Dodaj do ulubionych

AB obniża kryteria naboru

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 08:20
Około 160 niepełnosprawnych chce studiować w Akademii Bydgoskiej. Uczelnia
przyjmuje według ulgowych kryteriów.

Podania na AB złożyły osoby z różnym stopniem niepełnosprawności. Każda z
nich, jeśli zdała nową maturę i przedstawi aktualne zaświadczenie o
niepełnosprawności, zostanie przyjęta na uczelnię.

Wystarczy, że uzyskają wymagane minimum punktów i również dołączą do
dokumentów zaświadczenie. Przy następnej rekrutacji będą przysługiwać osobom
o znacznym lub umiarkowanym stopniu niepełnosprawności.
Gdy o przyjęcie na naszą uczelnię ubiegała się osoba z porażeniem mózgowym,
podczas egzaminu korzystała z komputera.
Obserwuj wątek
    • Gość: wkurzony AB przyjmując z porażeniem mózg. i z min. punktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 08:21
      Jak AB będzie przyjmować z porażeniem mózgowym i z minimum punktów - kariery
      naukowej nie zrobi.
      • Gość: pomek Re: AB przyjmując z porażeniem mózg. i z min. pun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:57
        Tez mnie to irytuje - to nie moga brac normalnych studentow?
        • mylady1 Re: AB przyjmując z porażeniem mózg. i z min. pun 20.07.05, 12:47
          Pewnie takich jest spooro, ale sa iestey i tacy
          • Gość: gh Re: AB przyjmując z porażeniem mózg. i z min. pun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:13
            Czy co nie przyjmowac?
            • Gość: wkurzony Re: AB przyjmując z porażeniem mózg. i z min. pun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 08:35
              Przyjmowac la enie takich niedorozinietych!
    • Gość: eliasz Moze nie ma tylu chetnych na AB, jak trąbili? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:37
      Moze nie ma tylu chetnych na AB, jak trąbili?
      • Gość: poli Re: Moze nie ma tylu chetnych na AB, jak trąbili? IP: *.telsten.com / *.telsten.com 21.07.05, 13:58
        pracowali na taka frekwencje wiele lat :) hehehe kilka(...) bLEDOW im sie
        zdarzylo :)
    • Gość: wkurzony Tak , sami nirepoelnosprawni na AB... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:50
      Tak , sami nirepoelnosprawni na AB...
    • Gość: pimek Tak, sami niepelnosprawni na UMK w Toruniu IP: *.brda.net 21.07.05, 14:03
      Tak, sami niepelnosprawni na UMK w Toruniu - studenci lekcje odbieraja od profesorow - bylych SBEKOW!!
    • Gość: maja-studentka Slyszalam ze na UMK wykladaja SBecy?!?!? IP: *.brda.net 21.07.05, 14:13
      Slyszalam ze na UMK wykladaja SBecy?!?!?Mialam tam studiowac, ale jednak zrezygnuje ze studiow na UMK w Toruniu - nie pozwole aby moimi wykladowcami byli SBecy
    • zascianek Ja sie prznieoslem z UMK do Poznania 21.07.05, 14:15
      Jak dowiedzialem sie ze wykladowcami na UMK sa byli SBecy postanowilem przeniesc sie do Poznania na UAM
      • Gość: gh A co do ma do niskich kryteriow AB? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:07
        A co do ma do niskich kryteriow AB?
        • Gość: tor Re: A co do ma do niskich kryteriow AB? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:57
          Niskie kryteria i slabosc AB sa sola w oku i wzbudzaja zazdrosc bydgoszczan do
          Torunia o najlepsza uczelnie Polski połnocnej
    • Gość: wiktor Chcielismy supermarkety to mamy - niske pensje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:43
      Chcielismy supermarkety to mamy - niske pensje i malo zakladow produkujacych
      colkolwiek
      Nadeszla "era Tesco". Ludzie AB nie sa potrzebni
    • Gość: kamil Slyszeliscie o recznym przerabianiu punktow na AB? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:37
      Slyszeliscie o recznym przerabianiu punktow, obnizaniu kryteriow, zmianach
      punktacji???
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=26810317
      Taka jest wlasnie AB....
      • Gość: vigla Ja nigdy bym tej uczelni nie wybrała. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 15:33
        Ja nigdy bym tej uczelni nie wybrała.
        Wole moja (nie zdradze jaka) w B-czy, znacznie lepsza.
        • Gość: waldek Re: Ja nigdy bym tej uczelni nie wybrała. IP: *.brda.net 25.07.05, 16:51
          no ja tez nie wybralbym AB..nawet nie wiem co to jest...co innego Uniwerek Kaziemirza Wielkiego!!
          • Gość: aek Re: Ja nigdy bym tej uczelni nie wybrała. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 09:04
            Wlasnie temu "uniwersytetowi" cofneli zgode za politologie, bo kolejny wniosek
            żle przygotowali.
            • Gość: No pieknie. Re: Ja nigdy bym tej uczelni nie wybrała. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 19:18
              No pieknie.
              • Gość: nina Re: Ja nigdy bym tej uczelni nie wybrała. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 12:51
                Sa tacy co tam wytrzymuja i nawet koncza.
                • Gość: jan Re: Ja nigdy bym tej uczelni nie wybrała. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 08:44
                  ...i potem piszą "koncza"
                  • Gość: Źle to wróży Re: Ja nigdy bym tej uczelni nie wybrała. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:17
                    Źle to wróży przyszłej UKW...
      • trendy4 Re: Slyszeliscie o recznym przerabianiu punktow n 07.09.05, 19:35
        Moze to zmienia zmieniajac nazwe?
    • ethanak I wyszło na dobre - tylu samo chętnych co na UMK 15.08.05, 13:32
      • Gość: magda AB sie broni przed oslabieniem slabszymi kryteriam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:49
        Co ty mowisz?????? Na UMK jest 5-6 razy wiecej chetnych - tam jest odsiew
        znacznie gęstszy. AB sie broni przed oslabieniem wlasnie slabszymi kryteriami.
    • Gość: BTZ Re: AB obniża kryteria naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:45
      A chca byc uniwerkiem słabiaki.
      • Gość: atrowiec Re: AB obniża kryteria naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 19:46
        I bedzie tak dalej.
    • Gość: Zdziwieni? Zdziwieni? Z drobnymi wyjątkami taka czerwona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 16:27
      Zdziwieni? Z drobnymi wyjątkami taka czerwona, sbecka, policyjna i wojskowa
      jest cała Bydgoszcz. Władze miasta i powiatu. Gdzie byś nie rzucił tam trafisz
      komucha lub sb-ka. W Radzie Powiatu to jest taki radny co ochotniczo do ZOMO w
      1982 wstąpił. Prawicowych we władzach nie uświadczysz, a radnych ze dwóch w
      powiecie się znajdzie, a w mieście tyle samo, no może trzech. Taka jest
      Bydgoszcz.
    • obcy34 Re: AB obniża kryteria naboru 25.08.05, 16:44
      No super. Niedorozwinieci, nienormalni. Moze od razu ich do gazu kochani
      koledzy! Brawo!BRAWO.
      • Gość: pytek Re: AB obniża kryteria naboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 19:47
        pytam ponownie czy AB już osiągnęła poziom fizyki ogólnej UMK-wystarczy tam
        średnia ocen dwója.
    • obcy34 Re: AB obniża kryteria naboru 25.08.05, 19:59
      Ja mam pomysl!!! Mozna podwyzszyc sukinsynom krawezniki, zlikwidowac wjazdy dla
      wozkow! Wtedy zaden niepelnosprawny- UPS! SORRY- NIENORMALNY nawet jak dostanie
      jakies fory to nie dotrze na wyklad i zalatwione! Dobrze wykombinowalem, nie??
      • Gość: pytek Re: AB obniża kryteria naboru , UMK również IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:10
        może się nie zrozumieliśmy nie mam nic przeciwko studiowaniu niepełnosprawnych
        na AB.Chodzi mi o to,że torunianie szydzą z AB a na UMK na fizykę ogólną
        przyjmują dwójowiczów.
        • obcy34 Re: AB obniża kryteria naboru , UMK również 25.08.05, 20:16
          A ja i nie do Ciebie przyjacielu. Wpadlem na jeszcze jeden szatanski pomysl,
          chytry i przebiegly. Powinien spodobac sie kolegom, ktorzy tak nie
          lubia "nienormalnych"- w kiblach obowiazkowo bez barierek i pisuar na wysokosci
          150 cm- NA WSZYSTKICH UCZELNIACH W POLSCE! WOOOOW! YAAAAHOOOOO!
          • brathless zwolnic skorumpowanych wykladowcow AB-UKW 03.09.05, 11:44
            Wystarczy w tej uczelni zwolnic skorumpowanych wykladowcow AB-UKW.
            Od razu sie zmieni.
            • Gość: janas Re: zwolnic skorumpowanych wykladowcow AB-UKW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:15
              ...I polaczyc z ATR-em!
              • Gość: nie takie proste. Re: zwolnic skorumpowanych wykladowcow AB-UKW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 16:12
                To nie takie proste.
                • Gość: atrowiec Re: zwolnic skorumpowanych wykladowcow AB-UKW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 08:27
                  Ale to trzeba zrobic!!!!! I to szybko
    • Gość: atrowiec A UKW utrzymuje ta paranoje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 15:59
      A UKW utrzymuje ta paranoje.
      • Gość: po co? Re: A UKW utrzymuje ta paranoje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 09:03
        Ciekawe po co?
    • bydgosc a co tu sie dziwic? 11.10.05, 09:44
      Nie ma sie czemu dziwic, ze AB chce uczyc niepelnosprawnych.
      1. Maja do tego takie samo prawo jak inni studenci (niepelnosprawni).
      2. Z tym ida pieniadze dla uczelni:

Ustawa o Szkolnictwie Wyzszym Dz.U. Nr 164, poz. 1365, art. 94, punkt 1.
      podpunkt 11:

... z budzetu panstwa uczelnia otryzmuje dotacje na:

11) zadania zwiazane z ksztalceniem i rehabilitacja lecznicza studentow
      niepelnosprawnych

POZOSTAJE PYTANIE CO AB ROBI Z PIENIEDZMI NA TE REHABILITACJE - BO JAK SADZE O
      TAKIE WYSTAPI DO MINISTERSTWA
      • Gość: listek Re: a co tu sie dziwic? IP: 62.244.137.* 11.10.05, 14:22
        Takie pieniądze są z reguły przeznaczane na poprawę infrastruktury dla
        niepełnosprawnych. Na nic innego nie mogą przeznaczyć!
        • bydgosc Re: a co tu sie dziwic? 11.10.05, 14:28
          jesli przenacza i tak male pieniadze na faktyczna poprawe infrastruktury to
          tylko podziekowac Rektorowi i starac sie o wiecej pieniedzy na przyklad z miasta
    • Gość: Bydgoszcz miasto Bydgoszcz miasto uniwersyteckie :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:12
      Bydgoszcz miasto uniwersyteckie :-(
      • Gość: CB Re: Bydgoszcz miasto uniwersyteckie :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 09:17
        Moze zmienia te zasady?
    • Gość: haha AB obniża kryteria naboru-jak wszędzie: na UMK też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 09:42
      W związku z nową maturą kryteria naboru są na wszystkich uczelniach bardzo
      podobne. Problem z tym do jakiego miejsca w szeregu, ułożonym według tych
      kryteriów przyjmuje się studentów. Np. na UMK na większości kierunków:
      WSZYSTKICH! I to od dawna, np. na prawo administracyjne od wielu lat
      przyjmowani są studenci w liczbie daleko przekraczającej pojemność sal
      dydaktycznych - losowali miejsca na wykładach.
    • Gość: CB A UKW powiela afery AB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 15:46
      A UKW powiela afery AB:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=31324105&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka