Dodaj do ulubionych

Netia w Bydgoszczy?

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 16:26
Idąc Placem Kościeleckich (koło boiska szkolnego) zauważyłem studzienki
telekomunikacyjne z logo firmy Netia. Co one tam robią? Czyżby Netia
zamierzała świadczyć swoje usługi również w Bydgoszczy? Mają koncesję?
Jeżeli tak to fajnie. Może zaczęłaby się w końcu konkurencja w
telekomunikacji...
Obserwuj wątek
    • wamal Re: Netia w Bydgoszczy? 18.09.02, 10:21
      Najwyraźniej nie miałeś do czynienia z Netią. Wielkie anonse: CALL BACK W
      DOSTĘPIE DO INTERNETU DZIĘKI NETII (nie dopisano: w niektórych oddziałach),
      NARESZCIE NUMER DOSTĘPOWY 9267 (działa w niektórych oddziałach), PAKIETY
      INTERNETOWE 50ZŁ BEZ OGRANICZENA W GODZ.24:00-6:00 (w niektórych oddziałach).
      Poważniej: Netii zawdzięczam ... numer w TPSA. Ładnych kilka lat temu
      przeprowadziłem się w tzw. szczere pole tj. nowe osiedle. Wniosek o telefon,
      odpowiedź z TPSA : Kiedyś,,, może,,,. Po roku zakręciła się w pobliżu Netia.
      W ciągu tygodnia miałem telefon z TPSA w domu (dla odmiany Netia nie miała
      technicznych możliwości). I to by było na tyle :-)
      • Gość: zurex Re: Netia w Bydgoszczy? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 23:35
        wamal napisał:
        [ciach]
        > Poważniej: Netii zawdzięczam ... numer w TPSA. Ładnych kilka lat temu
        > przeprowadziłem się w tzw. szczere pole tj. nowe osiedle. Wniosek o telefon,
        > odpowiedź z TPSA : Kiedyś,,, może,,,. Po roku zakręciła się w pobliżu Netia.
        > W ciągu tygodnia miałem telefon z TPSA w domu (dla odmiany Netia nie miała
        > technicznych możliwości). I to by było na tyle :-)
        Przecież Netia nie ma koncesji na działalność w Bydgoszczy... może chodzi Ci o
        El-Net? lub teren byłego woj. toruńskiego lub włocławskiego (tam Netia ma
        koncesję)?
    • Gość: adek Re: Netia w Bydgoszczy? IP: *.ic.net.pl 18.09.02, 11:08
      Mogą to być studzienki od magistrali światłowodowej łączącej np. Toruń z W-wą.
      Wcale nie muszą oznaczać wchodzenia na rynek Bydgoski. Ale już niedługo będzie
      to możliwe , tylko że Firmy telekomunikacyjne nie mają kasy na rozszerzanie
      sieci abonenckiej.
      • Gość: zurex Re: Netia w Bydgoszczy? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 23:23
        Magistrala światłowodowa Toruń-Warszawa przez centrum Bydgoszczy...?
        Dwie studzienki na jedej ulicy do prowadzenia magistrali światłowodowej?
        Chyba niemożliwe...
        Z drugiej strony Netia podobno szykowała sobie siedzibę w jednej z kamienic
        przy ul. Długiej...
        ale ostatnio się DUŻO zmieniło w branży.
        • Gość: adek Re: Netia w Bydgoszczy? IP: *.ic.net.pl 19.09.02, 07:49
          Gość portalu: zurex napisał(a):

> Magistrala światłowodowa Toruń-Warszawa przez centrum Bydgoszczy...?
          > Dwie studzienki na jedej ulicy do prowadzenia magistrali światłowodowej?
          > Chyba niemożliwe...

Możliwe jak najbardziej , żeby potem można było zrobić odgałęzienia.
          Magistrala światłowodowa z reguły prowadzona jest przez miasta jeśli są po
          drodze z wielu względów. Między innymi po to aby wzmacniać sygnał i niwelować
          straty . A to z reguły odbywa się w pomieszczeniu zamkniętym , chronionym z
          klimatyzacją itd, w którym z reguły ustawia się tzw przełącznicę
          światłowodową , umożliwiającą uzyskanie różnych konfiguracji łączeń. A dwie
          studzienki ?? Nic nadzwyczajnego w tej branży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka