ethanak Głosowali na człowieka - Zemke! 28.09.05, 22:37 trzeba temu panu przyznać że parę dość istotnych rzeczy dla Bydgoszczy WYLOBBOWAŁ.Gdyby nie głosowanie na partie a nie ludzi sytuacja w Bydgoszczy wyglądałaby po wyborach zupełnie inaczej.Jeśli policzymy uprawnionych do głosowania w Bydgoszczy (297074) liczbę osób , które faktycznie wzięły udział w głosowaniu (131584 - 44 które ludzie zabrali sobie na pamiątkę) przy liczbie ważnych głosów (125983) sprawia że liczba głosów oddanych na SLD (28646) (i w tym momencie zorientowałem się że Zemke nie mógł dostać w Bydgoszczy 33tys głosów...:) W każdym razie wynika z tego że Zemke zebrał wszystkie głosy które Bydgoszczanie oddali na SLD - to system d'Hondta sprawia , że SLD ma "wysokie" poparcie w Bydgoszczy.Tak naprawdę poparcie miał Zemke - ludzie praktycznie nie głosowali na innych posłów SLD - a ci mimo to dostali się do Sejmu na czele z toruńskim desantem - Ciemniakową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Głosowali na człowieka - Zemke! IP: *.tvk.torun.pl 29.09.05, 19:05 Ethanak zaprzeczasz twierdzeniu ze homo jest sapiens kogo bardziej nienawidzisz, p Ciemniakowej czy mnie 100% torunczyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najbar. Skuteczna Re: Głosowali na człowieka - Zemke! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 19:36 Szanowni Państwo, Rozliczam się... Mija kadencja Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej. Cztery lata temu powierzyliście mi Państwo mandat Posła na Sejm. Składam moim Wyborcom sprawozdanie z dotychczasowej działalności parlamentarnej. grazyna-ciemniak.sejm.pl Grażyna CIEMNIAK - dr nauk chemicznych, specjalista w zakresie zarządzania - Poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej IV kadencji Pracowałam w Komisji Europejskiej, wnosząc duży wkład w dostosowanie polskiego ustawodawstwa do prawa Unii Europejskiej ( byłam przewodniczącą 19 Podkomisji Nadzwyczajnych, sprawozdawcą 25 projektów ustaw w imieniu Komisji Europejskiej, Komisji Spraw Zagranicznych oraz Komisji Ochrony Środowiska Zasobów Naturalnych i Leśnictwa ( 95 wystąpień jako sprawozdawca ). Reprezentuję Parlament RP w Zgromadzeniu Parlamentarnym Rady Europy ( 8 wystąpień plenarnych w ważnych dla Polski debatach, udział w pracach Komisji Środowiska, Rolnictwa, Władzach Lokalnych i Regionalnych) Przewodniczę Stałej Podkomisji ds. Funduszy Strukturalnych i Spójności, która przyczyniła się do istotnego uproszczenia procedur korzystania z funduszy europejskich przez samorządy, firmy oraz organizacje pozarządowe, jak również przez uczniów i studentów. Pracuję w Komisji do Spraw Unii Europejskiej, opiniującej w imieniu Sejmu RP projekty aktów prawnych U E i stanowiska Rządu RP dotyczące Polski jako członka Unii Europejskiej (byłam koreferentem i współsprawozdawcą 59 projektów aktów prawnych Unii Europejskiej ). Zaangażowana byłam w szczególności w rozwiązywanie najistotniejszych spraw Bydgoszczy, regionu i kraju: utrzymanie i rozwój produkcji bydgoskich firm co zapobiegło zwolnieniom co najmniej kilkuset osób (m.in. Multi Sklejka S.A. Formet S.A., Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego) restrukturyzację, zgodnie z wolą pracowników, Zakładów Chemicznych „Zachem”, zatrudniających ponad 1400 osób. pozyskanie środków w wysokości ponad 120 milionów złotych, z Funduszu ISPA, na realizację przez Spółkę Miejskie Wodociągi i Kanalizacja „Bydgoskiego Programu Rozwoju Usług Wodociągowych i Kanalizacyjnych” oraz prawie 400 milionów złotych z Funduszu Spójności UE na inwestycje ochrony środowiska. utworzenie Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego ( wystąpienie w imieniu Klubu SLD) pozyskanie środków dla Szpitala Klinicznego i Szpitala Wojewódzkiego w Bydgoszczy na zakup nowoczesnego sprzętu medycznego oraz wsparcie Szpitala Miejskiego i pozostawienie go poza strukturą Akademii Medycznej. opracowanie i przygotowanie skutecznej petycji do Parlamentu Europejskiego w sprawie leków generycznych co umożliwiło zaoszczędzenie w kraju wydatków na leki w wysokości około 1 mld zł rocznie. uzyskanie statusu międzynarodowego portu lotniczego dla Portu Lotniczego S.A. w Bydgoszczy. podpisanie porozumienia pomiędzy Zarządem Krajowej Spółki Cukrowej a przedstawicielami Związku Zawodowego Cukrowników „Cukrowni Żnin”. niedopuszczenie do likwidacji ogrodów działkowych ( byłam jednym z wnioskodawców projektu ustawy o rodzinnych ogrodach działkowych ). Interweniowałam w prawie 400 sprawach i złożyłam 24 interpelacje, skutecznie pomagając wielu osobom w sprawach zatrudnienia, mieszkaniowych oraz osobistych. Wspierałam akcje charytatywne przeznaczając własne środki finansowe na warsztaty terapii zajęciowej, PCK, organizacje, fundacje, imprezy kulturalne i sportowo – rekreacyjne. Szanowni Państwo, Rzetelnie i skutecznie wypełniałam mandat Posła na Sejm RP. Służyłam swą wiedzą oraz doświadczeniem, angażując się przede wszystkim w ochronę środowiska, problematykę związana z członkostwem Polski w Unii Europejskiej w tym skuteczne pozyskiwanie funduszy europejskich na inwestycje tworzące miejsca pracy, w szczególności na rozwój Bydgoszczy i Województwa Kujawsko – Pomorskiego. Dziękuję za dotychczasowe wsparcie i współpracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaCeK ! Re: BYDGOSZCZANIE NIE GŁOSOWALI NA SLD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 22:37 No i po co te bzdury ? SlD mialo u nas 22 % a Platforma 23 % (PiS 28%) Nawet gdyby nie bylo tak zasluzonej dla miasta osoby jak Zemke ( ja na niego nie glosowalem) to i tak SLD zdobylo by pewnie minimum 15% Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: BYDGOSZCZANIE NIE GŁOSOWALI NA SLD! 28.09.05, 22:47 Odsyłam do postu powyżej.Jeżeli Zemke zdobył 33tys głosów (co jest niemożliwe bo na SLD w Bydgoszczy zagłosowało 28tys osób) oznacza to nic innego jak tylko to że WSZYSCY zagłosowali na ZEMKE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaCeK ! Re: BYDGOSZCZANIE NIE GŁOSOWALI NA SLD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 23:00 Po co dywagowac wystarczy garsc statystyk i wykresow :) : wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/W9/046101.htm#KAN 20839 glosow na Zemkego w Bydgoszczy na 28646 oddanych u nas na SLD. Jeneralski jeszcze dostal bo jest przeciez znany i zreszta dzis na antenie TVN 24 w trakcie rozmowy promowal nasze miasto- chwala mu za to (bez wzgledu na jakies dawne powiazania z władzą komunistyczna ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iron Re: BYDGOSZCZANIE NIE GŁOSOWALI NA SLD! IP: *.chello.pl 28.09.05, 23:04 O a co mówił??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaCeK ! Re: BYDGOSZCZANIE NIE GŁOSOWALI NA SLD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 23:35 Mowil ze byl jakim wspolpracownikiem czegos tam ( nie pamietam czego)i ze sie tego nie wstydzi i tego nie ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: BYDGOSZCZANIE NIE GŁOSOWALI NA SLD! 29.09.05, 01:36 Jeneralski dostał 2541 , Ciemniak 2307 , Ciemniak 767 , Andrysiak 588.Kolejni z listy nie dostali 200...No i Zemke z 20tys głosów.Gdyby w Bydgoszczy zabrakło Zemke - SLD 6% poparcia.Zemke zrobił dobrą robotę ale przy okazji przysłużył się też swojemu ugrupowaniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilu ciemniaków? Re: BYDGOSZCZANIE NIE GŁOSOWALI NA SLD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 13:44 To w końcu ilu tych Ciemniaków startowało w wyborach ? Chyba nie wszyscy bo część ciemniaków głosowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gog Re: BYDGOSZCZANIE NIE GŁOSOWALI NA SLD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 15:43 ethanak napisał: > Jeneralski dostał 2541 , Ciemniak 2307 , Ciemniak 767 , Andrysiak 588.Kolejni > listy nie dostali 200...No i Zemke z 20tys głosów.Gdyby w Bydgoszczy zabrakło > Zemke - SLD 6% poparcia.Zemke zrobił dobrą robotę ale przy okazji przysłużył > się też swojemu ugrupowaniu.. ale kto by patrzyl, ze "przy okazji" zaglosowal na kolesi, aparatczykow, komuchow, zlodziei, aferzystow glosujac na nazwisko, ktore ich firmowalo. taka drobnostka "gdyby w bydgoszczy zabraklo zemke - sld 6% poparcia" naiwne. no ale jasne, gdyby zabraklo procz zemke jeszcze liderow swoich okregow sprzed 4 lat- millera, dyducha, jaskierni, oleksego, janika, jakubowskiej... swiat moze bylby piekniejszy. ale gdyby babcia miala wasy... w toruniu gdyby odjac (absurd) elektorat krasomowcy wenderlicha, poparcie dla sld spadloby z 10.58% do ok 4% (66% poparcia na liscie lsd to glosy na tego pana) jak swiat swiatem zwolennicy danego ugrupowania w wiekszosci glosuja na liderow listy- im lider wyrazistszy i lepiej wypromowany, tym wieksza to czesc. ethanak:) przed czym sie bronisz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EX Mamy drugi wynik głosowania na SLD w kraju - 19%!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:05 Mamy drugi wynik głosowania na SLD w kraju - 19%!!! Pierwsze sa Skierniewice - 21%, druga Bydgoszcz. Żałosne. Sprawdz wczorajsza GW ogolnopolska: 1) Skierniewice 21% 2) Bydgoszcz 19% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kunia Re: Mamy drugi wynik głosowania na SLD w kraju - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 20:39 Wy komunsityczne świnie!Gratulacje I kto tu się dziwi ,ze komuch Zemke otrzymal takie poparcie? W Bydgoszczy to normalka,nawet czerwony Włocławek przebiliście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZD Re: BYDGOSZCZANIE NIE GŁOSOWALI NA SLD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:05 SLD zawsze będzie miało większe poparcie na niektórych "wojskowych" osiedlach- Błoniu i Leśnym (patrz Express). Tak będzie dopóki nie nastąpi wymiana pokolenia na tych osiedlach. Odpowiedz Link Zgłoś
cyycek macius glosowal 30.09.05, 15:16 a jako najmadrzejszy po etanaku w bydzi mial glos decydujacy! tylko teraz nie wiadomo na kogo odda glos w prezydenckich.smuutek. borowski juz pare razy dzwonil ale macius nie odbiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaCeK ! Re: SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 17:54 Poparcie dla SLD w Bydgoszczy nie wynosilo 19 % tylko 22 %. Nie wiem- moze te 19% to caly okreg bydggoski (czyli pol wojewodztwa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GŁOSOWALI! GŁOSOWALI! PRZEBILI NAWET CZERWONY WŁOCŁAWEK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:48 GŁOSOWALI! PRZEBILI NAWET CZERWONY WŁOCŁAWEK! Odpowiedz Link Zgłoś