Dodaj do ulubionych

Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów

12.10.05, 19:33
Koszmarna ta buda. Widzialem jak byla stawiana. Myslalem ze bedzie to czyms
oblozone. Ech szkoda gadac. Panie architecie miejski co pan na to?? Przeciez
kolorowe parasole na Starym Rynku to nic w porownaniu z tym.
Obserwuj wątek
    • Gość: tomas Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: 82.146.225.* 12.10.05, 20:05
      OHYDCTWO!!!
      • Gość: Gosciu Nie tak zle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:41
        Nie wyglada az tak zle, widze raczej ze klienci sa zadowoleni - pewnie wkrotce
        wlasciciel ja wymaluje. A trzeba sie cieszyc, ze ktos ma prace, a my ladne
        kwiaty
        • Gość: simon Re: Nie tak zle IP: 193.19.104.* 13.10.05, 13:38
          Akurat wymaluje, a tym bardziej wkrótce, buahahahaha! Przecież chyba z miesiąc
          albo i więcej ta paskudna skrzynia stała na rondzie pusta i niewykończona w
          środku. Już wtedy było dość czasu, żeby odpowiednie służby (architekt/plastyk
          miejski) na to zareagowały! A tu nic! Prasa też mogła to wcześniej zauważyć i
          wytknąć.

Dombrowicz chciał przeganiać kwiaciarki ze Starego Rynku, a ten potworek mu nie
          przeszkadza???!!! Oczywiście, wiem, że rondo nie jest perełką architektoniczną
          jak Rynek, ale ta kwiaciarnia uwłacza nawet temu otoczeniu. Nie można pozwolić
          na stawianie szopy ze sklejki w sercu 400-tysięcznego miasta, walczącego o miano
          metropolii!
          • Gość: Marian Kwiacirnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:33
            Jest to BRZYDKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Urzeczony pięknem Jaki śliczny prowincjonalny domek ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:49
          a co Bydgoszcz ma być gorsza od Trzemeszna na przykład czy Wąchocka
    • coooler1 Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów 12.10.05, 21:22
      zlikwidować, albo przenieśc do badziewie!
      • Gość: mark Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:53
        ..wcale nie jest taka zła ... ciekawy pomysła.... lepiej rozejrzyj sie
        dookoła .. jaki syf wkoło i jak wygladaja budy tzw małej gastronomii .....
        tego badziebia nikt nie widzi ... przywyklismy ....
      • Gość: Studentka Re: Kwiaciarnia zohydza rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:56
        Potwierdzam opinią moich koleżanek,kolegów i swoją.Tak brzydkiej budy dawno nie
        widziałam!Kto pozwolił na postawienie tego koszmarnego pudła?Przecież to
        centralne rondo i centrum miasta.Brzydactwo rodem z PRL.Oby jak najszybciej
        znikło z ronda.Przecież obok stawia się mam nadzieję ładne,zadaszone szkłem
        wiaty do przejścia podziemnego przez Rondo Jagiellonow .
        • Gość: Zdzicho a te oblepione kioski i wiaty na przystankach? IP: 82.146.247.* 12.10.05, 22:01
          To dopiero brzydota, jak sie stoi na przystanu to nie widac ale z ulicy szpeci strasznie. A co do budy z kwiatami, Tam nie powinno nic stać, ani buda, ani reklama jakiejs uczelni, anie te czerwone pudelka przeciez to teren bezposrednio przed UKW, sama trawa wystarczy i jakas ladna marmurowa fontanienka.
          Ze tez wladze UKW toleruja cos takiego.
          • Gość: ht a to nie szopa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 22:11
            Widząc budowaną szopę sądziłem,że to jakiś magazyn lub coś w tym rodzaju dla
            ekipy remontującej rondo. A kto pozwolił na postawienie takiego koszmarka?
            Autor, autor; może się ujawni.
            • tytt Re: a to nie szopa? 13.10.05, 09:20
              dokladnie takie samo wrazenie odnioslem! myslalem e to nbudka d;la
              remontujacych rondo! :D
    • Gość: mikimaus Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 07:36
      Bryła kwiaciarni zachowuje kanony architektury i czysty styl. Modernistyczne
      kształty juz dawno nie gościły na bydgoskich ulicach, stąd dziwne reakcje
      nieprzyzwyczajonych przechodniów. Można się spierać co do wykończenia
      powierzchni - czy to nie zbyt odważne rozwiązanie, ale generalnie obiekt
      wyróżnia się na tle innych koszmarnych plastikowych kiosków i tandetnej małej
      architektury. Dziwią mnie niektóre tak radykalne opinie, bo świadczą one o
      wyjątkowej niewiedzy i braku obycia ze stylami współczesnej architektury.
      Jednak nikogo nie winię za to, poza władzami miasta, które uporczywie przez
      ostatnie kilkanaście lub więcej lat skutecznie spychają bydgoską architekturę
      na rubieża, a wręcz daleką prowincję. Może ten mały obiekt zacznie coś zmieniać
      w naszym krajobrazie.
      • Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 08:38
        zajebisty przyklad malej architektury. moze rzeczywiscie nie siedzi za mocno w
        tym miejscu, w parku,wsrod drzew byloby jej lepiej. ale takich eksperymentow na
        zachodzie sie nie boja. a u nas prosze: koszmarek,ohyda :)

ech mamy cokolwiek ograniczone spoleczenstwo :)
        • Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 08:41
          ciekawe ze czerwone plastikowe budki poldi nikogo nie draznia.
      • Gość: Zbychu Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.zebyd.com.pl 13.10.05, 09:16
        Nie sil się gościu na opinię mogącą przytłoczyć maluczkich. Ten barakowóz
        pasuje jak róża do kożucha, z tym, że nijak ma się piękno róży do koszmarka w
        centrum stołecznego miasta wojewódzkiego. Eksperymentować można w Koziej Wólce.
        Widziałem na jednej z podbydgoskich wsi taki barak , a nad nim napis
        supermarket.
        • Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:52
          Gość portalu: Zbychu napisał(a):

> Nie sil się gościu na opinię mogącą przytłoczyć maluczkich. Ten barakowóz
          > pasuje jak róża do kożucha, z tym, że nijak ma się piękno róży do koszmarka w
          > centrum stołecznego miasta wojewódzkiego. Eksperymentować można w Koziej
          Wólce.
          > Widziałem na jednej z podbydgoskich wsi taki barak , a nad nim napis
          > supermarket.

Zbychuniu,alez jestes w glebokim bledzie.taka np plastikowa palma stoi na
          rondzie w warszawie a nie w koziej wolce. zgadnij dlaczego?

swoja droga rozumiem ze wyglad ronda jagiellonow wzbudza twoj zachwyt?
          dziwne bo przyjezdni-gdyby nie tramwaje-sadza ze to centrum 50 tys miasta.
          wszystkie budynki na rondzie to rozpacz, jakis blok z lat 60-tych, centrum
          poczty jak hotel robotniczy oblozony marmurem,bank pocztowy -zenada.
          jak koziej wolce wlasnie!
    • Gość: Tolek Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.zebyd.com.pl 13.10.05, 08:46
      To nie wina właściciela "Budy", że ją postawił. Pociągnąć do odpowiedzialności
      tych, którzy wydali zgodę na jej postawienie. Stanowczo pozbawić ich prawa do
      decydowania o estetyce miasta. Byłem w ubiegłym tygodniu w Sztokholmie - tam
      istnieje społeczna kilkuosobowa rada ds.upiększania i estetyki miasta,
      pozytywne efekty jej działania widać na każdym kroku.
      • Gość: byzydura Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.tvgawex.pl 13.10.05, 09:00
        jak dla mnie dzięki tzw. "budzie" rondo wygląda lepiej, poniewaz zwraca się
        bardziej na nią uwage niz budki małej gastronomi. czemu jakos zapach i wygląd
        tamtych budek nie szpeci, a calkiem milo wyglądająca kwiaciarnia (szczegolnie
        gdy patrz sie od frontu) powinna zniknąc?
        • Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:07
          tak sobie mysle ze ta budka nie przypadla do gustu niedouczonemu w sprawach
          sztuki dziennikarzynie i postanowil sobie zrobic temat zadajac ludziom pytanie:
          czy nie sadzi pan/pani ze to ohyda?
          babcia fela,stryjek heniek co podstawowki nie skonczyli powiedzieli ze ohyda i
          temat sie kreci.
    • Gość: taaka Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:11
      rewelacyjny przyklad wspolczesnej architektury malego obiektu. Zyczylabym
      sobie wiecej takich milych akcentow w miescie. Jestem zszokowana reakcja
      bydgoskiego spoleczenstwa. W pelni zgadzam sie z opinia mikimausa -
      bydgoszczanie widocznie nie wyrosli z zascianka. Szkoda wielka tylko, ze tak
      opiniotworcza instytucja jaka jest bydgoska wyborcza nie "czuje bluesa".
      • carton Bez przesady 13.10.05, 09:20
        Bez przesady, bo jeszcze chwila i okaże się, że to dzieło sztuki
        architektonicznej.
      • Gość: Bydgoszczanka Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:22
        Mikimaus i taaka chyba jesteście po studiach architektami.Podobne brzydactwo
        postawcie u siebie w Koziej Wólce.Tylko ktoś niedowidzący może widzieć piękno w
        tej budzie!!!
        • Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:34
          Gość portalu: Bydgoszczanka napisał(a):

> Mikimaus i taaka chyba jesteście po studiach architektami.Podobne brzydactwo
          > postawcie u siebie w Koziej Wólce.Tylko ktoś niedowidzący może widzieć piękno
          w
          >
          > tej budzie!!!

a ty najwyrazniej jestes tokarzem i masz w ogrodku krasnale?
    • Gość: tomas Czy w B-czy nic nie moze byc łądne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:28
      Czy w B-czy nic nie moze byc łądne?
      Jak sa kwiaciarki - wywalaja!
      A taka bude zostawiaja.
      • Gość: bydgoszczanka Re: Czy w B-czy nic nie moze byc łądne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:24
        Zmien władze - mniej kotrupcji, wiecej dbania o miasto.
        • Gość: adek Re: Czy w B-czy nic nie moze byc łądne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:22
          A teraz jest tak duzo korupcji?
    • Gość: komer Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: 83.238.70.* 13.10.05, 09:31
      Sprawa jest prosta, buda nie jest zła, ale stoi w złym miejsu, jest za duża na
      to miejsce i ma rurę. Na maxa tam nie pasuje, choć przyznaje pomysł na
      kwiaciarnię dobry, może gdyby była mniejsza? Jak to się mówi w moim zawodzie:
      ona tam "nie siedzi".
    • Gość: taaka Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:33
      proponuje pojezdzic jednak troche po swiecie. Mamy nowe polaczenia lotnicze-
      bedzie i szybko i tanio. A pietnowac proponuje zmore bydgoskich osiegli -
      czyli kolorystyke elewacji projektowana przez pania wiesie z sekretariatu.
      Wiezowce malowane w sloneczka czy pseudo-witrazyki w oknach klatek schodowych
      nikogo nie raza. I to jest moim zdaniem slepota.
      • carton Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów 13.10.05, 09:35
        Gość portalu: taaka napisał(a):
        (...)
        > kolorystyke elewacji projektowana przez pania wiesie z sekretariatu.
        > Wiezowce malowane w sloneczka czy pseudo-witrazyki w oknach klatek schodowych
        > nikogo nie raza.

Uwierz, że rażą.
      • Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 09:38
        brawo! dokladnie. ludziska maja jakies straszliwe kompleksy po komunie kiedy
        bylo wszystko szare.nawet wiezowiec UW mial byc w kolorki, jakos nikt nie uwaza
        dzis koloru bialego za kolor. wszedzie majtkowe rozyki i kolorami ktore akurat
        zostaly.
        • Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:00
          a gdyby postawic na rondzie jagiellonow taka krowke to pewnie z widlami by
          ruszyli :-)

creator.blox.pl/html/1310721,262146,13.html;jsessionid=641B07AEEE1DE29AA839BFA3105D6FC5.tomcat2?408085

a tu macie palme,tylko nie dostancie zawalu,ta kwiaciarenka to pikus przy
          palmie:

creator.blox.pl/html/1310721,262146,13.html;jsessionid=641B07AEEE1DE29AA839BFA3105D6FC5.tomcat2?345399
          • carton Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów 13.10.05, 10:05
            Ale się podniecasz tą kwiaciarnią - nie przesadzaj.
            Ewentualnie załóż KOKa - Komitet Obrony Kwiaciarni* ;)

*perła architektury, nie doceniana przez motłoch ;)
            • Gość: rex TA KWIACIARNIA TO KOSZMAR!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:24
              Kiedy stawiano tę budę sądziłem,że to jakiś barak dla pracowników zajmujących
              sie robotami na rondzie, ale kiedy okazało sie ,że to ma być stały element
              architektury centrum naszego miasta jestem totalnie zszokowany.
              PROSZĘ, BŁAGAM, NALEGAM, ŻĄDAM : U S U Ń C I E TO SZKARADZTWO!
            • Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:45
              carton napisał:

> Ale się podniecasz tą kwiaciarnią - nie przesadzaj.
              > Ewentualnie załóż KOKa - Komitet Obrony Kwiaciarni* ;)
              >
              > *perła architektury, nie doceniana przez motłoch ;)

1.jesli to do mnie to spiesze wyjasnic ze ja drwie. od drwiny do podniety jest
              daleka droga.
              2.to mowisz ze kwiaciarni trzeba bedzie bronic bo chopy rusza z kosami na
              bezboznika?
      • Gość: majack Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 21:49
        Ciekawa dyskusja. Kwiaciarni nie widziałem - jutro nadrobię zaległości. Ale ta
        dyskusja przypomina mi o kontrowersjach dotyczących pewnej wieży. Dawno temu to
        było, no i misteczko troszku większe (Paryż) a i wieża znaczniejszych
        rozmiarów. Czyżby zawitało do nas nowe? ...
        • Gość: majack Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 08:34
          byłem..., zobaczyłem..., ... powaliła mnie na kolana ... ZDECYDOWANIE SZPETNA
          • Gość: Ja też Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 16:13
            Teraz tą szpetotę chcą upiększyć przez pomalowanie>
            Jaki by kolor nie zrobić, to:
            BUDA JEST SZPETNA
            BEZ WZGLĘDU NA KOLOR - BUDA JEST BUDĄ
            LOKALIZACJA BUDY FATALNA.

WWnioskuję: PRZENIEŚĆ BUDĘ POD HALĘ TARGOWĄ.
    • Gość: Bydgoszczanin Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:08
      "Kwiaciarnia" ??? To jest kwiaciarnia jedynie w mniemaniu p. Jamroży. Rozebrać
      budę i spokój.
      • Gość: mikimaus Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:18
        Tak. Kwiaciarnia powinna być drewniana z desek jak na rondzie bernardyńskim,
        najlepiej kryta strzechą, ewentualnie dachówką. W końcu musi w Centrum wyglądać
        jak w Ciechocinku. Nie może być inaczej.
    • olka111 Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów 13.10.05, 11:09
      ja uważam ze kwiaciarnia jest ładna,ktoś włozył wiele wysiłku w to żeby ja tam
      postawić i wyposażyć, i uważam że trzeba to uszanować, nie rozumiem ludzi
      którzy atakują tą kwiaciarnie, pewnie wynika to z zazdrości,a może to
      konkurencja tak usilnie stara się podciąć skrzydełka właścicielom.
      pozdrawiam i życze rozwoju dla kwiaciarni
      • carton Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów 13.10.05, 11:17
        olka111 napisała:

> (...) nie rozumiem ludzi
        > którzy atakują tą kwiaciarnie, pewnie wynika to z zazdrości,a może to
        > konkurencja tak usilnie stara się podciąć skrzydełka właścicielom.

A nie przyszło ci do głowy, że to może być jakiś światowy spisek? Pewnie jacyś
        tajni agenci sieję ferment, bo jak takie cudo może się ludziom nie podobać?!
    • Gość: akska Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:28
      A ja bylam akurat w poniedzialek w CEN-ie i nawet nie zauwazylam, ze postawili
      tam kwiaciarnie - czyli nie jest chyba jakas "wyjatkowa". A tak w ogole to
      dobry pomysl, w zeszlym roku szukalam w okolicy kwiaciarni i znalazlam tylko
      malutka dziuple pod Rondem z niewielkim asortymentem - teraz przynajmiej bedzie
      jakis wybor.
    • Gość: makaronick Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: 82.146.225.* 13.10.05, 11:32
      Mała budka i tyle emocji. Super nareszcie coś świeżego coś nowego pośród tych szarych i smutnych murów , szkoda , że nie można zmienić tła dla tej kwiaciarni , ale może tak lepiej się prezentuje w takim mocnym kontraście. Współczesna architektura kontra stare szkarady. A negatywne opinie pokazują tylko jak daleko Bydgoszczanom do współczesności.
    • Gość: cyntia Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:44
      Bez przesady,kwiaciarnia nie wygląda źle.Nie mamy zbyt wielu pięnych
      obiektów,więc dlaczego nie ma być chociaż kilku ciekawych?
      A tak swoją drogą to zastanawiam się jaki cel miała gazeta drukując artykuł?
      • Gość: max Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 11:48
        zrobmy badanie: kto z tych co im sie kwiaciarnia nie podoba ma krasnala w
        ogrodzie albo przynajmniej blaszanego kogucika na dachu?

• carton Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów 13.10.05, 12:03
          Gość portalu: max napisał(a):

> zrobmy badanie: kto z tych co im sie kwiaciarnia nie podoba ma krasnala w
          > ogrodzie albo przynajmniej blaszanego kogucika na dachu?
          >
          Tak, z całą pewnością ci, którym nie podoba się ta kwiaciarnia, to ludzie
          niewykształceni, słuchający disco polo i namiętnie dłubiący w nosie.
          Daj spokój.
        • Gość: mikimaus Kwiaciarnia nie szpeci ronda Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:32
          Przyzwyczajenie, konserwatyzm i zamknięcie na inną stylistykę - inną niż formy
          klasyczne sprzed ponad stu lat, inną niż plastikowe kioski typu Poldi. "Moja
          prawda jest najmojsza". To obraz współczesnej Bydgoszczy. Czy poza BRE Bankiem
          i Operą coś jeszcze współczesnego jest w stanie tu powstać? Klimat prowincji i
          zaścianka. Najlepiej stawiać repliki przedwojennych kamienic. Zrobić skansen
          XIX. wieku. Może jednak trzeba trochę urozmaicenia, otwarcia. Proponuję pójść
          do czytelni miejskiej i pożyczyć sobie coś o architekturze modernizmu, czy
          postmodernizmu. Tej kwiaciarni naprawdę niewiele można zarzucić. Powinna
          zostać. Pamiętam jak stawiano kiosk drewniany przy rondzie Bernardyńskim.
          Gazeta Wyborcza zrobiła reklamę w postaci "propagandowego" artykułu w
          pozytywnym tonie. Niestety, architektura tego kiosku, a zwłaszcza jego
          dopasowanie do otoczenia, pozostawia wiele do życzenia. Teraz, kiedy
          kwiaciarnia prezentuje niezły poziom współczesnej architektury, Gazeta artykuł
          tytułuje wyrokując i wypowiadając się "za wszystkich" i tworząc nieprzychylną
          atmosferę. Przykre to. Prawda jest taka: Boimy się tego, czego nie znamy.
          Lepiej wychodzi nam stosowanie rzeczy sprawdzonych, bo ktoś jeszcze by nam coś
          zarzucił. Nie znajmy się dalej, nie zgadzajmy się na nic nowego, innego.
          Zaszyjmy się w naszej dziurze i niech nikt nam nie przeszkadza...
          • carton Re: Kwiaciarnia nie szpeci ronda Jagiellonów 13.10.05, 14:43
            Jakiaś tam kwiaciarnia, a ty prawie ideologie do jej (nie)akceptacji dorabiasz.
            Z lekka śmieszne.
    • Gość: apel Może więcej krasnali? Bedzie weselej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 12:16
      Może więcej krasnali? Bedzie weselej....
    • Gość: Studentka Mi sie podoba ta kwiaciarnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:46
      Nie mam nic przeciw tej kwiaciarni. Po co ta nagonka. Smieszna jak zwykle w
      Gazecie Wyborczej - smieszna Gazeta
    • Gość: Olek ŁADNA KWIACIARNIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:53
      LADNA KWIACIARNIA
    • Gość: KLIENT Świeże kwiaty NISKIE CENY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:00
      Polecam tę kwiaciarnie, jestem jej czestym kientem - miła obsługa, niskie ceny,
      zawsze Świeży towar.
    • Gość: Zadowolona klientk MIŁA OBSŁUGA - ZADOWOLONA KLIENTKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:04
      Kuuje kwiaty u pani Ludomily i jestem bardzo zadowolona z tego, ze kwiaciarnia
      jest tak blisko mojej pracy. Wyglad pewnie sie porawi kiedy wlasicielka zarobi
      troche pieniazkow i rozkreci sie jej interes.
      • Gość: max Re: MIŁA OBSŁUGA - ZADOWOLONA KLIENTKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:17
        niby co powinno sie poprawic w wygladzie?
        brakuje tego kogucika na dachu czy moze glinianej sówki?

tez mam nadzieje ze jak wlascicielka zarobi pieniazki, postawi jeszcze kilka
        takich "szokujacych" obiektow w miescie.
    • Gość: megi Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:35
      no nie przesadzajcie, nie jest tak zle... to jest po prostu inne, a inne nie
      znaczy brzydkie !!!
    • Gość: org Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:40
      z artukułu wnioskuje ze włascicielka ma wszystkie uzgodnienia i pozwolenia to
      już wielki sukces ze kwiciarnia powstała legalnie. co do wyglądu to uważam że
      każdy ma soj ulubiony styl. w tym przypadku gratulację za odwage i cierpliwośc
      w dążeniu utworzenia miejsca pracy
    • Gość: Dyrektor IFP UKW Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.tvgawex.pl 13.10.05, 16:49
      Ciesze sie z tej dyskusji. Chce wystosowac jutro pismo w tej sprawie do
      Prezydenta Miasta. Jak archtek miejski mogl wydac pozwolenie nie tylko na
      lokalizacje,ale i na taki projekt. Budki Poldi sa "niestety" ladniejsze od
      szkaradnej sklejkowej budy - inaczej tej kwiaciarni nazwac nie mozna. I po co
      ona? - przy odnowionym budynku KPCKN i przed budynkiem Instytutu Filologii
      Polskiej Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego. O zgdrozo - taka szkaradna buda w
      centrum Bydgoszczy - miatsa uniwersytetckiego, wizytówki Bydgoszczy.
      • Gość: mumio Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: 212.122.214.* 13.10.05, 20:20
        Jaki uniwersytet, tacy ludzie i takie poglądy na architekturę... Już w Toruniu
        jest lepszy klimat na nowości - Centrum Sztuki Współczesnej (U nas pewnie takie
        nie mogłoby powstać). Czego my chcemy szukać w Europie? Wstyd.
    • Gość: Dyrektor IFP Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.tvgawex.pl 13.10.05, 17:10
      Przepraszam czytających za literówki w mojej wypowiedzi, które wynikają z
      pospiechu, w jakim go napisałem
      • Gość: taaka Re: Kwiaciarnia szpeci rondo Jagiellonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:22
        wesołe :-)
    • Gość: OKI I znów ktoś wziął w łapę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:35
      zabudowa godna takiej pipidówy jak nasze piękne miasto
    • Gość: ola z przedszkola Okres wczesnokomunalny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:37
      Tak można określić styl tego dzieła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka