Dodaj do ulubionych

Kto odebrał Rondo Jagiellonów??

IP: *.brda.net 27.09.05, 20:06
Mam takie pytanie...Kto pozytywnie odebrał wykonanie prac na ulicy 3 maja i
Rondzie Jagiellonów?? Kierownik prac remontowych powinien wyleciec na zbitą
twarz (czytaj odpowiednio) za pozytywne odebranie tych ulic. Jak na
wyremontowanym odcunku moga znajdować się studzienki o kilka centymetrów
poniżej poziomu jezdni?? W głowie mi się to nie mieści. Mówię nie tylko o
studzienkach kanalizacyjnych, ale również o płytkach od zaworów gazowych,
które choć małe, ale będąc poniżej poziomu jezdni równiez są uciążliwe.
Gdybym ja tak chciał pracowac w prywatnej firmie, to raz że wyleciałbym z
wielkim hukiem, a dwa pewnie jeszcze musiałbym pokryć straty ze swojej
kieszeni. Czy bez wielkiej awantury i angazowania prasy niczego nie można
zrobić porządnie??
-----------------------
Chyba staje się nerwowy :(
Obserwuj wątek
    • Gość: maciej Re: Kto odebrał Rondo Jagiellonów?? IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 27.09.05, 20:10
      Polska studzienkowa, oni nigdy nie naucza się właściwie osadzać studzienek.
      Ktoś powinien za to bęknąć. Z tego co wiem odbiór diopiero będzie po
      zakonczeniu całej inwestycji!
      • Gość: Tom Re: Kto odebrał Rondo Jagiellonów?? IP: *.brda.net 27.09.05, 20:20
        I cos czuje ze skończy się podobnie jak po remoncie Walów Jagiellońskich, gdzie
        pomimo że na wszystkie znajdujące sie tam studzienki (zadałem sobie ten trud i
        przespacerowałem się) znalazłem tylko jedną osadzona prosto, która na
        powodowała wyskoku samochodem. Ogłoszono sukces, uscisnięto kilka łapsk i
        wszystko cacy. Teraz nawierzchnia juz jest do wymiany (Zbozowy Rynek),
        studzienki krzywe...echhh Jak mawiał skrzypek...ten z dachu... tradycja...bez
        nie nie istniejemy.
        --------------------
        Masz pomysł jak wyegzekwowac prawidłowy odbiór tych prac? Ja po prostu mam dość
        partactwa!!! W końcu finansuje ten remont z własnych podatkow, a skoro płace to
        chce wymagać!
        • Gość: jan To sasmo jest na Gdanskiej, oddanej z pompą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:25
          To sasmo jest na Gdanskiej, oddanej z pompą.
          • Gość: Tom Z niepokojem patrze na Długa IP: *.brda.net 27.09.05, 20:40
            Może to z racji imienia...ale trudno mi jest uwierzyć, że jakikolwiek remont
            ulicy może skończyć się prawidłowym wykonaniem bez serii napraw reklamacyjnych.
            Stąd zastanawiam się jak długo wytrzyma remontowany odcinak Długiej, kiedy
            zaczną tam parkowac samochody... Obym sie mylił.
        • bart_lex Re: Kto odebrał Rondo Jagiellonów?? 27.09.05, 23:39
          To prawda. Znow zabawiam sie w asfaltowy slalom. Jaki "geniusz" drogownictwa w
          ten sposob modernizuje drogi?!! Nie trudno przewidziec, ze w wyniku wadliwego
          osadzenia studzienek po zimie zacznie kruszec asfalt i znow zacznie sie polska
          specjalnosc, czyli łatanie nawierzchni.
          Wylać wykonawcę albo przywalic kare umowną (o ile taka byla zapisana).
    • Gość: bartolomeo Ktos znów wziął w łapę, a nic nie zrobil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:17
      Ktos znów wziął w łapę, a nic nie zrobil porzadnie.
      • Gość: maciej Re: Ktos znów wziął w łapę, a nic nie zrobil IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 27.09.05, 21:19
        Ten tekst to taki swojski torunski. pomysl o Geancie o stacjach paliwoych.
        Niezle miasto wybuli. Chyba tez za jakies kino!
        • Gość: Tom Re: Ktos znów wziął w łapę, a nic nie zrobil IP: *.brda.net 27.09.05, 23:34
          Panowie dajcie sobie na wstrzymanie. Guzik mnie obchodzi co sie dzieje w
          piernikowie, za to zastanawiam sie co zrobić, aby włodarze naszego miasta
          zadbali o prawidłowe wykonanie inwestycji, na którą skladamy się my wszyscy.
          Dlatego też prosze o konstruktywne głosy.
          • Gość: byzydura Re: Ktos znów wziął w łapę, a nic nie zrobil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 08:20
            proponuje zmienic wladze na kompetentne. niestety dobrych kandydatow nie widze:(
    • Gość: Maximus Re: Kto odebrał Rondo Jagiellonów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:32
      A czy ktoś z Ratusza poniósł kiedykolwiek jakiekolwiek konsekwencje za błędne
      decyzje, czy brak nadzoru? Wytłumaczeniem są zawsze trudności obiektywne
      delikwenta.
      • Gość: Tom Re: Kto odebrał Rondo Jagiellonów?? IP: *.brda.net 30.09.05, 11:04
        Niestety nie :( Jedyna mozliwość rozliczenia jest przy wyborach...o ile ludzie
        w ogóle pójdą. Ja nie przegapie tej okazji i obecna ekipa niech nie liczy na
        moje poparcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka