Dodaj do ulubionych

Gdzie powstaje DELL?

14.10.07, 10:59
Wiem że na Olechowie, ale gdzie dokładniej?
Ponoc jakąś krańcówkę autobusową tam robią...
Może ktoś się orientuje czym tam docelowo będzie można dojechac z
centrum?
Obserwuj wątek
    • brite Re: Gdzie powstaje DELL? 14.10.07, 11:40
      tu:
      www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=%B3%F3d%BC%2C+%B6l%B1ska&Submit.x=0&Submit.y=0&Submit=Szukaj&long=19.5775856&lat=51.7326848&type=2&scale=4
      • avital84 Re: Gdzie powstaje DELL? 14.10.07, 11:49
        Krańcówka autobusowa to już jest kawałek dalej na Janowie. Nie sądzę, więc aby
        zrobili drugą kilkadziesiąt metrów dalej.;)
        Na Olechów można dojechać bez problemu autobusami linii 98,96,72,55,55A, a na
        Janów także 85...być może o czymś zapomniałam.
        To nie koniec świata.;) Codziennie dojeżdżam stąd do centrum.;)
        A gdzie dokładnie? Będzie przy ulicy Zakładowej na trasie na Andrzejów. Zaraz za
        osiedlem bloków.
        • Gość: sodar Re: Gdzie powstaje DELL? IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.10.07, 08:08
          ZTCW ulica ma mieć zmienioną nazwę na "Ofiar atakow terrorystcznych z 11 września"
        • Gość: tetetka5 Re: Gdzie powstaje DELL? IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.10.07, 11:04
          Dell kilkadziesiąt metrów od istniejącej krańcówki na Janowie ???.Chyba coś Ci
          się pomyliło.Odległość między krańcówką na Janowie a Dellem wynosi około 2 km.
          Do Della można dojechać dwoma drogami: albo po skręcie z Zakładowej w Olechowską
          jedziemy nią około 300 metrów i skręcamy z niej w lewo (nie wiem jaka jest nazwa
          tej ulicy) i po przejechaniu około 1 km wyjeżdżamy wprost na Della lub z
          Tomaszowskiej skręcamy w nowo wybudowaną dwujezdniową ulicę (to jest właśnie owa
          aleja ofiar terroryzmu...)i po przejechaniu około 1,5 km jesteśmy koło
          Della.Będzie też chyba trzeci dojazd, ponieważ budowana ulica będzie przedłużana
          w kierunku Rokicińskiej.
          • sylwus2 Re: Gdzie powstaje DELL? 16.10.07, 21:31
            A możesz mi napisac jakim autobusem tam dojechac (96?)i na którym
            przystanku wysiąśc? Interesuje mnie również jak daleko trzeba będzie
            dojśc z niego na pieszo?
            • Gość: tetetka5 Re: Gdzie powstaje DELL? IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.10.07, 22:36
              W pobliże Della można dojechać 96,72,55,55A i 98. Należy wysiąść na przystanku
              Zakładowa/Olechowska, a następnie przejść Olechowską około 200 m w kierunku
              zachodnim i skręcić w lewo (brak tablicy z nazwą ulicy, stąd jest około 800-1000
              m do Della
    • sylwus2 Re: Gdzie powstaje DELL? 18.10.07, 06:09
      Chyba jednak puszczą tam autobus...może przedłużą jakąś linię?
      Na tym przebudowanym odcinku drogi (chyba Śląskiej) porobione są już
      zatoczki!
      Poza tym skoro DELL ma zatrudnic docelowo 3000 pracowników to trudno
      mi uwierzyc, że ani miasto ani sam pracodawca nie pomyślał jak
      dostanie się tam 1000 pracowników/zmianę!
    • Gość: jagoda Re: Gdzie powstaje DELL? IP: *.70.rev.vline.pl 19.10.07, 15:12
      Na razie najlepiej dojechać tam autobusami 96, 98, 55 lub 72.
      wysiadasz róg Zakładowej i Hetmańskiej i kierujesz się w strone
      nowych bloków po prawo. Za nimi jest nieszczęsny Dell. Planowana
      jest krańcówka autobusów tuż pod fabryka ale jaescze nie wiadomo
      jakich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka