Dodaj do ulubionych

Zamiast Torbydu

IP: *.telsten.com / *.telsten.com 16.09.05, 11:39
Niedługo Zakłady mięsne przestaną istnieć w centrum..powstanie tam Focus
Park. Lodowisko ma zostać zbudowane koło Łuczniczki, tak więc Torbyd będzie
chyba nieużywanym obiektem..Co proponujecie, żeby powstało na jego miejscu?
Obserwuj wątek
    • Gość: @ Re: Zamiast Torbydu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:50
      IMAX ;)
      • coooler1 Re: Zamiast Torbydu 16.09.05, 11:53
        Dokładnie!! imax !
        • Gość: maciej Re: Zamiast Torbydu IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 16.09.05, 15:13
          Zamiast Torbydu, to zobaczycie, szczeka opadnie!
          • Gość: rzeźbiarz Re: Zamiast Torbydu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:15
            Pomnik Dombrowicza
            • Gość: maciej Re: Zamiast Torbydu IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 16.09.05, 15:18
              Pomnik przygłupa z pewnej miejscowości gdzie podpaski i pierniki produkują, a
              nickow ma mnostwo.
              ps. kolego daj sobie spokoj, admin znowu ciebie zdemaskuje i bedzie kolejny
              obciach!
          • mozilla.org Re: Zamiast Torbydu 16.09.05, 15:23
            Gość portalu: maciej napisał(a):

> Zamiast Torbydu, to zobaczycie, szczeka opadnie!

już to słyszeliśmy kilka miesiecy temu...
            macieju, co wiesz? ;) jakas podpowiedz moze...
            • Gość: maciej Re: Zamiast Torbydu IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 16.09.05, 15:26
              W lipcu. Poczekajcie. Z F16 tez was przytrzymałem!Info wtedy zrobiło wrażenie!
              ps. koledzy z zaprzyjaznionego miasta beda kpic, po co!Jeden juz nawet chce
              rzeźbić!
              • Gość: cubism Re: Zamiast Torbydu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 16.09.05, 16:08
                ale czy to znaczy, ze Torbyd na pewno wywalą? może uchylisz choć rąbka
                tajemnicy co tam powstanie? :D
              • mozilla.org Re: Zamiast Torbydu 16.09.05, 17:38
                moze kilka slow na mejla... ;)
              • kell99 Re: Zamiast Torbydu 16.09.05, 18:15
                sugerujesz, ze powstanie tam tajna baza f-16?;)
                • Gość: PIT Re: Zamiast Torbydu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:03
                  Polecam sprawdzić na:
                  www.bydgoszcz.pl/byd_oferty.php
                  Treść oferty inwestycyjnej na terenie Torbydu:
                  Położenie ul.Chopina 14

Przeznaczenie obiekty kulturalne, usługi w tym biurowe, hotel, obiekty
                  sportowe

Charakterystyka terenu - powierzchnia 0,6 ha
                  - na w/w terenie zlokalizowany jest Ośrodek Sportu i
                  Rekreacji /w likwidacji/ z krytym lodowiskiem, hotelem,
                  obiektem administracyjnym.

Własność komunalna

Dojazd indywidualny dogodny

Dojazd środkami komunikacji publicznej tramwaje, autobusy

Uzbrojenie elektryczność, sieć wodociągowo-kanalizacyjna, gazowa

Uwagi Stan na sierpień 2005r.

Zagospodarowanie wolnego czasu
                  • kell99 Re: Zamiast Torbydu 16.09.05, 19:23
                    szczerze, to ja sadze, ze miasto sprzeda atrakcyjna dzialke, a obiektu podobnego
                    do torbydu nie zobaczymy predko, co najwyzej kolejna prowizorke na starym rynku.

dziwie sie, ze jeszcze tak wszyscy podniecaja sie obietnicami wladz. jako
                    dzieciak spedzilem mase czasu na torbydzie i jakos nie chce mi sie wierzyc, ze
                    nie da sie zmodernizowac obiektu, tylko trzeba od razu rozebrac, sprzedac i (co
                    najwazniejsze) skasowac $$$
                    • Gość: zonc Re: Zamiast Torbydu IP: 82.146.247.* 16.09.05, 19:36
                      Maciej mimo ze czasem pipeprzy od rzeczy :) (bez urazy) to wiadomosci ma
                      dobre :) Co do city hotelu to bylem zdumiony, ale o Astori widzialem... ojj
                      duzo wczesniej :) A co do tego... jezeli wiem to co maciej :) bedziemy
                      zadowoleni.

To kwestwa 5 miesiecy chyba.
                      • Gość: trainsp Re: Zamiast Torbydu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 16.09.05, 19:42
                        więc co powstanie, skoro wszyscy wiedzą to niech ktoś sie podzieli!!
                      • Gość: maniek Re: Zamiast Torbydu IP: *.brda.net 16.09.05, 19:48
                        co to w ogole za beznadziejne tajemnice...??jezeli cos wiecie to piszcie...a jezeli z gory zakladacie, ze nie wyjawicie swojej SUPER tajemnicy to po co poruszac taki temat...??eech...
                        PS. ja tez wiem co tam powstanie...ale nie powiem :-/ EJŻE EJŻE CHLOPAKI!! MOWIĆ bom mnie ciekawosc zzera :p...
                      • kell99 Re: Zamiast Torbydu 16.09.05, 19:52
                        fajnie, ale ja nie chce bzdurnego imaxa, czy kolejnych sklepow, ale lodowisko!;)
                        • Gość: cubism Re: Zamiast Torbydu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 16.09.05, 20:24
                          lodowisko będziesz miał..tylko troche dalej koło łuczniczki..przenoszą je
                          dlatego bo systemy chłodnicze były z zakładów mięsnych
                          • kell99 Re: Zamiast Torbydu 16.09.05, 20:25
                            za xxx lat i yyy obietnic;)
                            • Gość: cubism Re: Zamiast Torbydu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 16.09.05, 20:28
                              fakt:)
                        • Gość: maniek Re: Zamiast Torbydu IP: *.brda.net 16.09.05, 20:36
                          ten parkin przy operze bedzie pod ziemia?
                      • Gość: iv Re: Zamiast Torbydu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:48
                        ma info bo od Zemola :)
                  • Gość: cubism Re: Zamiast Torbydu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 16.09.05, 19:35
                    jest tam oferta inwestycyjna, ale o tym co powstanie nie ma mowy....więc ktoś
                    wie??
      • Gość: ????? Jak to co? Kościół postawią, bo za mało ich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 19:48
        w Bydgoszczy
    • Gość: cubism Re: Zamiast Torbydu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 16.09.05, 21:27
      aha..czyli się wiele dowiedziałem...tylko tego, że ktoś coś wie i nie
      powie:P...a może jednak..bardzo bym chciał wiedzieć i myśle żę nie tylko ja:)
      • Gość: JaCeK ! Re: Zamiast Torbydu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:45
        Ja tez zostalem wtajemniczony :)
        Chetnie bym przekazal ale nie wiem czy moge.
        • Gość: cubism Re: Zamiast Torbydu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 16.09.05, 22:12
          możesz...:) zapewniam
          • Gość: fudhammer Prośba do macieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 22:35
            To juz któryś raz, kiedy zachowujesz się jak paskudny prymus, któremu
            największą przyjemnośc sprawia, że wie, ale innym nie powie. To
            twoje "zobaczycie dopiero...", i " gdybyście wiedzieli, to co ja wiem..." jest
            obrzydliwe, aż do porzygania. Czy ty tego nie łapiesz? W skrzynce do węgla się
            wychowywałeś, czy co? Już nie chodzi o to, czy to takie ważne, poczekamy
            zobaczymy. Ale ta twoja chełpliwość jest zupełnie odrażajaca. Przecież nie
            musisz w ogóle sie odzywać, jesli i tak nie chcesz nic powiedzieć, więc skończ
            z tym nachalnym dawaniem do zrozumienia, jaki jesteś obyty i wtajemniczony, bo
            to prostackie. Wybacz, ale musiałem ci to powiedzieć, skoro sam tego nie
            czujesz.
            • Gość: JaCeK ! Re: rąbek tajemnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 22:49
              To cos takiego co w Warszawie byloby jednym z setek podobnego rodzaju gmachow,
              natomiast u nas takich budynkow prawie w ogole nie ma. Chodzi o funkcje nowego
              gmachu- to latwe, wlasciwie juz wszyscy powinni wiedziec
              • Gość: seiko Re: rąbek tajemnicy IP: *.telsten.com / 83.238.68.* 16.09.05, 22:53
                heh jaby ktos zaprojektowal taki budynek jak teraz dla wawy apartamentowiec
                Libeskinda to bylo by super
              • Gość: cubism Re: rąbek tajemnicy IP: *.telsten.com / *.telsten.com 16.09.05, 22:53
                uwielbiam takie zabawy....( czy wam to sprawia satysfakcje?")
                • Gość: JaCeK ! Re:mówię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:05
                  Zgoada- powiem- to ....przeszklony biurowiec !
                  Jednak ja sie tym zbytnio nie ekscytuje- bo domyslam sie ze jeszcze dluga droga
                  do jego budowy. Dopuki nie zobacze robotnikow na placu budowy, bede sie liczyl z
                  tym ze ten gmach wcale nie musi powstac.
                  No i poza tym jesli w miejscu torbydu to wcale nie bedzie doskonale widoczny od
                  strony Jagiellonskiej, ale co tam- jesli juz powstanie to sie bede cieszyl.
                  • Gość: cubism Re:mówię IP: *.telsten.com / *.telsten.com 16.09.05, 23:10
                    :)
                  • Gość: seiko Re:mówię IP: *.telsten.com / 83.238.68.* 16.09.05, 23:11
                    to trzeba trzymac kciuki aby sie udalo
                  • Gość: trainsp Re:mówię IP: *.telsten.com / *.telsten.com 16.09.05, 23:19
                    a już miałem nadzieję że IMAX:P
                    • Gość: cubism bez szału IP: *.telsten.com / *.telsten.com 16.09.05, 23:41
                      w sumie myślałem, że powstanie coś ciekawszego..przeszklony biurowiec- ok, ale
                      myślę że w pobliżu przyszłego Focus przydałoby się coś innego..a biurowiec może
                      być niezauważalny
                      • Gość: zonc JaCeK!! sciemna -maciej moze potwierdzic [ntxt] IP: 82.146.247.* 16.09.05, 23:45
                        • Gość: cubism Re: JaCeK!! sciemna -maciej moze potwierdzic [ntx IP: *.telsten.com / *.telsten.com 16.09.05, 23:49
                          no to w takim razie co?? może ty napiszesz skoro wiesz!!
                          • Gość: JaCeK ! Re: zadna sciema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:59
                            Pisalem tylko to co sam przeczytalem -to BIUROWIEC, zreszta sam nie lubie takich
                            zabaw w tajemnice- zawsze sie okazuje potem ze nie bylo z czego tej tajemnicy robic.
                            • kell99 Re: zadna sciema 17.09.05, 00:07
                              ... i czym sie tu podniecac, ze zamkna miejsce publicznie dostepne i postawia
                              biurowiec do ktorego nie bedziesz mogl wejsc? rewelacja doslownie... to teraz
                              proponuje zburzyc bazylike i tez cos nowego wybudowac. bedzie podnieta na forum;)
                            • Gość: zonc Re: zadna sciema IP: 82.146.247.* 17.09.05, 20:47
                              eh wiem ze nie :P ale wkurza mnie ze ktos cos ci powie a ty papla na forum
                              lecisz z tym
                        • Gość: cubism Re: JaCeK!! sciemna -maciej moze potwierdzic [ntx IP: *.telsten.com / *.telsten.com 17.09.05, 00:07
                          drogi zonc'u! (lub macieju) skoro tweirdzisz, żę to nieprawda co mówi jacek to
                          napisz(cie) co tam będzie..czy to jest TOP SECRET?? bo czuję sie jakbym
                          wymuszał wyjawienie tajemnicy narodowej
                          • Gość: JaCeK ! Re: JaCeK!! sciemna -maciej moze potwierdzic [ntx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 00:11
                            TOP SECRET to bedzie obok- w Focus Parku :)

Jesli to mialaby byc sciema to by znacylo ze sam zostalem wprowadzony w blad ale
                            wykluczam takie rozwiazanie.
                          • Gość: Kielnią i piórem Re: JaCeK!! sciemna -maciej moze potwierdzic [ntx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 00:22
                            To jest właśnie Bydgoszcz. Masońskie Miasto. Musisz zostać przydupasem władzy,
                            żeby być wtajemniczonym w sekretne plany inwestycji i rozwoju. Żałosne.
                          • Gość: kupiec a ja chce jakis biurowiec!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:51
                            a ja bym chcial jakisz oszklony biurowiec Tak ok 15 pieter! A w nim...np jakis
                            bank
    • Gość: Janas Zajrzyjcie... fajny link!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 00:14
      www.intermovies.prv.pl/investment.html
      Ten link jest dowodem na to, ze sa jednak w Bydgoszczy wizjonerzy!!!
      • Gość: oleolsen Re: Zajrzyjcie... fajny link!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 00:15
        Bo np. Dombrowicz to tez ma wizje, ale jak sobie cygaro zapali!
      • Gość: cubism Re: Zajrzyjcie... fajny link!!! IP: *.telsten.com / *.telsten.com 17.09.05, 00:21
        piękne...aż nie wierzę..bo trudno w to wierzyć!! niestety duża część z tych
        terenów to własności prywatne..no i chyab leży tam WSG...
    • Gość: peter Re: Zamiast Torbydu IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.05, 00:24
      to przykre ze Polacy pozwalaja w centrum budowac zachodnim firma supermarkety.
      w europie zachodniej to nie do pomyslenia. Tam powinien byc wybudowany park dla
      bydgoszczan. zycie to nie tylko zakupy.
    • coooler1 Re: Zamiast Torbydu 17.09.05, 12:13
      jakby powstał taki biurowiec to fajnie by było...

( i tak niektórzy powiedzieliby tu na forum, że pomysł jest głupi ) :)
      • Gość: cubism Re: Zamiast Torbydu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 17.09.05, 19:03
        biurowiec oszklony czy co w koncu?
        • Gość: JaCeK ! Re: Zamiast Torbydu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 22:12
          tak-oszklony caly
          • Gość: zonc Re: Zamiast Torbydu IP: 82.146.247.* 17.09.05, 23:40
            Jacku wytlumacz im :) Mi sie nie chce...

projekt juz w UM
            • coooler1 Re: Zamiast Torbydu 18.09.05, 00:14
              A jaka bedzie wysokość budynku ?
              • Gość: Janas Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 00:25
                3 kondygnacje, przy czym 1 pod ziemia... :]
                • Gość: zonc Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: IP: 82.146.247.* 18.09.05, 00:40
                  To bedzie bardzo podobne (elewacja) do AVONU w Warszawie...
                  • Gość: JaCeK ! Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 00:57
                    Ma byc podobna elewacja do tego:
                    www.apaka.com.pl/images/avon_h_12d.jpg
                    • Gość: wyborca Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: IP: *.man.bydgoszcz.pl 18.09.05, 01:20
                      Będzie jak inwestor dogada się z mieszkańcami zamieszkującymi w sąsiedztwie. Sprawa budowy Focus Parku bodajże przed 3 laty wylądowała w NSA i nie wiem czy została do końca sprawa dopięta.
                    • Gość: LilSnake Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 01:21
                      Wg mnie okropne. W Skandynawii jest takich budynkow na peczki, tyle ze tam one
                      tworza kampusy lub parki biznesowe i wtedy to tworzy fajna calosc. A u nas
                      bedzie stal taki przysadzisty klocek wpakowany w taki fajny teren. IMO szkoda
                      tego terenu,
                      • Gość: cubism Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: IP: *.telsten.com / *.telsten.com 18.09.05, 14:34
                        może i budynek ciekawy, ale kompletnie bez sensu stawiać takie coś w centrum
                        miasta..uważam ze w tym miejscu powinno sie znajdować coś o charakterze
                        rozrywkowo-kulturalnym..zwłaszcza ze teren ten niewątpliwie ożyje po otworzeniu
                        Focus Parku..a taki budynek pewnie bedzie siedziba jakiejs firmy!
                        • kell99 Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: 18.09.05, 17:36
                          oj ryzykujesz;) zaraz sie na ciebie rzuca forumowi fanatycy i zbluzgaja od
                          torunian;)))
                        • coooler1 Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: 18.09.05, 23:11
                          cubism , skoro w takim biurowcu dużym ma być siedziba jakiejś dużej formy (
                          dużo biur) to dużo osób bedzie miało pracę.
                          proste
                          • Gość: cubism Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: IP: *.telsten.com / *.telsten.com 19.09.05, 00:00
                            cieszę sie bardzo, ale równie dobrze taki budynek może znajdować sie gdzie
                            indziej..moim zdaniem ta działka i jej usytuowanie jest stworzone aby mogło z
                            niej korzystac wielu ludzi a nie tylko pracownicy jakiejs firmy..powinien to
                            być budynek uzyteczności publicznej..tak jak był to torbyd:)
                            • coooler1 Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: 19.09.05, 00:08
                              z drugiej strony... tereny przy Łucznice ożyją ( do tej pory nie stoi tam nic),
                              i publika bedzie przychodzić na łyżwy :-D
                              • kell99 Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: 19.09.05, 00:17
                                racja.. tylko, ze w cywilizowanych krajach to wyglada tak, ze buduje sie nowy
                                obiekt, zamyka stary i w tym samym czasie przenosi cala dzialalnosc do nowego.
                                a tutaj to jest interes "po polsku", sprzedac, zamknac, zwinac kase i zostawic
                                mieszkancow z lista obietnic.
                                • Gość: Janas Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 00:31
                                  Ale czy kto w koncu orientuje sie ile kondygnacji ma miec ten biurowiec.
                                  Bo wszyscy sie juz podpalaja na mysl o tym budynku a byc moze to zadna
                                  rewelka...
                                  • Gość: Www Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: IP: 195.117.253.* 21.09.05, 09:46
                                    a ja bym chciał zeby tam byla wypozyczalnia video, fitness, rzeźnik i szefc
                    • rab.ren Re: Zamiast Torbydu, wysokosc: 21.09.05, 10:55
                      I to ma być to coś fajnego, z czego wszyscy będą zadowoleni?
                      Eee tam :o( Co mi po biurowcu.
                      On ma zająć obydwa lodowiska?
    • coooler1 JAKA FIRMA BĘDZIE MIAŁA TAM SIEDZIBĘ ? 21.09.05, 11:39
      JAKA FIRMA BĘDZIE MIAŁA TAM SIEDZIBĘ ?
      • Gość: ? Re: JAKA FIRMA BĘDZIE MIAŁA TAM SIEDZIBĘ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 01:45
        czy to prawda, ze siebel?

www.siebel.com
        • coooler1 Re: JAKA FIRMA BĘDZIE MIAŁA TAM SIEDZIBĘ ? 24.09.05, 02:12
          a skąd wiesz, że Siebiel ?
    • Gość: pa Re: Zamiast Torbydu IP: 80.51.243.* 24.09.05, 00:39
      sprzedac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka