Gość: Połeta IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 14:19 Żyła w sławnym mieście Krakowie Panna co miała kuciapkę na głowie Kto więc chciał podymać dzieweczkę Musiał najpierw zdjąć czapeczkę Tej miłej pannie w sławnym Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Połeta Re: Limeryk 2 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 16:46 Rzekła pani do chłopca w Tuluzie Czemu rżniesz mnie tak marnie łobuzie On jej na to : O pani, Choć szacunek mam dla ni Na zbyt wielkim pracuję tu luzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® jako mloda doktorka IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 11:01 doktorze, jest pan chirurgiem czy anestezjologiem? chirurgiem to rznij pan a nie usypiaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Limeryk IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 11:20 Hiszpańskie dwie stare donny Dylemat miały koronny: By choć raz zgrzeszyć Żądze nacieszyć, Modliły się do Madonny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Limeryk IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 11:21 Pewien starzec pod wpływem gorąca nabył oraz osiodłał zająca dosiadł go, po czym stępa ruszył i bez zmian tempa jechał tak, aż do końca miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Limeryk IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 11:26 Słynna w Bonn barmanka Duża Fela "NIECH MI ŻADEN CHAM SIĘ NIE OŚMIELA" Wypisała na biuście; jej zadek Ma na sobie na wszelki wypadek Ten sam napis alfabetem Braille'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Limeryk IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 11:27 Pewien Chińczyk, nieboszczyk w Kantonie Ukazywał się nocą żonie, A że obok małżonki Spał tylko marynarz z dżonki, Noc mijała im w niewielkim gronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Limeryk IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 11:28 Dygnitarze z dynastii Sin Byli słynni z okropnych min. Gdy mijali źródło, czy studnię, Wykrzywiali się paskudnie, Bo od wody woleli dżin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Limeryk IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 11:29 Pewien działacz imieniem Mao Narozrabiał w Chinach niemao. Dobrze o nim pisano Usłużne Żenminżipao Bo się bardzo faceta bao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Limeryk IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.09.01, 12:59 errata Pewien działacz imieniem Mao Narozrabiał w Chinach niemao. Dobrze o nim pisao Usłużne Żenminżipao Bo się bardzo faceta bao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Limeryk IP: *.ic.net.pl 24.09.01, 14:50 Tak , tak , a Chińczyk Bóg Słońca p.... bez końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Limeryk IP: *.ic.net.pl 24.09.01, 14:51 A Francuz studencik ma ..... jak pręcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Limeryk IP: *.ic.net.pl 24.09.01, 14:53 Rosjanin w kowchozie p... na wozie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Limeryk IP: *.ic.net.pl 24.09.01, 14:54 A Anglik bogaty ... robi to na raty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połeta Re: Limeryk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 21:46 Artysta z miasta Kethen Żył z wyrytym na dupie bukietem Kształt bukietu zdumiewał Dobór barw olśniewał Tylko zapach niestety był nie ten Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Limeryk 25.09.01, 21:54 Połeta samlimeryki [poniekadte wlasciwe a takie sa najlepsze :)))] piszesz czy przepisujesz skads? KroTosS Ps.A ja polecam jak ktos moze dotrzec limeryki-tez wlasciwe :))) naszej noblistki Szymborskiej tak,tak tez pisze :) i to b.fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połeta Re: Limeryk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 22:08 Przepisuję z pamięci, pewnie niedokładnie. Kiedyś mi się udało ułożyc kilka całkiem sprośnych, ale zapomniałem:))) Gdzieś mam "źródła" i jak do nich dotrę to zasypię Was tą połezją. Na forum był już wątek z limerykami. Poszukaj. Może dokończysz : "W sławnych czeskich Pardubicach Mieszkał człek co się znał na dziewicach..." Podobno limeryki dzieli się na te co można mówić przy damach, te które można powiedzieć przy osobie duchownej i wreszcie te prawdziwe limeryki.Jestem zwolennikiem tych ostatnich. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Limeryk 26.09.01, 13:45 Gość portalu: Połeta napisał(a): > Przepisuję z pamięci, pewnie niedokładnie. Kiedyś mi się udało ułożyc kilka > całkiem sprośnych, ale zapomniałem:))) Gdzieś mam "źródła" i jak do nich dotrę > to zasypię Was tą połezją. Na forum był już wątek z limerykami. Poszukaj. > Może dokończysz : > "W sławnych czeskich Pardubicach > Mieszkał człek co się znał na dziewicach..." > Podobno limeryki dzieli się na te co można mówić przy damach, te które można > powiedzieć przy osobie duchownej i wreszcie te prawdziwe limeryki.Jestem > zwolennikiem tych ostatnich. Ok poszukam... co do rodzajow to slyszalem dokladnie ten sam podzial z tym ze te ostatnie nazywano wlasciwymi i tez te najbardziej cenie. Choc pare widzialem o politykach i tez b.fajne ;) Dokonczyc-sprubuje na miare mojego talentu :))) a moze to poczatek kogos i ja nie znam konca ale najwyzej zrobie druga wersje :))) "W sławnych czeskich Pardubicach Mieszkał człek co się znał na dziewicach... I choc przeszkadzalo jemu lumbago Nie omieszkiwal poznawac ich nago Tak sie lubowal w niewinnych spodnicach" KroTosS ps.Aaaa moje pierwsze 3/4 limeryka jak wyszlo? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Limeryk IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 22:08 he he, moje byly Szymborskiej (czesc) Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Limeryk 26.09.01, 13:35 Gość portalu: Ted® napisał(a): > he he, moje byly Szymborskiej (czesc) A widzisz :) az tak sie nie znam zeby pamietac :) ale dobre sa... KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połeta Re: Limeryk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 00:55 W pampie tęsknie śpiewa gaucho Bruno: Drżyj gitary mojej tęskna struno Podnieca mnie dama I pastuch kawał chama Ale lama jest numero uno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Limeryk IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 19:55 Pewien starzec pod wpływem gorąca nabył oraz osiodłał zająca dosiadł go, po czym stępa ruszył i bez zmian tempa jechał tak, aż do końca miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś