny!!!Pozdr.
      • Gość: atomski Re: FANKLUB RADIOMAGNETOFONU KLAUDIA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.01, 00:11
        Moja Klaudia też została u rodziców.
        Też by działała ale spisek zachodnich kapitalistów spowodował ,że nasze fale
        stały się przestarzałe.Teraz tylko szuuuuumiiiiiii...
        ...czerwona dioda stereo smutno sobie mruga przy tym...
        • Gość: Mario Re: FANKLUB RADIOMAGNETOFONU KLAUDIA IP: *.ic.net.pl 17.09.01, 08:18
          Ja przeszedłem na czarną Klaudię II z Kasprzaka mono, więc był to dla mnie szok.
          Stereo, szerokie stereo no i to miękkie otwieranie kasety, to był czad (przez
          ok. miesiąc potem tylko "katapulta"). Pozdrowienia dla użytkowników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka