Gość: Mateo IP: *.dostep.pl 16.09.02, 23:15 no właśnie....jaka jest wasza ulubiona dzielnica ? a na jakiej wolelibyście się nie pokazywać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LilSnæke Re: wasza ulubiona dzielnica IP: *.dostep.pl 17.09.02, 12:10 Bardzo lubie Bielawy i okolice al. Ossolinskich. Nie lubieÆ Fordon, Blonie, Szwederowo, Kapusciska, Bocianowo Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Re: wasza ulubiona dzielnica 17.09.02, 12:29 Ekstraklasa bydgoskich dzielnic to,według mnie: 1. Bielawy 2. Piaski 3. Fordon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fore Re: wasza ulubiona dzielnica IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.09.02, 12:33 1. Ulubiona: Szwederowo, Środmieście:))) 2. Nie lubię : Fordon, Kapuściska. 3. Reszta: stosunek obojętny. Raczej poszczególne ulice/budynki/skwery itp lubię bądź nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Re: wasza ulubiona dzielnica 17.09.02, 12:48 Naprawdę nie lubicie Fordonu? To już drugi głos dezaprobaty na cztery. Dzięki Niemu Bydgoszcz leży nad Wisłą, w elitarnym gronie Krakowa i Warszawy. Gdzie się podziali fordońscy patrioci? Pamiętam jeszcze wzruszający wątek o urokach tej dzielnicy na Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: wasza ulubiona dzielnica IP: *.TELE.NET 20.09.02, 20:49 Uwielbiam Szwederowo,tam sie wychowalam,pokonczylam szkoly, poznalam meza i w pszyszlosci kochanka i czasami o ile jest to mozliwe zawsze odwiedzam stare smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe_bydg Re: wasza ulubiona dzielnica 17.09.02, 14:41 Lubię:1/ Bielawy- al. Ossolińskich, Sielanka, Kopernika i okolice aż do teatru; 2/Osiedle Leśne 3/ Wyżyny- okolice skarpy Zdecydowanie nie podoba mi się tzw. "Londynek"-( Pomorska, Kościuszki, Kaszubska, Chocimska i okolice) oraz niestety Fordon- głównie ze względu na brak zieleni, te marne laski, skwerki to za mało. Sorry, mieszkańcy Fordonu, to w końcu nie Wasza wina. Odpowiedz Link Zgłoś
lisiczkaa Re: wasza ulubiona dzielnica 17.09.02, 22:04 zoe_bydg napisała: > Lubię:1/ Bielawy- al. Ossolińskich, Sielanka, Kopernika i okolice aż do teatru; > 2/Osiedle Leśne > > Zdecydowanie nie podoba mi się tzw. "Londynek"-( Pomorska, Kościuszki, > Kaszubska, Chocimska i okolice) oraz niestety Fordon- głównie ze względu na > brak zieleni, te marne laski, skwerki to za mało. > Sorry, mieszkańcy Fordonu, to w końcu nie Wasza wina. (W sumie podoba mi się Przylecie. Z pewnych względów - mam do niego sentyment ;) Zoe, z tym absolutnie się zgadzam ;) Poza tym na "tak" dorzucam jeszcze Bartodzieje, na których się wychowałam i przezyłam hmmm chyba najpiekniejsze chwile swojego dotychczasowego życia. Co jeszcze? Lubię również Skrzetusko, ale chyba najbardziej odpowiada mi klimat Leśnego. Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
zoe_bydg Re: wasza ulubiona dzielnica- 17.09.02, 22:46 do Lisiczki- Skrzetusko też lubię, ze względów sentymentalnych :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: wasza ulubiona dzielnica IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 17.09.02, 21:08 Lubię Fordon ze względu na: - piękne tereny spacerowe - fordońskie wzgórza - dużo przestrzeni, czego brakuje na innych osiedlach B. - cisza i czystsze powietrze - bliskość Wisły Odpowiedz Link Zgłoś
lukins Re: wasza ulubiona dzielnica 17.09.02, 21:59 Fordon - nie - brak jakiegoś ducha, chyba, że myślimy o duchu blokowiska. Dresiarze, przestępczość (wiem, wiem, gdzie indziej też jest, ale anonimowy tłum fordoniaków chyba wzmaga to zjawisko) Bardzo tak - okolice ul. Asnyka (aż wstyd, że nie kojarzę nazwy - Sielanka?) No i nie chciałbym się pokazywać na dzielnicy u "polonusa"... ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lisiczkaa Re: wasza ulubiona dzielnica 17.09.02, 22:54 Lukins, na Sielance jest Pałac Ślubów !!! Nie mów, ze nie kojarzysz ;) Zoe, chyba mamy wiele wspólnego ;) Na Żmudzkiej mieszkałam od najmłodszych lat, potem do niedawna na Skłodowskiej. Eh ... Co kilka dni organizuję sobie podróże sentymentalne do tamtych miejsc ... ;) Taka już ze mnie sentymentalna lisiczkaa ;) Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
antek1 Re: wasza ulubiona dzielnica 19.09.02, 16:39 Wola Wilanów Mokotów Żoliborz Ursus Nie lubię : Ursynowa, Bemowa, Tarchomina Pozdrowienia PS. Pytanie wątku nie określało miasta :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARS Re: wasza ulubiona dzielnica IP: 212.244.196.* 19.09.02, 16:52 Coś mi się wydaje, że jesteś na bydgoskim forum, no więc raczej to nie chodzi o dzielnice W-wy, ale może się czepiam. Ja lubię Fordon - od Przylesia poprzez Bohaterów, Szybowników i dalej i tylko tę stronę Fordonu oraz Błonie, ale właściwie to lasy na Błoniu. Nie lubię klimatów ul. Pomorskiej i okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *#06* Miedzyń IP: 212.122.212.* 27.10.02, 10:01 Najlepszy jest Miedzyń. A Szwederowo ?! Radze nie zwiedzać, bo wałęsa się tam na ulicy dużo dresiarzy i żulów. To jest najniebezpieczniejsza dzielnica Bydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bromberg Re: Miedzyń IP: *.hipernet.ras.pl 12.04.03, 00:04 Skąd ja to znam :p Zgadzam się z oby dwiema kwestiami. Same dresiarstwo i żulionerstwo. Miedzyń Pany !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukins Re: wasza ulubiona dzielnica 20.09.02, 20:22 Tak, tak, Pałac Ślubów - brrrrr... mieści się (czy mieścił - bo któryś mieli zlikwidować) na ul. Sielanka, ale czy to osiedle to także nazywa się Sielanka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: wasza ulubiona dzielnica IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 19:09 miedzyn ok a Londynek bardzo lubie.. podobaja mi sie ulice zwlaszcza wieczorami, maja oswietlenie, ktorego nie zauwazylam w innej czesci miasta.. lampy sa zawieszone nad jezdnia.. fajnie sie czuje.. jak w tunelu/korytarzu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: back off Re: wasza ulubiona dzielnica IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 21:27 TAAAAK macie rację :) A ja niecierpię Bydgoszczy. Kocham Norwegię. Kocham ta czystość, koolturę, spokuj, dobrobyt i uprzejmość. To wszystko czego u NAS nie ma. Miłego dnia. Stasiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corel Re: stary FORDON IP: 203.212.144.* 08.11.02, 03:03 przykro stwierdzic :( Byda brzydka szara brudna Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: wasza ulubiona dzielnica 06.04.03, 02:37 dziekuje #kasiu stary miedzynianin czy tez miedzyniak :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: wasza ulubiona dzielnica IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 11:11 Wzgórze Wolności, Bielawki, Stare Miasto (też taka "dzielnica") pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: wasza ulubiona dzielnica 06.04.03, 11:16 a mowilem ze napewno z centrum jestes. tak wiec nie zrozumiesz ludzi mieszkajaxcych na obrzerzach pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: wasza ulubiona dzielnica IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 11:38 ivica napisał: > a mowilem ze napewno z centrum jestes. tak wiec nie zrozumiesz ludzi mieszkajax > cych na obrzerzach > > pzdr. Ale tych ludzi proporcjonalnie nie jest dużo. W jednym dużym bloku na Bartodziejach mieszka więcej ludzi niż w powłowie np. Jarów. Pewny oczywiście nie jestem. Nie ma danych:((( Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: wasza ulubiona dzielnica 06.04.03, 11:43 w kazdym raze sprawa dotycz ok 20 procent populacji a nie 3-4% :))) Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: wasza ulubiona dzielnica 10.04.03, 09:36 tia.. patrotyzm lokalny każe mi tu wymienic wzg wolnosci najbardziej jednak lubie os lesne chyba no i takie miejsca, w ktorych jeszczenie bylam a jestem pierwszy raz i sa ladne sa jeszcze takie w bydzi, mimo ze mieszkam tu juz 23 lata ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: wasza ulubiona dzielnica IP: *.awacom.pl 11.04.03, 20:40 NAjlepszą dzielnicą Bydzi jest Toruń i Górzyskowo... najgorzą Fordon... cze pozdr ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: wasza ulubiona dzielnica 11.04.03, 20:42 Gość portalu: zonc napisał(a): > NAjlepszą dzielnicą Bydzi jest Toruń i Górzyskowo... najgorzą Fordon... > > > cze pozdr ;-) - Fordon ? :))) stary czy nowy masz na mysli ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: wasza ulubiona dzielnica IP: *.awacom.pl 11.04.03, 21:41 Stary Fordon to urocze miasto w innym mieście... a nowy to architektoniczny bóbel.. ale już lepiej... cze pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: wasza ulubiona dzielnica 11.04.03, 21:45 Gość portalu: zonc napisał(a): > Stary Fordon to urocze miasto w innym mieście... - ;))))))))))))) Pieknie to napisales. > a nowy to architektoniczny bóbel.. ale już lepiej... - to prawda,ze bubel,budowano " na lapu capu " ta "sypialnie " > cze pozdr... - pzdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: wasza ulubiona dzielnica IP: *.awacom.pl 11.04.03, 21:56 Bo tak mi sie Stary Fordon kojarzy.. a nowy to blok, blok, blok, market, blok, blok, market, blok, blok, poczta, market, blok, blok, ....bleeeee cze pozdr PS. CZemu na maile nie odpowiadasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: wasza ulubiona dzielnica 11.04.03, 22:12 Gość portalu: zonc napisał(a): > Bo tak mi sie Stary Fordon kojarzy.. a nowy to blok, blok, blok, market, > blok, blok, market, blok, blok, poczta, market, blok, blok, ....bleeeee - kiedys juz proponowalem,aby w Nowym Fordonie zbudowac centrum osiedla z porzadnym Rynkiem ( nie handlowym ).Rynek,czyli Plac- gdzie powinna byc piekna fontanna i figurka. Stalyby lawki wsrod pieknych alejek ( wieczorem oswietlonych ). Mlode matki przychodzilyby sobie z malymi dziecmi posiedziec. Na laweczkach spotykali by sie emeryci ub mlodziez.Kwiaciarnie male,lody latem i napoje chlodzac itd. itd. Centrum osiedla - to PLAC i to taki- dzie mozna sie fotgrafowac :) Tego nie ma tam- bloki ,bloki i bloki. > cze pozdr - pozdr. > > PS. CZemu na maile nie odpowiadasz??? - mam skasowana cala poczte w kompie oraz wszystkie adresy. Komputer jest "czysty ", rowniez strona "chomika " jest chwilowo pusta ( sprawdz www.chomik.kip.pl to dlatego nigdzie nie odpowiadalem,bo wszystkie dotychczasowe korespondencje zostaly skasowane. Odpowiedz Link Zgłoś