Dodaj do ulubionych

Akademia Bydgoska - Rekrutacja

IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:15
Witam wszystkich. Bardzo prosze wszystkich "starych maturzystów" , którzy
zdawali egzaminy wstępne na Akademie Bydgoska (Zwłaszcza na Prace Socjalna) o
napisanie komentarza.

Dzis 22/08 nadszedł długo oczekiwany dzien ogłoszenia wyników na kierunku
Pedagogiki AB. Byłem przekonany , iz zdałem egzamin zwłaszcza z polskiego,
jedynie miałem lekkie obawy co do j. angielskiego. Okazalo sie , ze nie
zostałem przyjęty, a co gorsza nie zdałem egzaminu z polskiego. Nie mogłem
uwierzyc , gdy ujrzałem na kartce liczbe punktów z jezyka polskiego! 10
punktów na 30 było dla mnie szokiem. Byłem zdesperowany, nie mogłem pogodzic
sie z tymi 9 pkt, nie wierzyłem , ze mogłem nie zdac z polskiego. Poszedłem do
biura rekrutacji dowiedziec sie czy moge zobaczyc moja prace. Pani skierowała
mnie do pokoju 131 (Biuro Pracy Socjalnej) gdzie otrzymałem swoja teczke wraz
z testem. Bylem przekonany , ze mnie wrobili albo popełnili straszny błąd. Gdy
dostałem prace to sie potwierdziło. W zadnych z 10 zadan nie otrzymałem
kompletu 3 punktów mimo udzielenia pełnych odpowiedzi !! :[ . Jednak
najbardziej kontrowersyjne co juz mnie utwierdziło w przekonaniu , ze zostałem
wrobiony było poprawienie punktów z 2 na 0. Było ewidentnie widac , iz pierw
było 2 pkt a potem mocno naciskając długopisem było zmienione na 0. Jeszcze
gdyby te zadania były zrobione zle to Ok nie ma sprawy ale były poprawne, moze
nie całe ale znaczna czesc zadania była prawidłowa(w czesci gramatycznej, choc
w pierwszej czesci rozumienie z tekstu czytanego tez były te poprawki na
dobrze wykonanych zadaniach). Panie z biura pracy socjalnej potwierdziły , ze
coś jest nie tak i na pewno punktacja jest nieprawidłowa. Uwazam , ze było to
zamierzone działanie, widziałem , ze wielu ludzi którzy zdawali egzamin oblali
z polskiego z wynikami oscylujacymi w granicach 7-15 pkt. Na szczescie z
angielskiego otrzymałem 28/30 punktów. Nie moge zdzierżyc , ze mnie tak
perfidnie oszukali , to kolejny przekret na AB . W ogole nowi maturzysci mieli
łatwiej gdyz w sumie mogli oni zdobyc az 36 pkt (jesli zdawali rozszerzona) a
starzy max 30. Na Stronie AB jest dokument
(www.ab-byd.edu.pl/zdj/studia_info/25/zal/11_nowa_matura_aneks.doc) w
którym napisany jest sposób obliczania punktów rankingowych wg ilosci punktów
zdobytych na maturze.. i tak ktos , kto zdobył głupie 50 pkt na maturze
otrzymywał 20 pkt na AB z polskiego. A jesli zdawal rozszerzona i uzyskał
wynik > 51% to dostawał dodatkowo 20% czyli maxymalnie mogł zdobyc 30+20%=36.
Miejsc było 50 , ostatnia osoba na liscie przyjętych miała 54 punkty czyli
teoretycznie musiała otrzymac z matury (polski + angielski lub historia lub
biologia) 85 pkt z kazdego osobno to by dawało wynik po przeliczeniu 54 pkt.
Czy az tak dobrze poszły nowe matury?? Maxymalnie zatem nowi maturzysci mogli
otrzymac az 72 pkt (36 i 36) a starzy 60 (30 i 30). Ranking jest po pierwsze
niesprawiedliwy a po drugie moj wynik egzaminu jest oszukany!! A czy Wy takze
podejrzewacie, iz egzaminatorzy dali wam za mało punktów?? Prosze o
komentarze. Pozdrawiam , MJ
Obserwuj wątek
    • Gość: kamil taka jest własnie skorumpowana AB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:35
      Reczne przerabianie punktow, zmienianie, dziwne niejasne okolicznosci,
      niepdopusdzczanie do parc - taka jest własnie skorumpowana AB
      • Gość: Majestic Re: taka jest własnie skorumpowana AB IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 21:45
        W AB jest jeden wielki bałagan. Przy składaniu papierów były straszne kolejki z
        powodu scentralizowania punktu przyjmowania wniosków zamiast rozłozyc to na
        poszczegolne wydziały. Nastepnie wkurzyło mnie otrzymanie powiadomienia dopiero
        dzien przed egzaminem, dwóch kolegów takze otrzymalo zawiadomienie na dzien
        przed examem a jeden nie dostał wcale (składał na filologie angielska), na
        szczescie o terminie egzaminu dowiedział sie ze strony AB. Wg mnie ta uczelnia
        raczej nie zasługuje na miano Uniwersytetu..Ehh
        • Gość: kamil zamazywanie obrazu, układziki i maskowane aferki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:14
          Gość portalu: Majestic napisał(a):

> W AB jest jeden wielki bałagan. Przy składaniu papierów były straszne kolejki
          z
          >
          > powodu scentralizowania punktu przyjmowania wniosków zamiast rozłozyc to na
          > poszczegolne wydziały. Nastepnie wkurzyło mnie otrzymanie powiadomienia
          dopiero
          >
          > dzien przed egzaminem, dwóch kolegów takze otrzymalo zawiadomienie na dzien
          > przed examem a jeden nie dostał wcale (składał na filologie angielska), na
          > szczescie o terminie egzaminu dowiedział sie ze strony AB. Wg mnie ta
          uczelnia
          > raczej nie zasługuje na miano Uniwersytetu..Ehh

Uwierz mi - to nie jest bałagan, to celowe działanie.
          bałagan powstaje mimochodem, w nawale pracy. Moze byc pozytywny i twórczy,
          wrecz inspirujący.

A tu jest celowe zamazywanie obrazu, układziki i maskowane aferki - kto da
          więcej, kto kogo popchnie albo zablokuje.
    • aaliyah20 Lost 4 words... 23.07.05, 07:30
      Jak w tytule - szkoda słów. Wczoraj właśnie oglądałam TV3 i gościa nie przyjęli,
      ponieważ miał - uwaga - STARĄ MATURĘ! Żenada, zdał najlepiej egzamin, ale
      nazwisko ujrzał gdzieś na dole listy - dla mnie to śmiechu warte. A jak oglądam
      te panienki na wizji, tłumaczące się zawiłymy bezsensami to po prostu ręce
      człowiekowi opadają ile to jeszcze absurdów w tym kraju będą miały okazję
      widzieć moje oczy. Współczuję ludziom oszukanym przez tą - rzekomo renomowaną
      uczelnię - ale niestety zrobić tu nikt niczego nie zrobi. I zdajesz sobie sprawę
      z tego ty i ta głupia szkółka. W pierwszej kolejności są "uczniowie" witający
      się na korytarzu z profesorami, rektorami - spotykający się w gabinetach - ci,
      którzy naprawdę coś umieją są na dalszym planie. Tak to niestety wygląda, bo już
      nie taki "obrazki" miałam okazję widzieć :/ AB już dawno zamieniła nam się w
      prywatną uczelnię, pełną skazy i syfu. Jak w coraz szerszym zakresie w Polsce -
      nie masz układów to wyjazd... :/
    • msrcinek Re: Akademia Bydgoska - Rekrutacja 23.07.05, 10:39
      Cicho być.. Lepiej nic nie pisz... Każdy wie jak jest.. Jak się sprwa nagłośni,
      to nikt sie nie dostanie.. "Oni" kase i tak będą mieli więcej w
      końcu "uniwersytet"...(WKU UKW czy jakoś tam) buahaha 3 wydziały.. A nie masz
      tam może jakiś dobrych znajomych, to może jakieś odwołanie zadziała??
    • Gość: Majestic Re: Akademia Bydgoska - Rekrutacja IP: *.telsten.com / 195.205.6.* 24.07.05, 12:14
      Hello moze znajdzie sie ktos kogo jeszcze AB oszukała podczas tegorocznej
      rekrutacji? :(
      • Gość: aniusia Re: Akademia Bydgoska - Rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:06
        Mnie oszukali dwa lata temu podczas rekrutacji :) teraz jestem studentka ATR-u i sie z tego powodu bardzo ciesze :) pozdrawiam... mam nadzieje ze poprawilam ci chociaz troche humorek :)
    • Gość: absolwent Re: Akademia Bydgoska - Rekrutacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 23:09
      Zawsze Akademia Bydg. miala jakieś problemiki.Plagiaciki, łapóweczki, alkohole,
      molestowanie.Ja z niej nie uciekłam na ART.Nareszcie skonczyłam, nawet
      nieżle.Dobrze, ze sie z niej wynoszę, tak jak wielu dobrych wykładowców, którzy
      odchodzili stąd do lepszych uczelni.Ale niektórzy wrócili i dalej pogłębiają
      dno tego już uniwerku.Buhhhhaahhaaaa
      • Gość: semeon Re: Akademia Bydgoska - Rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 23:27
        Nigdy nie miałem niczego wspólnego z tą uczelnią, ale odnosze nieodparte
        wrażenie, że powyższe głosy są bez sensu i na pewno należą do "dziwacznych"
        Torunian, żaden rozsądny człowiek nie pisałby podobnych bzdur o uczelni w
        której zamierza studiować lub studiował. Poczytajcie sobie posty na temat
        uczelni np AE w Poznaniu na forum poznańskim i dajcie już nam Torunianie spokój
        idźcie do siebie i patrzecie na belkę w swoim oku, a zostawcie w spokoju nasze
        słomki. Na pewno są uchybienia i niedoskonałości, ale to nie upoważnia do
        takich uogólniających stwierdzeń.
        • Gość: czyzby lekarz Re: Akademia Bydgoska - Rekrutacja IP: *.telsten.com / *.telsten.com 26.07.05, 00:22
          przykro stwierdzic lecz to jest w 90% prawda :( AB to krwawiaca rana z gangrena
          na mapie bydgoszczy :( czy znajdzie sie lekarz????
          • Gość: Payne Re: Akademia Bydgoska - Rekrutacja IP: *.eltronik.net.pl 26.07.05, 00:57
            Śmieszni, zakompleksieni gó..arze. Zawsze ciekawiło mnie skad w niektorych taka
            niechec do AB. Teraz juz wiem. Nie przyjeli was albo nawet wywalili.. To jest
            poprostu żałosne. Czytam wiele mocnych słów, ale dowodów na to żadnych. Ja znam
            środowisko AB z autopsji i NIGDY nie spotkałem się z wyliczanymi przez was
            przekrętami. Nawet nie chce mi się prostować waszej głupoty, buty i
            beszczelności. Tragifarsa
            • bombay_saphire Re: Akademia Bydgoska - Rekrutacja 26.07.05, 02:26
              autopsja - to sekcja zwlok.. naprawde znasz AB z autopsji ? chyba jednak
              naprawde sie tam uczyles - swiadczy o tym takze twoja ortografia : powinno sie
              pisac " bezczelnosc " a nie " beszczelnosc " szanowny panie absolwencie..to
              takie standardy szkoly podstawowej .. na temat AB - milcz lepiej wasc - i
              wstydu oszczedz.. tragifarsa to wlasnie twoj post

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka