Gość: maxi IP: *.tvgawex.pl 09.09.05, 20:48 ,,,i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
friedmar Olejmy wybory 09.09.05, 20:53 dla mnie to prawie jak milość studencka: jest gdzie; jest na kogo; ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: Olejmy wybory IP: *.um.edu.my / 202.185.111.* 09.09.05, 21:01 idąc na wybory akceptujecie panujacą sytuacje polityczno-prawną w prl; bojkotujcie wybory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Olejmy wybory IP: *.petrus.com.pl 09.09.05, 21:42 tak, bojkotujemy wybory i żądamy przywrócenia peerelu, kumitetów i sojuszu chłopo-robotniczego. A na dodatek chcemy także prawdziwych granic, atrakcyjnie rzucanych na rynek towarów i zamalowania na szaro tych wszystkich tynków co się wymknęły spod kontroli! resztę postulatów przedstawimy na plenum, czy czymsiś takim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: Olejmy wybory IP: *.um.edu.my / 202.185.111.* 09.09.05, 21:47 jak zwykle nie zrozumialaś....tak wklejaj te swoje wierszyki......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Olejmy wybory IP: *.petrus.com.pl 09.09.05, 21:48 jak zwykle jesteś miły i mądry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: Olejmy wybory IP: *.um.edu.my / 202.185.111.* 09.09.05, 21:51 pewnym ludziom,pewne rzeczy przychodzą same ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Olejmy wybory IP: *.petrus.com.pl 09.09.05, 21:52 dlatego tak Cię podziwiam miszczu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: Olejmy wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 21:55 Torunianko a ja nie idę na wybory - będę je kontestował na działce na grillu. I choćby pojawiały się u mnie delegacje partii jedna po drugiej nie zamienie smaku boczku w ziołach z grilla na dotyk czerstwej kartki wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Olejmy wybory IP: *.petrus.com.pl 09.09.05, 21:58 balum, a przecież widziałeś bliźniaków na obu stanowiskach, co mnie trochę dziwiło, bo powiedzmy jeden gdzieś u władzy to może by i wystarczył, ale dwóch ... no i co, nie będziesz wspierał tych których ześ popierał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: Olejmy wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 22:03 O jezu naprawdę to kiedyś napisałem - muszę zacząć pić nalewkę z miłorzębu japońskiego bo już nie pamiętam co piszę na tym forum. Z drugiej strony dobrze jest mieć brata w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Olejmy wybory IP: *.petrus.com.pl 09.09.05, 22:10 brata w polityce dobrze mieć, ale syna to już niedobrze. a tak na marginesie to każdy ma prawo do zmiany poglądów;) choć dziwię się, że TY chcesz, aby to inni Cię urządzili i decydowali za Ciebie. Żadnego porządnego człowieka w Bydzi nie znajdujesz coby go do reprezentacji można było wypchnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: Olejmy wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 22:20 W sumie jest dwóch zemke i rulewski ale co tam boczek na grilu już skwierczy w mojej głowie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: Olejmy wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 22:46 I zalejmy arizoną ! Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Olejmy wybory 09.09.05, 22:47 Odpowiadasz na : Gość portalu: balum napisał(a): > I zalejmy arizoną ! uuu,teqila!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Olejmy wybory IP: *.petrus.com.pl 09.09.05, 22:50 czy możecie zdradzić co to jest arizona? czy to jakaś mieszanka wybuchowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: Olejmy wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 22:53 Prawie - robi się ją z użyciem związków siarki Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Olejmy wybory 09.09.05, 22:57 Odpowiadasz na : Gość portalu: torunianka napisał(a): > czy możecie zdradzić co to jest arizona? > czy to jakaś mieszanka wybuchowa? och nie!"Bóg mi świadkiem!"to taka:"teqila wyborcza"p.s.przy okazji dla Ciebie pozdrowienia zmierzchowo-waniliowe;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Olejmy wybory IP: *.petrus.com.pl 10.09.05, 18:33 dziękuję trondzie za waniliowe życzenia, do zobaczenia na wyborach;) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Olejmy wybory 10.09.05, 19:20 Odpowiadasz na : Gość portalu: torunianka napisał(a): > dziękuję trondzie za waniliowe życzenia, do zobaczenia na wyborach;) z przyjemnością,Miła Torunianko.przyprowadzę ze sobą żyrafę,to mnie z nikim nie pomylisz;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Olejmy wybory IP: *.petrus.com.pl 10.09.05, 19:50 :))) A co należy przynieść żyrafie na powitanie? Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Olejmy wybory 10.09.05, 22:08 Odpowiadasz na : Gość portalu: torunianka napisał(a): > :))) > A co należy przynieść żyrafie na powitanie? nauszniki,tylko tego nie ma;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: Olejmy wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 22:53 No pasaram teqila !!! Arizona uber alles !!! Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Olejmy wybory 09.09.05, 22:59 Odpowiadasz na : Gość portalu: balum napisał(a): > No pasaram teqila !!! > Arizona uber alles !!! in such circumstances...niewzruszony trwam przy miłości do żyraf i gondoli;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: Olejmy wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:07 caramba trond caramba.......... Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Olejmy wybory 09.09.05, 23:08 Odpowiadasz na : Gość portalu: balum napisał(a): > caramba trond caramba........ a bo to pirsy raz? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Olejmy wybory IP: *.petrus.com.pl 09.09.05, 22:47 lubisz zwęglone mięsko? Jak już Ci skwierczy ten boczek (tłusty i niezdrowy;) to do czasu niedzieli wyborczej spali się. A może jak nikt w Bydzi nie uda się na wybory, to tak jak w głosowaniu do europejskiego parlamentu, miejsca te przypadną innym okręgom? TEraz głosujemy w różnych okręgach. Zamawiam niewykorzystane miejsca! dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: Olejmy wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 22:51 Ach boczek lepszy od kielbas marki kiełbasa w których więcej soi i innych dodatków niż mięsa - na boczku nie można oszukać. Po za tym robię go tak że nie jest spalony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskazówka na 29tej Re: Olejmy wybory IP: *.chello.pl 11.09.05, 14:36 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2905504.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balum-wykiwany Re: Olejmy wybory IP: *.crowley.pl 10.09.05, 04:43 Zastanów się czy nie będzie lepiej, jeśli jednak pójdziesz na wybory do Sejmu i oddasz głos nieważny ale zostanie policzony. Będzie to to głos w referendum przeciw kiwaniu przez partie. Chcemy głosowac na lunkretnych ludzi, a nie na kliki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: Olejmy wybory IP: *.um.edu.my / 202.185.111.* 09.09.05, 21:57 to jak krowie na rowie: Amerykanin przyjechał do Anglii i gra w golfa..... ale macie wspaniałą trawę....jak to robicie ??? my tylko podlewamy i przycinamy trawe.... przecież JA robie tak samo! owszem,ale my od 400 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykiwani Re: Ktoś idzie na wybory... IP: *.crowley.pl 10.09.05, 04:38 Jesteś obrażony na partie, bo cię kiwają, to siedzisz w domu, ablo przy grilu. Partiom o to chodzi byś tak zrobił. Boją się, że na wybory do Sejmu pójdziesz i oddasz głos nieważny który bedzie policzony i dowiesz się ilu jest takich co mają dość kiwania. Chcemy głosować na konkretne osoby nie na kliki. Na Prezydenckie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: Ktoś idzie na wybory... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 21:23 Ostatnio obserwowałem słup ogłoszeniowy w bydgoszczy - pełno na nim polityków czarnych, czerwonych i innych ale jedno co mi od razu wbiło się w oczy że najporządniej patrzy z oczu z nich wszystkich rejewskiemu (który przypadkiem znalazł się na słupie z nimi z okazji 100 lecie urodzin - złamał kod enigmy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka polityka IP: *.petrus.com.pl 10.09.05, 21:42 to umiejętność zawierania kompromisów, to ograniczenia, to wielość spraw, którymi zajmować się trzeba, a których w większości ma się blade pojęcie. Polityk, to człowiek, który może zrobić wiele i może popsuć wiele, zależy jakie ma cele, jakie ma poparcie, jaką ma kontrolę społeczną. Może jednak te wszystkie afery co się tu przetoczyły ostatnio nauczyły i tych, którzy kandydują, że wszystko kiedyś wyjdzie i tak na jaw i baroni zamiast porannej bułki z masłem dostaną pajdę chleba, a zmierzch będą oglądać przez siatkę w kratkę. No chyba jest choć kilku, którzy potrafią przejść poprzeczkę, choć do Rejewskiego im daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walus Re: Ktoś idzie na wybory... IP: *.tvgawex.pl 10.09.05, 15:07 Nie chodzę na wybory bo żywię tych nierobów to po co mam sie jeszcze w niedzielę zrywać..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Ktoś idzie na wybory... IP: *.man.bydgoszcz.pl 10.09.05, 22:27 No i sobie pogadali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Ktoś idzie na wybory... IP: 212.122.214.* 11.09.05, 12:57 prawda jest taka: ludzie maja dosc polityki i wyborów ale musza wiedzieć jedno ze polityka interesuje sie kazdym z nas i czy tego chcemy czy nie i nie idac do wyborów to własnie wtedy pozwlamy rzadzic tym co nie powinni a jak juz sie idzie to nie głosuje sie na partie i pierwszego na liscie tylko szuka sie znanego człowieka albo dobrze polecanego dzis moze wyejsc równiez ten który ma np . 20 miejsce na liscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limeryk O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 15:14 Przez net się przewijają tłumy Rózne sieroty i balumy Baluma po tym się poznaje. Że głupszy jest niż mu sie zdaje Choć sam jest z siebie bardzo dumny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 16:02 Dziekuje niestety musisz popracować nad ostatnim wersem - nie rymuje się po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limeryk Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 17:09 Plus dla ciebie. Przynajmniej nie udajesz, że wiesz co to jest limeryk. Rozkład rymów w limeryku: AA BB A. I uwaga końcowa: rymuje się nie tylko w tak oczywisty sposób jak w "zupa-dupa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 18:41 Pewnie masz rację z drugiej strony wolę nawet rym częstochowski od silenia się na poetę. Nie każdy ma do tego dryg i talent. Jeden to ma a drugi nie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 18:56 Limeryk przyszedł do nas nie wiem skąd, i napisał coś na tym forum a to był błąd, Bo limeryka tworczość po tym się poznaje, że po przeczytaniu jej zadumy artystycznej się nie doznaje, twórczość to bowiem prosta niesłychanie, mająca na celu innych obrażanie, lecz wybaczyć mu to należy, bo on pewnie jednym z partii żołnierzy, czuwających by czyjeś poglądy nie przekonały tych co mają chwieje sądy i zagłosować mogą na partię limeryka, limeryka co nieproszony do dyskusji nos swój wtyka, Limeryka co stara się pisać limerykiem od którego Czesław i Wiesława uciekali by z artystycznym rykiem, kończ już wiec pisać limeryki bo tym nich nie odkryjesz literackiej Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limeryk Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 19:50 No, sam widzisz, jak trudno tresci nadać właściwą formę, zwłaszcza gdy treść uboga. A co to mojej obecnosci w tym wątku, to powiem ci krótko: Ja nie lubię takich ludzi, którzy w ważnych chwilach Wypieprzają gdzieś na działkę, do swojego grilla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 20:16 A ja nie lubię ludzi którzy nie znając kogoś oceniają go. Być może jest to ważna chwila, ale dla mnie przy tym systemie wyborczym nie. Chcę głosować na ludzi a nie partie które pamiętają o tym żeby dbać o swoich rodaków tylko przed wyborami. Z lewej i prawej jednacy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limeryk Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 20:37 Znam cię takiego jakim tutaj sie przedstawiasz, no chyba że się zgrywasz? Ale wtedy miej pretensje do siebie, że tak cię odbieram. A głosujac na konkretnych ludzi (w innym systemie wyborczym) myślisz, że nie bedziesz głosował na partie? Kogo ci "ludzie" twoim zdaniem będą reprezentować? Siebie i ciocię Jadzię, a może właściciela sklepu miesnego, który zasponsoruje kampanię? Wszedzie tam, gdzie wybory sa bezpośrednie za wszystkimi poważnymi kandydatami stoi tylko kilka partii. Jak inaczej wygladałby parlament? Rozumiem, że kazdy poseł byłby jednocześnie klubem poselskim? Wątpie czy wiesz o czym mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 20:54 Właśnie dlatego chce głosować na konkretnego człowieka którego mogłem poznać za jego dokonania itd. Jak na razie głosuje się na partię - te wszystkie parytety wyborcze i listy krajowe. Po za tym poczytaj sobie życiorysy kandydatów. W większości są to ludzie którzy pracują w administracji, samorządzie itd a nam potrzeba ludzi z rozmachem, z inicjatywą. Chcesz to sobie idź na wybory - zapewniam ciebie że niewiele się zmieni. Pórwnaj sobie poziom zycia w czechach, na węgrzech czy nawet w krajach nadbałtyckich wszystkie one już nas przescigneły lub prześcigają w rozwoju. Ale to nie jest ważne dla panów z lewej i prawej. Ważny jest dla nich układ który polega wyłącznie na oddawaniu włądzy co 4 lata i powrocie tych samych twarzy, powrocie z etatów w administracji, rad nadzorczych itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: O balumie IP: 212.122.214.* 11.09.05, 21:12 no własnie wybieraj tych co sa na liscie gdzies dalej i mja wlasnie takie zyciorysy o jakich mówisz dlatego ich sie na liscie daje dalej a apropo list krajwych juz nie ma dlaeto wybieraj człowieka a nie partyjniaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limeryk Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:15 List krajowych już dawno nie ma, ale OK, poczytaj sobie o różnych systemach wyborczych, a może zrozumiesz, że w wyborach parlamentarnych nie masz szans głosować na pana Zdzisia, zanim pan Zdzisio się nie zorganizuje. A wtedy to... już sobie sam dośpiewaj.End of story. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:23 Jednomandatowe okręgi wyborcze to jest to na czekam. Będzie to się przejdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limeryk Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:27 OK balum, tylko niech ci sie nie wydaje, ze nie bedziesz głosował na jakąś partię:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:36 Nie do końca mnie rozumiesz - ja rozumiem to że będzie to członek danej partii - ale chcę i tylko system podany przez moją osobę powyżej to gwarantuje aby mój głos był głosem wyłącznie na tego kandydata a nie przechodził poprzez system wyborczy na innych. To bardzo proste ale partię się tego boją świadome mizerii swoich kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limeryk Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:48 My wszystko "fersztejen", dlaczego "nie fersztejen". Tylko, zauważ, że ktos musiałby taki system najpierw przegłosować, aby wszedł w zycie, wiec masz przynajmniej jeden powód by się właczyć do tej zabawy, bo mniej wiecej wiadomo, kto ewentualnie optuje za takim rozwiązaniem w przyszłości, a kto nie.Za dużo wymagam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:53 Niestety nikt jasno nie wypowiedział się w tej materii byc może poza UPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: O balumie IP: *.petrus.com.pl 11.09.05, 21:54 no, no, no, balum! Pół wątku "o balumie"! Stajesz się coraz sławniejszy;) Myślę, że powinieneś uaktywnić się politycznie i sam stanąć do wyborów w okręgu jednomandatowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:00 Ło matko jeszcze mnie wybiorą i co ja biedny pocznę. Do krawatów mam wstręt, jak mi się coś nie podoba to mówię prawdę w oczy no i prowadzę staruszki po schodach bezinteresownie. Sama widzisz że choćby z tego ostatniego powodu na polityka się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: O balumie IP: *.petrus.com.pl 11.09.05, 22:03 no nie wiem, balum, no nie wiem. Widzę, że załapałeś i zaczynasz już prowadzić kampanię. Dobrze zaczynasz, bo tak za pięć dwunasta to już trudno cokolwiek zdziałać w tych jednomandatowych. W każdym razie masz już zapewnione wszystkie głosy staruszek;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:11 Niestety część tego elektoratu nie dożyje do nastepnych wyborów - choć jak słyszałem zdarzają się przypadki poparcia poszczegłonych kandydatów za grobu. Jak sądzę spowodowane jest siłą medialną poszczególnych kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: O balumie IP: *.petrus.com.pl 11.09.05, 22:21 balum, to zacznij prowadzać po schodach młodsze;) Oczywiście też bezinteresownie. A poza tym, to Ci nie wierzę, bo jak staruszki po schodach mogą chodzić to jeszcze całkiem rześkie są. A głosować to i w szpitalach można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:34 Z tymi młodszymi staruszkami prowadzonymi całkowicie bezinteresownie po schodach za rękę musiałbym się zastanowić. Obawiam się tylko że wiele kobiet zaczełoby się podszywać pod te młodsze staruszki musiałbym więc jakoś przeprowadzic proces selekcji co nieuchronnie pozbwaiłoby mnie części elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: O balumie IP: *.petrus.com.pl 11.09.05, 22:38 balum, nie za rękę, tylko pod rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limeryk Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:15 Pół wątku o balumie to moja zasługa, więc jakby co moge zając się marketingiem wyborczym. Ale jak pojedzie jednak na tego grilla, to nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: O balumie IP: *.petrus.com.pl 11.09.05, 22:19 :))) zgadzam się z Tobą, jak balum postawi na naczelnym miejscu grilla to znajdziemy sobie innego idola;) Tym bardziej, że podobno grill bardzo niezdrowym jest, bo wytwarzają się jakieś szkodliwe związki, ale jakie to już zapomniałam. W każdym razie poważne ostrzeżenie dla baluma. Jak będziesz grillował to będziesz chorował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:26 A co powiecie na kiełbasę wyborczą zjedzoną w dniu wyborów na grillu ? Czy to mnie nie usprawiedliwia ? A będę chorował - jako świadomy obywatel nie chcę obciążać kosztami mojej emerytury przytłoczonej obciążeniami Najjaśniejszej. Niech już tam będzie na sejm z 460 posłami i dozywotnimi emeryturami dla nich. Narobili się to niech mają. Codziennie widzę bowiem efekty ich pracy ponad siły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: O balumie IP: *.petrus.com.pl 11.09.05, 22:36 kiełbasą wyborczą się nie zachwycamy (jednoosobowo na razie;) nawet a zwłaszcza jeżeli z grilla pochodzi. A Ty nie bądź taki pierwszy naiwny, co to ma nadzieję, że jednomandatowe okręgi stworzą z Polski Utopię - państwo z marzeń i snów. Każdy układ i zestaw będzie można za coś krytykować. Musimy tylko dążyć do tego, aby domagać się swego i już. Tylko nam się nie chce nic więcej robić poza wrzuceniem głosu do urny, lub głośnym bojkotowaniem urny - co jeszcze gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limeryk Re: O balumie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:57 No dobra kończę dyżur, chłopaki ze sztabu mówia, ze dobrą robotę odwaliłem, Tuskowi wzrosło prawie do 50, a Platforma ma juz prawie wiekszośc w sejmie. I mówia, ze jeszcze parę dyzurów i ten balum tez sie złamie. Przy okazji pogadałem sobie w róznych wątkach, nie jest źle świadomośc rośnie, jeszcze troche się tu pęta demokratów i sierot po Millerze, ale za to prawie wcale dewotów i solariuszy. A PISowcy tez raczej bez wyrazu. Może jeszcze sie tu pojawię, bo niektóre postawy (nie ludzi) trzeba tępić, ale zobaczymy, bo tu u nas wszyscy sie pchaja do dyżrów. Teraz przyjdzie taki nudziarz, on tylko o Piotrowskiej nadaje, taka ma specjalizacje, ja jestem bez przydziału. No to bywaj przypadkowy narodzie:) limeryk vel darwin vel fudhammer vel Na Kowno vel coś tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: O balumie IP: *.petrus.com.pl 11.09.05, 23:02 limeryk, vel, vel, i jeszcze vel, do jakich 50? PSL z 26,42 proc. poparciem wygrało niedzielne prawybory w Bochni. Kolejne miejsca zajęły SdPl (15,93 proc.), PO (11,03 proc.) i SLD (10,72 proc.) - poinformował organizator prawyborów Krzysztof Pławecki a kto z nas mówi, że na PO zechcemy oddać swój cenny głos? Na to to trzeba będzie jeszcze mocno popracować;) Odpowiedz Link Zgłoś
trond o żyrafie i procentach... 11.09.05, 23:29 moja żyrafa nazywa się "tyciuchna".jak bonie dydy.gdy sobie dobrze podjem i popiję to szczuję nią z okrzykiem caramba nieletnie staruszki nad przepaściami na zarywających się mosteczkach linowych.p.s.dzisiaj moja żona nie czyta forum,a jutro jej powiem,że w tym wątku nie pisałem nic,ale to wcale.tylko pozdrawiam obecnych.trondetti. Odpowiedz Link Zgłoś
trond wybory 11.09.05, 23:39 pewien wyborca znad grilla toasty wyborcze wychylał lecz nim myślą ogarnął urn prawidła w noc parną naród na madagaskar dał dyla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limeryk II Re: wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:59 Ja tutaj piszę tylko o Piotrowskiej, ale kolega prosił, żeby zamiescić Raz naród na Madagaskar dał dyla Bo myślał, że tam jest idylla Lecz szybko wrócił skruszony Nim się zaczęły wybory I dziecka z kąpielą nie wylał Odpowiedz Link Zgłoś
trond hamak hamakiem 11.09.05, 21:23 ja jednak z niego zejdę i pójdę na wybory.chciałbym aby 100% uprawnionych do głosowania w Polsce skorzystało z tego prawa.jest dla mnie pasjonujący wynik takich wyborów.ujęcie pozastatystyczne,nie uśrednione czy podległe algorytmowi współczynnika wyborczego,tylko narodowe.w końcu dowiedziałbym się na 100% jak głosuje naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: hamak hamakiem IP: *.petrus.com.pl 11.09.05, 21:50 ech, trondzie, 100% to oczywiście niemożliwe. A co do głosowania, to ludzie różnie głosują, w większym procencie mało świadomie, niestety;) A ci, co mogliby głosować świadomie, to upierają się przy jednomandatowych, jakby to miało być panaceum na wszystkie nasze problemy. Taka rzeczywistość. To do zobaczenia na wyborach. Tylko pamiętaj o żyrafie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum jak się wabi żyrafa tronda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:57 Torunianko czy wiesz jak wabi się żyrafa tronda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: jak się wabi żyrafa tronda IP: *.petrus.com.pl 11.09.05, 22:05 nie, tego trond jeszcze nam nie wyznał. Ale myślę, że kiedyś to uczyni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: jak się wabi żyrafa tronda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:13 Postaraj się - nie może przecież tak być że trond najpierw szczuje ciebie poznaniem swojej żyrafy a potem nawet nie chce powiedzieć jak się wabi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: jak się wabi żyrafa tronda IP: *.petrus.com.pl 11.09.05, 22:22 balum, słowo "szczuje" do tronda absolutnie nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balum Re: jak się wabi żyrafa tronda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 22:27 No tak nie pasuje to do niego caramba ............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lico Re: Ktoś idzie na wybory... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:48 Ja zostaję w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss Ide ja miss i głosuje na PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 18:53 Idę ja Miss i głosują na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwak Re: Ide ja miss i głosuje na PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:21 Na PIS oddaj głos A potem PISS OFF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixi zrobiło się ciekawie IP: *.tvgawex.pl 13.09.05, 01:11 różne pobudki, cele, i co jeszcze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi TUSK, KACZYŃSKI IP: *.tvgawex.pl 13.09.05, 01:31 Czy to ma jakies znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusi Re: Ktoś idzie na wybory... IP: *.tvgawex.pl 18.09.05, 13:13 Oczywiscie pelno tu filozofow, ktorzy bajdurza o "bojkocie' wyborow. A potem do kogo pretensje?? Trzeba isc i zaglosowac! To tylko w komunie sami sie wybierali. Teraz my powinnismy wybierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusi Re: Ktoś idzie na wybory... IP: *.tvgawex.pl 18.09.05, 13:15 Jak nie wiecie, na kogo, to trzeba troche poczytac, popatrzec, przeanalizowac. Najwygodniej jest byc biernym obserwatorem i krytykowac wszystko nawet bazpodstawnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusi Re: Ktoś idzie na wybory... IP: *.tvgawex.pl 18.09.05, 13:16 Wielu jest chlopskich filozofow, co im zawsze zle, ale od siebie nie wymagaja NIC. Byleby miec na piwko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusi Re: Ktoś idzie na wybory... IP: *.tvgawex.pl 18.09.05, 13:25 Ci, co nie ida na wybory to po prostu GOWNIARZE, ktorzy nie dorosli do demokracji. Ich miejsce jest na Bialorusi. Tam za nich wszystko ktos inny zdecyduje! Odpowiedz Link Zgłoś