Dodaj do ulubionych

Giełda kandydatów na wojewodę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 20:11
Bociek i Całbecki ? Smiech na sali :D
Obserwuj wątek
    • Gość: Zibi "dzienikarze" wyborczej znowu sie popisali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:29
      "Na nim ciąży przeszłość - przez lata był reprezentantem w Bydgoszczy Janusza
      Korwin-Mikkego i Unii Polityki Realnej. To wystarczy, żeby nie traktować go zbyt
      poważnie."

Jak rozumiem Stefana Kisielewskiego też nie można traktowac poważnie skoro był
      jednym z założycieli UPR? Żenada panowie, żenada.
      • Gość: kj Re: "dzienikarze" wyborczej znowu sie popisali IP: *.tvgawex.pl 29.09.05, 21:34
        dziennikarze wybiórczej dawno zapomnieli po co jest mozg, hehe barany

ciekawe czy o radnym nowackim tez napisza ze jesy niepowazny????
      • Gość: asdeq Re: "dzienikarze" wyborczej znowu sie popisali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 02:57
        zalosne jest podejscie dziennikarzy.. jak mozna takie cos napisac,ze skoro ktos
        nalezy lub nalezal do UPRu to nie mozna go traktowac powaznie... zenada !!! jak
        dla mnie wlasnie Wojciech Nowacki albo Ryszard Brejza byliby odpowiednimi
        kandydatami !!!
      • frank_drebin Zdziwieni ? Przeciez od cwiercinteligentow z GW 30.09.05, 09:56
        nie mozna wymagac zbyt duzo. Wystarczy ze umiejom choc troche komputer obsluzyc
        i sa calkowicie dyspozycyjni na glosy z centrali. A sam komentowany fragment
        tego "artykulu" moim skromnym zdaniem sytuuje autora na pierwszym miejscu wsrod
        nominacji na dziennikarska hienie roku.
    • Gość: Zibi Re: Giełda kandydatów na wojewodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:30
      A marszałek może być z Torunia?
    • Gość: osa Re: Giełda kandydatów na wojewodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:24
      Ciekawe, czy marszałek też nie będzie z Torunia? PiS dziwnie odwdzięcza się
      Bydgoszczy za dobry wynik wyborczy.
      • Gość: Malek zobaczymy IP: *.block.alestra.net.mx 29.09.05, 22:36
        czy wojewoda z zewnatrz tez bedzie pracowal na WSG i co dalej ze skladem panelu ekspertow ds funduszy europejskich
        • Gość: dziennikarz Re: zobaczymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 23:17
          Raczej wojewoda powinien być z Bydgoszczy. Jeżeli tak to powinna go dostać
          partia, która wygrała wybory w województwie, czyli PiS. Poważny jest na pewno
          Schreiber, z Torunia niespecjalnie widać kandydatów, no bo np Ardanowski nie ma
          doświadczenia. No ale zobaczymy.
    • Gość: wiech Re: Giełda kandydatów na wojewodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 23:21
      Pisiory to zdrajcy!
      Przywieźli w teczce Sikorskiego, który wcześniej zwiał z Polski, chcieli
      sprzedać Bydgoszcz do Gdańska to możemy się spodziewać wojewody nawet z Krakowa!
      • Gość: timeone P I S chce stracic bydgoski elektorat ??? IP: 83.238.70.* 30.09.05, 00:08
        Chyba PIS nie jest tak głupi, prawda ??? To by bylo "Hara-kiri" ;-) Nie
        sadzicie ???
      • Gość: Obiektyw dla mnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 07:46
        "przywieźć kogoś w teczce" - dla mnie oznacza "ktoś z zewnątrz" - czyli np.
        Rogacki (z Kalisza), a o ile pamietam Sikorski mieszka gdzieś pod Nakłem i np.
        jest absolwentem ILO w Bydgoszczy. Skąd ta teczka? No w latach 80. był w
        Afganistanie - ale dawno juz wrócił ;-)
      • wogrodrycha Re: Giełda kandydatów na wojewodę 30.09.05, 10:20
        Jakby województwoe Kuj. pomorskie miało sie tak rozwijać jak Karków to jestem w
        100% za
    • Gość: jasiek Re: Giełda kandydatów na wojewodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 08:13
      Najgorszy dla Bydgoszczy wydaje sie wariant - wojewoda z Torunia. Wowczas
      Bydgoszcz straci WSZYSTKO. Nie dosc, ze marszalek wszystkie pieniadze z unii
      wali do Torunia. Jak sie Kosieniak temu sprzeciwil, to wybychla awantura. Teraz
      trzeba nam jeszcze wojewody z Torunia. Spadniemy do rangi miasta powiatowego.
      Chyba o to chodzi.
      • Gość: maciej Re: Giełda kandydatów na wojewodę IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.05, 08:24
        "Spadniemy do rangi miasta powiatowego.
        > Chyba o to chodzi."
        Bydgoszcz jest miastem powiatowym , chyba nikt w to nie wątpi ! Kosieniak był
        marnym wojewodą i politykiem - wiele złego zrobił dla kujawsko-
        pomorskiego.NIGDY więcej takich wojewodów
        • Gość: jasiek Re: Giełda kandydatów na wojewodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 08:44
          Gość portalu: maciej napisał(a):

> "Spadniemy do rangi miasta powiatowego.
          > > Chyba o to chodzi."
          > Bydgoszcz jest miastem powiatowym , chyba nikt w to nie wątpi ! Kosieniak był
          > marnym wojewodą i politykiem - wiele złego zrobił dla kujawsko-
          > pomorskiego.NIGDY więcej takich wojewodów

A moze jakies konkrety...
          • Gość: jasiek Re: Giełda kandydatów na wojewodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:22
            Gość portalu: maciej napisał(a):
            wiele złego zrobił dla kujawsko-
            > > pomorskiego.

Jakos dziwnie zamilkles.... Chyba jezeli o konkrety nie masz co napisac.
            Najlepiej rzucac oszczerstwa.
      • Gość: piernik Re: Giełda kandydatów na wojewodę IP: 195.160.253.* 30.09.05, 10:05
        I po co tyle kłotni. rola wojewody jest coraz miejsza. grunt to miec sejmik u
        siebie.
    • Gość: cytat Nie ma żadnego kandydata na wojewode z T-nia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:35
      Nie ma żadnego kandydata na wojewode z T-nia?
      Dlaczego?

PiS i PO mają aż trzech kandydatów na wojewodę kujawsko- pomorskiego.
      Mówi się o trzech, ale padają dwa nazwiska - Wojciecha Nowackiego i Józefa
      Rogackiego.
      Wojciech Nowacki to bydgoski radny, który zasłynął z odważnych stwierdzeń i
      kontrowersyjnych pomysłów - niegdyś w bydgoskiej radzie szczycił się tym, że
      stanowił jednoosobowy klub Unii Polityki Realnej, formacji Janusza Korwin -
      Mikkego.
      Józef Rogacki jest prezesem Leśnego Parku Kultury i Wypoczynku w Myślęcinku.
      Był już wojewodą - tuż przed Romualdem Kosieniakiem. Syn Rogackiego został
      posłem z listy PiS.
      Nazwisko trzeciego kandydata nie jest znane - wiadomo tyle, że jest bydgoskim
      przedsiębiorcą.

MAM 2 PYTANIA:
      1) Czy dwustołecznośc regionu nie oznacza koniecznosci przedstawiania
      kandydatow z obu miast stołecznych?

2) Czy jak będa kandydatury na Marszałka, mogą być tylko osoby z Torunia?
      • Gość: cyt2 Wojewoda powinien byc z Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:39
        Wojewoda dobrze by było jakby był z Bydgoszczy,choć Ryszard Brejza to też dobra
        kandydatura.
        PiS ma z Bydgoszczy 4 posłów i 2 senatorów.
        Platforma ma 3 posłów
        I wszystko jasne panie cytat.U was mógłby być wojewoda jakby samoobrona
        wygrała:)
        • Gość: jasiek Re: Wojewoda powinien byc z Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 09:45
          Czy wojewoda Rogacki byl dobrym wojewodą? Co konkretnego zrobil dla Bydgoszczy?
          Wiekszosc wyborców ma ktotka pamiec/
    • Gość: XXX Giełda kandydatów na wojewodę IP: 80.68.236.* 30.09.05, 10:29
      A Pastuszewski? Były wiceprezydent, nie wpłątany w żadną aferę
    • Gość: xxx A Pastuszewski? IP: 80.68.236.* 30.09.05, 10:31
      Były wiceprezydent, nie wpłątany w żadną aferę
      • ryyys Re: A Pastuszewski? 30.09.05, 13:42
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> Były wiceprezydent, nie wpłątany w żadną aferę

Przecież to jest gaduła i nic więcej.
        Mamy już dziennikarza na stanowisku prezydenta.
        Opamiętajcie się do cholery!
    • Gość: nn Nie wierzyć WYBORCZEJ ! Styl Dziennika TV z PRLu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:03
      Nie wierzyć Gazecie Wyborczej. Ten artykuł to gra, widać wyraźnie, że jest
      pisany na zamówienie polityczne. Prawdopodobnie jest to walka Markowskiego o
      utrącenie kandydata z Bydgoszczy na wojewodę, bo poseł z Warszawy boi się
      lokalnej konkurencji, dlatego na rękę jest mu spadochroniarz. Gazeta
      Wybiórcza sama przyznała się w swoim spocie reklamowym, że „ nie jest jej
      wszystko jedno” i manipulacją intrygami próbuje zmieniać rzeczywistość na swoje
      potrzeby. Przypomnę tylko sprawę Macieja O. kumpla naczelnego wkładki
      bydgoskiej, prominentnego członka Sitwy Bydgoskiej, Gazeta pisała wręcz o
      skandalu, że uczciwego człowieka się poniewiera. A tu klops, Niezawisły Sąd
      uznał go za winnego. Czekamy jak wyciągną haki na Sędzinę orzekającą w tej
      sprawie.
      • Gość: king Nowacki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:11
        Na brudne korupcji macki: Wojewoda Nowacki!!!!!!!!
    • ryyys Pewnie ktoś z Torunia ?!!!! 30.09.05, 13:37
      Mam kandydata, który byłby najlepszy - Janusz Zemke.
      Popularny i ceniony w Bydgoszczy, która głosowała nie na SLD ale na niego.
      Tylko że to nie przejdzie.
      Może, mimo to, Gazeta zrobi sondaż na ten temat wśród bydgoszczan?
      • Gość: Rohoo nigdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:40
        Nigdy towarzyszowi Zemke.
        • ryyys Nie ma maści ... 30.09.05, 13:44
          Gość portalu: Rohoo napisał(a):

> Nigdy towarzyszowi Zemke.
          Rohoo, powiem Ci tak: nie ma maści na urazy psychiczne.
          Ale czasem pomaga myślenie.

• Gość: timex ZEMKE ! IP: 83.238.70.* 30.09.05, 15:29
        Apel do GAZETY !!! Zrobcie badania, na kogo chce glosowac Bydgoszcz ! Jestem
        pewien ze na Janusza Zemke, bo to tak naprawde jedyna osoba w Wawie, ktora dba
        o interesy Bydgoszczy !!! Nie mam racji ?
    • ryyys Coście się uwzięli na GW ? 30.09.05, 13:46
      • Gość: student Re: Może tak byłoby lepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:03
        Mogłoby powstać wiele fuzji "na prośbę" gdańskich uczelni.
    • ryyys Coście się uwzięli na GW ? 30.09.05, 13:49
      GW bydgoska jaka jest kazdy widzi.
      Ale czy nie rozumiecie, ze w artykule przedstawia się nastroje tzw. lokalnej
      klasy politycznej, a nie poglądy redakcji ?
      Nie potaficie tego odróznić ?
    • elfhelm a może zlikwidować Wasze województwo?? 30.09.05, 14:57
      podzielić na Łódź, Gdańsk i Poznań.
      Skończyłyby się spory, a Gdańsk chętnie przyjąłby akademicki Toruń :)
      • Gość: APEL DO GW !!! Apel do GW !!! IP: 83.238.70.* 30.09.05, 15:30
        Apel do GAZETY !!! Zrobcie badania, na kogo chce glosowac Bydgoszcz ! Jestem
        pewien ze na Janusza Zemke, bo to tak naprawde jedyna osoba w Wawie, ktora dba
        o interesy Bydgoszczy !!! Nie mam racji ?
        • Gość: Rohoo Re: Apel do GW !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:36
          Masz ładnie posrane z tym Zemke!! On nigdy nie b ędzie wojewodą bo on zna
          Bydgoszcz tylko od strony festynów jakie tu sie organizuje, przecinal wstegi
          gdzie popadnie na budynkach ktore nigdy nie powstana. Poza tym SLD na szczescie
          odchodzi i mam nadziejeje nie wroci. Wojewoda jest urzędnikiem mianowanym przez
          rząd i chyba na pewno czerwonych brac nie beda:p
    • Gość: michael777 Re: Giełda kandydatów na wojewodę IP: *.a.003.mel.iprimus.net.au 30.09.05, 15:51
      jestem za kims kto zintegruje bydgoszcz i torun. kims takim jest jeden z
      sedziow sadu okregowego w bydgoszczy - jednoczesnie mieszkaniec torunia. byl on
      wprawdzie agentem prl-owskiej bezpieki ale dzisiaj jest to zasluga raczej niz
      grzech. poza tym jest on kochajacym inaczej co rowniez stanowi niewatpliwy atut
      na politycznej gieldzie. w dodatkun pofarbowal sobie ostatnio wlosy na blond co
      nie tylko nobilituje go jako sedziego ale winno przydac mu atutow na stanowisko
      wojewody. chodzi o tradycje. wojewodztwo kujawsko-pomorskie mialo juz wojewode
      blondyna ktory byl jednoczesnie agentem bezpieki. kochal on wprawdzie po ludzku
      ale coz zycie idzie naprzod wiec nie wymagajmy za wiele.
      • Gość: Nikita Re: Giełda kandydatów na wojewodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:18
        Niektórzy z was są śmieszni. Co wy myślicie, że to GW wybiera wojewode, że
        każecie im robić jakieś sondaże? Co do Nowackiego i Rogackiego nie mają szans.
        Pierwszy się skompromitował w wyborach, pokazując, że jkest politycznym zerem.
        Drugi jest zamieszany w afery, a więc obie kandydatury odpadają. Kto inny to
        się okaże. Decyduje premier w porozumieniu ze współkoalicjantem, czyli pewnie
        PO.
    • Gość: Witek Re: Giełda kandydatów na wojewodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:41
      Wy to macie nachlapane. Nowacki jest niepoważny! z prawe strony trochę
      poukładane ma tylko Schreiber reszta to pierduły!
      A jedynym politykiem, który coś zrobił dla Bydgoszczy to Zemke i tego nikt nie
      zakwestinuje!
      • Gość: tomek Re: Giełda kandydatów na wojewodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 17:30
        Nowacki jest rzeczywiscie niepoważny... ostatnio czytałem że był inicjatorem
        uchwały o obniżeniu opłaty targowej... śmieszne!
    • Gość: ola Re: Giełda kandydatów na wojewodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 17:49
      Kto?Brejza?Trzeba zobaczyć jakie ma "dokonania"w Inowrocławiu.A co zrobił jak
      był posłem i marszałkiem?
      • Gość: jucaasr3wqa Brejza był najaktwyniejszym posłem w regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 17:59
        Brejza był najaktywniejszym posłem w regionie.Porównaj ilośc interpelacji jego
        i Schreibera to zobaczysz kto był aktywny.
        Mozna to znalezc na stronie
        www.sejm.pl
        • Gość: Najbar. SKUTECZNA Re: Brejza był najaktwyniejszym posłem w regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 19:11
          dr Grażyna Ciemniak najbardziej skuteczna, kompetentna , wyróżniona za
          pracowitość wśród 11 posłów (z wszystkich opcji) z Komisji Europejskiej ..

Rozliczam się...

Mija kadencja Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej. Cztery lata temu
          powierzyliście
          mi Państwo mandat Posła na Sejm. Składam moim Wyborcom sprawozdanie z
          dotychczasowej działalności parlamentarnej.

Grażyna CIEMNIAK

- dr nauk chemicznych, specjalista w zakresie zarządzania
          - Poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej IV kadencji

- Pracowałam w Komisji Europejskiej, wnosząc duży wkład w dostosowanie
          polskiego ustawodawstwa do prawa Unii Europejskiej ( byłam przewodniczącą 19
          Podkomisji Nadzwyczajnych, sprawozdawcą 25 projektów ustaw w imieniu Komisji
          Europejskiej, Komisji Spraw Zagranicznych oraz Komisji Ochrony Środowiska
          Zasobów Naturalnych i Leśnictwa ( 95 wystąpień jako sprawozdawca ).
          - Reprezentuję Parlament RP w Zgromadzeniu Parlamentarnym Rady Europy
          ( 8 wystąpień plenarnych w ważnych dla Polski debatach, udział w pracach
          Komisji Środowiska, Rolnictwa, Władzach Lokalnych i Regionalnych)
          - Przewodniczę Stałej Podkomisji ds. Funduszy Strukturalnych i Spójności,
          która przyczyniła się do istotnego uproszczenia procedur korzystania z
          funduszy
          europejskich przez samorządy, firmy oraz organizacje pozarządowe, jak również
          przez uczniów i studentów.
          - Pracuję w Komisji do Spraw Unii Europejskiej, opiniującej w imieniu
          Sejmu RP projekty aktów prawnych U E i stanowiska Rządu RP dotyczące Polski
          jako członka Unii Europejskiej (byłam koreferentem i współsprawozdawcą 59
          projektów aktów prawnych Unii Europejskiej ).

Zaangażowana byłam w szczególności w rozwiązywanie najistotniejszych spraw
          Bydgoszczy, regionu i kraju:

- utrzymanie i rozwój produkcji bydgoskich firm co zapobiegło zwolnieniom co
          najmniej kilkuset osób (m.in. Multi Sklejka S.A. Formet S.A., Zakład Badawczy
          Przemysłu Piekarskiego)
          - restrukturyzację, zgodnie z wolą pracowników, Zakładów
          Chemicznych „Zachem”, zatrudniających ponad 1400 osób.
          pozyskanie środków w wysokości ponad 120 milionów złotych, z Funduszu ISPA,
          na realizację przez Spółkę Miejskie Wodociągi i Kanalizacja „Bydgoskiego
          Programu Rozwoju Usług Wodociągowych i Kanalizacyjnych” oraz prawie 400
          milionów złotych z Funduszu Spójności UE na inwestycje ochrony środowiska.
          - utworzenie Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego ( wystąpienie w imieniu Klubu
          SLD)
          - pozyskanie środków dla Szpitala Klinicznego i Szpitala Wojewódzkiego w
          Bydgoszczy na zakup nowoczesnego sprzętu medycznego oraz wsparcie Szpitala
          Miejskiego i pozostawienie go poza strukturą Akademii Medycznej.
          - opracowanie i przygotowanie skutecznej petycji do Parlamentu Europejskiego
          w sprawie leków generycznych co umożliwiło zaoszczędzenie w kraju wydatków na
          leki w wysokości około 1 mld zł rocznie.
          - uzyskanie statusu międzynarodowego portu lotniczego dla Portu Lotniczego
          S.A. w Bydgoszczy.
          - podpisanie porozumienia pomiędzy Zarządem Krajowej Spółki Cukrowej a
          przedstawicielami Związku Zawodowego Cukrowników „Cukrowni Żnin”.
          - niedopuszczenie do likwidacji ogrodów działkowych ( byłam jednym z
          wnioskodawców projektu ustawy o rodzinnych ogrodach działkowych ).

Interweniowałam w prawie 400 sprawach i złożyłam 24 interpelacje,
          skutecznie pomagając wielu osobom w sprawach zatrudnienia, mieszkaniowych
          oraz
          osobistych.
          Wspierałam akcje charytatywne przeznaczając własne środki finansowe
          na warsztaty terapii zajęciowej, PCK, organizacje, fundacje, imprezy
          kulturalne
          i sportowo – rekreacyjne.

Szanowni Państwo,

Rzetelnie i skutecznie wypełniałam mandat Posła na Sejm RP. Służyłam swą
          wiedzą oraz doświadczeniem, angażując się przede wszystkim w ochronę
          środowiska, problematykę związana z członkostwem Polski w Unii Europejskiej w
          tym skuteczne pozyskiwanie funduszy europejskich na inwestycje tworzące
          miejsca
          pracy, w szczególności na rozwój Bydgoszczy i Województwa Kujawsko –
          Pomorskiego.

Dziękuję za wsparcie i wspólpracę

Grażyna Ciemniak

• Gość: ola Re: Brejza był najaktwyniejszym posłem w regionie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 14:38
          Co to znaczy aktywnym????A co to dało?????Dało tyle co daje jego obecna
          prezydentura Inowrocławia.Na interpelacje się ODPOWIADA!I tyle.
    • yaraz82 Priorytety dla wojewody i parlamentarzystów 30.09.05, 18:25
      Nowy wojewoda nie ważne kto nim będzie,wazne ze powinnien się zając:
      -powołaniem sądu i prokuratury apelacyjnej w Bydgoszczy,a co za tym idzie
      Oddziału IPN,Izby Komorniczej i Izby Notarialnej w Grodzie nad Brdą
      -przyśpieszeniem budowy północnej obwodnicy Bydgoszczy
      -przyśpieszeniem budowy drogi ekspresowej S-5
      -przekształceniem ATR w Uniwersytet Technologiczny
      -wzmocnieniem Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego
      -może warto też zablokować wejście w życie ustawy kompetencyjnej która część
      uprawnień wojewody przekazuje marszałkowi
      • Gość: maciej Re: Priorytety dla wojewody i parlamentarzystów IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.05, 20:26
        yaraz82 napisał:

> Nowy wojewoda nie ważne kto nim będzie,wazne ze powinnien się zając:
        > -powołaniem sądu i prokuratury apelacyjnej w Bydgoszczy,a co za tym idzie
        > Oddziału IPN,Izby Komorniczej i Izby Notarialnej w Grodzie nad Brdą
        > -przyśpieszeniem budowy północnej obwodnicy Bydgoszczy
        > -przyśpieszeniem budowy drogi ekspresowej S-5
        > -przekształceniem ATR w Uniwersytet Technologiczny
        > -wzmocnieniem Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego
        > -może warto też zablokować wejście w życie ustawy kompetencyjnej która część
        > uprawnień wojewody przekazuje marszałkowi
        >
        Kolega nie orientuje się w kompetencjach wojewody. Wszystkie wyżej napisane
        pragnienia odnośnie Bydgoszczy leżą w kompetencjach Sejmiku , w którym
        zasiadają także przedstawiciele Bydgoszczy.Nikt nie zablokuje ustawy
        kompetencyjnej , bo przecież o większą rolę samorządu chodziło w reformie
        administracyjnej.Za chwilę zmienią się wojewoda i marszałek , obaj powinni
        zgodnie zabiegać o rozwój województwa - sprawiedliwie dzieląc środki na Toruń i
        Bydgoszcz. Dlaczego uważasz , że ATR powinien przekształcić się w Uniwersytet
        Technologiczny a nie w Politechnikę , silną Politechnikę - takiej uczelni w
        kujawsko-pomorskim najbardziej brakuje.
        • yaraz82 Re: Priorytety dla wojewody i parlamentarzystów 01.10.05, 01:35
          Heh kolego.Tylko ze Prawo i Sprawiedliwość broniło pozycji wojewody,więc należy
          kontynuować tę politykę i zablokowac ustawę.
          Sejmik to może apelować by droga ekspresowa powstała i nic więcej.Takie decyzje
          zapadają w ministerstwie infrastruktury i GDDKiA.
        • yaraz82 Re: Priorytety dla wojewody i parlamentarzystów 01.10.05, 01:37
          A co do Uniwersytetu Technologicznego to na mocy nowej ustawy jest on ponad
          Politechnikami(jednostką wyższą,Politechnika jest nad Akademią)
          • Gość: realista Re: Priorytety dla wojewody i parlamentarzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 23:53
            Czy "skutecznej" coś się pomieszało ? Przecież to nie ma być ciemnogród.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka