Gość: fan profesora L.K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 20:56 PROF.LECH KACZYŃSKI PREZYDENTEM !!! SILNY PREZYDENT UCZCIWA POLSKA www.lechkaczynski.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antykaczor Re: Lech Kaczyński wystąpił w "Adrii" IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.10.05, 20:58 tylko tusk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Lech Kaczyński wystąpił w "Adrii" IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 21:09 Masz racje tylko Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: them Re: Lech Kaczyński wystąpił w "Adrii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 21:11 Taa, słyszałem, że do Adrii przyjeżdzaja różne kabarety, wiec nic dziwnego ze i Kaczyński miał tam swój występ. Najlepszy jest w monologach, tak fajnie i zabawnie udaje męza stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 LECH KACZYŃSKI PREZYDENT IV RP 02.10.05, 21:37 LECH KACZYŃSKI TO NAJKOMPETENTNIEJSZY Z KANDYDATÓW bardzo fajna ta nowa reklamówka Lech Kaczyński prezydent IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Re: LECH KACZYŃSKI PREZYDENT IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 21:39 Autor: itacare W Warszawie w ratusza krzaczkach Mieszkała Kaczka Bliźniaczka Co cały dzień na wyścigi Robiła z bratem intrygi Zamiast się miastem zajmować Kochała siebie promować I by pokazać jak działa Muzea wciąż otwierała Pomawiać innych lubiła Sprytnie to z bratem czyniła Wciąż ponoć gdzieś coś słyszała Tak w mediach się zaklinała Wściekli się ludzie okropnie Niech intrygantkę gęś kopnie Poszli w paradzie z plakatem Kaczko, gej jest twoim bratem Nad Polską się chmury zbierają Już ludzie po kątach gadają Premierem ma być jedna Kaczka A prezydentem Bliźniaczka Broń Boże nas przed widmem kaczym Cokolwiek w tym kraju to znaczy Niech lepiej historia starannie Upiecze te Kaczki w brytfannie Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: LECH KACZYŃSKI PREZYDENT IV RP 02.10.05, 21:43 Lech Kaczyński Honorowy Prezes PiS. Urodził się w 1949 r. w Warszawie, w rodzinie o tradycjach patriotycznych. Do dzisiaj żyjąca mama służyła w Szarych Szeregach, ojciec był żołnierzem Armii Krajowej. Studiował prawo na Uniwersytecie Warszawskim. W 1971 roku przeniósł się do Sopotu, by podjąć pracę naukową na Uniwersytecie Gdańskim. Tam też poznał swoją przyszłą żonę Marię. Doktorat z prawa pracy obronił w 1980 r. a habilitację 10 lat później. Wyjątkowo wcześnie stał się osobą publiczną. Drogę, która zaprowadziła go do polityki, Lech Kaczyński rozpoczął od działalności w antykomunistycznej opozycji. W 1977 roku podjął współpracę z Biurem Interwencji Komitetu Obrony Robotników. Rok później związał się z Wolnymi Związkami Zawodowymi. W Sierpniu ‘80 został doradcą gdańskiego Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego. Był delegatem na I Krajowy Zjazd „Solidarności”. Internowany w stanie wojennym. Po uwolnieniu powrócił do działalności związkowej. W miarę upływu czasu odgrywał w „Solidarności” coraz większą rolę. W 1990 r. został I wiceprzewodniczącym Związku. Kiedy Lech Wałęsa przeszedł do wielkiej polityki, współkierował „Solidarnością”. W grudniu 1988 r. został członkiem Komitetu Obywatelskiego przy Lechu Wałęsie. Brał udział w obradach okrągłego stołu w zespole do spraw pluralizmu związkowego. W wyborach czerwcowych 1989 r. wybrany na senatora a dwa lata później na posła, tym razem z listy Porozumienia Obywatelskiego Centrum. W 1991 roku został na kilka miesięcy szefem Biura Bezpieczeństwa Narodowego w Kancelarii Prezydenta. W roku 1992 wybrany prezesem Najwyższej Izby Kontroli (NIK). Funkcje tę piastował do 1995 roku. W czerwcu 2000 roku Lech Kaczyński został ministrem sprawiedliwości w gabinecie Jerzego Buzka. Objąwszy resort energicznie przystąpił do zerwania z obowiązującą w Polsce od lat liberalną polityką karną. Szybko stał się najbardziej popularnym członkiem rządu. W kwietniu 2001 r. stanął na czele Komitetu Krajowego „Prawo i Sprawiedliwość”. Na wiosnę 2001 roku wybrany prezesem PiS. Po wrześniowych wyborach wraca do Sejmu. Jesienią 2002 r. bezdyskusyjnie wygrywa wybory na prezydenta Warszawy. Rządy w stolicy rozpoczął pod hasłami zlikwidowania pasożytujących na mieście układów korupcyjnych, tzw. „układu warszawskiego” oraz przywrócenia ładu i porządku. Słowa dotrzymał. W marcu 2005 roku oficjalnie ogłosił zamiar kandydowania w wyborach prezydenckich. Żona Lecha Kaczyńskiego – Maria – jest z zawodu ekonomistką. Stanowią zgodną rodzinę wraz z córką Martą i jej mężem Piotrem. W 2003 roku Maria i Lech Kaczyńscy zostali dziadkami – mają wnuczkę Ewę. Lech Kaczyński z małżonką znani są z ogromnej sympatii, jaką darzą zwierzęta. Przygarnęli kota ze schroniska na Paluchu. Ma na imię Rudolf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: us Re: LECH KACZYŃSKI PREZYDENT IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 21:50 CV-ka, no tak, może być..., dziękujemy, że się pan fatygował, proszę czekać, zadzwonimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiechu Re: Lech Kaczyński wystąpił w "Adrii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 21:49 Mam wątpliwości, czy tak będzie jeśli Kaczyński zostanie prezydentem. Cały czas mam przed oczami aferę Telegrafu i parę innych. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: Lech Kaczyński wystąpił w "Adrii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 22:09 Kaczyński powinien zostac prezydentem.Tylko on zrobi porządek z aferzystami i bandytami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: it Re: Lech Kaczyński wystąpił w "Adrii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 22:19 Juras, czyżbys sadził, że Lech "spieprzaj dziadu" Kaczyński aspiruje do godności szeryfa naszego miasteczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: Lech Kaczyński wystąpił w "Adrii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 22:28 Czemu boicie sie Kaczynskiego?Czy macie cos na sumieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon w GW larum graja dla tuska!/kurski,gadomski,pieron 02.10.05, 22:40 na naszych oczach po raz kolejny gw przeistacza sie w bolszewicka agitke. A chcialoby by sie zapytac gdziez wasz obiektywizm , bezstronnosc? Ale te walory, przymioty sa tak samo pasuja do gw jak teza ze min. jaruga jest przyjacielem dzieci poczetych a jeszcze nienarodzonych!!Do zgodnego choru antykaczynskiego brakuje tylko adama michnika, ale wielki rozowo/czerwony tenor-mentor tuska ma jeszcze czas, zapewne wysmazy niezle pismidelko z przypisami / jak to ladnie wyszlo PIS- przypis!!/i bibliografia na kilka stron!GW przyszedl z pomoca tez niezastapiony w takich poprawnych sytuacjach bp Pieronek a jakze!Kogoz to jeszcze uslyszymy poprzez gw? salon rozowo czerwony coraz bardziej przerazony! ale mozliwosci ma nieograniczone; gw, tvn, Cale szczescie dla kaczynskiego lecha ze w dziecinstwie nie pobil sie szpadelkiem z rowiesniczka w piaskownicy na pieknym zoliborz!, choc kto wie czy nie... siusial z bratem w krzakach, a i to da sie udowodnic, wszak michnik ma nadal niezle kontakty z generalem honoru kiszczakiem a a i jaruzel poprzez byle wsw z gen. Bula tez co nie co moze podrzuci....a wiec NA LAMACH GW moze byc jeszcze tak jak w wierszu j. prevert ...TOUS DERRIEUR ET LUI DEVAANT... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: us Re: w GW larum graja dla tuska!/kurski,gadomski,p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 22:44 Napisz coś od siebie, to ci odpowiem, a nie wklejaj tu, gdzie sie da. tego jednego "dyżurnego" posta. Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon niedoceniasz mnie, ja nie konczylem wsp jak gruszk 02.10.05, 22:49 nie konczylem uczelni tej samej co wasi wielcy poslowie;gruszka, wenderlich.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: it Re: niedoceniasz mnie, ja nie konczylem wsp jak g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 23:09 Nawet jakbyś skończył Harward to, jak widać po twoich wypocinach, zmarmowałeś jedynie czas i pieniadze. A Gruszką i Wunderlichem to ja straszę dzieci, jak są niegrzeczne, wiec trafiłeś jak kula w płot. Przenikliwość - tego się nie nauczysz...daj sobie siana i idź spac. Odpowiedz Link Zgłoś
ryyys Znowu początek ! 03.10.05, 08:14 Może by tak, panowie Polacy, choć raz coś zrobić porządnie, do końca? Czy to może niegodne naszej inwencji? Przecież interesują nas tylko rzeczy niezwykłe a nie codzienność. Proponuję: poprawmy to, co naprawy wymaga, i nie zaczynajmy po raz któryś wszystkiego od nowa. Od nowa, to trzeba budować autostrady, ale to mało nośne hasło, nie ndaje się na sztandary. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Znowu początek ! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.10.05, 08:44 Tego się najmilszy poprawic nie da !!! To trzeba, niczym, stajnie Augiasza oczyścicć do końca!!!!! Przy okazji - czego Wyborcza sie tak obawia?Przecież w IV RP będą sadzac tylko złodziei. Uczciwym nic nie grozi! Wiec czemu tak trzęsie portkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padre13 Re: Lech Kaczyński wystąpił w "Adrii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 10:32 Kaczyński - nareszcie prawica dostałaby pełną szansę a my przynajmniej na pszyszłość wiedzielibyśby CZEGO CHCEMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe Re: Lech Kaczyński wystąpił w "Adrii" IP: *.man.bydgoszcz.pl 03.10.05, 11:34 ciekawe czego szukal na tym spotkaniu PAn Mikolajczak. Asystent poslanki Piotrowskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip a co z Rydzykiem tez go rozliczą??? IP: 212.122.214.* 03.10.05, 22:20 ogladałem program z Rydzykiem Tadeuszem (biznesmenem) nie chyba ksiedzem jestem ciekaw czy Kaczynski jego tez rozliczy za to wszystko i sprawdzi gdzie sa te pieniadze i czemu niekompetetni ludzie ucza dziennikarstwa i wogóle jezeli TAK to jest moim prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: a co z Rydzykiem tez go rozliczą??? IP: *.net / 213.17.254.* 04.10.05, 14:31 A czemu komuchy na ten temat milczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanlecha Re: a co z Rydzykiem tez go rozliczą??? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.10.05, 16:47 Pragnę Ci zwrócić uprzejmie uwagę na to że to Rydzyk popiera Kaczyńskiego a nie odwrotnie. Głosuj więc bez obaw na Kaczyńskiego. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do fanlecha Re: a co z Rydzykiem tez go rozliczą??? IP: 212.122.214.* 04.10.05, 21:08 jezeli tak uwazasz to oki ale nie podoba mi sie to milczenie ze strony kaczorka naszego i ze sie od tego stanowczo nie odcina rozumie wybory i stracilby głosy ale jak sie kur.... nie zabierze za niego to ja niewiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdeq Re: Lech Kaczyński wystąpił w "Adrii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 18:14 byłem, widziałem i musze powiedziec,ze jestem pod wrazeniem . bardzo fajnie to bylo zorganizowane, a to co mowil sam Kaczyński było przekonujace i mądre :) ja głosuję na Lecha Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś