Dodaj do ulubionych

ZAWISZA jest najlepszy

IP: 195.116.218.* 26.06.01, 00:00
Chciałbym rozpocząć pozytywną dyskusję na temat kibiców ZAWISZY. Sport oraz
kibice, bez których nie byłoby sportu wyczynowego może przyczynić się do
promocji miasta, regionu, państwa. Kibice ZAWISZY przez ostatnie kilkanaście
lat są najlepszymi i najbardziej znanymi kibicami w regionie. Nawet obecnie.
Drużynę mamy w IV lidze, a doping lepszy niż na niektórych stadionach II ligi.
Może rozpocznijmy od znanych kibiców z lat minionych. Proponuję
Pawła "Listonosza". Pamiętacie, że jeździł wszędzie, nawet do największych
dziur. Był spokojny ale wierny naszej Zawiszce. Niestety w pewnym momencie,
kilka lat temu (nie pamiętam dokładnie kiedy) przestał chodzić na ZAWISZĘ.
Przyczną była podobno dziewczyna, z którą się ożenił. Widywano go jeszcze na
Błoniu z torbą pełną listów. Ja ostatni raz widziałem "Listonosza" na pogrzebie
Brończyka. A Wy ? Proszę tylko o wypowiedzi pozytywne, również z innych miast (
mieliśmy więlu kolegów w całej Polsce). Przeciwnicy Zawiszy niech otworzą nowy
wątek. Pokażmy, że kibice mogą rozmawiać i zachowywać się pozytywnie. Lobuz
niech się puknie w czoło.
Obserwuj wątek
    • Gość: mat76 Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.07.01, 16:03
      a może coś o braciach Drucikach???
      • Gość: Mariusz Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: 195.116.218.* 04.07.01, 11:06
        " Druciki", o tak świetni faceci. Wszyscy przeżywaliśmy tragedię jednego z nich
        w Wałbrzychu. Drugiego spotykam na meczach ZAWISZY.
        • Gość: mih Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: 213.77.40.* 08.07.01, 14:26
          pamietacie cole ? a najlepszyy byl darek bolero hyba tak sie zwal a taka ania
          tez byla
          • Gość: Mariusz Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: 195.116.218.* 12.07.01, 10:57
            Barek Bolero barwna postac, zna go cala sportowa Polska. Pamietacie jego
            koncert na dworcu w Inowroclawiu po zwycieskim meczu z Goplania. Jego strojenie
            gitary bylo oblebne. Kibice z innych klubow czesto dopytywali o jego piosenki.
            Jadac do Wroclawia na Slask zostawil mamie kartke "Wyjechalem do Wroclawia
            Darek"
      • Gość: Maciej Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 14:47
        Nony ok 350 wyjazdów
    • Gość: Mario Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: *.ic.net.pl 09.07.01, 14:14
      Wymieniacie tu tylko konkretnych kibiców z nazwiska, tych, którzy siadywali
      w "młynie" a mnie się wydaje że, kibicem może być każdy. Od 0 do 100 lat. Ja
      pierwszy raz na Zawiszy byłem w wieku 5 lat. Pamiętam to jako wielkie
      wydarzenie, choć Zawisza spadał wtedy do II ligii (lata 70-te). Pozdrawiam.
      PS. Darek BOLERO - przykład kibica z krwi i kości.
      • Gość: Maciej Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 15:49
        I tak najlepszy jest Nony
        • Gość: mih Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: 213.77.40.* 12.07.01, 11:35
          dawno nie bylem na zawiszy teraz bywa jeszcze BOLERO moze jest jeszcze ktos
          tak barwny i zabawny jak on i jeszcze pytanie czy bedzie identyfikacja kibicow
          z nowym tworem hemikZAWISZA i jeszcze jedno nowak piotr byl kiedys dobrym
          pilkarzem zawiszy i tyle bo dalej to szumowina
        • Gość: mih Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: 213.77.40.* 12.07.01, 11:38
          pamietcie swoj pierwszy mecz zawisza byl wtedy liderem ekstraklasy mecz z legia
          niesamowita sprawa
          • Gość: Maciej Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 13:56
            Do ekipy największych fanatyków ZAWISZY trzeba zaliczyć Rudego z Błonia, który
            ogląda nas teraz z nieba. Zawsze w naszej pamięci śp. Rudy
            • Gość: Dcdam Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: 195.205.6.* 13.07.01, 08:34
              Zawisza zawsze miał najlepszych i najwierniejszych kibiców. Ja nie siedze w
              młynie, ale obok i często widzi się twarze które są zawsze na meczu czy to w
              Bydgoszczy czy też na wyjeździe. Ale też często widze młodych i za sezon, dwa
              tych ludzi już nie widzę. A ci starzy są zawsze w młynie czy też obok i często
              słyszę jak wspominają chwalebne chwile z życia Zawiszy. Tylko na Zawiszy jest
              wspaniała atmosfera święta. Doping i kibice są na każdym meczu. Miejmy tylko
              nadzieje, że Zawisza nadal będzie miał takich wspaniałych kibiców i piłkarzy
              dla których kibice przychodzą na stadion.
              • Gość: bolek Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: *.pl 16.07.01, 17:46
                Zawisza mial nie tylko kibicow, ale takze trzode, ktora jezdzila na mecze.
                Pamietam takiego goscia - mowili na niego Siara. Albo Paczek - zwykly naziol,
                ktory na mecze chodzil bo byly dymy.
                Pamietam tez gosci spoko - Nevada, Cola, Poker.
                Pamietam jakie lanie dostalismy w Bialymstoku, ale nas to jednoczylo, choc mocno
                bolalo.
                Teraz zaloga Zawiszy [sorry jesli kogos uraze] przypomina mi czesto nazistowska
                bojow
          • Gość: o. Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: 194.203.162.* 16.07.01, 18:34
            ja na Zawiszy bylem po raz pierwszy w polowie lat 70'tych. Nie pamietam
            niczego (mialem jakies 3-4 lata), natomiast z archiwalnego domowego
            nagrania wiem, ze Zawisza strzelil 4 gole, w tym jeden z "rogu karnego".

Najzabawniejsza historia na Zawiszy o jakiej slyszalem przytrafila sie
            mojemu bratu prawdopodobnie pare lat pozniej. W ramach pierwszej
            randki wzial dziewczyne na mecz. Niestety siedzacy za nimi kibic, ktory
            przesadzil z iloscia wypitego alkoholu nasikal wybrance brata na plecy.
            Dziewczyna nigdy juz chyba nie ogladnela zadnego meczu, a i znajomosc
            z moim bratem podobno raczej ochlodla... :-)))
            • Gość: mat76 Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 21:54
              Do Bolka. Widać dawno nie byłes na Zawiszy albo nie znasz ludzi którzy obecnie
              działają. W naszej 50 osobowej bojówce 95 % ludzi nie nalezy do żadnych
              subkultur. nara Aha troli i pijaczków którzy jezdzili na mecze tez nie
              brakowało, ale jest ich juz coraz mniej, bo ich nie tolerujemy.
              • Gość: Maciej Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 12:25
                kto jest rekordzistą wyjazdowym??? Dla mnie Nony jest nr 1, kto po nim?
                • Gość: Mariusz Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: 195.116.218.* 07.08.01, 14:45
                  Ciekawa byłaby taka statystyka. Myślę, że Nony jest w czołówce ale należy
                  pamiętać o: Pomidorze, Krzysztofie Wilancie, Listonoszu, Druciku i wielu
                  innych. Zachęcam do tworzeniu rankingu.
        • Gość: Mariusz Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: 195.116.218.* 01.08.01, 09:25
          Nony jest rzeczywiscie swietny. Pamietam gdy jechalismy na mecz do Gdanska z
          Lechia. Byl to mecz o awans do pierwszej ligi. Nony mial przeszlo czterdziesci
          stopni temperatury zwineli go ze stadionu do szpitala. Facet uciekal im na
          stadion muwiac ze Zawisza jest wazniejszy od jego zdrowia. Spotykam Nonego na
          meczach Zawiszy. Chodzi nadal, czesto ze swoimi synami.
    • Gość: kol Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: *.fx.ro 19.07.01, 21:23
      Zawisza jest dobry , ale najlepszy jest Stauea Bukareszest.
      • Gość: Pontus Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: *.swipnet.se 01.08.01, 10:05
        Witamy kolege z Rumunii na bydgoskim forum. Ze wszystkich rumunskich zawodnikow
        mnie najbardziej podoba sie "Dracula".
        • Gość: Maciej Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 21:44
          DUZO WYJAZDÓW MAJĄ TEZ ADŻALA, WRÓBEL I DZINIU (ALE ON MA REKORD W ZWIEDZANIU
          IZB WYTRZEŹWIEN NA BANK)NA REKORD POLSKI SZEDŁ RUDY BO W WIEKU 27 LAT MIAŁ
          PONAD 180 WYJAZDÓW
    • Gość: pepe Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: 213.25.90.* 07.08.01, 21:59
      Kiedyś, jako ŁKSiak z kibicami Zawiszy brałem udział w zadymie na dworcu Łódź
      Kaliska. A było to mianowicie przed meczem pucharu Polski Start Łódź- Zawisz B.
      Było naprawdę ostro!
      • Gość: barth Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: 216.104.228.* 08.08.01, 13:09
        Co z tymi rekordami wyjazdów. Może ktoś podać jakiś konkret
        • Gość: Mariusz Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: 195.116.218.* 20.08.01, 17:09
          Gość portalu: barth napisał(a):

> Co z tymi rekordami wyjazdów. Może ktoś podać jakiś konkret
          Pytałem wczoraj "Pomidora" stwierdził, że ma 200 wyjazdów.
          • Gość: Mariusz Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: 195.116.218.* 17.01.02, 07:28
            Spotkalem ostatnio na piwie Adzale . Jest chyba rekordzista. Ma 303 wyjazdy
    • Gość: JAREK Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 20:31
      ZAWISZA NAJLEPSI Z NAJLEPSZYCH!!!!!!!!!!!
      • Gość: Yaraz Re: ZAWISZA jest najlepszy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 00:06
        Ludzie wpisujcie sie do jednego wątku(pod jednym listem) aby było jak najwiecej
        wpisów ZAWISZY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka