Dodaj do ulubionych

BYDGOSZCZ SPADEK BEZROBOCIA ! ! ! ! ! !

21.09.05, 11:30
SLOTEN (przenosi siedzibę z Warszawy do Bydgoszczy)
Raiffeisen Bank (buduje odział Regionalny w Bydzi)
Volex (przenosi siedzibę z Tczewa do Bydgoszczy) (300 miejsc pracy)
Polmass ( rozbudowuje swój zakład na Osowej Górze)
Jabil Global Services Poland (500 miejsc pracy)
Atos Origin ( ponad 100 miejsc pracy)
Media Markt (ponad 100 miejsc pracy)
NATO ( nie wiem ile dokładnie, ale Dużo miejsc pracy)
Skrivanek Language Solutions ( ok. 20 miejsc pracy)

zaraz pewnie odezwą się zawistni sąsiedzi :)
p.s. Olejmy ich :)
Obserwuj wątek
    • coooler1 Re: BYDGOSZCZ SPADEK BEZROBOCIA ! ! ! ! ! ! 21.09.05, 11:42
      Trzeba jeszcze dodać Centrum Obsługi Firmy PHILIPS.
      300 miejsc pracy
    • Gość: autor Re: BYDGOSZCZ SPADEK BEZROBOCIA ! ! ! ! ! ! IP: *.klik.bydgoszcz.pl 21.09.05, 11:54
      to pocieszające.może mi ktoś powiedzieć gdzie można znaleźć wiarygodne źródło
      informacji na temat stopy bezrobocia w bydgoszczy?najnowsze dane urzędowe albo
      coś takiego
      • a_weirdo Re: BYDGOSZCZ SPADEK BEZROBOCIA ! ! ! ! ! ! 21.09.05, 12:07
        > może mi ktoś powiedzieć gdzie można znaleźć wiarygodne źródło
        > informacji na temat stopy bezrobocia w bydgoszczy?

www.stat.gov.pl/

Dla leniwych:
        Na koniec lipca bezrobocie w Bydgoszczy wynosiło 11.3%. Jest to, jak na Polskę,
        wynik średni. Sporo miast dużych ma podobne bezrobocie lub nawet nieznacznie
        większe (Wrocław - 11.7%, Gdańsk - 12.0%, Lublin 12.4%, Łódź 16.7%, Szczecin
        14.5%). Zdecydowanie niższe bezrobocie jest w Warszawie, Krakowie i Poznaniu. W
        caływ województwie bezrobocie jest duże (22.5%) i jeszcze tylko Toruń ma
        mniejsze niż 20% (12.2%).

www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/praca_ludnosc/bezrob_pow/2005/07_05.xls
        • Gość: autor Re: BYDGOSZCZ SPADEK BEZROBOCIA ! ! ! ! ! ! IP: *.klik.bydgoszcz.pl 21.09.05, 12:16
          wszystko jasne.dzięki za informacje.myślałem,że jest trochę niższe,bo GW
          donosiła jakiś czas temu,że spadło o kilka procent.może dożyjemy jednocyfrowego
    • Gość: listek Re: BYDGOSZCZ SPADEK BEZROBOCIA ! ! ! ! ! ! IP: 62.244.137.* 21.09.05, 12:09
      W centrum NATO docelowo 500 osób. NIe mówiąc o wzroście zatrudnienia w firmach
      koperujących z centrum. Przy budowie, praktycznie same firmy bydgoskie będzie
      pracować 2,5 tys. ludzi!
      • Gość: JaCeK ! Re: BYDGOSZCZ SPADEK BEZROBOCIA ! ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:13
        Zauwazcie jednak ze Torun robi wielkie postepy- bezrobocie tam jest tylko
        minimalnie wieksze niz u nas i co najwazniejsze ten dystans stale sie zmniejsza.

W Bydgoszczy mozna bedzioe dodac jeszcze kilkaset miejsc pracy w Focus Park ale
        to za 2 lata dopiero.
        • Gość: maniek Re: BYDGOSZCZ SPADEK BEZROBOCIA ! ! ! ! ! ! IP: *.brda.net 21.09.05, 12:31
          1500 miejsc pracy w focusie
      • Gość: maly walezy Re: BYDGOSZCZ SPADEK BEZROBOCIA ! ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:13
        wloclawek i inowroclaw maja powyzej 20%????
    • Gość: damian Większy spadek jest w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:12
      Większy spadek jest w Toruniu

Jesczez rok temu róznica miedzy miastami byla 1,8% (11,8 do 13,6%)
      A teraz tylko 0,9% róznicy : 11,3% B-cz, a 12,2% Torun.

Czyli Torun spadl o 1,4%, a Bydgoszcz tylko o 0,5%
      • Gość: maly walezy Re: Większy spadek jest w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:14
        bo wiekszosc torunian szuka pracy tutaj :)
        taki sabotaz.
      • a_weirdo Re: Większy spadek jest w Toruniu 21.09.05, 12:28

> Jesczez rok temu róznica miedzy miastami byla 1,8% (11,8 do 13,6%)
        > A teraz tylko 0,9% róznicy : 11,3% B-cz, a 12,2% Torun.

Było 15.2%, teraz jest 7.9%.

> Czyli Torun spadl o 1,4%, a Bydgoszcz tylko o 0,5%

W Toruniu spadł o 10%, w Bydgoszczy o 4.2%.

Nie dziwię się, że tak duże bezrobocie, jeśli ludzie procentów nawet nie
        znają... ;-)

• Gość: autor ??? IP: *.klik.bydgoszcz.pl 21.09.05, 12:36
          Było 15.2%, teraz jest 7.9%.
          > Czyli Torun spadl o 1,4%, a Bydgoszcz tylko o 0,5%
          W Toruniu spadł o 10%, w Bydgoszczy o 4.2%.

Tak patrzę i nie bardzo rozumiem co to za liczby.Było 15,2% gdzie?A jeśli teraz
          jest 7,9% to jaki to jest spadek o 10%??A skąd te 4.2%??
          No i najważniejsze-skąd te dane?Z jakiejś urzędowej strony?
          chaos,chaos,chaos

• mozilla.org Re: ??? 21.09.05, 12:37
            nie chaos tylko procenty.
            • a_weirdo Re: ??? 21.09.05, 12:44
              > nie chaos tylko procenty.

Procenty i punkty procentowa. Prosta matematyka.
            • Gość: wredny_krzyzak Re: nie badz taki doslowny.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:45
              nie ma zadnych dowodow na to, ze a_wierdo sie nawalil .. moze po prostu nie zna
              sie na dodawaniu i odejmowaniu
              • a_weirdo Re: nie badz taki doslowny.. 21.09.05, 13:01
                > moze po prostu nie zna sie na dodawaniu i odejmowaniu

Matematyka na poziomie czwartej klasy szkoły podstawowej jest mi znana. Znam
                takie zagadnienia, jak procenty, punkty procentowe, ułamki, itp. Nie chcę się
                chwalić, ale nawet trochę trudniejsze rzeczy mi wychodzą...
                • Gość: wredny_krzyzak Re: nie badz taki doslowny.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 15:35
                  jak najbardziej ci wierze..w istocie - pozonglowales cyferkami powyzej niczym
                  Russell Crowe w filmie piekny umysl..abys przypadkiem nie tracil czasu na
                  tlumaczenie mi zawilosci swoich obliczen z gory przyznaje , ze zgadzam sie z
                  wnioskiem koncowym - bezrobocie jest nizsze w bydgoszczy niz w toruniu. w
                  gazecie o tym czytalem.
            • Gość: autor Re: ??? IP: *.klik.bydgoszcz.pl 21.09.05, 12:46
              Kurde,to może mi wyjaśnisz jeszcze raz o co chodzi w poście a_weirdo?
              Co oznacza "Było 15.2%, teraz jest 7.9% " ?? To 7.9% to stopa bezrobocia w
              Bydgoszczy,Toruniu?A może spadek stopy bezrobocia?
              Jeśli w Toruniu spadło o 10% to ile wynosi teraz?3,6% ????
              Chodzi mi o zwykłą przejrzystość,bo nic nie rozumiem.No i dalej nie wiem,skąde
              te dane.
              Jednak chaos
              • a_weirdo Re: ??? 21.09.05, 12:58

> Jednak chaos

Gdybym był złośliwy, powiedziałbym, że czwarta klasa szkoły podstawowej... ;)

Mylisz procent z punktem procentowym. Błąd dosyć częsty, ale w momencie użycia
                procentów poprawnie, nie powinien wywoływać chaosu, tylko zrozumienie.

pl.wikipedia.org/wiki/Punkt_procentowy
                • Gość: autor Re: ??? IP: *.klik.bydgoszcz.pl 21.09.05, 15:47
                  A ja będę złośliwy i powiem,że jesteś bardzo chaotyczną osobą.Nie chodzi mi o
                  wojny bydgosko-toruńskie tylko o dane statystyczne potrzebne mi do pracy!A jeśli
                  widzę,że ktoś pisze coś takiego "bylo tyle a tyle,jest to zmiana o tyle i tyle,a
                  tutaj jest tyle" bez podania która liczba do czego się odnosi,sądzę,że jednak
                  jesteś słaby w te klocki.W dodatku popełniasz podstawowy błąd-nie podajesz
                  źródła danych.Gdybyś skończył choć 2 semestry czegokolwiek,wiedziałbyś jak się
                  pisze prace...
                  I pamiętaj-nawet jeśli potrafisz posługiwać się komputerem i liczyć macierze,nie
                  znaczy to,że jesteś zrozumiały dla innych.
                  • a_weirdo Re: ??? 21.09.05, 16:00
                    > że ktoś pisze coś takiego

A kontekstu już nie zobaczyłeś?! Specjalnie zostawiłem cytat, żebyś mógł się
                    domyślać, o co chodzi.

> bez podania która liczba do czego się odnosi,

Niektórzy bez pisania pracy się domyślili...

> W dodatku popełniasz podstawowy błąd

Podstawowym błędem przy liczeniu procentów jest twoim zdaniem...

> nie podajesz źródła danych.

Otóż nie masz racji. Forum ma to do siebie, że każdy wątek ma swoją historię i
                    można przeczytać, co było wcześniej. Dzięki temu nie trzeba ciągle powtarzać
                    swoich wcześniejszych wypowiedzi. Miałeś okazję wcześniej przeczytać, jakie
                    jest źródło moich danych (GUS je podaje, o czym nie wiedziałeś wcześniej), a
                    nawet. Później się tylko przyczepiłem do wyników dzielenia.

> Gdybyś skończył choć 2 semestry czegokolwiek,
                    > wiedziałbyś jak się pisze prace...

Teraz starasz się obrazić. Możemy oczywiście rozmawiać na poziomie "gdybyś
                    skończył czwartą klasę, to byś wiedział..." albo "gdybyś umiał czytać, to byś
                    przeczytał", ale chyba nie o to chodzi.

Tak skończyłem więcej niż dwa semestry, jednak mimo to uważam, że prace się
                    pisze inaczej niż któraś wypowiedź w wątku na forum wyorczej. Jeśli ty piszesz
                    prace tak, jak wypowiedzi na forum, to chyba nie skończyłeś tych 2 semestrów,
                    którymi chcesz się przed nami pochwalić...

> nawet jeśli potrafisz posługiwać się komputerem

Kolejna złośliwość? "Nawet, jeśli nie potrafisz używać google, zawsze możesz
                    spytać się na forum, o dane, które potrzebujesz w swojej pracy >>naukowej<<".

Pozdrawiam
        • Gość: JaCeK ! Re: Większy spadek jest w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 12:36
          To wszystko zalezy od jakiej liczby sie te procenty odejmuje.
          • Gość: 78 Re: Większy spadek jest w Toruniu IP: 62.233.176.* 21.09.05, 13:07
            weźcie zrozumcie w koncu, ze bezrobocie spada bo ludzie wyjezdzaja zagranice :)
            • Gość: :| Re: Większy spadek jest w Toruniu IP: 82.146.225.* 21.09.05, 13:18
              O właśnie..
              • a_weirdo Re: Większy spadek jest w Toruniu 21.09.05, 13:21
                > O właśnie..

...i się wyrejestrowują w urzędzie pracy, żeby powiedzieć, że już nie są
                bezrobotni?!
    • a_weirdo Czas na powiat! 21.09.05, 13:09
      Teraz czas, by w powiecie bydgoskim bezrobocie zaczęło szybciej spadać.
    • Gość: cym sie zachwycasz Lucent, Zachem, BFM: plany zwolnien nie są różowe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:03
      Ludzie!!! Czym wy sie zachwycanie?
      Chwilowa tendencja? Zobaczcie co jest na ulicach!
      Lucent, Zachem, BFM: plany zwolnien nie są różowe!
      • Gość: Koala Re: Lucent, Zachem, BFM: plany zwolnien nie są ró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 18:46
        Ale pan Prezydent Dabrowicz czuwa i napewno samych nas nie zostawi
      • coooler1 bo w tym wypadku mozna! 21.09.05, 20:18
        Lucent 100 osób
        BFM 37 osób
        Zachem narazie nic nie wiadomo!!!!

a teraz policz sobie ile miejsc pracy przybędzie !!!

W tym wypadku mozna sie cieszyć.
    • coooler1 Re: BYDGOSZCZ SPADEK BEZROBOCIA ! ! ! ! ! ! 22.09.05, 12:49
      SLOTEN to nowość u nas na rynku. Ciekawe gdzie będą mieli swoją siedzibę...
      Ktoś może wie coś ? :)

pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka