Dodaj do ulubionych

Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy b...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 19:32
Bezrobocie takie spore, a tu taki nowy zaklad! To pomoze i trzeba sie godzic
na warunki inwestorow!
Obserwuj wątek
    • Gość: dementor Czy ludzie ciągle muszą protestowac ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 20:11
      Jejku czy ci ludzie ciągle muszą protestowac?Nowy sklep zle,nowa fabryka
      zle,krematorium zle,drukarnia zle.Najlepiej niech bedzie stagnacja i powrót do
      średniowiecza! Ach ta demokracja :/
    • Gość: JanMaria Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:20
      Duza sztuka, ta kobitka. Zaproponowala pojedynek wlascicielowi drukarni???
      • Gość: Iron Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.chello.pl 25.08.05, 22:41
        Niech spieprza baba na wieś. Do cholery przypomniał mi się pewna sytuacja "Mój
        brat gadał ze swoim sąsiadem który pracuje w Plus GSM. I on mówił że pewnego
        razu zbudowali masz telefonii komurkowej w pobliżu jakiejś wsi. Kiedyś podszedł
        do niego jakiś dziadek i poweidział że jemu to ten masz nie przeszkadza ale
        odkąd go zbudowali to we wsi wzrosła zachorowalność.....szkoda tylko że
        nadajnik nie był jeszcze wtedy uruchomiony dodał sąsiad brata.hehehe LUDZIE NIE
        RÓBCIE PARANOJI MARZY SIĘ WAM SIELANKA TO SPADÓWA NA ESKULAPY ALBO INEE TERENY
        REKREACYJNE BYDGOSZCZY!!!! A POTEM NARZEKAĆ BĘDZIE BABSKO ŻE NIE MA PRACY!!!!
        CHOLERA JASNA!!!!!
        • Gość: zgred Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 18:39
          "komurkowej PARANOJI" mówimy NIE! Weź się kolego za słownik a nie za politykę.
          Za kilka dni do szkoły wracasz.
    • Gość: drukarz głupoty baba gada IP: 212.122.214.* 25.08.05, 23:16
      20 lat temu za komuny to faktycznie wszystko szło w glebę albo w powietrze

teraz są ściśle określone normy ekologiczne dla drukarń, a wszelkie materiały
      poligraficzne są produkowane i sprzedawane po uzyskaniu wszelakich atestów

bardziej zanieczyszcza okolicę piesek tej pani srający na trawniku

jedynym zastrzeżeniem realnym mozę okazać się hałas....ale i na to są sposoby
      • radca Re: głupoty baba gada ? - nie jestes drukarzem 26.08.05, 18:48
        Gość portalu: drukarz napisał(a):

> 20 lat temu za komuny to faktycznie wszystko szło w glebę albo w powietrze
        >
        > teraz są ściśle określone normy ekologiczne dla drukarń, a wszelkie
        materiały
        > poligraficzne są produkowane i sprzedawane po uzyskaniu wszelakich atestów
        >
        > bardziej zanieczyszcza okolicę piesek tej pani srający na trawniku
        >
        > jedynym zastrzeżeniem realnym mozę okazać się hałas....ale i na to są sposoby

- napewno nie jestes drukarzem

radca
        • Gość: Janas Re: głupoty baba gada ? - nie jestes drukarzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:42
          No a Radca jest drukarzem?!?! Madrala sie znalazl.
        • Gość: drukarz na pewno się mylisz socjalistyczny mądralo IP: 212.122.214.* 26.08.05, 23:21
          radca napisał:

> Gość portalu: drukarz napisał(a):
          >
          > > 20 lat temu za komuny to faktycznie wszystko szło w glebę albo w powietrz
          > e
          > >
          > > teraz są ściśle określone normy ekologiczne dla drukarń, a wszelkie
          > materiały
          > > poligraficzne są produkowane i sprzedawane po uzyskaniu wszelakich atestó
          > w
          > >
          > > bardziej zanieczyszcza okolicę piesek tej pani srający na trawniku
          > >
          > > jedynym zastrzeżeniem realnym mozę okazać się hałas....ale i na to są spo
          > soby
          >
          >
          > - napewno nie jestes drukarzem
          >
          > radca
    • Gość: gość Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: 192.11.224.* 26.08.05, 08:13
      Potwierdzam, że drukarnia może być uciążliwa - przykładem jest drukarnia Gazety
      Pomorskiej przy ul.Ołowianej 10 na Osowej Górze - wydziela b.uciążliwy zapach.
      • Gość: WM Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.tvgawex.pl 26.08.05, 09:02
        Jak nie wiadomo o co chodzito chodzi o kase jest okazja wyciagnac
        "rekompensateza straty " to sie protestuje
    • Gość: mrk Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 09:44
      Widac ze pani protestujaca jest "starej daty", żal mi jej bo nie jest
      uswiadomiona ze nowoczesne drukarnie nie zatruwaja srodowsika i po co jakies
      protesty :/ .
    • Gość: ekolog Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:06
      Głupota - takie bezrobocie, ktoś chce sie rozbudować, być może i dać nowe
      miejsca pracy a tu Pani Popławska takie jazdy robi. Mój kuzyn mieszka w domu
      jednorodzinnym przy drukarni offsetowej na ul. Orawskiej. Tam nic nie śmierdzi
      a jak wiem to nie jest żadna nowoczesna drukarnia. Więc nie widzę problemu,
      najgorzej gdy ktoś komuś kłody pod nogi rzuca a nawet anio firmy ani problemu
      nie zgłębił. Ta Pani to chyba jakaś pieniaczka.
    • Gość: ekolog Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:10
      miejsca pracy a tu Pani Popławska takie jazdy robi. Mój kuzyn mieszka w domu
      jednorodzinnym przy drukarni offsetowej na ul. Orawskiej. Tam nic nie śmierdzi
      a jak wiem to nie jest żadna nowoczesna drukarnia. Więc nie widzę problemu,
      najgorzej gdy ktoś komuś kłody pod nogi rzuca a nawet ani planów firmy ani
      problemu ani stosowanych technologii nie zgłębił. Ta Pani to chyba jakaś
      pieniaczka.
    • Gość: divix Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:11
      bardzo mnie zastanawia skąd ta pani ma tyle czasu na zajmowanie się
      pierdołami??? pewnie żyje ze środków od Państwa (zasiłek itp.);lepiej niech
      znajdzie czas na poszukanie konkretnych informacji czy taki zakład pracy
      naprawdę szkodzi ludziom; moim zdaniem jak nie będziemy mieli gdzie pracować to
      prędzej czy później przyjdzie nam umrzeć, ale z głodu!!! nad tym to chyba ta
      pani się nie zastanowiła, niech lepiej pomysli o przyszłości swoich dzieci,
      gdzie będa pracować i za co bedą żyć.
    • Gość: mlody z Doliny Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:18
      Ta Pani to znana w naszym rejonie buntowniczka, a woreczka na kupki dla pieska
      ze soba na spacer nie bierze. Jak mi poda adres tego właściciela to pójde go
      o prace zapytac. JAKA GLUPIA BABA
    • Gość: Remus IDIOTKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:21
      Ten protest to glupota i zwykla zawisc. Tak to jest jak ktos sie stara i
      inwestuje, moze nawet uczciwie sie rozwija i zatrudnia ludzi to mu taka baba
      bedzie kolo piora robila. Apeluje do tej Pani niech sie nad soba zastanowi.
      • Gość: Iron Re: IDIOTKA IP: *.chello.pl 26.08.05, 10:47
        <Ta Pani to znana w naszym rejonie buntowniczka, a woreczka na kupki dla pieska
        ze soba na spacer nie bierze. Jak mi poda adres tego właściciela to pójde go
        o prace zapytac. JAKA GLUPIA BABA>
        Nie sprząta po pieskach?????Nasłać na sią strażników!!!!!Niech płaci. A kupy
        psie to jej pachną???? Głupia dupa.
    • Gość: bezrobotny Od drukarni lapy precz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:24
      Grzegorz, jestem bezrobotny chce pracy - OD DRUKARNI LAPY PRECZ
      Wnukami sie babo zajmij a nie protestem.
    • Gość: oskar Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:24
      Czy istniejaca tam pralnia chemiczna jest dla pani przyjazdna????????????;
      ona pania podtruwa juz dawno; to pani nie przeszkadza?????? wszystko co nowe to
      fe takie stanowisko widze pani odpowiada .
    • Gość: poligraf Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:26
      czytam i oczom nie wierze jest tak dużo drukarni które są usytuowane wśród
      osiedli w dzielnicach domków jednorodzinnych i nikomu to nie przeszkadza.Czasy
      kiedy drukarnie "truły" mineły 20 lat temu , wymogi zarówno sanitarne jak
      środowiskowe są bardzo ostre i są naprawdę kontrolowane przez różne instytucje
      szczególnie teraz po wstąpieniu do Unii. Na wszystkie materiały trzeba mieć
      atesty i całą masę papierów które pozwalają je stosować.
      Nie wiem o kogo chodzi z konkurencji ale napewno nie jest to drukarnia która
      będzie miała maszyny np heatsetowe które może coś tam emitują w związku z
      procesem "grzania" druku ale i tak nie jest to szkodliwe. Uważam że trzebaby
      porozmawiać takrze z drugą stroną i może wtedy wszystko się wyjaśni. Pozdrawiam.
    • Gość: Tadek Chora baba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:35
      Wnukami sie babop zajmij a nie lazeniam po gazetach. Wiekszy smrod od ulicy
      albo z twojego komina bedzie niz z tej drukarnii.
    • Gość: Marek -mieszkaniec PRALNIA CHEMICZNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:42
      Tam teraz dziala pralnia chemiczna i nie smierdzi,
      a co dopiero zwykla drukarnia. Pewnie teren posprzataja,
      a moze nawet dadza prace mnie lub mojej zonie.
      Pani Malgorzato da Pani tym ludziom spokoj.
      Niech sie do nas przenosza, z tego co wiem to
      i parking tam zostanie i moze nawet te sale gimnastyczna
      co tam jest naszym dzieciakom udostepnia.
    • Gość: Marek S-pani przyj Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:11
    • Gość: marek-pani fan Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:22
      Szanowna Pani Małgorzato, wstydzę się dzisiaj, że to moje ulubione kobiece
      imię.Mam wrażenie,że nie zastanowiła się Pani nad tym bezsensownym
      protestem.Spożywa Pani różne napoje i jedzonko zawierające w składzie różne E,
      mieszka Pani w centrum, gdzie nasilony ruch samochodowy daje tak po nosie, że
      izba wojskowa przy tym to mały pikuś, pewnie pije pani kawę, może nawet pali
      papierosy, a czepia się drukarni, gdzie zatrudnieni są ludzie .No cóż, może to
      taka natura, nasza Polaków-pieniactwo,jak ktoś coś ponad przeciętność, to mu
      kłody pod nogi.
      Nie ładnie Pani Małgorzato, przez to Pani nieprzemyślane wystąpienie , nie mam
      pojęcia jak będę sie od dzisiaj zwracał do żony, która również ma na imię
      Małgorzata,Pozdrawiam Panią, Marek-pani fan
      • Gość: danka Głupota - takie bezrobocie, ktoś chce sie budowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 13:52
        miejsca pracy a tu Pani Popławska takie jazdy robi.

Wlasnie
        • Gość: gawlik Re: Głupota - takie bezrobocie, ktoś chce sie bud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 18:21
          a my tylko protestowac potrafimy.
    • Gość: Beata P Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 14:46
      Uważam, że skoro lokalizacja nowego zakładu budzi wątpliwości to zarząd miasta
      powinien zaproponować drukarni lokalizację np. w Parku Przemysłowym ZACHEM.
      Nowe miejsca pracy są tak ważne, że nie możemy zniechęcać inwestora. Jeżeli
      jednak mieszkańcy widzą zagrożenie i faktycznie może ono wystąpić to miasto
      powinno zaproponować w Parku ZACHEM takie warunki, aby inwestor uznał je za
      atrakcyjne dla siebie. Pytanie tylko czy nasza bydgoska administracja wykaże
      jakąkolwiek inicjatywę czy nadal będzie tak nieruchawa jak do tej pory.
    • Gość: murek Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 14:54
      "Nie chcę skazywać siebie i dzieci na powolne umieranie" - ta kobieta jest
      chora
      • radca drukarnia jest trująca i szkodliwa - to fakt... 26.08.05, 18:20
        ale....i nie tylko to

to sa rowniez maszyny, ktore przenasza rozne wibracje.Jesli jest to teren osobny
        i nie przylega bezposrednio do budynkow mieszkalnych - to nie przenosi zadnych
        drgan i odglosow.

ale teraz w gre wchodzi jednak wydzielanie sie sie wszelkich oparow .Nie chodzi
        tutaj o farby, bo te akurat juz sie produkuje pod katem " bio " ... ale
        bywaja tez i dosc trujace .Kazdy wie - jak " pachnie " swiezo wydrukowana
        gazeta czyt. dziennik.

ale rozne opary i gazy - to wynik dzialania UV.
        i to jest potworny smród i gryzacy zapach.

teraz w gre wchodzi wszelka klimatyzacja, a jesli mowa o klimatyzacji -
        to musza byc urzadzenia zamontowane na zewnątrz.... a te potwornie chałasują.

przerabiaja i oczyszczają te spaliny i gazy , ale wielokrotnie bywa tak,ze sie
        otwiera drzwi i okna .... a wtedy " moi panstwo ".... idzie w powietrze...
        i to dookola tych - ktorzy tam przebywają

tak wiec , wcale sie nie dziwie , ze mieszkancy tych okolic maja obawy i lęk

zrozumcie prosze tych, ktorzy mieszkają w poblizu

najłatwiej krytują tych ludzi osoby - ktore tam nie mieszkają... ale pomyslcie
        GDYBYSCIE WY BYLI NA MIEJSCU TYCH LUDZI ? I TAM MIESZKALI ?

tutaj trzeba naprawde pomyslec i rozwazyc co i jak mozna zrobic ,aby dwie strony
        byly zadowolone ?

oczywiscie zycze inwestorom,aby tworzyli miejsca pracy.... ale nie zapominajmy
        o ludziach i ich prawie do zycia w zdrowiu i spokoju :}

radca
        • Gość: agata Re: drukarnia jest trująca i szkodliwa - to fak IP: *.man.bydgoszcz.pl 27.08.05, 19:58
          o! następna sprawa na której zna sie Radca
          • radca Re: drukarnia jest trująca i szkodliwa - to fak 27.08.05, 20:01
            Gość portalu: agata napisał(a):

> o! następna sprawa na której zna sie Radca

- znam sie i to nawet bardzo dobrze :}

radca
          • radca Re: drukarnia jest trująca i szkodliwa - to fak 27.08.05, 20:06
            Gość portalu: agata napisał(a):

> o! następna sprawa na której zna sie Radca

- moze jeszcze slóweczko... jesli mozna ?

nie znam jednak szczegolow, nie wiem czy przylegaja mury przyszlej drukarni
            do budynkow mieszkalnych itd.itd. oraz jaka jest odleglosc do mieszkan itp.

jesli natomiast jest to tylko proptest - bo gdzies tam wpoblizu ma powstac
            drukarnia..... to mieszkancy nie musza sie obawiac zatruc.... tak,zle to nie
            jest..... ale to musi sie ktos znalesc - by tym ludziom wyjasnil i zapoznal
            jak to wszystko sie ma z ochrona srodowiska i jaki bedzie stan ?

poprostu rozmawiac i jeszcze raz rozmawiac :}

radca
    • Gość: Człowiek myślący Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:53
      Ten babsztyl to samolub i egoista - pewnie kobieta albo na wemeryturze albo śpi
      na kasie - bo każdy przeciętny człowiek nie ma czasu się zajmować takimi
      pierdołami (a jak dobrze zrozumiałam to ona jeszcze tam nie mieszka tylko ma
      się przeprowadzić - a to nie jest opinia osoby mieszkającej w tym miejscu). A
      czy ta śmieszna baba pomyślała że może jej sąsiedzi nie mają pracy i dzięki
      takiej drukarni dostaną miejsca pracy.... - nie!!! bo to jakaś wiedźma dla
      której tylko własna osoba jest najważniejsza. A to że liczy na kase to moim
      zdaniem jest najważniejsze w tym proteście........ Żebym ja tylko miała okazję
      poznać tą babę to ja bym jej powiedziała co ja myślę o takich ludziach!!!!!!
      • Gość: alal Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.icpnet.pl 26.08.05, 21:13
        no a jaka to ma być drukarnia - jaka firma, wie ktoś?
    • Gość: Witek Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:51
      Jeśli nie wiadomo o co chodzi w tej kadencji to chodzi o pieniądze!!!!!!
    • Gość: da Re: Protest przeciwko nowej drukarni: mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 23:19
      Gość portalu: drukarz napisał(a):

> 20 lat temu za komuny to faktycznie wszystko szło w glebę albo w powietrze
      >
      > teraz są ściśle określone normy ekologiczne dla drukarń, a wszelkie
      materiały
      > poligraficzne są produkowane i sprzedawane po uzyskaniu wszelakich atestów
      >
      > bardziej zanieczyszcza okolicę piesek tej pani srający na trawniku
      >
      > jedynym zastrzeżeniem realnym mozę okazać się hałas....ale i na to są sposoby

- napewno nie jestes drukarzem

radca

A TY NA PEWNO NIE JESTES RADCA :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka