kubok 12.10.05, 19:33 Koszmarna ta buda. Widzialem jak byla stawiana. Myslalem ze bedzie to czyms oblozone. Ech szkoda gadac. Panie architecie miejski co pan na to?? Przeciez kolorowe parasole na Starym Rynku to nic w porownaniu z tym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomas Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: 82.146.225.* 12.10.05, 20:05 OHYDCTWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciu Nie tak zle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:41 Nie wyglada az tak zle, widze raczej ze klienci sa zadowoleni - pewnie wkrotce wlasciciel ja wymaluje. A trzeba sie cieszyc, ze ktos ma prace, a my ladne kwiaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simon Re: Nie tak zle IP: 193.19.104.* 13.10.05, 13:38 Akurat wymaluje, a tym bardziej wkrótce, buahahahaha! Przecież chyba z miesiąc albo i więcej ta paskudna skrzynia stała na rondzie pusta i niewykończona w środku. Już wtedy było dość czasu, żeby odpowiednie służby (architekt/plastyk miejski) na to zareagowały! A tu nic! Prasa też mogła to wcześniej zauważyć i wytknąć. Dombrowicz chciał przeganiać kwiaciarki ze Starego Rynku, a ten potworek mu nie przeszkadza???!!! Oczywiście, wiem, że rondo nie jest perełką architektoniczną jak Rynek, ale ta kwiaciarnia uwłacza nawet temu otoczeniu. Nie można pozwolić na stawianie szopy ze sklejki w sercu 400-tysięcznego miasta, walczącego o miano metropolii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Kwiacirnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:33 Jest to BRZYDKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzeczony pięknem Jaki śliczny prowincjonalny domek ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:49 a co Bydgoszcz ma być gorsza od Trzemeszna na przykład czy Wąchocka Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów 12.10.05, 21:22 zlikwidować, albo przenieśc do badziewie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:53 ..wcale nie jest taka zła ... ciekawy pomysła.... lepiej rozejrzyj sie dookoła .. jaki syf wkoło i jak wygladaja budy tzw małej gastronomii ..... tego badziebia nikt nie widzi ... przywyklismy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: Kwiaciarnia zohydza rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:56 Potwierdzam opinią moich koleżanek,kolegów i swoją.Tak brzydkiej budy dawno nie widziałam!Kto pozwolił na postawienie tego koszmarnego pudła?Przecież to centralne rondo i centrum miasta.Brzydactwo rodem z PRL.Oby jak najszybciej znikło z ronda.Przecież obok stawia się mam nadzieję ładne,zadaszone szkłem wiaty do przejścia podziemnego przez Rondo Jagiellonow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzicho a te oblepione kioski i wiaty na przystankach? IP: 82.146.247.* 12.10.05, 22:01 To dopiero brzydota, jak sie stoi na przystanu to nie widac ale z ulicy szpeci strasznie. A co do budy z kwiatami, Tam nie powinno nic stać, ani buda, ani reklama jakiejs uczelni, anie te czerwone pudelka przeciez to teren bezposrednio przed UKW, sama trawa wystarczy i jakas ladna marmurowa fontanienka. Ze tez wladze UKW toleruja cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ht a to nie szopa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:11 Widząc budowaną szopę sądziłem,że to jakiś magazyn lub coś w tym rodzaju dla ekipy remontującej rondo. A kto pozwolił na postawienie takiego koszmarka? Autor, autor; może się ujawni. Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: a to nie szopa? 13.10.05, 09:20 dokladnie takie samo wrazenie odnioslem! myslalem e to nbudka d;la remontujacych rondo! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimaus Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 07:36 Bryła kwiaciarni zachowuje kanony architektury i czysty styl. Modernistyczne kształty juz dawno nie gościły na bydgoskich ulicach, stąd dziwne reakcje nieprzyzwyczajonych przechodniów. Można się spierać co do wykończenia powierzchni - czy to nie zbyt odważne rozwiązanie, ale generalnie obiekt wyróżnia się na tle innych koszmarnych plastikowych kiosków i tandetnej małej architektury. Dziwią mnie niektóre tak radykalne opinie, bo świadczą one o wyjątkowej niewiedzy i braku obycia ze stylami współczesnej architektury. Jednak nikogo nie winię za to, poza władzami miasta, które uporczywie przez ostatnie kilkanaście lub więcej lat skutecznie spychają bydgoską architekturę na rubieża, a wręcz daleką prowincję. Może ten mały obiekt zacznie coś zmieniać w naszym krajobrazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 08:38 zajebisty przyklad malej architektury. moze rzeczywiscie nie siedzi za mocno w tym miejscu, w parku,wsrod drzew byloby jej lepiej. ale takich eksperymentow na zachodzie sie nie boja. a u nas prosze: koszmarek,ohyda :) ech mamy cokolwiek ograniczone spoleczenstwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 08:41 ciekawe ze czerwone plastikowe budki poldi nikogo nie draznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.zebyd.com.pl 13.10.05, 09:16 Nie sil się gościu na opinię mogącą przytłoczyć maluczkich. Ten barakowóz pasuje jak róża do kożucha, z tym, że nijak ma się piękno róży do koszmarka w centrum stołecznego miasta wojewódzkiego. Eksperymentować można w Koziej Wólce. Widziałem na jednej z podbydgoskich wsi taki barak , a nad nim napis supermarket. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:52 Gość portalu: Zbychu napisał(a): > Nie sil się gościu na opinię mogącą przytłoczyć maluczkich. Ten barakowóz > pasuje jak róża do kożucha, z tym, że nijak ma się piękno róży do koszmarka w > centrum stołecznego miasta wojewódzkiego. Eksperymentować można w Koziej Wólce. > Widziałem na jednej z podbydgoskich wsi taki barak , a nad nim napis > supermarket. Zbychuniu,alez jestes w glebokim bledzie.taka np plastikowa palma stoi na rondzie w warszawie a nie w koziej wolce. zgadnij dlaczego? swoja droga rozumiem ze wyglad ronda jagiellonow wzbudza twoj zachwyt? dziwne bo przyjezdni-gdyby nie tramwaje-sadza ze to centrum 50 tys miasta. wszystkie budynki na rondzie to rozpacz, jakis blok z lat 60-tych, centrum poczty jak hotel robotniczy oblozony marmurem,bank pocztowy -zenada. jak koziej wolce wlasnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.zebyd.com.pl 13.10.05, 08:46 To nie wina właściciela "Budy", że ją postawił. Pociągnąć do odpowiedzialności tych, którzy wydali zgodę na jej postawienie. Stanowczo pozbawić ich prawa do decydowania o estetyce miasta. Byłem w ubiegłym tygodniu w Sztokholmie - tam istnieje społeczna kilkuosobowa rada ds.upiększania i estetyki miasta, pozytywne efekty jej działania widać na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byzydura Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.tvgawex.pl 13.10.05, 09:00 jak dla mnie dzięki tzw. "budzie" rondo wygląda lepiej, poniewaz zwraca się bardziej na nią uwage niz budki małej gastronomi. czemu jakos zapach i wygląd tamtych budek nie szpeci, a calkiem milo wyglądająca kwiaciarnia (szczegolnie gdy patrz sie od frontu) powinna zniknąc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:07 tak sobie mysle ze ta budka nie przypadla do gustu niedouczonemu w sprawach sztuki dziennikarzynie i postanowil sobie zrobic temat zadajac ludziom pytanie: czy nie sadzi pan/pani ze to ohyda? babcia fela,stryjek heniek co podstawowki nie skonczyli powiedzieli ze ohyda i temat sie kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaka Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:11 rewelacyjny przyklad wspolczesnej architektury malego obiektu. Zyczylabym sobie wiecej takich milych akcentow w miescie. Jestem zszokowana reakcja bydgoskiego spoleczenstwa. W pelni zgadzam sie z opinia mikimausa - bydgoszczanie widocznie nie wyrosli z zascianka. Szkoda wielka tylko, ze tak opiniotworcza instytucja jaka jest bydgoska wyborcza nie "czuje bluesa". Odpowiedz Link Zgłoś
carton Bez przesady 13.10.05, 09:20 Bez przesady, bo jeszcze chwila i okaże się, że to dzieło sztuki architektonicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydgoszczanka Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:22 Mikimaus i taaka chyba jesteście po studiach architektami.Podobne brzydactwo postawcie u siebie w Koziej Wólce.Tylko ktoś niedowidzący może widzieć piękno w tej budzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:34 Gość portalu: Bydgoszczanka napisał(a): > Mikimaus i taaka chyba jesteście po studiach architektami.Podobne brzydactwo > postawcie u siebie w Koziej Wólce.Tylko ktoś niedowidzący może widzieć piękno w > > tej budzie!!! a ty najwyrazniej jestes tokarzem i masz w ogrodku krasnale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Czy w B-czy nic nie moze byc łądne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:28 Czy w B-czy nic nie moze byc łądne? Jak sa kwiaciarki - wywalaja! A taka bude zostawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanka Re: Czy w B-czy nic nie moze byc łądne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:24 Zmien władze - mniej kotrupcji, wiecej dbania o miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Czy w B-czy nic nie moze byc łądne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:22 A teraz jest tak duzo korupcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komer Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: 83.238.70.* 13.10.05, 09:31 Sprawa jest prosta, buda nie jest zła, ale stoi w złym miejsu, jest za duża na to miejsce i ma rurę. Na maxa tam nie pasuje, choć przyznaje pomysł na kwiaciarnię dobry, może gdyby była mniejsza? Jak to się mówi w moim zawodzie: ona tam "nie siedzi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaka Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:33 proponuje pojezdzic jednak troche po swiecie. Mamy nowe polaczenia lotnicze- bedzie i szybko i tanio. A pietnowac proponuje zmore bydgoskich osiegli - czyli kolorystyke elewacji projektowana przez pania wiesie z sekretariatu. Wiezowce malowane w sloneczka czy pseudo-witrazyki w oknach klatek schodowych nikogo nie raza. I to jest moim zdaniem slepota. Odpowiedz Link Zgłoś
carton Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów 13.10.05, 09:35 Gość portalu: taaka napisał(a): (...) > kolorystyke elewacji projektowana przez pania wiesie z sekretariatu. > Wiezowce malowane w sloneczka czy pseudo-witrazyki w oknach klatek schodowych > nikogo nie raza. Uwierz, że rażą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:38 brawo! dokladnie. ludziska maja jakies straszliwe kompleksy po komunie kiedy bylo wszystko szare.nawet wiezowiec UW mial byc w kolorki, jakos nikt nie uwaza dzis koloru bialego za kolor. wszedzie majtkowe rozyki i kolorami ktore akurat zostaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:00 a gdyby postawic na rondzie jagiellonow taka krowke to pewnie z widlami by ruszyli :-) creator.blox.pl/html/1310721,262146,13.html;jsessionid=641B07AEEE1DE29AA839BFA3105D6FC5.tomcat2?408085 a tu macie palme,tylko nie dostancie zawalu,ta kwiaciarenka to pikus przy palmie: creator.blox.pl/html/1310721,262146,13.html;jsessionid=641B07AEEE1DE29AA839BFA3105D6FC5.tomcat2?345399 Odpowiedz Link Zgłoś
carton Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów 13.10.05, 10:05 Ale się podniecasz tą kwiaciarnią - nie przesadzaj. Ewentualnie załóż KOKa - Komitet Obrony Kwiaciarni* ;) *perła architektury, nie doceniana przez motłoch ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex TA KWIACIARNIA TO KOSZMAR!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:24 Kiedy stawiano tę budę sądziłem,że to jakiś barak dla pracowników zajmujących sie robotami na rondzie, ale kiedy okazało sie ,że to ma być stały element architektury centrum naszego miasta jestem totalnie zszokowany. PROSZĘ, BŁAGAM, NALEGAM, ŻĄDAM : U S U Ń C I E TO SZKARADZTWO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:45 carton napisał: > Ale się podniecasz tą kwiaciarnią - nie przesadzaj. > Ewentualnie załóż KOKa - Komitet Obrony Kwiaciarni* ;) > > *perła architektury, nie doceniana przez motłoch ;) 1.jesli to do mnie to spiesze wyjasnic ze ja drwie. od drwiny do podniety jest daleka droga. 2.to mowisz ze kwiaciarni trzeba bedzie bronic bo chopy rusza z kosami na bezboznika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majack Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 21:49 Ciekawa dyskusja. Kwiaciarni nie widziałem - jutro nadrobię zaległości. Ale ta dyskusja przypomina mi o kontrowersjach dotyczących pewnej wieży. Dawno temu to było, no i misteczko troszku większe (Paryż) a i wieża znaczniejszych rozmiarów. Czyżby zawitało do nas nowe? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majack Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 08:34 byłem..., zobaczyłem..., ... powaliła mnie na kolana ... ZDECYDOWANIE SZPETNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja też Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 16:13 Teraz tą szpetotę chcą upiększyć przez pomalowanie> Jaki by kolor nie zrobić, to: BUDA JEST SZPETNA BEZ WZGLĘDU NA KOLOR - BUDA JEST BUDĄ LOKALIZACJA BUDY FATALNA. WWnioskuję: PRZENIEŚĆ BUDĘ POD HALĘ TARGOWĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydgoszczanin Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:08 "Kwiaciarnia" ??? To jest kwiaciarnia jedynie w mniemaniu p. Jamroży. Rozebrać budę i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimaus Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:18 Tak. Kwiaciarnia powinna być drewniana z desek jak na rondzie bernardyńskim, najlepiej kryta strzechą, ewentualnie dachówką. W końcu musi w Centrum wyglądać jak w Ciechocinku. Nie może być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
olka111 Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów 13.10.05, 11:09 ja uważam ze kwiaciarnia jest ładna,ktoś włozył wiele wysiłku w to żeby ja tam postawić i wyposażyć, i uważam że trzeba to uszanować, nie rozumiem ludzi którzy atakują tą kwiaciarnie, pewnie wynika to z zazdrości,a może to konkurencja tak usilnie stara się podciąć skrzydełka właścicielom. pozdrawiam i życze rozwoju dla kwiaciarni Odpowiedz Link Zgłoś
carton Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów 13.10.05, 11:17 olka111 napisała: > (...) nie rozumiem ludzi > którzy atakują tą kwiaciarnie, pewnie wynika to z zazdrości,a może to > konkurencja tak usilnie stara się podciąć skrzydełka właścicielom. A nie przyszło ci do głowy, że to może być jakiś światowy spisek? Pewnie jacyś tajni agenci sieję ferment, bo jak takie cudo może się ludziom nie podobać?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akska Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:28 A ja bylam akurat w poniedzialek w CEN-ie i nawet nie zauwazylam, ze postawili tam kwiaciarnie - czyli nie jest chyba jakas "wyjatkowa". A tak w ogole to dobry pomysl, w zeszlym roku szukalam w okolicy kwiaciarni i znalazlam tylko malutka dziuple pod Rondem z niewielkim asortymentem - teraz przynajmiej bedzie jakis wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaronick Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: 82.146.225.* 13.10.05, 11:32 Mała budka i tyle emocji. Super nareszcie coś świeżego coś nowego pośród tych szarych i smutnych murów , szkoda , że nie można zmienić tła dla tej kwiaciarni , ale może tak lepiej się prezentuje w takim mocnym kontraście. Współczesna architektura kontra stare szkarady. A negatywne opinie pokazują tylko jak daleko Bydgoszczanom do współczesności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyntia Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:44 Bez przesady,kwiaciarnia nie wygląda źle.Nie mamy zbyt wielu pięnych obiektów,więc dlaczego nie ma być chociaż kilku ciekawych? A tak swoją drogą to zastanawiam się jaki cel miała gazeta drukując artykuł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:48 zrobmy badanie: kto z tych co im sie kwiaciarnia nie podoba ma krasnala w ogrodzie albo przynajmniej blaszanego kogucika na dachu? Odpowiedz Link Zgłoś
carton Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów 13.10.05, 12:03 Gość portalu: max napisał(a): > zrobmy badanie: kto z tych co im sie kwiaciarnia nie podoba ma krasnala w > ogrodzie albo przynajmniej blaszanego kogucika na dachu? > Tak, z całą pewnością ci, którym nie podoba się ta kwiaciarnia, to ludzie niewykształceni, słuchający disco polo i namiętnie dłubiący w nosie. Daj spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimaus Kwiaciarnia nie szpeci ronda Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:32 Przyzwyczajenie, konserwatyzm i zamknięcie na inną stylistykę - inną niż formy klasyczne sprzed ponad stu lat, inną niż plastikowe kioski typu Poldi. "Moja prawda jest najmojsza". To obraz współczesnej Bydgoszczy. Czy poza BRE Bankiem i Operą coś jeszcze współczesnego jest w stanie tu powstać? Klimat prowincji i zaścianka. Najlepiej stawiać repliki przedwojennych kamienic. Zrobić skansen XIX. wieku. Może jednak trzeba trochę urozmaicenia, otwarcia. Proponuję pójść do czytelni miejskiej i pożyczyć sobie coś o architekturze modernizmu, czy postmodernizmu. Tej kwiaciarni naprawdę niewiele można zarzucić. Powinna zostać. Pamiętam jak stawiano kiosk drewniany przy rondzie Bernardyńskim. Gazeta Wyborcza zrobiła reklamę w postaci "propagandowego" artykułu w pozytywnym tonie. Niestety, architektura tego kiosku, a zwłaszcza jego dopasowanie do otoczenia, pozostawia wiele do życzenia. Teraz, kiedy kwiaciarnia prezentuje niezły poziom współczesnej architektury, Gazeta artykuł tytułuje wyrokując i wypowiadając się "za wszystkich" i tworząc nieprzychylną atmosferę. Przykre to. Prawda jest taka: Boimy się tego, czego nie znamy. Lepiej wychodzi nam stosowanie rzeczy sprawdzonych, bo ktoś jeszcze by nam coś zarzucił. Nie znajmy się dalej, nie zgadzajmy się na nic nowego, innego. Zaszyjmy się w naszej dziurze i niech nikt nam nie przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
carton Re: Kwiaciarnia nie szpeci ronda Jagiellonów 13.10.05, 14:43 Jakiaś tam kwiaciarnia, a ty prawie ideologie do jej (nie)akceptacji dorabiasz. Z lekka śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apel Może więcej krasnali? Bedzie weselej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 12:16 Może więcej krasnali? Bedzie weselej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Mi sie podoba ta kwiaciarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:46 Nie mam nic przeciw tej kwiaciarni. Po co ta nagonka. Smieszna jak zwykle w Gazecie Wyborczej - smieszna Gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek ŁADNA KWIACIARNIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:53 LADNA KWIACIARNIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIENT Świeże kwiaty NISKIE CENY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:00 Polecam tę kwiaciarnie, jestem jej czestym kientem - miła obsługa, niskie ceny, zawsze Świeży towar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona klientk MIŁA OBSŁUGA - ZADOWOLONA KLIENTKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:04 Kuuje kwiaty u pani Ludomily i jestem bardzo zadowolona z tego, ze kwiaciarnia jest tak blisko mojej pracy. Wyglad pewnie sie porawi kiedy wlasicielka zarobi troche pieniazkow i rozkreci sie jej interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: MIŁA OBSŁUGA - ZADOWOLONA KLIENTKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:17 niby co powinno sie poprawic w wygladzie? brakuje tego kogucika na dachu czy moze glinianej sówki? tez mam nadzieje ze jak wlascicielka zarobi pieniazki, postawi jeszcze kilka takich "szokujacych" obiektow w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:35 no nie przesadzajcie, nie jest tak zle... to jest po prostu inne, a inne nie znaczy brzydkie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: org Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:40 z artukułu wnioskuje ze włascicielka ma wszystkie uzgodnienia i pozwolenia to już wielki sukces ze kwiciarnia powstała legalnie. co do wyglądu to uważam że każdy ma soj ulubiony styl. w tym przypadku gratulację za odwage i cierpliwośc w dążeniu utworzenia miejsca pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyrektor IFP UKW Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.tvgawex.pl 13.10.05, 16:49 Ciesze sie z tej dyskusji. Chce wystosowac jutro pismo w tej sprawie do Prezydenta Miasta. Jak archtek miejski mogl wydac pozwolenie nie tylko na lokalizacje,ale i na taki projekt. Budki Poldi sa "niestety" ladniejsze od szkaradnej sklejkowej budy - inaczej tej kwiaciarni nazwac nie mozna. I po co ona? - przy odnowionym budynku KPCKN i przed budynkiem Instytutu Filologii Polskiej Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego. O zgdrozo - taka szkaradna buda w centrum Bydgoszczy - miatsa uniwersytetckiego, wizytówki Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mumio Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: 212.122.214.* 13.10.05, 20:20 Jaki uniwersytet, tacy ludzie i takie poglądy na architekturę... Już w Toruniu jest lepszy klimat na nowości - Centrum Sztuki Współczesnej (U nas pewnie takie nie mogłoby powstać). Czego my chcemy szukać w Europie? Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyrektor IFP Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.tvgawex.pl 13.10.05, 17:10 Przepraszam czytających za literówki w mojej wypowiedzi, które wynikają z pospiechu, w jakim go napisałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaka Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:22 wesołe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKI I znów ktoś wziął w łapę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:35 zabudowa godna takiej pipidówy jak nasze piękne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola z przedszkola Okres wczesnokomunalny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:37 Tak można określić styl tego dzieła Odpowiedz Link Zgłoś