sealiah 30.09.05, 20:17 Zapraszam na forum prywatne dotyczące TVP3 Bydgoszcz Opinie pozytywne i negatywne. Obraźliwe wątki będą usuwane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sealiah TVP3 Bydgoszcz 30.09.05, 23:26 Po trzech godz istnienia forum otrzymałem na skrzynkę tyle bluzgów że postanowiłem zamknąć forum prywatne. Nie warto się denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: TVP3 Bydgoszcz IP: 161.53.86.* 01.10.05, 21:23 każdy ma dupie darmozjadów z budżetówki..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FORDONIAK Re: TVP3 Bydgoszcz IP: *.chello.pl 02.10.05, 09:18 Przerażają mnie te wasze wypowiedzi,które w samym założeniu zakładają, aby komuś dokopać,i nieistotne czy te razy będą słuszne czy nie,ale liczą się siniaki!!!.Jest to przykre.Jeśli chodzi o meritum tematu to TV-3 O/w Bydgoszczy,jest w samym swoim założeniu TV regionalną ,natomiast aby to założenie wdrożyć w życie to powinien być spełniony zasadniczy warunek – wystarczająca ilość czasu antenowego ,aby móc zaprezentować na antenie czym żyje region,a tego praktycznie brak , a jeśli jest to tylko w szczątkowych rozmiarach.I teraz w tym momencie jeśli jest czasu antenowego tyle ile jest, to w dużej mierze decyduje o tym co pójdzie wydawca---,a z tym z kolei różnie bywa!!Np.-jeśli chodzi o Zbliżenia to w niektórych wydaniach jest wręcz przesyt informacji z Torunia –80% czasu Zbliżeń,a z kolei w innych wiadomościach jest na odwrót więcej z Bydgoszczy niż z Torunia.Ta kwestia powinna być szczególnie wyważona,wiadomo, z jakiego względu.Aby tego uniknąć jest pilna konieczność zwiększenia czasu antenowego ośrodków regionalnych,tak jak to miało miejsce lata wstecz,kiedy to telewizja regionalna była w pełni tego słowa znaczeniu.Transmitowane były na żywo ważne wydarzenia,czy to sportowe,czy kulturalne i inne,które to faktycznie przedstawiały region.I tak być powinno!!! Ale aby to zmienić to trzeba wywierać nacisk na KRRiT,jak i rade programową w Bydgoszczy i w Warszawie.Natomiast jest rzeczą normalną, aby w innych poza Bydgoszczą powstały mini redakcje,coś w rodzaju lotnego patrolu,aby wychwytywać ważne tematy z danego miasta i okolicy.które by spływały do centralnego ośrodka.Dziwię się, co niektórym, mieszkańcą Bydgoszczy jak i Torunia,którzy to pod przykrywką TV-3 regionalnej,drążą temat antagonizmów między obu miastami.Jest takie stare porzekadło –zgoda buduje,a niezgoda rujnuje!!.Jesteśmy chodżby przez położenie geograficzne zobligowani do współpracy i do zdrowej rywalizacji,bo w jedności siła.Jestem przekonany, że ten pogląd reprezentuje znakomita większąść Bydgoszczan i Torunian.Miłej niedzieli dla obu społeczności FORDONIAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos z Torunia Re: TVP3 kujawsko-pomorska IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.05, 16:21 Telewizja regionalna nie powinna mieć w nazwie Bydgoszcz czy Toruń a kujawsko- pomorska. Główna siedziba oddziału jest w Bydgoszczy a redakcje z łączami powinny być nie tylko w Toruniu ale także w Grudziądzu , Włocławku i Inowrocławiu. Co do programu to powinien być bardziej integrujący województwo a nie jak teraz redaktorzy bydgoscy starają sie udowodnić jakie ich miasto jest ważne i wielkie.Mieszkamy w różnych miastach ale w jednym województwie i właśnie to co nas łączy powinna TVP3kujawsko-pomorska pokazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg3 Re: TVP3 kujawsko-pomorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:23 brawo! ja myślę wręcz identycznie, ale sądzę że osiągnięcie tego jest trudne, mentalność tej stacji, jej pyszałkowatość dalece nie dorosła do roli jaką pełnić powinna. Wygląda na to, że lokalizacja tej stacji nie jest dobrym pomysłem, raczej lepsza byłaby kulturalna stolica regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
pyszczek111 Re: TVP3 kujawsko-pomorska 02.10.05, 00:34 > lepsza byłaby kulturalna stolica regionu. Alez przeciez jest w niej? Dwie narodowe instytucje kulturalne uzasadniaja ten tytul. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg3 Re: TVP3 kujawsko-pomorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:55 obawiam się że to za mało.... brakuje wrażliwości na innych, obiektywizmu, sprawiedliwości itd. Twoja argumentacja jest w stylu - mam tytuł doktora więc jestem mądrzejszy...... Odpowiedz Link Zgłoś
pyszczek111 Re: TVP3 kujawsko-pomorska 02.10.05, 01:20 > Twoja argumen > tacja jest w stylu - mam tytuł doktora więc jestem mądrzejszy...... Nie bardzo wiem o czym piszesz? Czyzby Twoja argumentacja byla "doktorska" a moja nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg3 Re: TVP3 kujawsko-pomorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 01:28 nie- chodzi tylko o to, że instytucje narodowe to świetna wiadomość - ale mają się nijak do poziomu TVP3 Odpowiedz Link Zgłoś
pyszczek111 Re: TVP3 kujawsko-pomorska 02.10.05, 02:15 > nie- chodzi tylko o to, że instytucje narodowe to świetna wiadomość - ale mają > się nijak do poziomu TVP3 Zgadza sie, tylko poziom wyznaczaja ludzie a nie miejsce. Wiec jezeli chcesz dyskutowac, dyskutuj a nie plec o "kulturalnych stolicach". :) Odpowiedz Link Zgłoś