Gość: tom IP: *.intertele.pl 19.08.02, 08:08 Witam Mam prosbe. Mozecie to zobaczyc? www.polen.pl/bydgoszcz_zarys.gif czy to co jest na tym zarysie jest ok? pozdr Tom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Baton Re: Bydgoszcz zarys IP: 213.17.216.* 19.08.02, 14:04 Hmmmm..... Zaiste..... niezla skladanka..... Czegos takiego NIE ma szans zobaczyc na zywo, ale jako zlepek kilku znanych zarysow moze ujsc.... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: Bydgoszcz zarys IP: 194.204.138.* 19.08.02, 14:15 tylko luczniczce sie przytylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: Bydgoszcz zarys IP: 213.17.216.* 19.08.02, 14:57 Zaraz przytylo.... Po prostu troche sie poszerzyla w pasie... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Bydgoszcz zarys IP: *.intertele.pl 19.08.02, 15:51 czyli co moze byc? Łuczniczka moze zostać? Tom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: Bydgoszcz zarys IP: *.atr.bydgoszcz.pl 19.08.02, 16:00 Gość portalu: tom napisał(a): > czyli co moze byc? > Łuczniczka moze zostać? > Tom Dla mnie nie bardzo. Ale widzę, że po kampanii promocyjnej "Odkryj mnie" (gdzie wizja "artysty" podobnie przetworzyła obraz Bydgoszczy) nic już tutejszych forumowiczó nie zdziwi. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Bydgoszcz zarys IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 16:55 To co bys zmienił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Bydgoszcz zarys IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 20:53 1.Bałaganiarskim posunięciem jest, to ,ze kościół (co to za kościół ?) znajduje się za pałacykiem Lloyda ,a reszta „działa” na zasadzie szczelin (przerwy między budynkami) . Albo rybki albo pipki. Konsekwentnie. To samo dotyczy uproszczenia kształtu spichrzy ,a bawienia się detalem pałacyku i kominami kamienic (teatru ?).Brak konsekwencji. Byłbym za mniejszą ilością budynków ,ale o stopniu skomlikowania własnie pałacyku. Tę uwagę należy jednak traktować z przymróżeniem oka. To moje osobiste preferencje : ) 2.Nie wiem do czego ów zarys ma służyć ,ale wydaje się być przegadany . Za dużo budynków. Łuczniczka wcale nie musi się znaleźć na zarysie . Wystarczą spichrze (trzy stare ,dwa nowe ) + ta ładna bryła stworzona przez kościół (tylko co to za kościół ?),pałacyk i kamienice (teatr ?). 3.Proporcje nowych spichrzy (BRE ) są niezle spieprzone . Trzeba się też zastanowić ,czy aby nie pokazać ich połaczonych ,tak jak jest w rzeczywistości ? Nie wiem. To samo dotyczy starych spichrzy. I ten ” holenderski” będzie pierwszy z prawej –nie jak jest obecnie pierwszy z lewej. 4.Co przedstawia zarys budynku pierwszego z prawej ??? W każdym razie bez tego można się z powodzeniem obyć . 5.Są dwa poziomy horyzontu ,to ładnie tylko dlaczego tak ? Czy tak jak jest w rzeczywistości -jest gorzej ? 6. Na czym stoi Łuczniczka ? 7. Skąd pomysł na takie proporcje między obiektami ? Odpowiedz Link Zgłoś