Dodaj do ulubionych

NO TO MAMY TORUNIAKOW ZA OPIEKUNOW :-/

IP: *.brda.net 26.08.05, 00:12
NO TO MAMY TORUNIAKOW ZA OPIEKUNOW...DLACZEGO BYDGOSZCZANIN NIE MOZE WYPOWIEDZIEC SIE NA SWOIM FORUM???DLACZEGO MOJE ODPOWIEDZI NA TORUNSKIE DURNE POSTY SA LIKWIDOWANE??...CHYBA JEDNAK ZACZNE KUPOWAC RZECZPOSPOLITA I ZREZYGBUJE Z WYBORCZEJ...
Obserwuj wątek
    • Gość: semeon Re: NO TO MAMY TORUNIAKOW ZA OPIEKUNOW :-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:39
      Potwierdzam twoją opinię. Moim zdaniem te wszystkie wyciągane za uszy posty
      mające ośmieszać i obrażać Bydgoszczan powinny być automatycznie
      przekierowywane na macierzyste forum ich autorów. Chyba technicznie nie jest
      to zbyt trudne. Dla opiekunów forum jasne jest skąd kto pisze. Rozumiem słowa
      krytyki, podane w rzeczowych argumentach, rozumiem różnicę zdań, czy poglądów,
      ale teksty obraźliwe i poniżające powinny wracać do ich autorów. Jednak
      wygląda na to, że opiekunowie forum czerpią satysfakcję lub przyjemność z
      takich tekstów i dlatego nie widzą powodu ich usuwania. Zadziwiający jest
      fakt, że działa to tylko w jedną stronę.
      • Gość: Iron Re: NO TO MAMY TORUNIAKOW ZA OPIEKUNOW :-/ IP: *.chello.pl 26.08.05, 00:47
        Pewnie ten wątek niedługo zniknie.hehe
        zobaczymy.
        • Gość: przyjaciel Re: NO TO MAMY TORUNIAKOW ZA OPIEKUNOW :-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:29
          o dziwo jeszcze jest. torunski łukaszenka jeszcze spi?
          no tak wycinał do późna :-)
          pewnie kombinuja dzis jakby to zrobic zeby namierzyc uzytkownika i zeby ten o
          tym nie wiedzial?
          • Gość: Iron Re: NO TO MAMY TORUNIAKOW ZA OPIEKUNOW :-/ IP: *.chello.pl 26.08.05, 10:49
            hehehehe
            • Gość: przyjaciel Re: NO TO MAMY TORUNIAKOW ZA OPIEKUNOW :-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:06
              ominela mnie historia wyboru opiekunow. ka_zet pamietam. tramwajarz :-)
              ale pozostale dwa to kto? nie napisali nigdy zadnego postu. co to za klienci?
              jak to sie stalo ze dwoch fikcyjnych gosci pilnuje tego forum?
              czy to moze nowe nicki edich , mavellisow czy innych oszolomowych spamerow z
              zaprzyjaznionego miasta?

no co to za farsa?
              • Gość: wredny_krzyzak Re: NO TO MAMY TORUNIAKOW ZA OPIEKUNOW :-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:24
                nie udawaj, ze nie wiesz ..achram dal nam pieniadze na zorganizowana akcje
                anty-bydgoskiej dywersji internetowej. wszystko szlo jak z platka, ale kurcze,
                wmieszales sie w to i teraz nie jest juz tak latwo..musimy sie teraz
                ucharakteryzowac i wymienic providerow..czy ty musisz byc az taki czujny ??
                moze dogadamy sie ?
          • Gość: wredny_krzyzak Re: NO TO MAMY TORUNIAKOW ZA OPIEKUNOW :-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:14
            no jasne..:-)) torunski lukaszenka poluje na ciebie przyjacielu, cichcem i
            podstepnie, a ja jestem jego zwiadowca..od 2 dni probujemy cie namierzyc..
            jezeli uslyszysz jakis chrobot z kompa - miej sie na bacznosci ! to my -
            lukaszenkowsko-torunski specnaz : skradamy sie milczkiem - idziemy po ciebie !
            • Gość: przyjaciel Re: NO TO MAMY TORUNIAKOW ZA OPIEKUNOW :-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:27
              name: host-193-42-228-76.gazeta.pl
              IP Address: 193.42.228.76
              Network: GWNET

Agora SA
              Czerska 8/10
              00-732 Warszawa
              Poland

jak bardzo naskarzyl torunski lukaszenka w warszawie ze ci postanowili mi sie
              przyjrzec?
              tez masz teorie?
              jak wytlumaczysz ze wczoraj usunieto z forum torunskiego 10 razy moje zapytanie
              o polityke wycinania?
              za trudne pytania dla łukaszenki torunskiego?

ty dobrze wiesz.
              sam widzisz jak swietnie rzniesz glupa :-)
              tak dobrze .
    • Gość: MANIEK NIC NIE ROBIA ABY ZMIENIC TO FORUM IP: *.brda.net 26.08.05, 14:02
      NIC NIE ROBIA ABY ZMIENIC TO FORUM...WYCZYSCIC Z SZAMBA JAKIE WYLEWAJA TUTAJ TORUNIANIE...
      • 100_krota Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad wiesz 26.08.05, 14:29
        Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad wiesz, ze nic nie robią?
        Pisał ci kazet, piszę ja - nawet nie wiesz, ile jest na bieżąco robione!
        Na forum są setki śmieci, właśnie dzis ktos założył ok. 20 tematów z koncertem
        JARRA - osobiście to wszystko czyściłem, temat po temacie.
        Poza tym widać po IP, że większość wpisów jest z Bydgoszczy.
        • Gość: bart Re: Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 14:30
          OK, my se tylko tak lubimy ponarzekac :-)
        • Gość: bo wiem Re: Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad IP: *.brda.net 26.08.05, 14:41
          dalczego nie zostal wyciety ten post?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=28134382&a=28150844
          widac ze to napisal jakis przygl.. z torunia
          w rewanzu napisalem taki sam list tylko podmienilem nazwy miast (bydgoszcz na torun) - moj post zostal wyciety...ten torunski zostal...cos tu chyba nie gra

• 100_krota Re: Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad 26.08.05, 14:47
            Za torunskiego admina nie mogą odpowiadac bydgoscy. A jesli jest na bydgoskim
            forum - klikaj "wciśnij post"
            • Gość: przyjaciel Re: Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:35
              o jeden z niezywych zyje:-)
              opowiedz mi misiu najmilejszy czy jestes aby z bydgoszczy i jakim cudem
              zostales wybrany skoro nikt o tobie nie slyszal?
              czy jestes moze znany tylko sobie zalozyles nick konspiracyjny?
              • 100_krota Re: Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad 26.08.05, 15:47
                No to znowu wracamy :-)
                Tak, jestem z Bydgoszczy, od urodzenia mieszkam na Błoniu.
                Mam nadzieję, że nie będę musiał podawać szczegółów z życia mojego osiedla dla
                udowadniania.
                A co do kasowania negatywnych tekstów - nie jest to takie łatwe. Są żelazne
                zasady, dla których mozna kasować, a nie wolno ich przekraczać.
                Nie można kasować tematu tylko dlatego, że się źle wypowiada o kimś tam (w
                granicach dobrego smaku oczywiście).
                Jeśli jakiś temat ci się nie podoba - po prostu nie pisz w nim, a pisz w tych,
                dla ciebie ważnych i pozytywnych. Ewentualnie można też wyjaśniać przedstawiać
                swoje zdanie - zawsze radzę bez epitetów.
                • Gość: bart Re: Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:52
                  100_krota napisał:
                  > Mam nadzieję, że nie będę musiał podawać szczegółów z życia mojego osiedla
                  > dla udowadniania.

A napisz!
                  • 100_krota Re: Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad 26.08.05, 16:01
                    OK.
                    Pamiętam o piekarni na Błoniu, dawniej, teraz już coś tam innego się mieści
                    (ciuchy?).
                    Pamiętam o chęci budowania dworca Bydgoszcz-Błonie 20 lat temu, mówili mi
                    rodzice, teraz tylko kładka została z tych planów nad torami.
                    Pamietam strzelaninę na Błoniu parę lat temu, ktoś z wieżowca strzelał, miał
                    broń.
                    Kiedyś były 3 szkoły podstawowe, teraz tylko jedna została (62).
                    Pamietam o chęci zrobienia tramwaju wzdłuż Szubińskiej, już nawet tory
                    położyli, a potem rozbierali (ok. 1980 roku).
                    A kładzenie kostki brukowej na uliczkach za Stawową zaczęli parę lat temu,
                    wczesniej tam zawsze był piach.
                    Przy okazji - na Stawowej, na końcu parę lat temu stała stara Warszawa,
                    rozklekotana, z wybitymi szybami - stała chyba z rok, może dwa.
                    No i skrót przez Czarną Drogę (nie polecany) do centrum.
                    pamietam tez samolot przy Szubińskiej koło Wojska - już go nie ma 2-3 lata.

Mam nadzieję, że wystarczy :-)
                    • Gość: troll torunski Re: szacuneczek ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:03
                      podoba mi sie ta wasza lustracja ! ale teraz na powaznie : jadles kiedys
                      kielbase torunska ??
                • Gość: przyjaciel Re: Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:55

> Tak, jestem z Bydgoszczy, od urodzenia mieszkam na Błoniu.

to miło. jestem zaszczycony.choc i tak nie znam. jakis nick pod ktorym
                  funkcjonowales/funkcjonowalas?

wracajac do meritum.
                  to co robia torunianie warszawa nazywa dzialaniem trolli i jak najbardziej
                  kwalifikuje sie do likwidacji. naprawde.
                  chodzi o to ze co jakis czas podgrzewaja watek aferalny. tak zeby tego typu
                  watki byly na samej gorze.
                  glupi wpis wystarcza typu: tak jest.
                  dzieki temu caly cza sna samej gorze wisza watki typu bydgoszcz czarna dziura
                  na mapie kultury,pobili i utopili, afera afere goni.

jak ktos probuje (ja tez :-) uswiadomic toruniakom ze tez maja problemy z
                  brudem to admin po 10 minutach wszystko usuwa a watek potem jest opatrzony
                  komentarzem ze nie da sie wyslac zaleca sie rozpoczac nowy watek.

jak widac mozna usuwac?
                  • Gość: bart postarajcie sie czyścić z chamstwa na bieżąco, OK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:06
                    OK ja tez ci wierze 100_krota.
                    Ale postarajcie sie czyścić z chamstwa na bieżąco, OK?
                    • Gość: przyjaciel Re: postarajcie sie czyścić z chamstwa na bieżąco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:08
                      Gość portalu: bart napisał(a):

> OK ja tez ci wierze 100_krota.
                      > Ale postarajcie sie czyścić z chamstwa na bieżąco, OK?

no wlasnie. bo troche to na takie opuszczone wyglada.
                      trzeci opiekun to gdzie mieszka i co ciekawego moze opowiedziec?
                      :-)

• 100_krota Re: postarajcie sie czyścić z chamstwa na bieżąco 26.08.05, 16:14
                        Ka_zet jest chyba z Zajezdni autobusowej, B-cz1 z samej gazety.
                        Ale my też mamy urlopy, przerwy itp. Nie zawsze non stop jest każdy.
                        Jeszcze raz sugeruję - nie pisać w wątkach, które są wg ciebie złe lub
                        nieciekawe, pisz w tych pozytywnych - to najlepsza forma.
                        Ok, bedziemy się starać, ale jak już pisał k_zet - jest robione naprawde dużo.
                        • Gość: przyjaciel Re: postarajcie sie czyścić z chamstwa na bieżąco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:21
                          100_krota napisał:

> Ka_zet jest chyba z Zajezdni autobusowej, B-cz1 z samej gazety.
                          > Ale my też mamy urlopy, przerwy itp. Nie zawsze non stop jest każdy.
                          > Jeszcze raz sugeruję - nie pisać w wątkach, które są wg ciebie złe lub
                          > nieciekawe, pisz w tych pozytywnych - to najlepsza forma.
                          > Ok, bedziemy się starać, ale jak już pisał k_zet - jest robione naprawde dużo.

zrozum,ze oni maja w d... czy ktos im odpisuje czy nie. jak odpisuje to sie
                          ciesza bo sami moga w tym czasie zajrzec glebiej i odswiezyc inny cuchnacy
                          watek. dajmu na to: na basenie astorii jest niebezpiecznie.
                          naprawde rzuccie okiem na strukture watku. wyraznie widac ze watek sie konczy i
                          nagle pojawia sie troll z torunia i wpisuje: no tak i watek jest u gory.
                          po czym spokojnie gmera dalej ,wpisuje zabili go i watek ze zabili utopili u
                          gory.

• Gość: bart Re: postarajcie sie czyścić z chamstwa na bieżąco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:24
                            Zrozum przyjacielu :-)
                            Oficjalnie ci moderatorzy nie podpowiedza, ze mozesz tez tak robic.
                            • Gość: przyjaciel Re: postarajcie sie czyścić z chamstwa na bieżąco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:33
                              Gość portalu: bart napisał(a):

> Zrozum przyjacielu :-)
                              > Oficjalnie ci moderatorzy nie podpowiedza, ze mozesz tez tak robic.

no wlasnie nie moge. chcialem ale mnie szybciutko usuwali. szybciej niz
                              znajdowalem watki do podbicia.(i tutaj uwaga- sugestia zeby zglaszac na mejla
                              watki do usuniecia jest taka sobie. to jak porownac szybkosc zolwia z
                              szybkoscia pociagu) a jak juz im sie znudzilo to postanowali mnie ponamierzac
                              :-)
                              warszawke zaangazowali w akcje :-)
                • Gość: semeon Re: Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 23:30
                  Oj ten "dobry smak" to określenie bardzo mi się podoba, ale chciałbym wiedzieć
                  co ono znaczy, gdyż w moim rozumieniu pojęcie "dobry smak" bardzo często jest
                  przekraczane, a juz przez naszych przyjaciół z T. to szczególnie. Może jednak
                  zupełnie inaczej rozumiemy to określenie. Moim zdaniem należałoby raczej
                  kierować się zdrowym rozsądkiem, logiką i przynajmniej elementarnymi normami
                  prawnymi.
        • Gość: przyjaciel Re: Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:37
          > JARRA - osobiście to wszystko czyściłem, temat po temacie.
          > Poza tym widać po IP, że większość wpisów jest z Bydgoszczy.

to dziwne.czyzby jakis torunianin na wyganiu?
          • Gość: przyjaciel Re: Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:41
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=27804547&v=2&s=0
            ostatnie trzy wpisy nad moim to zwykly spam podbijajacy jeden z ulubionych
            watkow przez torunskich spamerow. dlaczego nie wycinacie takich rzeczy?
            nawet jak wam palcem pokazac. klikalem w te posty ze do usuniecia i jajko z
            tego wyniklo. jak byly tak sa.
            w toruniu sie nie patyczkuja jak im cos psuje wizerunek gotyku.
            • 100_krota Re: Przepraszam, ale nie wprowadzaj w błąd, skad 26.08.05, 15:51
              Za toruńskie forum sie nie orientuję, ale co do kasowania negatywnych tekstów -
              nie jest to takie łatwe. Są żelazne zasady, dla których mozna kasować, a nie
              wolno ich przekraczać.
              Nie można kasować tematu tylko dlatego, że się źle wypowiada o kimś tam (w
              granicach dobrego smaku oczywiście).
              Jeśli jakiś temat ci się nie podoba - po prostu nie pisz w nim, a pisz w tych,
              dla ciebie ważnych i pozytywnych. Ewentualnie można też wyjaśniać przedstawiać
              swoje zdanie - zawsze radzę bez epitetów.

To najlepsza metoda.
              • Gość: fałszywka 100_krota to nie admin!!!! adminem jest 100_krot!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:55
                jak w tytule: adminem jest ktoś o nicku 100_krot a nie osoba wypowiadająca się w
                tym wątku 100_krota.
                jedna literka a jednak różnica!
                • 100_krota Poprawka - ja czyli 100_krota jest adminem 26.08.05, 16:03
                  Poprawka - ja czyli 100_krota jest adminem, jest błąd wpisany u góry.
                  Poproszę, żeby poprawili, nie zwróciłem uwagi.
                  • Gość: iv Re: Poprawka - ja czyli 100_krota jest adminem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 17:13
                    zeby nie bylo niejasnosci odpowiedz cos "na czerwono" i bedzie wszytsko jasne
                    • 100_krota Re: Poprawka - ja czyli 100_krota jest adminem 26.08.05, 18:11
                      Prosze
                      • Gość: iv Re: Poprawka - ja czyli 100_krota jest adminem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 18:19
                        no i wszytko jasne :)

to chyba zadowoli niewiernych Tomaszy.

Witamy moderatorze stoktota. Dziel i rzadz sprawiedliwie :)
                        • trond Re: Poprawka - ja czyli 100_krota jest adminem 26.08.05, 18:36

• Gość: 100krotka Re: Okradziona przez bandytę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 18:50
                            Dzisiaj ok 11.15 zostałam napadnieta i okradziona przez bydgoskiego,pijanego
                            bandyte w okolicach dworca autobusowego.

Moja kolezankla opowiadała mi ,ze na Długiej w biały dzień biegał nagi
                            męzczyzna,odziany tylko w stary śmierdzący dziecięcy ręcznik.

Niesamowite,prawda?
                            • Gość: przyjaciel Re: Okradziona przez bandytę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 19:56
                              co sadzisz o tym torunski trollu? to chyba u was?

"- Nie wiem. Nie pamiętam. Byłem pod wpływem narkotyków - tak najczęściej na
                              pytania sędziego Leszka Stecia odpowiadał wczoraj 23-letni Artur F. z Nieszawy,
                              wioski pod Toruniem, absolwent specjalnej podstawówki. To on wypchnął
                              dziewczynę z pociągu. To on wpadł na pomysł, żeby kogoś obrabować, a nawet
                              zabić. Potrzebował pieniędzy, bo chciał się napić z okazji swoich 22. urodzin.
                              Przed sądem stwierdził, że podczas przesłuchania policjanci go zastraszali. "

• Gość: CENATOP :> IP: *.net.ua 05.09.05, 23:19
                        Slava Ukrajini ! Herojam Slava !
    • Gość: przyjaciel Re: Bydgoszczanin zabił matkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:30
      Na Wyzynach pijany bydgoszczanin ,poderżnąl gardło matce.
      • Gość: przyjaciel Re: Bydgoszczanin zabił matkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 20:33
        Gość portalu: przyjaciel napisał(a):

> Na Wyzynach pijany bydgoszczanin ,poderżnąl gardło matce.

ocho fiutek torunski zaczal sie pode mnie podszywac.
        • Gość: iv Re: Bydgoszczanin zabił matkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:59
          widac podpadles trolom :)
          • Gość: przyjaciel Re: Bydgoszczanin zabił matkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 23:58
            nasi torunscy przyjaciele sa o wszystko zazdrosni. jak sie mowi ze u nich nic
            sie nie dzieje to udowadniaja -nie zawsze w sposob kulturalny- ze sie dzieje.
            bo z zalozenia jak cos bydgoszczanin piszeo toruniu to zle pisze :-)
            z tego samego powodu gdy bydgoszczanin pisze ze sie w toruniu dzieje ,oni sie
            obrazaja i pisza ze w bydgoszczy dzieje sie wiecej.

no i teraz sprawa jest taka ze torun to rzeczywiscie miasto niebezpieczne ze
            spora liczba choloty.olbrzymia ilosc rozbojow,kradziezy. to dziwne bo
            uniwerek,a miasto bydgoszcz proste robotnicze i dwa razy wieksze.
            no prawda ze dziwne?

napisalem kiedys w toruniu na zaczepke ze bydgoszcz jest niebezpieczna, o
            bulwersujacym przypadku wyrzucenia mlodej dziewczyny z pedzacego pociagu.
            sprawcami byl torunianin i mieszkaniec podtorunskiej miejscowosci.
            bardzo to rozjuszylo mieszkancow torunia i adminow. wycinali mi to przez dwa
            dni.zapluli sie niemal na smierc.
            mysle ze osiagnelismy tak na ok 30 prob wklejenia i wyciecia:-)
            tak to w toruniu dba sie o to zeby zlo bylo domena bydgoszczy. zlo torunskie
            jest nie do zniesienia. bo oczywiscie nikt nie wycial ze akurat zlapano sprawce
            rozboju ktorym okazla sie bydgoszczanin ( to ta zaczepka na ktora dalem czadu).

dzis historia podobna. ktos zmysla jakies przypadki atakow w naszym miescie.
            sa prawdopodobne i znajac realia polskie mogly sie zdarzyc wszedzie.
            ja nie slyszalem w kazdym razie.
            tymczasem wyczyny torunskich przestepcow sa juz naprawde wybitne.
            wczoraj aresztowano torunianke handlujaca polakami.
            wszyscy jeszcze pamietaja chyba tez torunska mlodziez z technikum budowlanego
            zakladajaca swojemu nauczycielowi kosz na glowe?
            • Gość: pszyjaciel Re: Bydgoszczanin zabił matkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 09:54
              Pszyjacielu jezdeś pewny rzechołota pisze siem przez "ch" ?

Do szkoły!Panie bydgoski profesorze.
              • Gość: przyjaciel Re: Bydgoszczanin zabił matkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:01
                czymze jest ceha przy wyrzucaniu kobiet z pociagu,handlowaniu ludzmi,nakładaniu
                koszy na smieci na glowe nauczyciela...
                • Gość: torunski troll Re: update IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:15
                  z uwagi na te i inne kompromitujace torun wydarzenia, torunski lukaszenka
                  zarzadzil pelna blokade informacyjna . odtad liczba kobiet wyrzucanych z
                  pociagow przez torunian bedzie objeta scisla tajemnica. jak dotad zreszta
                  udalo sie utrzymac w scislej tajemnicy liczbe kobiet wyrzucanych ze srodkow
                  komunikacji miejskiej - nic nie przeniknelo do prasy..ze smietnikami na glowach
                  nauczycieli na razie nie ma problemu, bo trwaja wakacje, ale od nowego roku w
                  torunskich klasach po prostu nie bedzie koszy na smieci.
                  tydzien, najwyzej dwa, i nie bedziesz mial o czym pisac przyjacielu..;-)))
                  • Gość: przyjaciel Re: update IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:18
                    no prosze. smierc kobiety stala sie powodem zartów.
                    to dlatego pojecie dobrej zabawy z adrenalina w toruniu wyglada nieco inaczej:

"Czy uczeń może napluć nauczycielowi w twarz? Włożyć mu na głowę kosz pełen
                    śmieci? Czy może go znieważyć słownie? Pobić? Niedawne wydarzenia w Toruniu
                    pokazały, że można. Sprawcy mogą także liczyć na bezkarność lub bardzo
                    symboliczne kary, jeżeli do swojej grupy przyjmą dostatecznie wcześnie latorośl
                    wysokiego oficera policja albo – jeszcze lepiej – polityka."

widzisz tego co juz wyplynelo starczy mi do konca roku :-)
                    • Gość: przyjaciel sporty ekstremalne w toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:30
                      inna ekstremalna rozrywka w toruniu jest podpalanie skansenu.ochrona kasuje
                      bilety na bramce i kieruje w sektor ktory dzis mozna podpalic. zabawa polega
                      wiec na napiciu sie dla dodania sobie odwagi, podpalenia (zapalki mozna kupic w
                      budce z pamiatkami) i jak najszybszego uciekania po starowce przed policja.
                      • Gość: torunski troll Re: zapomniales napisac .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 15:57
                        ze podpalane sa jedynie obiekty pochodzace z bydgoszczy i okolicy. a po
                        spaleniu, torunski skansen podstepnie pozyskuje kolejny taki obiekt spod
                        bydgoszczy - i znowu to samo : fire i siwy dym. w ten sposob torunianie w
                        swoich bachanaliach niszcza historyczne dziedzictwo architektoniczne powiatu
                        bydgoskiego. nie mozesz pomijac tych zasadniczych faktow, bo wyglada na to, ze
                        robisz sie pro-torunski w swoich postach ..
                        • Gość: przyjaciel Re: zapomniales napisac .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 16:39
                          "Ogień doszczętnie strawił chałupę i spichlerzyk chłopski pochodzący z Rakutowa
                          oraz kopię obory z tej wsi i stodołę z Kowala. Wszystkie budynki były kryte
                          słomianą strzechą.

- Strażakom udało się jedynie wynieść wyposażenie chaty-meble, ubiory i
                          naczynia. Najstarszym ze spalonych obiektów była stodoła z Kowala, pochodząca z
                          1801 roku"

zasuwaj do podstawowki na geografie.
                          • Gość: torunski troll Re:a to pech.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:37
                            ze z Kowala..myslalem , ze ekstremalne spoty torunian maja jeszcze antybydgoski
                            akcent, a tu okazuje sie, ze stodola byla spod Kowala.. sorry, nie czytalem
                            tego artykulu, nie podzielam twojej fascynacji duperelnymi szczegolami.
                            powinienem sie byl jednak domyslic, ze stodola byla jednak nie spod Bydgoszczy,
                            bo bys na pewno o tym napisal ..
                            no dobra, co dalej o ekstremalnych sportach torunian ? umieram z ciekawosci ..
                    • Gość: troll torunski Re: oh la la ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 15:44
                      nie smierc kobiety jest powodem do zartow , tylko twoja tworczosc na ten temat
                      przyjacielu..
                      podobnie - gdy piszesz o niedawnych wydarzeniach w torunskiej budowlance sprzed
                      bodaj 3 lat ..troche mnie to martwi, ze zamierzasz eksploatowac ten jedyny
                      temat az do konca roku, bo myslalem, ze jestes bardziej kreatywny..czytaj
                      pilniej gazety, to jest szansa, ze cos znajdziesz i nie bedziesz sie
                      prezentowal jak zepsuta katarynka ..
                      • Gość: przyjaciel Re: oh la la ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 16:45
                        "odtad liczba kobiet wyrzucanych z
                        pociagow przez torunian bedzie objeta scisla tajemnica. jak dotad zreszta
                        udalo sie utrzymac w scislej tajemnicy liczbe kobiet wyrzucanych ze srodkow
                        komunikacji miejskiej - nic nie przeniknelo do prasy.."

powiedzialbym-zenujace w takim razie poczucie humoru.

no i nie zrozumiales mysli przewodniej. zdanie: "juz wystarczajaco duzo
                        wyplynelo by miec o czym pisac do konca roku" wcale nie mowi ze do konca bedzie
                        o tej nieboraczce,pozarach w skansenie czy smieciach na glowie nauczyciela.

jak sam zauwazyles atrakcji w grodzie kopernika bylo mnostwo i na krajowym
                        poziomie.
                        • Gość: torunski troll Re: oh la la ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:49
                          > powiedzialbym-zenujace w takim razie poczucie humoru.

mhm, w sam raz dostosowane od poziomu twojej publicystyki.. to tak aby znalezc
                          z toba wspolny jezyk, co jak widze - udalo mi sie..

no i nie zrozumiales mysli przewodniej.

a.. to nie jest takie proste, wiesz ? nie jestem psychoanalitykiem, sorry

jak sam zauwazyles atrakcji w grodzie kopernika bylo mnostwo i na krajowym
                          > poziomie.

niewatpliwie. ale ty sie przeciez zajmujesz zbrodniami, podpaleniami i
                          smieciami na glowie nauczyciela - juz lepiej trzymaj sie tej tematyki, bo jak
                          zaczniesz pisac o atrakcjach torunia to popadniesz w depresje, a po co ?

• Gość: przyjaciel Re: oh la la ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:44
                            > mhm, w sam raz dostosowane od poziomu twojej publicystyki.. to tak aby
                            znalezc
                            > z toba wspolny jezyk, co jak widze - udalo mi sie..

to byl zwykly acz zatrwazajacy cytat. jesli masz uwagi do jakosci publicystyki
                            to pretensje nie do mnie.

ty ten cytat skomentowales i to rowniez bylo zatrwazajaco...
                            glupie.

rozumiesz roznice?

ja cytuje fakt. ty glupkowato odpowiadasz. ja sie dziwie ze takie dno
                            wystosowales. ty sie dziwisz ze ja sie dziwie bo nawiazales niby do poziomu
                            publicystyki.
                            wniosek z tego potrafie jedyny wysnuc:

dziwisz sie ze jest tak dennie i glupkowato w toruniu i jedyne co mozna zrobic
                            to rownie glupkowato sie pousmiechac i pokpic?
                            takie oto wlasnie atrakcje szykuje torun swoim turystom.
                            zapraszamy.
                            prawda przyjacielu ze zapraszamy?
                            • Gość: torunski troll Re: nieee, to juz belkocik jest .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:03
                              tak nie mozna pisac. nabazgrales cos bez ladu i skladu, zapraszasz kogos do
                              torunia, nie wiadomo o co ci chodzi.. prosze tak : podmiot , orzeczenie - i
                              tego sie trzymaj. moze ci sie uda i ktos cie zrozumie..
                              • Gość: przyjaciel Re: nieee, to juz belkocik jest .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:06
                                to proste.
                                torun zaprasza do zapoznania sie ze swoimi rozrywkami.
                                trzeba tylko uprzedzic ze warto przed przyjazdem pozegnac sie z rodzina :)

nic trudnego.
                                • Gość: torunski troll Re: eetam.. nie wszyscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:10
                                  turysci sa przeciez z bydgoszczy prawda ?
                                  • Gość: przyjaciel Re: eetam.. nie wszyscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:14
                                    Gość portalu: torunski troll napisał(a):

> turysci sa przeciez z bydgoszczy prawda ?

chyba ze podciagnac studentow,ale ci tez siedza w toruniu tylko tyle ile musza.
                                    • Gość: przyjaciel Re: eetam.. nie wszyscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:18
                                      > chyba ze podciagnac studentow,ale ci tez siedza w toruniu tylko tyle ile musza

wieszszszszsz...
                                      dwa trzy rozboje jak sie przezyje,torunski dziekanat nastawiony probydgosko, to
                                      gotyk traci gwaltownie na znaczeniu.
                      • Gość: rolland Re: oh la la ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 16:47
                        NIE MA SIE CZEMU DZIWIC,PRZECIEZ PISZĄC TU BYDGOSZCZANIE TO ALKOHOLICY,bijący
                        wieczorami swoje żony /dziewczyny/konkubiny/sympatie/męskich kochanków......
                        • Gość: przyjaciel Re: oh la la ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 16:56
                          ktos to moze przetlumaczyc?
                          • Gość: Jola Re: oh la la ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 18:50
                            Znowu piłes?
                            • Gość: solec Re: oh la la ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:26
                              a co on z torunia zeby pic?

"Zmarła staruszka skatowana przez syna (2002-06-03)
                              Lekarzom nie udało się uratować życia 94-letniej mieszkance Torunia, którą dla
                              kilku złotych na alkohol pobił syn."

"Pobił dziecko rurką (2003-08-15)
                              Pijany torunianin pobił pięcioletnią córeczkę. Policja podejrzewa, że zrobił to
                              metalową rurką. Dziecko trafiło do szpitala, a mężczyzna został aresztowany."
                              • Gość: torunski troll Re: archiwista ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:41
                                w 1724 to nawet kilkadziesiat ludzi zaciukano w toruniu w tumulcie .. moze cos
                                wiecej na ten temat ? rozumiem, ze na razie sprawdzasz w archiwach rok 2003 i
                                2002 , wiec ci jeszcze troche czasu zajmiezanim dojdziesz do 1724 , ale licze,
                                ze rowniez wyciagniesz te sprawe na swiatlo dzienne ..:-))))
                                • Gość: przyjaciel Re: archiwista ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:38
                                  sluze specjalnie dla ciebie. retrospekcja:

"Osiemnastowieczny Toruń był miastem podzielonym wyznaniowo. Większość jego
                                  mieszkańców stanowili luteranie, mniejszość zaś katolicy. Między
                                  przedstawicielami obu grup wyznaniowych nieraz dochodziło do burd i awantur. 16
                                  lipca1724 r. uczniowie toruńskiego kolegium jezuickiego napadli na uczniów
                                  protestanckiego gimnazjum. W odpowiedzi tłum protestantów zdemolował kolegium i
                                  klasztor jezuitów, profanując przy tym kaplicę i wizerunek Matki Boskiej.
                                  Toruńskie władze zachowały się biernie. Sprawców zajść nie próbowano
                                  powstrzymać.

Wydarzenia toruńskie wywołały wściekłość wśród katolików w całym kraju. Król
                                  powołał specjalną komisję do przeprowadzenia śledztwa. Uczestnicy tumultu oraz
                                  dwaj burmistrzowie Torunia, Jan Gotfryd Rosner i Jakub Henryk Zernecke zostali
                                  postawieni przed Sądem Asesorskim (był to najwyższy sąd dla miast królewskich).

Decyzja sądu: 11 wyroków śmierci

Wyrok był drakoński, a zarazem stronniczy. Dziewięciu uczestników zajść, oraz
                                  obaj burmistrzowie zostało skazanych na karę śmierci. Byli to wyłącznie
                                  protestanci. Nie ukarano nikogo z katolików, choć to właśnie katolicy wszczęli
                                  burdę."

jak to sie mowi? ze ktos co wyssal z mlekiem matki czy cos?

• Gość: torunski troll Re: bardzo dobrze. celujaco. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:58
                                    teraz poszukaj cos z 20-lecia miedzywojennego. jest troche zabojstw z tego
                                    okresu, wiec zebysmy sie nie nudzili - bardzo prosze jedynie o jakies
                                    drastyczne sprawy..
                                    • Gość: przyjaciel Re: bardzo dobrze. celujaco. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:00
                                      u. zaraz po tym jak znajdziesz roznice miedzy toporem a siekiera.
                                      • Gość: torunski troll Re: sorry, ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:05
                                        rekwizyty twojej choreografii to nie moja specjalnosc. oswiec mnie..
                                        • Gość: przyjaciel Re: sorry, ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:08
                                          nie dosc ze z torunia to jeszcze leniwy.
                                          • Gość: torunski troll Re: wakacje sa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:11
                                            • Gość: torunski troll Re: no dobra.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:15
                                              spadam na drinia bo juz czas. napisz cos jeszcze przyjacielu o toruniu, tak
                                              wiesz - od serca, moze by cos o rydzyku ? pokombinuj ..
                                              • Gość: przyjaciel Re: no dobra.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:22
                                                moze byc cytat?
                                                prosze:

Fundacja TUMULT założona została na początku 1989 r. przez Marka Żydowicza,
                                                absolwenta konserwatorstwa i muzealnictwa na wydziale Sztuk Pięknych
                                                Uniwersytetu Mikołaja Kopernika. Była to jedna z pierwszych prywatnych fundacji
                                                kulturalnych w Polsce, działająca niezależnie od ówczesnych instytucji i władz
                                                kulturalnych. Od samego początku celem Fundacji było inicjo- wanie, wspieranie
                                                i realizowanie działań w zakre- sie kultury i sztuki oraz nauk humanistycznych

troche pokrecona kontynuacja tradycji,nieprawdaz?
                                                czy czlonkowie stowarzyszenia nie znikaja aby w tajemniczych okolicznociach?
                                                czy moze wieszaja z konkurencyjnych fundacji,np rozowju torunia?
    • Gość: wWW Re: NO TO MAMY TORUNIAKOW ZA OPIEKUNOW :-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 02:40
      LUDZIE TO PODPUCHA TORUNIAN PO TEMACIE O WYCINANIU POSTÓW NA TORUŃSKIM FORUM
      NIE WIDZICIE TEGO?
    • Gość: Wojtekh czy nie widzicie że to podpucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 02:44
      i odpowiedź na temat o wycinaniu naszych wpisów na toruńskim forum? Wyluzujcie
      a najlepiej w pioruny wyciąc tę prowokację
      • Gość: ydek Re: czy nie widzicie że to pielucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 11:18
        Nie denerwuj sie bo ostatnie zęby stracisz.
        • Gość: Wojtekh Re: czy nie widzicie że to pielucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 19:52
          heheh to potwierdzenie tak? No jasne.
    • Gość: prawnik Re: NO TO MAMY TORUNIAKOW ZA OPIEKUNOW :-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 16:10
      Farewell!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka