Dodaj do ulubionych

PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:50
PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer.
PO to nieudolny Dombrowicz, walczacy o szczotkje klozetowa oraz fałszujaca
podpisy dzialaczka PRON Piotrowska oraz sądzony własnie Obremski.
SLD to pijany Gruszka, Zemke glosujacy za oslabieniem wojewody, Gruszkowa z
aferami w ZOO, Graczkowski - siedzi za Ostromecko
LPR to afera z Hatką finansujacym wlasny dom jako biuro sejmowe.

Tylko PIS !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kobus Re: PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer IP: *.fordon.sdi.tpnet.pl 21.08.05, 20:07
      ....tak gwoli prawdy Graczkowski nie siedzi ... z Dombrowiczem tez przesadziles
      ... ot tyle
      • Gość: wyborca Re: PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 21:53
        będę głosowała na PIS i wszystkich znajonych do tego namawiam.Mam nadzieję,że
        się nie zawiodę.
        • Gość: ivo Re: PISS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 22:02
          Pis to oszolomy, ktorych nalezy sie wystrzegac!
          Kaczor,Lepper,Giertych - nadaja sie do Swiecia a nie do rzadzenia!
          Poza tym Kaczory nazwali swoja partie nie z przypadku - nazwa ich partii ma
          podwojne dno: PISS (ang.) znaczy... aaa sprawdzcie sami: slowniki.onet.pl
          Smieja sie wyborca w twarz i mysla: Piss ya all!!!
          • Gość: ivo Re: PISS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 22:02
            portalwiedzy.onet.pl/tlumacz.html?qs=piss&tr=ang-auto&x=0&y=0
        • Gość: Ja Re: PIS to jedyny sensowny wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 22:07
          Oczywiście ja i cała Rodzina głosujemy na PIS.Choćby dlatego,że lewactwo
          wszelkiej mąści opluwa,wymyśla afery,stara się PIS pogrążyć.A to jedyna
          porządna,antylewacka,antydewiacyjna i proPolska partia.Dość już zawłaszczania
          Polską przez prosowieckie,antypolskie szemrane bandy z SLD i UP.Koryto już
          puste.Najwyższy czas na nową IV Rzeczpospolitę bez komuny,lewactwa ,mafii
          postPZPRowskiej i wszystkiego tego szamba,zgnilizny i czerwonego robactwa
          • Gość: antyivo Re: PIS to jedyny sensowny wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 22:10
            Uderz w stół , a czerwone robactwo wyjdzie.O właśnie typu niejakiego oszołoma
            ivo!!!
            • Gość: ivo Re: PISS to jedyny sensowny wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 12:47
              Kaczor zbiera porcelanowe kaczorki - czy to oznacza, ze jest zdrowy na umysle???
              Jedyny cel dla braci: Swiecie!!!
            • Gość: ivo Re: PIS to jedyny sensowny wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 12:55
              Uderzyc to sie antyivo mozesz ale... w glowe!
              Sam pewnie jestes starym komuchem na emerytce, ktory nie wie co chce od zycia...
          • Gość: ivo Re: PIS to jedyny sensowny wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 12:54
            A co nas obchodzi ty i twoja rodzina...
            Oczywiscie, hasla masz sluszne, ale chyba jestes totalnie naiwny, ze PiS lub
            LPR beda bazowac na nich.

P.S. Co wg ciebie oznacza IV Rzeczpospolita?
            Czy w IV RP nie bedzie zlodziei, nie bedzie morderstw i rozbojow na ulicy?
            Czy spadnie wskaznik przestepczosci zorganizowanej?
            Czy wzrosnie w Polsce stopa spoleczna i czy zniknie 100% zebrzacych na ulicy?
            Czy bezrobocie bedzie oscylowalo w granicach 0%?
            Czy Polska bedzie kraina mlekiem i miodem plynaca, gdzie konserwator
            powierzchni plaskich bedzie jezdzil samochodami klasy Audi A6 lub A8???

Nie?

To po co mi ona?!?!
          • Gość: nieJA Podajcie adres:należy wam się kurator społeczny, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:08
            taka rodzina to patologia. Może chociaż was wysterylizujemy, aby wasza głupota
            nie mogła się rozmnażać?
          • Gość: Zwolennik PJKM No nie!!! Zaraz padnę! IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.05, 14:59
            Popierasz PiS, a innym wymyślasz od lewaków??? Przecież program PiS to lewactwo
            w czystej postaci!!!!
        • Gość: Pisek Re: PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:16
          www.spieprzajdziadu.pl/nowosci/2005/08/pis_oszukuje_wyborcow.html
      • Gość: Tur Re: PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor afer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 23:25
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2876461.html
      • Gość: jazon Re: Nie wiem ale na stenatora Sikorskiego zagłosuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:12
        Powiem tak jeszcze nie wiem ale kandydata na sentora Radka Sikorskiego mają
        dobrego. Reszta to chłam. Pozdro
    • Gość: max Re: PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer IP: 212.122.214.* 21.08.05, 23:59
      jezeli PiS mówicie to ja wam mówie ze tylko były glina z odpowiednimi zasadami
      czystymi rekami do tego moze sie nadac i do tego rodowity bydgoszczanin znajacy
      rózne układy w tym róznym swiatku czyli ROBERT LUBRANT uwierzcie!!!!
      • Gość: LPR Re: PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 00:26
        Glina i w PIS-ie to juz samo w sobie jest ciekawe.Nich Gosc powie ile ma
        emerytury?Bieda pcha Go do Sejmu????!!!!!
        • Gość: Pro PIS Re: PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 00:43
          LPR - nigdy
          www.giertych-stop.kom.pl/files/nazizm2.swf
          • Gość: klata Re: PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:08
            Nie toleruje ani LPR ani PiS ani Lepperiady ani innego oszolomstwa (wraz z
            partiami o kombinacjach liter S,L,D,P).
            Wiem jedno: Ludzie pokroju Zlotowskiego czy Schreibera nie moga byc ani chwili
            dluzej w polityce, ani lokalnej, ani krajowej!!!
            A wy wszyscy, ktorzy sie tu wypowiadacie jestescie tez OSZOLOMAMI!
            Ja w przeciwienstwie do was nie doszukuje sie tylko pierdoolek w stylu:
            Zlotowski (dawniej) Goldenbaum, Giertych to nieslubne dziecko Gomulki, czy
            Schreiber to potomek tam nie wiem... np. Marcina Luther'a, bo to wymyslanie
            takich bzdur jest bez sensu. Ja od razu potrafie oddzielic plewy od ziaren i od
            razu wiadomo who is who. Dlatego powtarzam raz jeszcze:
            Nie toleruje ani LPR ani PiS ani Lepperiady ani innego oszolomstwa (wraz z
            partiami o kombinacjach liter S,L,D,P) i radze na nich nie glosowac, a moze
            wtedy Polska bedzie lepsza...
        • Gość: max Re: PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer IP: 212.122.214.* 22.08.05, 09:44
          emerytury policyjne to były kiedys a skoro startuje z PiS to wydaje sie ze
          chyba swiadczy tylko o nim pozytywnie skoro PiS chce go w swoich szeregach
    • Gość: pytek Popieram - brak afer to i tak wielkie osiagniecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 08:54
      Popieram - brak afer to i tak wielkie osiagniecie w tym miescie
      • Gość: Zenek Re: Popieram - brak afer to i tak wielkie osiagni IP: *.net / 213.17.254.* 22.08.05, 10:56
        PO chce po wyborach likwidacji naszego wojewodztwa!!!
        • Gość: dziennikarz do klaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:19
          Rozbawiła mnie wypowiedz "Klaty". Chcecie wiedziec kto to jest? Jezeli ktos
          mowi ze PiS, LPR, Samoobrona, SLD i SDPL sa zle, to czego jest wyborca? No to
          chyba trudne nie jest- PO, no czy przynajmniej tak poniekad. Ale teraz drugi
          slad dlaczego sie uwzial na Zlotowskiego i Schreibera? Bo sa tacy zli? No to
          juz jest do oceny wyborcow ale sadze ze mozna by wybrac duzo gorszych. Ale tu
          nie o to chodzi. Otoz Schreiber i Zlotowski sa w radzie miasta. I niespecjalnie
          podobaja im sie pomysly pana prezydenta. Dombrowicz jak wiemy zostal wybrany
          dzieki poparciu PO i Teresi Piotrowskiej. Teraz juz sie poklocili no ale to nie
          jest istotne. Tak wiec kto napisal ten post? Ktos z Urzedu Miejskiego. No
          brawo...
          • Gość: klata Re: do dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 17:10
            Rozbroiles mnie koles...
            Ty jestes dziennikarzem, ale czego... Naszego Dziennika???
            Moze tam sa tacy...
            I prosze mi powiedziec dlaczego uwazasz, ze Dombrowicza popiera PO??? O ile
            dobrze pamietam to Bydgoskie Porozumienie Obywatelskie uwazalo go za
            najlepszego kandydata, ale tylko za najlepszego sposrod startujacych, nie za
            wzorowego i jedynie wlasciwego.
            Poza tym Bydgoskie Porozumienie Obywatelskie to nie PO. Skad zatem tak dalekie
            uproszczenia?!?!
            • Gość: ivo Re: do dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 17:13
              Zgadza sie! Poza tym Teresa Piotrowska to nie cale PO, a o pozycji pani posel
              moze swiadczyc fakt, ze nie miala przewazajacego glosu ws. Radka Sikorskiego,
              zatem... o co chodzi panu "dziennikarzowi"?
              Jak zwykle... o zadymianie i mydlenie oczu!
            • Gość: dziennikarz Re: do dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:30
              no masz racje uproszczenie, ale chyba do konca nie wiesz nawet jak bylo. Bylo
              dwoch kandydatow Kosma Zlotowski, a potem Piotrowska wysunbela wlasnie
              Dombrowicza. No nie moqwie przeciez ze w partii byl, tylko ze byl popierany.
              Poparcie koalicji centroprawicowej uzyskal Zlotowski ale Piotrowska rozwalila
              koalicje i wystawila sama Dombrowicza. No to chyba tyle.
              • Gość: dziennikarz Re: do dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:34
                Aha no tak zapomnailem jeszcze ze was tak bardzo zabolala ta Teresia. Bo teraz
                Teresia( mam lzy w oczach) nie chce udzielic poparcia naszemu najwspanialszemu
                prezydentowi( juz placze) i dlatego jest bebe. Ja jej tez nie lubie, zeby nie
                bylo niedomowien, ale przykro mi chlopaki ze to tak sie ulozylo...
                • Gość: syrenka Re: do dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:17
                  Zapraszam na strony Waeszawy, tam znają Kaczyńskiego dobrze!
    • Gość: antywyborca Alboś głupi, albo niedoinformowany Gruszka chla na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:06
      własny rachunek, bo wywalili z SDPL-u, Gruszkowa nie jest posłanką i nie
      kandyduje, Graczkowski nie siedzi i nie siedział, a hatka jest przede wszywskim
      umoczony w Hat-rol i Wielkopolski Bank Kredytowy do spółki z giertychem i
      kotlinowskim. A co zrobiły pisiaki dla Bydgoszczy? Nie znam ani jednej rzeczy.
      Ani jednej.
      • Gość: jan Tylko nie Gruszka i Zemke - to SLD !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 14:51
        Tylko nie Gruszka i Zemke - to SLD !!!!!!
        • tytt Re: Tylko nie Gruszka i Zemke - to SLD !!!!!! 26.08.05, 15:00
          zemke załatwil dla bdg na szczeblu centralnym tyle co zaden polityk dotąd!

dziekuje

pozdrawiam

btw: a dlaczego nie wybraz rzetelnych, wykształconych, reprezentujących
          centrowe spojrzenie demokratów?

ja glosuje nań na pewno..znajduja sie tam wybitni specjalisci i lekko z lewa i
          lekko z prawa, co oznacza,ze parta przyjmuje inne kryterium wartosciowania
          swoich kandydatow do sejmu i senatu (podpowiem ze ma to wiele wspolnego z
          inteligencją, fachowoscią i antypieniactwem)
          • Gość: zwała ZEMKE HAHAHAHA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:15
            Zemke załatwił wiele ---> głosował by Urząd Wojewódzki stracił część
            kompetencji na rzecz Urzędu Marszałkowskiego (U.Woj.jest w
            Bydgoszczy,Marszałkowski w Toruniu przypominam)
            Co z Akademią Medyczną przecież przeszła pod skrzydłą UMK ?
            Co z Sądem i Prokuraturą Apelacyjną przecież Zemke był z Kalwasem w Bydgoszczy
            i obiecywał że WKU się przeprowadzi z Szubińskiej?
            • tytt Re: ZEMKE HAHAHAHA 26.08.05, 15:44
              no tak hehhe tego co dobre nie wymieniles..
              glosowal za przeniesieniem kompetencji do um bo taka jest racja stanu mowi ci
              to cos? :)

co do akademii bardzo dobrze ze przeszla w kompetentne, rozwojowe rece ale za
              maluczki jestes by to zrozumiec!

dziekuje

pozdrawiam
              • Gość: działkowicz bydgoska druzyna PiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 18:55
                Okręg bydgoski nie ma szczęścia do delegowania swoich kandydatów na
                czołowe miejsca w instytucjach międzynarodowych, czy też krajowych. Te miejsca
                zajmują u nas tzw. spadochroniarze. I tak:
                - do Parlamentu Europejskiego nie było godnego kandydata z naszego
                miasta i PO wysunęła kandydata z Poznania, który prawdopodobnie tam odpadłby
                - do Sejmu wciśnięto nam w poprzednich wyborach na pierwsze miejsce
                kandydata z Warszawy, który na tamtejszym terenie odpadłby w przedbiegach( mowa
                o Tomaszu Markowskim liderze listy PiS)
                - obecnie do Senatu PiS zapałał miłością do Sikorskiego, który do kraju
                przyjeżdża tylko w okresie międzywyborczym i w takim wypadku na kogo tu
                głosować?
                Byłem i jestem sympatykiem prawicy, z której najbliżej mi jest do PiS-
                u. Z tej partii wywodzi się mój kandydat na prezydenta Polski- pan Lech
                Kaczyński, na którego, na pewno będę głosował. Natomiast na liście do Sejmu, z
                tej partii PiS wystawił w naszym mieście same miernoty i politycznych
                nieudaczników z Tomaszem Markowskim i Mojzesowiczem na czele. Z pozostałych nie
                znam nikogo, kto wykazłby się jakąkolwiek inicjatywą w działalności
                politycznej. Natomiast wyżej wymienieni posłowie( Markowski i Mojzesowicz) dali
                mi się poznać jedynie ze złej strony. Dlaczego? Bo nie lubię jak się ze mnie
                robi durnia. Tak na przykład, pan Markowski w poprzedniej kampanii wyborczej(
                mając Bydgoszczan za idiotów) obiecywał:
                - szybki tramwaj z centrum do Fordonu
                - place zabaw i boiska pilłkarskie w Fordonie
                - obwodnica dla Bydgoszczy też mu nie była obca
                I co z tego pan poseł przez małe „p” zrealizował? Nic, ale nic
                dziwnego, skoro to nie leży nawet w jego kompetencjach. Jedyną możliwością
                wywiązania się z tej obietnicy, złożonej lekką ręką byłoby przekazanie na ten
                cel kilkunastu milionów złotów miastu, przez pana Markowskiego. Tego oczywiście
                nie uczynił, chociaż pozostało mu jeszcze trochę czasu do 25 września. Ma za to
                długą rękę do wyciągania pieniędzy od działkowiczów, których chce
                sprywatyzować. Kosz takiej prywatyzacji wynosi w granicach 7000 złotych od
                jednego działkowicza. I tu wiadomo, że co najmniej 50% byłoby zmuszonych z
                rezygnacji z działek, a pan Markowski otworzyłby drogę do odkupywania tych
                działek przez krezusów i budowanie na tym miejscu willi. Mnie jako działkowicza
                szczególnie to zabolało, odbiera bowiem odwrotnie jak Janosik biednym, a daje
                bogatym. Jak więc on może mieć wpływ na najważniejsze ustawy naszego państwa,
                skoro nawet nie zna zakresu swoich kompetencji?
                A drugi skoczek Mojzesowicz? Obskoczył już kilka partii( ZSL, PSL,
                Samoobrona i jeszcze kilka mniej znanych), w żadnej się nie utrzymał, aż go
                przytuliło PiS. Dlatego przy liście kandydatów na posłów z PiS nie postawię
                krzyżyka przy żadnym nazwisku. Chyba, że znajdę odpowiedniego kandydata w innej
                partii prawicowej.
                A co z listą senatorów. Jak już wcześniej napisałem jest między innymi
                Radek Sikorski, który przyjeżdża do kraju jedynie na kampanię wyborczą. Taki
                facet nie może być moim kandydatem. Głosuję zatem za Kosmą Złotowskim.
                Najgorsze jest to, że to wszytsko się dzieje przy cichej aprobacie
                mediów. Szkoda, że gazeta „Wyborcza” i inne bydgoskie tak ochoczo rozliczały na
                półmetku radnych, którzy wypadli róźnie. Rozliczali też prezydenta miasta
                Bydgoszczy, który wypadł miernie, a obecnie gdy kończy się kadencja Sejmu, nie
                rozlicza się posłów ze swych obietnic, zwłaszcza tych, którzy ponownie pchają
                się rękoma i nogami do gmachu na ulicę Wiejską.
                • Gość: Julek Re: bydgoska druzyna PiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:07
                  Kwestionowanie decyzji braci Kaczyńskich chyba świadczy o braku zaufania do
                  nich. Brak spełnienia obietnic posła Markowskiego w stosunku do Bydgoszczy
                  świadczyć mogą jedynie o niskiej skuteczności bydgoskich radnych PiS, którym
                  przewodzi p. Złotowski, bo nie sądzę żeby negowali słuszność tych postulatów.
                  Należy przypomnieć, że dzięki posłowi Markowskiemu PiS wygrał wybory w
                  Bydgoszczy z PO, natomiast porażka wyborcza o prwezydenturę p. Złotowskiego
                  świadczyć może o jego nieróbstwie i ocenie mieszkańców. Jest to osoba nie
                  ciesząca się zaufaniem mieszkańców Bydgoszczy, skoro rok temu w wyborach do
                  Europarlamentu zanotował kolejny spadek poparcia. Ja jako zwolennik
                  Kaczyńskich, jednak zagłosuję na niego, gdyż tak zdecydowali, podobnie
                  zagłosuję na Sikorskiego a do Sejmu poprę p. Walkowiaka, gdyż podoba mi się
                  jego koordynatora ds. sportu.
                • Gość: bez komentarza Re: bydgoska druzyna PiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 00:16
                  Wrzesień 2005 Imieniny: Franciszka, Lamberty, Narcyza Grażyna Ciemniak -
                  posłanka na Sejm RP
                  Grażyna Ciemniak - posłanka na Sejm RP. Unia Europejska, Polska, SLD - Sojusz
                  Lewicy Demokratycznej, Kujawsko-pomorskie, Bydgoszcz
                  Ilość wizyt: 5188

Strona główna
                  O mnie
                  Sprawy europejskie
                  Działalność w regionie
                  Sejm
                  Wypowiedzi
                  Interpelacje

Doniesienia prasowe
                  Podziękowania
                  Galeria
                  Ważne adresy
                  Linki
                  Kontakt

<< Wrzesień 2005 >>
                  po wt sr cz pt so nd
                  01 02 03 04
                  05 06 07 08 09 10 11
                  12 13 14 15 16 17 18
                  19 20 21 22 23 24 25
                  26 27 28 29 30

Strona główna

--------------------------------------------------------------------------------

Rozliczam się...

Mija kadencja Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej. Cztery lata temu powierzyliście
                  mi Państwo mandat Posła na Sejm. Składam moim Wyborcom sprawozdanie z
                  dotychczasowej działalności parlamentarnej.

Grażyna CIEMNIAK

- dr nauk chemicznych, specjalista w zakresie zarządzania
                  - Poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej IV kadencji

- Pracowałam w Komisji Europejskiej, wnosząc duży wkład w dostosowanie
                  polskiego ustawodawstwa do prawa Unii Europejskiej ( byłam przewodniczącą 19
                  Podkomisji Nadzwyczajnych, sprawozdawcą 25 projektów ustaw w imieniu Komisji
                  Europejskiej, Komisji Spraw Zagranicznych oraz Komisji Ochrony Środowiska
                  Zasobów Naturalnych i Leśnictwa ( 95 wystąpień jako sprawozdawca ).
                  - Reprezentuję Parlament RP w Zgromadzeniu Parlamentarnym Rady Europy
                  ( 8 wystąpień plenarnych w ważnych dla Polski debatach, udział w pracach
                  Komisji Środowiska, Rolnictwa, Władzach Lokalnych i Regionalnych)
                  - Przewodniczę Stałej Podkomisji ds. Funduszy Strukturalnych i Spójności,
                  która przyczyniła się do istotnego uproszczenia procedur korzystania z funduszy
                  europejskich przez samorządy, firmy oraz organizacje pozarządowe, jak również
                  przez uczniów i studentów.
                  - Pracuję w Komisji do Spraw Unii Europejskiej, opiniującej w imieniu
                  Sejmu RP projekty aktów prawnych U E i stanowiska Rządu RP dotyczące Polski
                  jako członka Unii Europejskiej (byłam koreferentem i współsprawozdawcą 59
                  projektów aktów prawnych Unii Europejskiej ).

Zaangażowana byłam w szczególności w rozwiązywanie najistotniejszych spraw
                  Bydgoszczy, regionu i kraju:

- utrzymanie i rozwój produkcji bydgoskich firm co zapobiegło zwolnieniom co
                  najmniej kilkuset osób (m.in. Multi Sklejka S.A. Formet S.A., Zakład Badawczy
                  Przemysłu Piekarskiego)
                  - restrukturyzację, zgodnie z wolą pracowników, Zakładów
                  Chemicznych „Zachem”, zatrudniających ponad 1400 osób.
                  pozyskanie środków w wysokości ponad 120 milionów złotych, z Funduszu ISPA,
                  na realizację przez Spółkę Miejskie Wodociągi i Kanalizacja „Bydgoskiego
                  Programu Rozwoju Usług Wodociągowych i Kanalizacyjnych” oraz prawie 400
                  milionów złotych z Funduszu Spójności UE na inwestycje ochrony środowiska.
                  - utworzenie Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego ( wystąpienie w imieniu Klubu
                  SLD)
                  - pozyskanie środków dla Szpitala Klinicznego i Szpitala Wojewódzkiego w
                  Bydgoszczy na zakup nowoczesnego sprzętu medycznego oraz wsparcie Szpitala
                  Miejskiego i pozostawienie go poza strukturą Akademii Medycznej.
                  - opracowanie i przygotowanie skutecznej petycji do Parlamentu Europejskiego
                  w sprawie leków generycznych co umożliwiło zaoszczędzenie w kraju wydatków na
                  leki w wysokości około 1 mld zł rocznie.
                  - uzyskanie statusu międzynarodowego portu lotniczego dla Portu Lotniczego
                  S.A. w Bydgoszczy.
                  - podpisanie porozumienia pomiędzy Zarządem Krajowej Spółki Cukrowej a
                  przedstawicielami Związku Zawodowego Cukrowników „Cukrowni Żnin”.
                  - niedopuszczenie do likwidacji ogrodów działkowych ( byłam jednym z
                  wnioskodawców projektu ustawy o rodzinnych ogrodach działkowych ).

Interweniowałam w prawie 400 sprawach i złożyłam 24 interpelacje,
                  skutecznie pomagając wielu osobom w sprawach zatrudnienia, mieszkaniowych oraz
                  osobistych.
                  Wspierałam akcje charytatywne przeznaczając własne środki finansowe
                  na warsztaty terapii zajęciowej, PCK, organizacje, fundacje, imprezy kulturalne
                  i sportowo – rekreacyjne.

Szanowni Państwo,

Rzetelnie i skutecznie wypełniałam mandat Posła na Sejm RP. Służyłam swą
                  wiedzą oraz doświadczeniem, angażując się przede wszystkim w ochronę
                  środowiska, problematykę związana z członkostwem Polski w Unii Europejskiej w
                  tym skuteczne pozyskiwanie funduszy europejskich na inwestycje tworzące miejsca
                  pracy, w szczególności na rozwój Bydgoszczy i Województwa Kujawsko –
                  Pomorskiego.

Dziękuję za wsparcie i wspólpracę

Grażyna Ciemniak

--------------------------------------------------------------------------------

Created by .:ArTuR:.

• Gość: Kola Re: bydgoska druzyna PiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:40
                  Ten Markowski taki słaby, że też go nikt nie przeskoczył? Czemu, bo ludzie
                  woleli postawić na obcego, bo na miejscowych działaczach już się poznali.
                  Pozdrowienia dla Grzeisia.
                • Gość: Jola Re: bydgoska druzyna PiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:42
                  Markowski skoczek, Mojzesowicz skoczek? hmm. Skoczek, skąd ja znam to nazwisko?
                  Kosmo pomóż!
              • Gość: rOBERT Re: ZEMKE HAHAHAHA IP: *.net / 213.17.254.* 27.08.05, 18:55
                mYSLĘ ŻE pis ROZLICZY NP,dYREKCJE SZP.aKAD.GDZIE DYREKTOR ZONIE ZALOZŁ GABINET
                STOM.A PIELEG.NIE DAL PODWYZEK,A CO ZROBIL W LIPNIE,CZAS NA ROZLICZENIA.
                • Gość: mt v ROBERT - PROZAC CIĘ WYBAWI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:24
                  spróbuj.
        • Gość: do jana Re: Tylko nie Gruszka i Zemke - to SLD !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:35
          przypadkiem nie wołali na ciebie w szkole głupi jasiu?
          • Gość: maluczki Re: do gościa tytt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:05
            Pewnie też jestem maluczki,ale nie rozumiem jaka to racja stanu kazała p.Zemke
            głosować za osłabieniem UW i fuzją AMB z UMK (kompetentne rozwojowe ręce to
            chyba żart/Co do innych zasług nie mam większych uwag.
    • Gość: piss I'll piss on your pis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:28
      I'll piss on your pis
      • Gość: spo Re: Najlepisi kadydaci PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 23:56
        I tak Pis ma najlepszych kadydatów. Nie ma co się oszukiwać lista Po w naszym
        regionie nie błyszczy! Same generalnie spady i osoby które dla regionu nic nie
        zrobiły.
        Parę przykładów Walkowiak wprowadził polonię z zapaści a co zrobiła
        Piotrowska ? nic 4 lata posadki.Tak samo w przypadku PO kadydatur do senat
        jakiś kobiak, który wygląda jak PRLowski kandydat, niby przedsiębiorca, a co
        komu po jakimś przedisiębiorcy, chyba, że sypnął kasę na kampanijkę posłanki?

Pis przynajmniej stawia na ludzi co pokazuje przykaład Radka Sikorskiego,
        takiego przynajmniej nie będzie trzeba się wstydzić.
        • Gość: działkowicz do Julka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 17:00
          Tak no cóż nie rozumiem co ty tam powypisywales w obronie Markowskiego. Jak to
          wina radnych?? Oni tego nie obiecywali, zadnych glupich tramwajow. Przeciez
          miasta na to nie stac! POza tym radni nie sa od tego, zeby realizowac co pan
          posel przez male "p" naobiecuje, nie badzmy hipokrytami. A skad niby ta wielka
          zasluga sukcesu posla Markowskiego w wyborach samorzadowych? Nie widzialem zeby
          w jakikolwiek sposob poamgal, a mieszkam na Osowej Gorze. Widac tu nie dotarl.
          Chyba ze dal pieniadze swojemu dyrektorowi biura panu Redze i to byla ta zaluga
          sukcesu.
          A co do pana Zlotowskiego nie zgadzam sie, wykazywal sie duza aktywnoscia jako
          radny
          • Gość: Julek Re: do Julka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:37
            Czy na Osowej nie mieszka ten exprezydent o dziwacznym imieniu Kosma, który już
            sam nie chyba nie wie którą kampanię przerżnął. Ostatnio w samej Bydgoszczy w
            wyborach do Euro dostał poparcie mniejsze niż na prezydenta dwa lata wcześniej.
            Przecież to kompromitacja żeby taki ktoś startował, i co poraz kolejny
            przerżnie. A co on takiego zrobił jako radny,nie sięgając czasów poselskich,
            większość tego czym się chwali to zasługa radnego WOJCIECHA NOWACKIEGO, który
            też startuje z listy PiS ale do Sejmu (ostatnie miejsce).
        • Gość: muma Co to jest Sikorski? Czy o ten cwaniak, który bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 22:37
          zezwolenia hodował daniele w swojej posiadłości zakupionej za grosze łamiąc
          ustawę o ochronie przyrody, zwięrząt leśnych i kilka pomniejszych paragrafów?
          SUPER kandydat, pozazdrościć.
    • bart_lex Re: PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer 29.08.05, 17:01
      Pierdu,pierdu...
      • Gość: FARET Re: PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer IP: *.net / 213.17.254.* 01.09.05, 18:28
        Może wreszcie PIS rozliczy tą Bydgoska Kraine Cuów podobna do mieszanki
        czekoladowejSLD-PO i inni przebierańcy.
        • Gość: gawlik jedyny bez afer, to osiagniecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 13:29
          Skoro jedyny bez afer, to osiagniecie?
          • Gość: flik Re: jedyny bez afer, to osiagniecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 15:48
            Ja glosuje na PIS.
            • Gość: rOBERT Re: jedyny bez afer, to osiagniecie? IP: *.net / 213.17.254.* 12.09.05, 19:45
              Dlaczego afery w uc nie wykazała pani Piotrowska<z uwagi na pracującego męża?
              • Gość: czesiek Re: jedyny bez afer, to osiagniecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:49
                Dokladnie tak - PO i Piotrowska jest w aferalnosci moze gorsza od SLD.
                Tylko PIS.
                • Gość: PIS Re:PIS zaprasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 23:12
                  Rodzicow uczniow szkoly nr 8 - dziek nam Wasze pociechy beda mialy wspaniale
                  warunki do nauki w dotychczasowej szkole.Przyjdzie rozdamy Wam ulotki.Zbiorka w
                  naszym Biurze Bernardynska 3 o 14.00
                  • Gość: PO Re:PIS zaprasza IP: *.net / 213.17.254.* 13.09.05, 16:14
                    Dlaczego afere ktora wykazał poseł markowski skrywa pani piotrowska czy maz ma z
                    tym cos wspolnego?
                    • Gość: ciekawy Re:PIS zaprasza IP: *.net / 213.17.254.* 14.09.05, 18:53
                      Bo afera jest samo zatrudnienie meża i znajomych przez p.Piotrowska-tak wyglada
                      uczciwośc w wydaniu PO.
                      • Gość: Robert Re:PIS zaprasza IP: *.net / 213.17.254.* 15.09.05, 16:14
                        A Buzek,Gronkiewicz-Walc staną przed Trybunałem Stanu jako sztandary Plat.O,....ów.
                        • Gość: Eryk Re:PIS zaprasza IP: *.net / 213.17.254.* 17.09.05, 10:44
                          W końcu może PIS pogoni tą grupę pazernych z Urzędu Celnego w którym pracuje pan
                          Piotrowski,dziwne żona udaje żę afer tam nie ma,mąż tam sprząta?
                          • Gość: PO Re:PIS zaprasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 22:28
                            Co ze szkola nr 8 obiecaliscie,Czy tylko w gebie jestecie super????????????
                            • Gość: po Re:PIS zaprasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 22:32
                              w SEJMIE BEDA CIE TAK SAMO REPREZENTOWAC!!!!!
                              • Gość: po Re:PIS zaprasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 22:37
                                TO znakomici fochowcy po gebie potrafia dac -patrz radny Schreiber-nie
                                przepusci/????????-wlasciwe wpisac/
    • Gość: do "wyborcy" Re: PIS to w B-czy jedyny sensowny wybor bez afer IP: *.tvgawex.pl 18.09.05, 14:31
      Daje glowe, ze sie zawiedziesz. Kwestia tylko po jakim czasie. Ja daje na to
      pol roku. Wtedy zaczna sie afery zwiazane wlasnie z PIS.
    • Gość: pp Wszystkie partie w tym miescie- zamieszane w afery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:02
      Wszystkie partie w tym miescie sa zamieszane w afery, poza PIS
      • Gość: Kra Re: Wszystkie partie w tym miescie- zamieszane w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 11:56
        Szanowny Kolego , a kto lal po gebie szefa strazy miejskiej?Krasnoludki?
        • Gość: LPR Re: Wszystkie partie w miescie- zamieszane PIS tez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:04
          Ardanowski jest czlonkiem PIS w Toruniu/lider listy/ .Dzialal w Bydgoszczy , a
          tu wmawiaja nam , ze same czysciochy.
          W miniony piątek katowicki sąd aresztował na trzy miesiące syndyka
          bydgoskiego, Romualda Kosznika. Za próbę wyłudzenia od jednego ze śląskich
          przedsiębiorców 50-tysięcznej łapówki. Gdy w ostatnich miesiącach tropiłem losy
          byłego prezesa KPRH, nikt nawet nie przypuszczał, że po latach igrania z ogniem
          pan Kosznik pozna wreszcie, jak smakuje sprawiedliwość.
          Kto forsował prezesa
          W 1997 roku wymyślono, że pod Bydgoszczą powstanie ogromny rynek hurtowy
          produktów rolnych. Ojcem chrzestnym KPRH był m.in. Mirosław Ziółkowski, prezes
          Kujawsko-Pomorskiej Agencji Rozwoju Regionalnego. Pół roku temu w
          artykule "Rozwój w biały dzień" ujawniliśmy, jak szefowie Agencji roztrwonili
          2,5 miliona publicznych złotówek. Dziś Ziółkowski czeka na proces. W 1997 roku
          stanął on na czele Rady Nadzorczej KPRH.
          Założycielem "Rynku" była też Bydgoska, a później Kujawsko- Pomorska Izba
          Rolnicza. Z jej ramienia w Radzie Nadzorczej KPRH zasiadał szef Krajowej Rady
          Izb Rolniczych KRZYSZTOF ARDANOWSKI. Zrezygnował w lipcu 2002, gdy "Rynek" był
          już bankrutem.

• Gość: ciekawe Dlaczego PIS się uchował bez afer w Bydgoszczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:07
      Dlaczego PIS się uchował bez afer w Bydgoszczy?
      Ciekawe - bo oni nie rządzili, a ci co rzadzili musieli sie umoczyc, wejsc w
      lewe ukladziki itp.
      • Gość: PO Re: Dlaczego PIS się uchował bez afer w Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:09
        Kto to jest ten Ardanowski???
        • Gość: wyborca Re: Dlaczego PIS się uchował bez afer w Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:12
          Gość portalu: ciekawe napisał(a):

> Dlaczego PIS się uchował bez afer w Bydgoszczy?
          > Ciekawe - bo oni nie rządzili, a ci co rzadzili musieli sie umoczyc, wejsc w
          > lewe ukladziki itp.

To ze wiekszosc ludzi w Bydgoszczy tonie w układzikach rodem z PRL, nie znaczy
          ze bedzie tak w PIS. Ja wierze w ta partie.
          • Gość: a Re: Dlaczego PIS się uchował bez afer w Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 16:12
            Ja tez
            • Gość: ????? Re: Dlaczego PIS się uchował bez afer w Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:04
              NAIWNIAKI .....
              • Gość: LPR Re: Dlaczego PIS się uchował bez afer w Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:25
                A ten Ardanowski- to nie z PIS-chlopaki puscily w skarpetach ladna forse.Rynek
                Hurtowy - Rada Nadorcza brala kase i podpisywala zgode na 100mln kredyt.Teraz
                PIS swietych udaje , ze Ardanowski nie od nich.Z Torunia ale puscil Bydgoszcz i
                zapisuje sie na konto Markowskego
                • Gość: uni Re: Dlaczego PIS się uchował bez afer w Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:37
                  Czas juz wielki zeby PiS rozliczyl w Bydgoszczy skorumpowana
                  policje ,prokuratorow .Jak to ladnie jak komisja orlenowska ,te komunistyczne
                  zarazy przed trybunal stanu postawi i wiezieniach razem ze wszystkimi niech
                  siedza.Ha ha to mi sie podoba.Po tylu latach doczekali sie sprawiedliwosci.
    • Gość: viktor Tomasz Mazur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:14
      polecam tego modego kandydata startujacego z listy PiSu. Tomek Mazur jest
      uczciwym, pracowitym i przede wszystkim inteligentnym młodym człowiekiem, który
      będzie godnie i rozsądnie reprezentował nas w Sejmie.
      • Gość: myszak Re: Tomasz Mazur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 16:17
        znam człowieka i na pewno na niego zagłosuje.
        • Gość: Robert Re: Tomasz Mazur IP: *.net / 213.17.254.* 21.09.05, 13:28
          Niech PIS rozliczy ta czerwoną bandę z szpitala im.Jurasza gdzie trwa prywata,a
          pielęgniarki maja glodowe pensje bez ustawowych podwyżek ktore zezała dyrekcja
          np.otwrcie prywatnego gabinetu stom.żonie dyrektora.
    • Gość: C.I.M.O.S.Z.E.W.I. C.I.M.O.S.Z.E.W.I.C.Z. - skrót rozszyfrowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 14:52
      C.I.M.O.S.Z.E.W.I.C.Z. - skrót rozszyfrowany

Cichaczem Inwestycje Maklerskie Orlenu Specjalnie Zataił , Elektorat
      Wyrolował I Czternastego Zrezygnował.

I pytanie zasadnicze: co z informacją na temat transakcji? Bo jutro mija już
      któryś dzień z rzędu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka